اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فری سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر با تشکر از راهنماییتون من همون 18 ساله هستم که در مورد بزرگی بیضه سمت راست از شما سوال پرسیده بودم آقای دکتر رنگ پوست بیضه من هیچ تغییری نکرده و مدت زیادی که اینجوری هست و هیچ گونه درد و ناراحتی نداره به نظر شما ایا ممکنه که پیچیدگی رگ های بیضه باشه ؟اگه باشه یعنی من بیضه سمت راستمو از دیست دادم و در ضمن ایا بزرگی بیضه سبب ناباروری میشه ؟
    خوتهشا راهنمایی کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه شما هیچ مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر در خصوص انحراف آلتم پرسیدده بودم دستور داده بدید تصویر براتون بفرستم تا اعلام نظر کنید عکس رو براتون فرستادم لطفا کمکم کنید راهنمایی کنید چه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل باز نشد
  • تصویر کاربر عبدالله سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام و عرض شرمندگی از طولانی شدن سوالم و تشکر از وقت و توجهتان.
    اینجانب تقریبا بیش از 2 سال قبل ,
    1- از قبل ادار کردن یک احساس مبهم و سوزش در شکمم داشتمم درد های چاقویی زیر ناف و بعضا زیر جناق سینه داشتم که مرا مطلع می کرد که باید بروم دستشویی و با دفع این حالت رفع می شد.
    2- بعد از یک سال مراجعه به پزشک عمومی یک سونوگرافی از کلیه ها و مثانه انجام دادم که همه چیز طبیعی بود البته اندازه کلیه ها 9 سانت درآمد. و این سوزش بهتر نشد تا اینکه در سمت رات خود احساس سوزش و پری داشتم و حتی بعضی وقت ها احساس می کردم محل خم شدن حالب ها را با سوزش در بدنم می توانم احساس کنم حتی در کلیه ام احساس فشار می کردم و کلیه این موارد پس از ادار رفع می شد .
    3- دوباره به متخصص کلیه مراجعه کردم در آزمایش ادار خون بود به مقدار تریس و جواب سونوگرافی مجدد از مثانه , کلیه و مجاراری اداری طبیعی بود و اندازه کلیه 10 سانت درآمد.پزشک محترم می خواستند درخواست ستس اسکن بدهند که چون در آن زمان من ورزش رزمی انجام می دادم با پیشنهاد بنده برای یک ماه بعد آزمایش ادرار نوشتنند که جواب طبیعی شد. و خون دیده نشد.
    4- علائم فشار و سوزش و احساس پری از سمت راست بطور دائم وجود داشت و با دفع ادارا کاملا از بین می رفت در ضمن در دستشویی باید مقداری به خودم فشار می اوردم و فکر می کردم تا ادرا دفع شود و اینجانب با کوچکترین احساس سوزش سریع به دسشویی مراجعه می کردم.گاها این سوزش را در سمت چپم هم احساس می کردم.
    5- به یک متخص اورولوژی مراجعه کردم راجع به احساس پری و راحتی پس از دفع و تاخیر در دفع گفتم ایشان داروی ضد افسردگی سه حلقه ای آمی تریپتیلین تجویز کردند و گفتند یک ماهه دیگر مجدد مراجعه کن.که من این قرص را نخوردم.
    6- به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کردم ایشان قرص ویتامین ب1/ب6/ب12 تزریقی(12 عدد) , قرص د3 و آسنترا تجویز کردند که من اسنترا را نیز نخوردم ولی با تزریق آمپولها احساس سوزشم کمتر شده و با سوزش کمتری که دارم ادار خودم را کاملا نگه می دارم تا زمانی که به حد انفجار برسد با مراجعه به دستشویی بدون تاخیر دفع می شود ولی دوبار انزال همراه با درد داشتم و 3 ماهه است که در مقعد خود احساس خشکی و اینکه چیزی گیر کرده دارم ضمن اینکه پهلوی راستم درد می کند و احساس سوزن سوزن شدن و گرفتگی در پهلوی راست و لگن راستم دارم احساس درد در قسمتی که حالب ها به کلیه وصل می شوند دارم
    با تزریق آمپولها همچنان احساس مبهم در تشخیص زمانی که باید برای دفع بروم را دارم.
    لطفا مرا راهنمایی کنید :
    ایا سرطان پروستات دارم
    آیا ریفلاکس دارم که درآینده برای کلیه هایم مشکل ساز شوند
    دوبار آزمایش psa داده ام که یکبار 0.4 و بار دوم 0.63 شد
    با تشکر از راهنمایی هایتان و وقتتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سرطان ندارید اغلب مشکلتان روحی و روانی است سالم هستید نگران نباش
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    دردی که هنگام تحریک جنسی در بیضه و زیر شکم شروع میشود و موجب بزرگ شدن مجاری بالای بیضه میشود و بعد از انزال این درد از بین میرود آیا عادی است یا باید بررسی شود و میخواستم بدانم درد واریکوسل چگونه است؟
    با تشکر و آرزوی سلامتی برای شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است و بررسی نمیخواهد
  • تصویر کاربر ali سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    ]قای دکتر من سوالمو یه بار پرسیده بودم فرمودین عکس بفرستم فرستادم جیمیلتان ولی پاسخی ندادین این بود که دوباره خواستم سوالمو تکرار کنم
    من 30 سالمه ودر استانه ازدواج هستم میخواستم بدونم وجود سوراخ الت در زیر ان باعث عدم بچه دار شدن میشه یانه واگه مشکلی داره راه درمانش چیه بستری و عمل جراحی لازم داره وهزینه ان را هم بفرمایید
    و اینکه ایا بعد عمل شبیه الت های معمولی میشه ممکن است بر اثر عمل دچار انحراف بشه یا نه
    ممنون از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر ali دوشنبه ۱۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر خیلی مچکرم از پاسخگوییتون
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهتر است عمل زیبائی انجام شود با شماره02122642744 تماس بگیرید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ارتین سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    با سلام،پسری 18 ساله هستم که حدود سه ماه پیش درد خفیف در بیضه چب داشتم و به متخصص مراجعه کردم که بعد از معاینه گفتند که درد شما بخاطر این است که نزدیکی ندارید و برایم قرص تجویز کردن اما با معاینه بیشتر گفتند که واریس خفیفی در ناحیه بیضه چپ دارم که نیاز به جراحی ندارد،اما دو ماه بعد که دوباره مراجعه کردم به متخصص دیگر،ایشان گفتند که واریس در هردو بیضه وجود داشته و نیاز به جراحی در اولین وقت دارد.....با توجه به سن کم (و همچنین شانس کم) و نیز دانش اموز بودن بنده(و اینکه باید واسه کنکور درس بخونم) نیازی به عمل هست؟اگر نیازی هست ایا بعدا تاثیری در نزدکی با همسر یا بچه دار شدن دارد یا نه ؟یعنی ممکن است در مواقع نزدیکی درد بگیرد ؟؟؟
    خواهش میکنم کامل جواب بدید...فکر این واریس اصلا نمیذاره درس بخونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      حضورا باید ببینمت
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      عجله به عمل نکن
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شادی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    با سلام خئمت شما جناب آقای دکتر کرمی،
    حدود 2 سال از ازدواج من و همسرم میگذرد که لازم به ذکر است ایشان 29 سال سن داشته و از همان ابتدای ازدواج با مشکل ناتوانی در نعوذ رو به رو بوده اند و تاکنون به دکترهایی نیز مراجعه داشته اند که تقریبا بی نتیجه بوده است. طی مراجعه اخیر ایشان به دکتر متخصص ناتوانی مردان، گفته شد که نیاز به عمل جراحی جهت باز شدن عروق مجاری را دارند که هزینه ی این عمل حدود 5 الی 6 میلیون تومان تخمین زده اند.
    حال سوال من از حضور جنابعالی این است که آیا عمل جراحی تنها راه درمان قطعی است ؟ آیا عوارضی به همراه دارد؟ و آیا هزینه ای به این سنگینی دارد یا میتوان با مبالغی کمتر هم این عمل را انجام داد ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      حتما با مدارکتان مراجعه فرمئید
  • تصویر کاربر محی یکشنبه ۱ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 837 مشاهده پرسش
    با عرض سلام مجدد
    اقای دکتر اینجانب دیروز از جنابعالی سوالی کرده بودم که متن سوال ای است (با عرض سلام
    اینجانب دارای مثانه عصبی بوده و برای تخلیه ان حتما باید از سوند استفاده کنم و حدود 17 سال است از سوند استفاده می کنم . مثانه من بر اثر اسیب نخاعی عصبی شده و اکنون از سوند زدن بسیار خسته ام می خواستم بدونم در حال حاضر دستگاه تحریک الکتریکی در ایران برای کار گذاری در افرادی مثل من وجود دارد . لطفا جواب بدید
    با تشکر) و جنابعالی پاسخ بنده را داده بودید و فر موده بودید که نوار مثانه لازم است که اینجانب حدود یک ماه پیش در مطب جنابعالی نوار را تهیه کردم که برایتان ارسال می کنم . حال با توجه به این نوارها می خواستم بدونم دستگاه تحریک الکتریکی برای مثانه من که ماهیچه اش کاملا فلج است کاربرد دارد و ایا این دستگاه در ایران وجود داردد
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      موارد را خدمتتان بر اساس نوار عرض کردهام
  • تصویر کاربر خانم جمعه ۹ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 614 مشاهده پرسش
    سلام علیکم
    اینجانب خانمی 32 ساله متاهل هستم ، مشکل من تکرر ادرار می باشد و این مشکل زمانی شروع شد که طی مسافرت با اتوبوس مجبور به نگهداری ادرار شدید خود به مدت یک ساعت شدم.بعد از آن هر موقع با اتوبوس به جایی می روم دچار همان حالت می شوم. در حال حاضر در طول روز نیز به طور مداوم باید به دستشویی بروم (در ساعاتی که سرکار هستم این مشکل وجود ندارد) . رنگ ادرارم طبیعی است و گاهی ادرار به طور کامل از مثانه خارج نمی شود و نسبت به حجم ادرار فشار کمی دارد و مجبور به انقباض ماهیچه های شکمی خود می باشم. و در بعضی از اوقات حجم ادرار نسبت به فشاری که به مثانه وارد می شود کم است. ضمنا هر چه سعی می کنم به این موضوع فکر نکنم نمی توانم.
    لطفا مرا راهنمایی کنید.
    با تشکر
    هاشمی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      جهت تشخیص دقیق و رفع نگرانی باید نوار بگیرید با شماره02122642744 تماس بگیرید
  • تصویر کاربر محی جمعه ۹ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    اینجانب دارای مثانه عصبی بوده و برای تخلیه ان حتما باید از سوند استفاده کنم و حدود 17 سال است از سوند استفاده می کنم . مثانه من بر اثر اسیب نخاعی عصبی شده و اکنون از سوند زدن بسیار خسته ام می خواستم بدونم در حال حاضر دستگاه تحریک الکتریکی در ایران برای کار گذاری در افرادی مثل من وجود دارد . لطفا جواب بدید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر مشکل در انقباض مثانه باشد کمک کننده است ولی بر اساس نوار درست مثانه تصمیم گرفته میشود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب