اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسين چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقاي دكتر
    بنده ٤ سال مشكلات ادراري دارم. ازمايش سيستوسكوبي و سونوكرافي و ازمايش عفونت انجام دادم مشكلي رويت نشد و سالم بود . شب ادراري ندارم سوزشم ندارم
    درد شديد در مجرا دارم و بعد از اجابت مزاج درد بدتر ميشه و دجار تكرر ادرار ميشم كه هر روز درد شديدي رو دارم و احساس ادرار دارم
    طبق نظر دكتر دجار اسباسم لكن شده ام و دارو بلوكفن مصرف مي كنم ولي هيج تاثيري ديده نشد
    به نظر شما مشكل بنده قابل حل است يا خير و بايد باهاش بسازم
    وقت كرفتم مطبتون اما ٣٠ شهريور نوبت دادن دارو بيشنهاد ميدين استفاده كنم تا موقعي وقت ويزيتم برسه با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید 02122642744
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    سلام استاد
    من رفتم ميلاد سونو گرافي كردم زدن فتخ و واريكسل درجه 3 به بالا
    بعد براي معافي اقدام كردم.رفتم بيمارستان سجاد ناجا
    2تا دكتر كه معاينه كردن البته بدون دستگاه
    سريع گفتن درجه2 هست
    حالا مي خوام بدونم با دستگاه قوي تره يا با دست معاينه كردن؟
    و اينكه من 23 سالمه
    و چون اول مي خوام فتخم كه نياز به جراحي داره رو انجام بدم
    به نظر شما چند ماه بعد اين عمل فتخ اقدام به عمل واريكسل كنم يا فعلا ضرري نداره و صبر كنم؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن هدورا همزمان انجام دهید
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      دكتر مي خوام بيمارستان ميلاد و رايگان عمل كنم
      خيلي اذيت نمي شم؟
      و آيا هم زمان انجام ميدن؟
      --------
      براي روز معاينه براي بزرگ و گريد بالا نشون دادن واريكسل چي كار كنم؟
      البته موقت فقط براي رد كردن شورا
      چه راه هايي؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    پدری 68 ساله با عملکرد قلب ( EF20% ) دارم که سنگی حدود 19 میلی متر از کلیه حرکت کرده و ابتدای لوله حالب گیر کرده است . در حال حاضر کلیه از حد متوسط به بالا متورم شده است . عفونت کلیه هم دارد . هیچ گونه دردی هم احساس نمی کند .
    سوال : آیا با چنین وضعیتی که دارد امکان عمل باز ، لیز و ... وجود دارد ؟ آیا امکان بی هوشی عمومی هست ؟ در ضمن داروهایی نظیر وارفارین - آ،اس ، ا - فوروزماید و داروهای قلبی دیگری مصرف می کند . مدتی است که سیپروفلوکساسین هم جهت عفونت استفاده می کند . ناگفته نماند وضعیتی جسمی و روحی تقریبا خوبی دارد و از عهده کار های روزانه تا حدودی بر می آید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      حتما با مدارک تشریف بیاورید خارجاز نوبت02122642744 شنبه ساعت 7 عصر
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ، جوانی هستم 36 ساله و متاهل برا ی معاینه پروستات به پزشک مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی ، ایشان اظهار کردند پروستاتم ملتهب است ، تعدادی قرض تجویز نمودند که بعد از مصرف قرصها مشاهده کردم در زمان انزال مایع منی خارج نمی شود در صورتی که ارضاء کامل و طبیعی انجام می شود.
    متاسفانه مصرف قرصها را قطع نمودم و از آن زمان نزدیک یکسال می گذرد الان مدتی است شبها تکرر ادرار دارم ، در ناحیه نوک آلت تناسلی احساس بی حسی دارم ، تحریک و میل جنسی ام بسیار کاهش یافته ، و بیضه راست من نیز دچار درد است که این درد به ناحیه لگن و پشت و پاهایم سرایت دارد!
    بطوریکه به کوچکترین لمس یا ضربه کوچک به بیضه راست درد شدت می گیرد و در کل مدت طول روز این درد وجود دارد ؟ البته مدتی پیش ضربه ای هم به بیضه ام وارد شده ولی درد بیضه راستم مدتهاست که ادامه داشته و بسیار حساس شده است ! لطفا راهنمایی فرمائید ؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکل شما عصبی است حساس نباشید مهم نیستند
  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    با سلام
    1-آیا بعد از عمل جای برش باقی نمی ماند؟2- آیا برجستگی ناشی از بخیه ها به صورت برجسته زیر پوست نمایان نمی شود؟3- ممکن است بخیه ها بعد از عمل پاره شوند 4- بعد از عمل بیمار چند روز بعد می تواند به محل کار خود برود؟
    ممنون می شم اگر به تمامی سئوالات پاسخ بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      عمل کجا
  • تصویر کاربر هادی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    با سلام من قبلا رابطه جنسی داشته ام چگونه میتوانم بفهمم که مبتلا به تبخال تناسلی شده ام یا نه؟ دقیقا چه کارهایی باید انجام دهم. آیا با مراجعه به انتقال خون و آزمایش قابل تشخیص هست؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با علایم بوستا مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر وحید چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 679 مشاهده پرسش
    سلام دکترجان من رفتم سونوگرافی گرفتم توش نوشته بود پروستات از حد طبیعی بزرگتره. بعد نوار مثانه گرفتم جوابش اینطور بود .نظرتون چیه باید چکار کنم؟
    max.flow rate " 13.9ml/s
    Averoge flow rate " 8.1 ml/s
    voided volume " 362 ml
    flow time" 45s
    voiding time " 47 s
    time to max. flow " 23.1 s
    Acceleration " 0.6 ml/s/s^2
    Hesitancy " 77.6 s
    خیلی ممنون میشم ک زود جواب منو بدین 26 سالمه
    جای نگرانی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است
  • تصویر کاربر سامان چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    سلام من یه پسر چهارساله دارم که دوسال پیش به یکی از بیضه هاش ضربه وارد شد و متورم و قرمز شد بعد مدتی تورمش خوابید اما حالا این بیضه اش از اون یکی بیضه سالمش کوچکتره البته حرکت میکنه ولی کوچکتره می خواستم بدونم میشه به حالت طبیعیش برگرده ؟آیا رشد میکنه؟امیدی هست که درمان بشه؟خیلی ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      حتما سونو گرافی و معاینه الزامی است
  • تصویر کاربر محمدباقر پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    با سلام
    ممنون اگر جواب بدین
    _________________________
    Fertility
    Reference RangeRisk UnitResultTest semen Analysis 3.0 1.5 - 5 . Volume mL Milky . Color &Appearance 30 Up to 30 . Liquefaction min Normal . Viscosity 7.0 7.2- 8.2 . PH 77 >60 Good 20-60 Medium 0-20 Poor . Count Mil/mL 56 >50 Good 30-50 Medium 0-30 Poor .Progressive % 63 >26 good 10-26 Medium 0-10 Poor . Motile Sperm Concentration Mil/mL 65 >30 Good 20-30 Medium 0-20 Poor Normal Morphology % 231 .Total sperm in sample Mil 189 . Total MSC in Sample Mil 0-1 . W.B.C /hpf 0.0 . R.B.C /hpf Not seen . Pin heads % Not seen . Double head % Not seen Tapered head Not seen Globozoo spermia Not seen . Macrocephal % 5 Microcephal Not seen . Coiled -tail % Not seen . Double-tail % Not seen . Long tail % Not seen . Short-tail % 5 . Cytoplasmic-droplet % Not seen . Agglutination %
    1. تصویر کاربر محمدباقر پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام آقاي دكتر. لطفا جواب آزمايشم را بدهيد آيا مشكلي دارد يا ندارد
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    بنده در فعالت مراحل تکمیلی کارت سبز که مربوط به سربازی هست ثبت نام کردم
    از وقتی مه این کلاس ها رو میرم یه حس بی حالی بی اشتهای و درد در سمت راست زیر ناف احساس میکنم که حتی تا انتهای شکمم و بخش بیضه هم هست بیشتر سمت راستم
    وقتی که بیضه ام رو که دیدم سمت راستم فکر کنم بزرکتر شده قبلا قسمت سمت چپم پایین بوده الان مساویه
    لازم به ذکر بنده در این کلا سها ساعت 7 صبخ بیدار و یه مقدار صبحانه میخورم در حد یه چای یا شیر و یا پنیر وتا ساعت 12.5 دیگه چیزی نمیخورم یعنی نمیدن که بخوریم
    ممکنه علتش این باشه ؟؟ حالا مشکل کجاست کلیه هست یا جای دیگه
    در ضمن بیشتر در حالت نسشته و خوابیده درد رو حس میکنم و گاهی با لمس منطقه زیر ناف قلبم تیر میکشه

    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بکنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب