اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 707 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید ای کاش با وبلاگ شما زودتر اشنا شده بودم فقط خواهش دارم جواب رو ب ایمیلم بدین
    جوانی 21ساله هستم که متاسفانه از 18سالگی ب استمنا مبتلا شدم و الان شدیدن استمنا میکنم و دیگر خسته شدم
    راهکارهای ترک استمنا رو در اینترنت مطالعه کردم حتی مضراتش را ولی اصلا بمن تاثیری نداره
    تنها راه باقی مونده برام استفاده از داروهایی هست که شهوتم رو کم کنه
    اتفاقی وقتی دنبال دارو برای همین منظور میگشتم نام سیپروتون استات را مشاهد کردم
    شهوت رو کاملا صفر میکنه اما مضرات زیادی داره مثل اینکه هپاتیت هم ایجاد میکنه
    در سایتی عوارض شایع این دارو را مطالعه کردم که زردی و هپاتیت هم جزء ان عوارض شایع بود
    بنظر شما با این عوارض صلاح میدونید که من از این دارو استفاده کنم تا از شر این استمناء که امانم رو بریده استفاده کنم؟اگر هست بفرمایید چطور؟و هر چند ساعت و با چه دوزی؟
    البته من واریس خفیف بیضه دارم و فابیسم هم هستم
    از شما میخوام در مورد این دارو منو راهنمایی کنید اگر از نظر شما اشکالی نداشته باشد
    پس عوارضش را چطور توجیح خواهید کرد؟
    اگر بغیر این دارو دارویی دگر را میشناسید که خطرش کمتر اما کارایی مفید تری داشته باشد رو بمن معرفی کنید البته با در نظر گرفتن اون دو بیمارییم
    ب ایمیلم پیام بدین
    بی صبرانه منتظر پاسختان هستم
    didehban.72@gmail.com
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      قطع استمنا درست میشود
  • تصویر کاربر رضایی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام مدت 2 ماه است مادرم دچار بیماری شده و علائمی نظیر درد شکم-مدفوع خونی-دل درد-درد کلیه و حتی گاها ادرار خونی گردیده، به بیمارستانهای متعددی مراجعه وچند دکتر متخصص و فوق تخصص ایشان را معاینه کرده اند و آزمایشهای بسیاری از مادرم گرفتند که در فایل pdf حضورتان ارسال شده است آخرین سونوی ایشان هر دو کلیه را طبیعی و عاری از سنگ و کیست اعلام و فقط مثانه را پایین تر از حد طبیعی مطرح کرده(سیستوسل) در ضمن مادرم 63 سال سن دارد و 2عمل دیسک کمر و 1عمل به جهت در آوردن کامل رحم انجام داده اند لطفا راهنمایی بفرمائید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونو نرمال است
    2. تصویر کاربر رضایی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      ﺑﺎﺳﻼﻡ ﻭ ﺗﺸﮑﺮ ﺍﺯ ﺗﻮﺟﻪ ﺷﻤﺎ ﻟﻄﻔﺎ ﺭﺍﻫﻨﻤﺎﻳﯽ ﮐﻨﻴﺪ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﻴﻤﺎﺭﯼ ﻣﺎﺩﺭﻡ ﭼﻪ ﮐﺎﺭ ﮐﻨﻢ ﻳﺎ ﺍﮔﺮ ﺩﺍﺭﻭﻳﯽ ﻫﺴﺖ ﻟﻄﻔﺎ ﺑﻔﺮﻣﺎﻳﻴﺪ ﺑﺎﺗﺸﮑﺮ
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      نی نیستازی
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    با سلام و با تشکر فراوان
    چند سوال از آقای دکتر دارم
    1-در هنگام نزدیکی برای بارداری بهتر است برای لغزندگی واژن و کم شدن درد از چه موادی استفاده شود؟
    2-بهترین پوزیشن برای بارداری چیست؟
    3-بهترین راه برای تشخیص زمان تخمک گذاری چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      استفاده از لوبریکانت2-10 روز بعد از پایان پریو تا 20
  • تصویر کاربر سام سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    من 28 سال سن دارم طول آلتم 12 سانت است اما می خواهم بزرگتر باشد
    چگونه این امر ممکن می شود؟؟؟؟؟؟؟
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی ندارد
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 650 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر با تشکر از راهاندازی سایت و جواب سوالات ما
    جناب دکتر بنده به نظر بعضی از دکتر ها الت پنهان دارم خیلی کوچیکه و در نعوظ به یک بند انگشت میرسه
    اما امروز رفتم بیمارستان بقه الله پیش دکتر غدیان جراح ایشان منو معاینه نکرد چند دانشجو بودند و گفتند از چاقی بیش از حد منه و با لاغر شدن درست میشه خود دکتر نگاهی کوتاه کرد و گفت نیاز به جراحی نداره اما به نظر دکتر های دیگر اینطور نیست خواستم نظر شما هم بدانم و اینکه چه کنم روحیه افتضاح و اینکه این ایراد منو داره دیوونه میکنه عکسهم گذاشتم لطفا نظر بدید بگید من چه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین راه کاهش وزن
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقاي دكتر
    اينجانب اخيرا دو نيم حلقه غضروف مانند به فاصله يك بند انگشت و در نيمه پاييني آلت تناسلي خود مشاهده كرده ام (در نيمه راست آلت و زير پوست) كه به هنگام انبساط يا انقباظ زياد آلت، كاملا برجسته و سفت شده و با انگشت قابل لمس هستند. اما در حالت عادي اين دو حلقه نرم بوده و از زير پوست زياد محسوس نمي باشند. درد اصلا وجود ندارد و خودم فكر مي كنم طبيعي هستند و مربوط به انبساط و انقباض. شايد قبلا بوده و من زياد توجه نمي كردم. جنس اين دو حلقه درست از جنس خود آلت تناسلي مي باشد چراكه با سفتي و نرمي آلت، همين سفتي و نرمي در آنها نيز ايجاد مي شود. آقاي دكتر نظرشما در اين باره چيست آيا طبيعيه يا خير؟ ضمنا كمي آلت تناسلي بنده به ست چپ كج بوده و اخيرا خودارضايي زياد داشتم كه ممكن است به نعوض آلت فشار بيش از حد وارد شده باشد.
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهتر است معاینه شوید
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    سلام،
    می خواستم بدانم آیا امکان بازیابی توان جنسی پس از برداشتن پروستات وجود دارد؟ شرایط آن چیست؟ چند مدت پس از جراحی می توان درمان آسیب جنسی را شروع کرد؟
    ممنون - طاهری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلات جنسی بهد از جراحی سرطان است نه عمل ساده پروستات
  • تصویر کاربر باب سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    با سلام من چند روز است متوجه یک برامدگی به اندازه عدس زیر پوست الت خودم شدم ایا این غده ی چربی است ؟ایا نیاز به مراجعه به پزشک است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 782 مشاهده پرسش
    اینجانب هر چند روز یکبار دچار درد در ناحیه بیضه بخصوص در سمت راست هستم.و ازمایش سونوگرافی هم چیزی را نشان نداده است. در ضمن بنده دیابت هم دارم و انسولین استفاده مینمایم. لطفا راهنمایی فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      چیز مهمی نیست
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    من 25 سالمه و مجرد هستم. آلت تناسلی من دارای انحراف در طول خود به مقدار کم ولی در محل اتصال به بدم دارای انحراف است که باعث شده به سمت راست و پایین منحرف شود که شکل بسیار بدی به خود گرفته. و خیلی وقته که از نظر روحی دچار مشکل شدم. میخاستم بدونم جراحی عواقب خطرناکی ندارد؟ هزینه آن چقدر است ؟ بعد از عمل جای بخیه باقی میماند؟ نخ بخیه داخل الت میماند یا حذف می شود؟
    در ضمن اندازه آلتم حدود 17 میباشد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب