اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میثم جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پسری 22 ساله هستم ی
    یه چند وقتی هست که بیضه راستم گرم میشه ولی دردی احساس نمیکنم و همچنین تازگیها هم زود ادرارم میاد.

    مشکلم چیه اقای دکتر
    ممنون منتظرم
    یا حق
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سون بکنید
  • تصویر کاربر علي جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    عرض سلام خدمت دكتر گرامي
    بنده 28 سالمه پارسال بهمن ماه عمل واريكوسل دو طرفه كردم و امسال ارديبهشت ماه طرف چپم اود كرد كه مجبور شدم دوباره عمبل چپ انجام دهم بعد از گذشت چند ماه تازگيا متوجه شدم آلتم در حدود 5-6 درجه به سمت چپ متمايل شده خواهشا راهنماييم كنيد عاديه يا بايد به پزشك مراجعه كنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 664 مشاهده پرسش
    سلام . من جوانی هستم که برای مدت طولانی خود ارضایی می کنم ، چندی پیش متوجه شدم که برای آزمون افسری بیضه ها مورد وارسی قرار گرفته و در صورت مشکوک بودن به خود ارضایی شخص مردود می شود . به تحقیق در این موضوع پرداختم ولی با جواب های ضد و نقیضی رو به رو شدم . عده ای می گفتند این کار نا ممکن است و عده ای می گفتند شدنی . خواستم نظر شما را بدانم و اگر جواب مثبت بود ، اگر من برای مدتی ، مثلا دو ماه ، از این عمل دست بکشم آیا شواهد و قرائن کماکان پا بر جا خواهد ماند و قابل تشخیص خواهد بود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      واری کوسل ارتباطی به خود ارضایی ندارد
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    سلام من سیگ کلیه ام توی سونوگرافی 6 میلی متر بود . سنگ شکنی کردم و قرص هایی رو هم مصرف کردم مثل رواتینکس . سنگ دفع نشده بعد از 25 روز. حالا دوباره باید برم سنگ شکنی؟ چیکار باید بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر جلو کلیه نیست درمان نمیخواهد
  • تصویر کاربر آرین جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 16 سالمه .بیضه چپ من اندازش بزرگتر از بیضه راستمه .با دست گرفتم و مقایسه کردم.
    می خواستم بدونم این آیا نشانه بیماری یا نا توانی جنسیه یا طبیعیه.ممنون می شم پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بکنید
  • تصویر کاربر عباس شنبه ۲۷ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر
    من پسرم در بدو تولد یکی از بیضه هایش داخل بود که در چهار سالگی عمل کردیم الان که به خدمت سربازی رفته گفتند که واریکوسل داره باید درمان یا جراحی بشه سوال من این هستش که ایا راه درمانی دارد ویا باید جراحی شود دوم این که اگر نیاز به جراحی داشت حدود هزینه این کار چقدر است سوم این که شما با چه بیمارستانهایی کار میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوند
    2. تصویر کاربر عباس شنبه ۲۷ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      با تشکر از جنابعلی
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود 3 سال هست به علت ریزش مو قرص فیناستراید استفاده میکنم و چند ماهی هم میشود که از دم کرده گیاه گزنه و سبوس برنج استفاده میکنم اما چند وقتی میشه که بعضی اوقات هر دو بیضه هام درد میکنه بیشتر موقع ادرار و حتی پروستات م هم درد داره و یکی از علائم دیگه اینکه غذا که میخورم معده ام یکم درد میگیره و غذا رو درست هضم نمیکه و وقتی که آب منی ازم خارج میشه دردی در ناحیه زیر شکمم احساس میکنم.من 26 سالمه و مجردم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      موردی نیست
    2. تصویر کاربر محمد جمعه ۳ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام وخسته نباشید
      آقای دکتر ممنون از جوابتون اما من بعضی اوقات دردی در ناحیه پروستات دارم و بعی وقتها بیضه هام هم درد خیلی کمی داره ؛حتی آلت م هم خیلی کوچیک شده و مثل قبل نیست آیا مشکلی ندارم؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      عرض کردم همه نرمال است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت اقای دکتر اینجانب از سال 88 درد در بیضه سمت چپم شروع شد به حدی که گاهی وقتها قادر به راه رفتن نبودم در همان تاریخ به دکتر مراجعه کردم گفتند واریکوسل درجه 1 درارید قرص دارو دادند که افاقه ای نکرد الان نزدیک به 5 سال است که درد بیضه را تحمل میکنم متاسفانه این درد روی سیستم عصبی ام نیز تاثیر گذاشته است تا جایی که گاهی وقتا باعث ناراحتی همسرم نیز میشود این درد با زیاد شدن شهوت بیشتر میشود تا جایی که حتما هر چند روز یک بار باید به تخلیه ان بینجامد وگاهی وقتا هم بعد از تخلیه هنوز احساس درد دارم خیلی هم از عمل واریکوسل ترس دارم متاسفانه گاهی وقتا این درد وارد بیضه راستم نیز شده و باعث ورم بیضه ام میشود وبیضه چپم خیلی تحلیل رفته گاهی وقتا در منی رشته های زرد رنگ دیده میشود اقای دکتر ایا با عمل مشکل من حل میشود ؟ بنده متاهل ودارای یک فرزند میباشم و هنوز اقدام به دنیا اوردن بچه دوم نکرده ام عاجزانه از شما تقاضای راهنمایی دارم در ضمن از کرمان مزاحم شما شدم. باتشکر از صبر وتحمل شما و عذر خواهی از متن زیاد بنده .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      این درد درمان ندارد با ان بساز خطری ندارد
    2. تصویر کاربر عباس جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام اقای دکتر ممنون از اینکه به سوال بنده پاسخ دادید . اقای دکتر درد خیلی اذیتم میکند حتی با کوچکترین تحرک . شما کدام نوع عمل را برای اینجانب توصیه میکنید چون دیگه راضی به عمل شده ام و ایا بعد از این عمل مشکل جنسی وباروری من پیش نمی اید متشکرم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    (کجی آلت تناسلی )
    بازگشت به شماره پرسش z19u84589
    با عنایت به بازگشتی فوق تعداد 4 قطعه عکس در یک فایل zip به پیوست جهت هرگونه اقدام ارسال می گردد


    (نکته : در حالت نعوذ کامل میزان انحراف به چپ و پایین شدید تر می گردد )
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارد
  • تصویر کاربر مهرداد جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    اینجانب 28 سال سن دارم مجرد هستم
    مشکل زود انزالی حاد دارم سیتالوپرام خردم اما تاثیری نداشت که باعث خراب شدن رابطه من شده .و دیگه از سکس می ترسم. در ضمن داشتن واریکسل ربطی به زود انزالی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه قطعش کن
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب