اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نینا دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلامآقای دکتر،خانمی 24ساله هستم .چند وقت پیش به دلیل درد زیر شکم به اورژانس رفتم و بستری شدم بعد آزمایش سونو و ادرار بهم گفتن که مثانه شما مشکل دارد و در هنگام ادرار کامل خالی نمیشود و حدود 100سی سی در مثانه باقی میماند،من روزانه به دلیل این مشکل بین 12تا16بار به دستشویی میروم،خواهشمندم برای درمان راهنماییم کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080 نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر پیمان دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    با سلام .من مردی 38 ساله هستم .حئود یکسال هست که آلت تناسلی من در حالت نعوظ بسیار کوچک شده است ولی خوشبختانه از نظر میل جنسی و یا ضخامت تغییری نکرده است فقط در حال نزدیکی از نظر سایز کوچک شده است!مشکل کلی من در دو مورد خلاصه میشود!الف: در محلی کار میکنم که پس از خاتمه کار باید استحمام کرد که در محل استراحتگاه همگی با لباس زیر هستند که متاسفانه مورد تمسخر همکاران میشوم که باعث سرخوردگی و کناره گیری من شده است ! ب: نگران آینده که نتوانم از نظر جنسی همسرم را ارضاي کنم زیرا شخصا بسیار داغ و عشق باز هستم و نگران ضعیف شدن می باشم!لطفا راه حلی نشانم بدهید این نگرانی در مسایل زناشویی ام بسیار تاثیر گزار بوده!با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      زیاد نگران نگرانید
  • تصویر کاربر منصور دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من مدتی است که روی آلت تناسلی ام یک (غده )یا پلاک ایجاد شده است که پس از ایجاد آن حالت نعوظ را از دست داده ام چند بار به پزشک رفتم دارو تجویز شد ولی پلا ک هنوز باقی است حتی آخرین دارو بنام پودر پوتابامصرف می کنم ولی اثر چندانی ندارد آیا با عمل جراحی مشکل ناتوانی جنسی و نعوظ حل می شود لطفا مرا راهنمایی بفرمایید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر ashkan دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    9ماه قبل یک توده ی کوچک زیر پوست بیضه ی چپم پیدا کردم.به متخصص ارولوژی مراجعه و بعد زید نظر یکی ز سونوگرافیست های مشهد که دانشیار دانشگاه میباشد سونو انجام دادم.
    در سونو که انجام دادم نوشته در کپسول بیضه ی چپ چند توده ی کلسیفیه مشاهده شده که بزرگترین ان به قطر 3 مییمتر میباشد.که به احتمال زیاد ضایعات عفونی یا گرانالوماتوز قدیمیه کلسیفیه میباشد.
    سایز و اکوی بیضه ها نرمال اپدیدیم در دو طرف نرمال است.
    این توده ها چندین سال قبل که سونو کردم نبودن.
    سابقه ی بیضه ی نزول نکرده نداشتم سابقه ی خانوادگی سرطان هم ندارم. 24 ساله هستم
    این توده ها ریسک سرطان رو بالا میبره؟
    در اینترنت میخوندم میکرولیتازیس خطر سرطان داره اما سایر گونه های کلسیفیه خیر.
    لطفا پاسخ صریح دهید که این ها تا چه حد ریسک سرطان رو بالا میبرن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیستند
  • تصویر کاربر امين دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد

    اقاي دكر كرمي من مبتلا به بيماري واريكسل درجه ٣بودم و ٦ ماه پيش عمل كردم و هم اكنون هيچ گونه تغييري احساس نكردم و احساس درد شديد در بيضه سمت چپ به حدي شديد است كه توانايي ايستادن بيشتر از ٣٠ دقيقه را ندارم،و به علت مهاجرت دسترسي به دكتر خودم ندارم لطفا راهنمايي كنيد.با سپاس فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو رنگی از بیضه بکنید
  • تصویر کاربر مهابادی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.حدود 3هفته است که تکرر ادرار دارم هم آزمایش ادرارم سالم بود وهم سونوگرافی مجاری ادراری و مثانه ام خوب بود وچیزی دیده نشده بود.دکتری گفت که برای اعصاب است وقرصی دادند که بهتر شدم ولی بازم گاهی اوقات همان حالت را دارم دلیل آن چیست؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080 نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 875 مشاهده پرسش
    احساس عدم تخلیه کامل ادار و رفتن دوباره به دستشویی ، که وقتی دباره میروم مقدار ادار خیلی کم ویا چند قطره است وبعد از آن احساس تخلیه کامل میکنم حدود 10-12 سال است که اینگونه هستم وقتی آنتی بیوتیک مخورم خوب میشم نه کامل ضمنا یک بار هم آزمایش پروستات دادم اندازه اش طبیعی بود من 36 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080 نوتر مثانه بگیرید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    جناب اقای دکتر کرمی در ضمن بنده به یک متخصص لاپاراسکوپی هم مراجعه کردم تا ایشان بوسیله لاپاراسکوپی و دیدن با چشم خودشان بیماری بنده را تشخیص دهند در ابتدا قبول کردند اما بدلیل عدم مراجعه من در روز مقرر ازین کار سرباز زدند.ایا شما این کار را انجام میدهید با توجه به این موضوع که هیچ یک از تشخیص و درمانها کارساز نبوده و همچنین لاپاراسکوپی بدلیل عدم جراحی باز عوارضی ندارد .لطفا کمکم کنید اقای دکتر و زندگی را به من برگردانید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکلتنان چیست
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما جناب اقای دکتر کرمی

    بنده 30 ساله هستم و متاسفانه از 2 سال قبل در ابتدا دچار تکرر ادرار و سوزش ادرار خفیف بودم که هز ان گذشتم و پیگیری نکردم .متاسفانه یکسال و نیم قبل درد بسیار شدیدی در ناحیه شکمم شروع شد که با یبوست شدید همراه بود (در این دوره یک گربه داشتم) بدلیل دل دردهای شدید به متخصص گوارش مراجعه نمودم که پس از معاینه تشخیص هلیکوباکتر دادادند و چند قرص و دارو تجویز کردند.متاسفانه بعد از دو ماه خیچ تغییری در درد حاصل نشد به تهران مراجعه کردم و کلونوزکپی انجام دتدم که در این ازمایش هم چیزی مشخص نشد.بعد از گذشت شش ماه به صورت وحشتناک سوزش ادرار و دل درد در دور ناف افزایش پیدا کرد به متحصص اورولوژی مراجعه کردم ایشان چند قرص دادند که متاسفانه تاثیری نداشت .متاسفانه بدلیل مرتجعات پی در پی و نگرفتن جواب نامیدانه یکسال تحمل درد کردم تا در تاریخ 93.12.23 از شدت درد مجددا مراجعه کردم و ایشان دستور بستری و درمان تزریقی و سیستوسکپی دادند .پس از سیستوسکپی مشخص شد که کلیه مجاری ادرار بنده دارای تورم شدید می باشد که بعلت همزمانی با عید نوروز مرخص شدم اما متاسفانه داروها بازهم هیچ گدنه تاثیری نداشتند. جناب دکتر متاسفانه از شدت درد و بی علاجی و مراجعات بی تاثیر از شش ماه قبل تریاک مصرف میکنم که متاسفانه دیگر هیچ تاثیری هم ندارد و از طرفی زندگیم را در لبه پرتگاه قرار داده .جناب دکتر درد روز به روز بدتر از قبل شده و نامیدی از درمان وجودم را گرفته ..اقای دکتر جوانیم دارد ازین دردتباه میشود به شما التماس میکنم راهنمایم کنید.

    ضمنا ادرارم بسیار بد بو اما با فشار و با تکرر به طوری که زمان پر شدن مثانه حتی ده ثانیه هم نمیتوانم تحمل کنم .درد در ناحیه زیر ناف سمت چپ و همچنین درد بیضه سمت چپ.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکل شما عصبی است
  • تصویر کاربر ashkan دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام

    پسر 24 ساله هستم
    3 سال پیش از بیضه سونو انجام داده بودم نوشته بودافزایش ضخامت در اپیدیدم به خصوص سمته چپ
    بقیه همه چیز نرمال بود .سایز بیضه نرمال اسپرماتوسل و توده ی فضا گیر هم دیده نشده .
    از اون زمان به بعد زمانی که زیر دوش ابگرم که بیضه شل هست بیضم رو معاینه میکنم اپیدیدم بیضه ی چپ بزرگتر از اپیدید مبیضه ی راست است...با چشم مشخصه بالای بیضه ی راست یک چیزه نرم و بزرگیه.البته هیچ دردی ندارم.ولی یک مقدار نگرانم کرده که چراا نقدر بزرگ مونده اپیدیدم سمته چپم!
    لطفا نظر خود را بگید.سلامت باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      sسونوگرافی بکنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 741 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب