اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 735 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت شما استاد محترم
    با توجه به کوچک شدن یک کلیه و تقریبا از بین رفتن آن بنا به تشخیص حضرتعالی دو سوال داشتم؟
    1-با یک کلیه سالم می شود خون اهدا کرد و این به کلیه ضرر یا فایده ای دارد و در سال چند بار می توانم خون بدهم؟
    2-وقتی در معرض هوای سرد قرار می گیرم درد خفیفی در کلیه ها حس می کنم آیا این طبیعی است ؟و برای جلوگیری از این درد چکار باید بکنم ؟ این درد برای کلیه ها مضر است یا اهمیتی ندارد؟
    باتشکر از لطفتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      1 بله این درد مال کلیه نیست
  • تصویر کاربر ع پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام دکتر . مدت چند روز که درد خیلی خفیفی در بالای الت تناسلی سمت چپ و راست دارم . در موقع تحریک جنسی و تغییر فیزیکی الت کمی بیضه هام درد میگیرد . در طول روز کمی درد خفیف هم دارم . ارضا شدنم خیلی سریع شده . بعد از دستشویی رفتن و دراز کشیدن احساس خروجی چند قطره ادرار دارم خیلی کم . 
    لازم به توضیح است . بنده 20 روز در رخت خواب بوده جهت کمر درد . الان کمر درد خوب شده تقریبا . داروهای دوره کمر درد 4 تا امپول دگزا . قرص باکلوفن . دیکلوفناک . متروکاربامول بوده . ازمایش ادرار و کشت هم دادم . در ازمایش ادرار کمی خون دیده شد که در ازمایش کشت هیچ عفونتی دیده نشد . در ازمایش esr مقدار ماکزیمم 15 بود که برای بنده 23 دیده شد . در ضمن 4 روز استرس شدید طوری که دو شب امپول دیازپام هم بهم میزدند . نظره شما چیست . خواهشمند است همه جوانب رو بررسی فرمایید .
    دکتر شما فرمودید مشکل عصبی هست . منظورتون رو متوجه نشدم . سونوگرافی شکمی مثانه انجام دادم مشکلی نیود . Mri کمر دادم مشکل نبود لطف کنید بیشتر برام توضیح دهید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      کار من نیست
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    دفترچه تامین اجتماعی دارم میخوام میکروسرجی عمل واریکوسل کنم کدوم بیمارستان عملم انجام میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نمی دانم
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    با سلام جناب آقای دکتر

    پدر اینجانب 66 سال سن دارد. با توجه به اینکه در اواخر فروردین کمر درد شدیدی داشتند و PSA بالاتر از 100 بوده است و به دکتر مراجعه کرده اند و نمونه برداری نکرده اند و آمپول دیفرلین و زولنیک تجویز کرده که ماهی یک بار تزریق بشود بعد از ترزیق آمپول اول PSA به 87 آمده است و بعد از آمپول دوم به 51 و در ماهی که آمپول سوم زده اند کمر درد به کلی خوب شده است ولی بعد از دو هفته ران پای راست درد گرفته است که جهت تسکین آن از (شیره تریاک در چای حل کرده اند) که بعد از آزمایش در همین امروز جواب PSA به 98 رسیده است و از طرفی دیگر چون پمپاژ قلب 37 می باشد، و خواهشمند است راهنمایی بفرمایید. باتشکر از لطف شما

    جسارتا، جناب دکتر دیشب در پاسخ به این سوال فرمودید منتشر است که من متوجه منظورتون نشدم.اگر منظور این است که در داخل سایت منتشر است،بنده آنها را مطالعه کردم ولی در کلیپ ویدویی فرمودید هنوز هیچ دارویی کشف نشده که بخواد پروستات رو کوچیک کنه. چون از طرفی در منطقه محروم زندگی می کنیم نظر شما در مورد درمان این بیماری با توجه به مستنداتی که در فوق خدمت حضرتعالی بیان کردم چیت؟ و چه راه درمانی را پیشنهاد می کنید؟


    با تشکر و سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      رادیتراپی و آمپول هورمونی
  • تصویر کاربر ارشادی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر و وقت شما بخیر؛
    یکبار برای بارداری اقدام نمودیم که متاسفانه به دلیل حاملگی خارج رحمی همسرم یکی از لوله های ایشان را به علت تشخیص دیر هنگام برداشتند، و هم اکنون برای بارداری مجدد قصد اقدام داریم و به همین منظور بنده آزمایش اسپرم دادم که نتیجه به شرح ذیل شده است، لازم است عرض کنم که اینجانب بنابر معاینات و سونوگرافی های صورت پذیرفته مشخص شد دارای واریکوسل گرید 1 هستم و 33 سال سن دارم.
    semen volum 2 ml
    semen ph 7.60
    sperm density 15.09 mill/ml
    motile sperm 52.45%
    progresive sperm 47.55%
    normal morphology 60.00
    abnormal morphology 40
    در مقابل کلیه موارد فوق کلمه نرمال ثبت شده است.
    rbc 0-1 نرمال
    abnormal spermatogenic (hpf)2-4
    wbc 0-1 نرمال

    rapid progresive 22.38
    slow progresive 25.17
    non progresive 4.90
    immotile 47.55
    در حال حاضر نزدیک به یک ماه و نیم است که اسید فولیک و ویتامین سی و ای به همراه wellman مصرف می کنم.
    آیا به روش طبیعی احتمال باروری وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      جواب شما خوب وقابل قبول است
  • تصویر کاربر سانا پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    با عرض سلام. ممنون از بابت مطالب آموزندتون. هزینه عمل جراحی برای درمان کجی آلت به سمت پایین چقد میباشد?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بر اساس تعرفه
  • تصویر کاربر سمیه پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 635 مشاهده پرسش
    باسلام جناب آقای دکتر در سنوگرافی از مثانه پدرم توده ای مشاهده شده که باید توسط عمل سیستسکوپی تشخیصی بررسی بشه سوال من اینه که این عمل توسط شخص پزشک متخصص جراح انجام میشه یا مثل سنوگرافی توسط رادیولوژیست و در مرکز مربوطه انجام میشه
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب تومور مثانه من را بخوانید جهت عمل 09351142080 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر بابك پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    با سلام
    من حدود 8 ماه پيش عمل واريكوسل گريد يك سمت چپ انجام دادم. از همان زملن درد بسيار زيادي داشتم. و متوجه شدم كه بيضه چپم پس از عمل بسيار بالاتر از محل قبلي خود قرار گرفته كه موقع خوابيدن تقريباً چسبيده به بدنم قرار مي گيرد. اكنون پس از گذشت 8 ماه همچنان درد و ناراحتي دارم هم ناحيه عمل شده زير شكمم سوزش و درد دارد و هم در خود بيضه احساس درد و كشيدگي مي كنم كه بسيار آزار دهنده است. علت از چيست؟ آيا اين درد هميشگي است؟
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      با گذر زمان بهتر میشود
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر کرمی
    جوان 30 ساله ای هستم که 10 سال پیش بعلت داشتن سنگ کلیه آقای دکتربا عمل بسته سنگ را خارج نمودن که بعد از مدتی متوجه ایجاد تنگی uvj شدم که نهایتا با عمل باز رفع شد ولی بعداز عمل باعث کوچک شدن کلیه و بالا رفتن فشار خون و کم شدن فعالیت آن (9%)شد ولی تا سال 91عملکرد کلیه ها95% بود ولی اخیرا با انجام آزمایشات میزان کراتین به 1.3 (کراتین 24 ساعته 1.8)و اوره 50 و پروتيین به188 رسیده و وزنم 3 کیلویی افزایش یافته (64Kg) که با مراجعه به پزشک معالجم گفتند میزان عملکرد کلیه ها کاهش یافته(75%) و نگرانم کردند آقای دکتر نظر شما چیست و چه باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی برای برگرداندن کلیه به اول نیست
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من پسری هستم 21 ساله با سایز الت تناسلی من در حالت نعوظ 21 سانتی متر هست مدتی هست هنکامی که بعد چند مدت مثلا 2 هفته خودارضایی ندارم رگی در روی بیضه هام خصوصا چپ باد می کند ودرد شدیدی میگیرد وتا زمانی که خودارضایی نکنم این درد خوب نمیشود علت چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اهمیت ندهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب