اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عبدالله جمعه ۲۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 546 مشاهده پرسش
    با سلام دخترم مدت 3 ماه است که با پسری نامزد کرده و الان فهمیدیم که نامزدش زگیل تناسلی داره البته تعدادی زگیل خیلی کوچک داشته که اونا رو پیش دکتر سوزونده و الان دیگه اثری از زگیل نداره آزمایش phv مثبت بوده با توجه به اصرار دخترم برای ازدواج با این پسر و علاقه شدید بین آنها ممنون می شم اگه ما را در این مورد راهنمایی کنید نامزد دخترم قسم می خوره که هیچگونه رابطه پر خطر جنسی نداشته آیا چنین چیزی ممکن است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد واكسن بزننند
  • تصویر کاربر م جمعه ۲۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقاي دكتر،
    من ٢٧ سال سن دارم و از سن ١٨ سالكي دجار مشكل بروستات شدم،تكرر ادرار احتباس ادرار و عدم ميل جنسي از جمله اين مشكلات بوده،انواع قرص ها رو مصرف كردم و انواع آزمايشات ولي بي فايده بوده،٩ ساله كه زجر كامل كشيدم،ميخواستم بدونم ايا راهكاري هست كه مشكل من حل بشه؟از طرفي مشكل دوم من اسيب احتمالي به سرخرك آلت تناسلي بوده و نعوظ كافي بدست نميارم و مدتي هست ديكه خبري از نعوظ شبانه بعد از بيداري از خواب نيست،و درد آلت دارم به مدت دو سال،در ضمن سايتتون بسيار مفيد مي باشد.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر رسول جمعه ۲۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12102 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من رسول هستم 20 ساله من داخل کیسه بیضه هام
    3 تا بیضه دارم تقریبا 5 ساله متوجه داشتم اما به هیچ دکتری مراجعه نکردم
    و شکر خدا تا حالا هیچ مشکلی هم نداشتم نه درد دارم نه ورم کرده هیچی
    فقط سابقه م این هست که از بچه گی بعضی وقتا که ادرارم تموم میشد سوزش میگرفتم اما الان نسبت به بچه گی خیلی کم شده سوزشم
    ایا من سه تا بیضه دارم ؟؟ یا غده هست ؟؟اندازه ش اندازه بیضه های دیگه م هست

    نگران این موضوع هستم
    ازدواجمم نزدیکه
    ممنون میشم اگه جواب بدین .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايدببينم
  • تصویر کاربر بیژن یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من سنگ کلیه داشتم اما وقتی دردم شروع شد و تحت نظر دکتر رفتم بعد سونگرافی سنگ وارد حالب شده بود اما درد شدیدی داشتم بعد 2 روز مصرف مایعات و فعالیت بدون اینکه متوجه دفع سنگ بشم دردم قطع شد از کجا بابد مطمین شم سنگ دفع شده? ممکنه داخل حالب بمونه?
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سیتی اسکن
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    سلام و خدا قوت
    دکتر روی الت تناسلی بنده برامدگی هایی مثل جوشهایی بسیار ریز پخش شده و برامدگی هایی بزرگتر هم وجود دارد ، ایا درمانی وجود داره و یا طول درمان چه مدت است
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر سعئد یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    عرض سلام و خسته نباشید
    من تقریبا عرض یک ساله که عمل فتق و واریکوسل همزمان انجام داده ام ( سمت راست قتق ، سمت چپ واریکوسل) . الان جای فتق ام باد میکنه و درد داره. سوالم اینه که ممکنه دوباره عمل فتق تکرار بشه؟ در ضمن من کارم تست موتوره، زیادی سرپا میمونم ، و سنمم ۱۹ . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      معاینه ضروری است
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    درود به آقای دکتر کرمی عزیز ببخشید که بازم مزاحمتون شدم
    شما تخصص دارید و اعمالتون برای رساندن شفا به بیمارانه و قطعا مزد و پاداش بسیار بالایی در پیشگاه خداوند دارید
    این مسائل و مشکلات جنسی به خاطر جو جامعه و نوع فکر ما مردم تو ذهن همه باعث خجالت کشیدن شکل گرفته و مشکلات همه در پشت این خجالت ها دفن میشه .
    من رو ببخشید که خجالتم رو کنار میزارم و برای شما مشکلاتم رو میگم چون میدونم میتونین کمکم کنین .
    مشکلات من
    1-زود ارضاعی 2-کم بودن شدت و فشار برای خروج سریع و پرتاب منی
    3-اینکه هنگام تخلیه منی حالت نعوذ کامل رخ نمیده
    4-بلافاصله بعد از تخلیه منی خون داخل بافت اسفنجی خارج میشه و آلت کوچیک میشه
    5-احساس درد اندک در پشت کمر در امتداد مهره یک تا پنج ستون فقرات به سمت طرفین و خستگی فراوان برام اتفاق میوفته و استیل بدنی من تمایل به خمیده بودن و خمیده راه رفتن داره
    6-بی میلی بسیار زیادی به رابطه جنسی دارم و فکر میکنم برای این موضوع دچار افسردگی هم هستم
    7-طول آلتم 12 سانتی متره و از این بابت خیلی زیاد اعتماد به نفسم رو از دست دادم اگر بهم راهی رو بگید که 5 الی 7 سانتی متر بزرگتر بشه بزرگترین لطف رو که درطول زندگیم میتونستم داشته باشم کردید چون فکر نمیکنم بتونم همسری بگیرم و بتونم نیازهاشو تامین کنم برای همین کلا در حال حاضر از ایجاد زندگی زناشویی با شخصی وحشت دارم(24 سال سنمه)
    8-به رابطه ی جنسی نیاز دارم اما جسمم توان تامین نیرو برای داشتن یک زندگی رو نداره
    از این وظعیتم خسته شدم و نیاز به درمان شدن دارم نیاز به بازسازی اعتماد به نفسم رو دارم نیاز به شادابی و نشاط و دوری از افسردگی رو دارم نیاز به سرحال و قوی بودن رو دارم
    و تصمیم به تغییر گرفتم پس کمکم کنید تا خودم رو سالم کنم
    و اینکه از علت این مشکلات ازم نپرسید چون بخاطر اشتباهات افراطی دوران گذشته من بوده و یاد آوریش چیزی رو حل نخواهد کرد و بجز شرمندگی برای من چیزی نداره .
    زنده باد دکتر کرمی ببخشید که پرسشم شد پرسشها، کمکم کنید یه عمر واستون آرزوی بهترین ها رو میکنم.ممنون.بدرود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      به علت کمی وقت سوالتان را مختصر کنید
  • تصویر کاربر Ali یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    مردی 41 ساله هستم و استرس کاری زیادی دارم و در آزمایش اخیر PSA من عدد 3 را نشان داده، سونوگرافی هم گرفته ام و از قبل بزرگی و ورم مختصر را نشان داده، خیلی نگران شدم چکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      تکرار کنید
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    باسلام من 35 سالمه و 7سال است دچار دیابت نوع 2 میباشم/مدت 6 ماه است که دچار عدم نعوز آلت تناسلی شده ام /از قرص های ویاگرا و سیالیس استفاده نمودم ولی فایده ای نداشت لطفا مرا راهنمایی کنید چه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر ناشناس پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    سلام. دکتر من چند ماه پیش 3 تا تستوسترون تزریق کرده بودم و اسپرمم به صفر رسیده بود و بیضه هامم هر کدوم نیم سانت کوچک شده بود، شما گفتین که چندماه بعد مجدد آزمایش بدم الان آزمایش دادم لطفا برام تفسیرش کنید و اینکه امید به بهبودی بصورت طبیعی هست یا باید دارو استفاده کنم؟ همچنین همراه با تستوسترون سه تا نوربیان هم تزریق کردم و موقع تزریق روی کلیه هام جوش میزد الان بعد چندماه درد خفیفی تو کلیه هام احساس میکنم آیا از عوارضه تزریقه و اینکه چیکار کنم؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      خوب است
    2. تصویر کاربر ناشناس یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      متخصص اورولوژی با توجه به این آزمایش برام ۱۰ عدد هاش سی جی ۵۰۰۰ تجویز کرده من میترسم عوارض داشته باشه برام، آیا با توجه به این آزمایش نیازی به استفاده از این آمپول دارم؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه ضررر ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

عفونت ادراری را درمان کرده‌اید، آنتی‌بیوتیک خورده‌اید، علائم بهتر شده‌اند؛ اما چند هفته یا چند ماه بعد،…
احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب