اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ادیب چهارشنبه ۲۱ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت پورفسور حسین کرمی.
    ببخشید من یه سری دانه های ریز مثل جوش ریز روی آلت تناسلیم زده میخواستم ببینم که زگیل هستن آیا؟ اگر لازم هست تا عکس اون قسمت رو براتون ارسال کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    2. تصویر کاربر ادیب سه شنبه ۲۰ آذر ۳( 1 سال پیش)
      عکس ها براتون ارسال کردم. ممنون میشم چک کنید.
    3. تصویر کاربر ادیب سه شنبه ۲۰ آذر ۳( 1 سال پیش)
      عکس ها توی تلگرام هم براتون ارسال کرده بودم.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ آذر ۳( 1 سال پیش)
      تجمعات چربی زیر پوست هست نیاز به اقدامی ندارد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۲۱ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    احمد رحیمی ۵۰ سال
    ابعاد پروستات: 52×48×49 mm
    حجم: 64 cc
    Psa:1.76
    Free psa: 0.21
    Free psa/psa: 0.12
    حجم مثانه در وضعیت پر: 200 cc
    حجم مثاته در وضعیت تخلیه: 3 cc
    اکوی پارانشیمال هتروژن است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      اگر علائم ادراری ندارید نیاز به هیچ اقدامی نیست
    2. تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      منظور از مشکل ادراری چیست؟
      صبح‌ها شروع تخلیه کمی طول می‌کشه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ آذر ۳( 1 سال پیش)
      تکرر ادرار شب ادراری عدم تخلیه کامل مثانه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    در سونوگرافی نوشتند پروستات ابعاد بزرگتر از حد نرمال و اکوی پارانشیم هتروژن است.
    ابعاد پروستات: ۵۲×۴۸×۴۹‌
    حجم 64cc
    Psa: 1.76
    Free psa: 0.21
    Free psa/psa: 0.12
    ابعاد مدادک رو ضمیمه می‌کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      اگر علائم ادراری ندارید نیاز به هیچ اقدامی ندارد در محدوده،ی نرماله
  • تصویر کاربر کریم دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    سلام ،من 60 سال هستم و حدود یک ماه قبل سوزش و درد به هنگام ادرار شروع شد همراه با تب و لرز و همچنین موقع انزال درد داشتم سونوگرافی و آزمایش انجام و نتیجه اندازه پروستات 35 و ادرار باقی مانده 9 س سی هر دو وزیکول سمینال نرمال . total psa=8.18 free psa=1 free psa/total psa =12.22 pct =.308 esr=27 افلوکساسین 300هر 12 ساعت به مدت 25روز مصرف کردم .در آزمایش دو باره total psa=4.8 free psa=.4. Free psa/total psa =8.33 درد و سوزش خفیف ادامه دارد گاهی از قبل کمتر ولی قابل تحمل . لطفاً راهنمایی فرمایید چکار کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      ۲ هفته ی بعد مجددا psa تکرار بشه برام بفرستید
  • تصویر کاربر Am چهارشنبه ۲۱ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    برای نابروری به دکتر ارولوژی معرفی شدم بعد از ازمایش و سنو متوجه به واریکوسل شدم ولی هیچ دردی تا حالا حس نکردم و حالا دارو بلومکس برام تجویز کردن میخواستم بدونم نیاز به جراحی هم دارم یا خیر تصاویر هم آپلود میکنم ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ آذر ۳( 1 سال پیش)
      آزمایش آنالیز مایع منی انجام دهید
  • تصویر کاربر امیرعلی چهارشنبه ۲۱ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی خسته نباشید ببخشید من چند روز پیش سونو انجام دادم سنگ ریزه داشتم چند روز خیلی درد کشیدم ولی از امروز الحمدلله تا اینجا دردی نداشتم ولی احساس ادرار خیلی زیادی دارم وقتی هم ادرار میکنم خیلی کم و بوی بدی هم دارد آیا به نظر شما سنگ دفع شده خیلی ممنونم از لطف شما سپاسگزارم ازشما خیلی ممنونم خدانگهدار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ آذر ۳( 1 سال پیش)
      آزمایش کشت ادرار باید انجام بدین
  • تصویر کاربر .... دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر
    همسر بنده. واریکوسل سمت چپ گرید ۲ سمت راست گرید یک داره دکتر. گفته باید عمل بشه چون اقدام هم کردیم بچه دار نشدیم. میشه بدون عمل. و با دارو خوب بشه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      عمل جراحی شانس بارداری رو افزایش خواهد داد
  • تصویر کاربر کاوه دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر
    متاهل هستم و دوتا فرزند دارم مشکل دیابت نوع دوم دارم و ده سال میشه حدود پنج ساله این مشکل نعوظ پیدا کردم و الان یه مدت با قرص کینگ دول درست میشه قلیان میکنم و مشروبات الکلی استفاده نمیکنم ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      علت اصلیش همین عوم کنترل دیابت هست اگر دیابت رو نتونید کنترل کنید به صورت کامل نعوظتون رو از،دست میدین
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    سلام ۲۴ ساله هستم
    مدتی هست بیضه سمت چپم بعد از ورزش درد خفیفی داره و در روز بعد به مرور کمتر میشه اما دوباره که باشگاه میرم این درد هست و تو ناحیه پهلو سمت چپ و کمر این درد رو حس میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی از بیضه ها ساده و کالر داپلر انجام شود
  • تصویر کاربر کارمند دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    سلام
    مدت حدود یک سال است که آلت تناسلی مانند قبل به راحتی تحریک نمی شود و سخت تر نعوذ اتفاق می افتد و زود هم شل می شود. هم چنین مقدار منی کم شده و پیشاب هم کمتر دیده می شود. مشکل ادراری و درد هم ندارم. به نظر شما مشکل چیست؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام قرص تادالافیل ۲۰ میلی گرم ۲ ساعت قبل از رابطه ی جنسی مصرف کنید علت اصلی اختلالت نعوظ مسائل روانی و دغدغه های فکری هستند
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب