اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (105 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر داود جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر كرمي خسته نباشين اميدوارم حالتون خوب باشه و هميشه سالم و سلامت باشين .
    آقاي دكتر من ٣٨ دو حال حاظر خارج از إيرانم من تا دوسال بعد از ازدواجم بچه دار نشديم چون خودم خارج بودم همسرم أوردم پيش خودم خيلي دكتر رفتيم هيچ كدوم نتونستن كاري كنن تا رفتم يه خانوم دكتر هندي يه سري ازمايشات نوشت برام انجام دادم و بعد در حدود سه ماه دارو داد داروهاي تقويت كننده خودم بعدش خدارو شكر بچه دارشديم چون مشكل از من بود و دو سال بعد هم خدا يه بچه ديگه بهمون داد الان چند سال گذشته و خودمون بچه سوم نميخواستيم تا الان كه بچه ميخواهيم ولي نميشه خانوم ايرانه و سالي يه ماه ميرم پيشش روز اول خوب و قوي هستم ولي بعد چن روز ضعيف ميشم و هيچ ميل جنسي ندارم و خودم و همسرم از أين موضوع ناراحتيم .اويل ازدواجم رفته بودم شيراز پيش يه دكتري گفت اسپرمت ضعيفه و بايد عمل شي . سؤالم اينه كه چيكار كنم ميشه با عمل قواي جنسي خودم قوي كنم التم سفت شه وبتونم به راحتي با همسرم نزديكي كنم و بچه دار شيم .
    سپاسگذارم آقاي دكتر خدا حفظتون كنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    با سلام,,اقای دکتر من با کجی الت به صورت رو به پایین مواجه هستم.. به یک متخصص ارولوژی مراجعه کردم,, وبا معاینه بنده گفتند که کجی الت شما در حدی نیست که جراحی نیاز باشد و ان را مادرزادی نامید فقط دو دارو تجویز کرد (ویتامین ای) و ( ویگرکس) سوال بنده این است این داروی دوم را برای چی تجویز میتوانند کرده باشند؟؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر خانم من به نظر پزشک اورولوژی اراک دچار مثانه عصبی یا تنبلی مثانه است و میگن این مشکل از کودکی بوده تا حلا کهاین امر باعث برگشت ادرا شده وتبق تشخیص دکتر نفرولوژیکی از کلیهاش سمت چپش 20 درصد بیشتر کار نمیکنه ویکیش سالمه یک سوال درمورد اینکه دکتر اورولوژی برای درمان سوند نلاتون 14 داده وقرص بتانکل وقرص نفرو ویت ایا درمانش همینه اقی دکتر بعد ما کودک شیر خوار داریم قرص بتانکل برای شیر دهی مظر است اما دکتر اورولوژی کفته 2ساعت بعد قرص خودن شیر بدی بنظر شما قرصو بخوره یا قعط کنه ؟؟وراه درمان مثانه عصبی همین تجویزه لازم نیس بیایم تهران ؟؟ممنون از محبتتون اقای دکتر منتظر جواب شما هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر سید چهارشنبه ۱۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام بعلت درد بسیار خفیف بیضه به اورولوژیست مراجعه کردم و واریکوسل تشخیص داده شد و ازمایش سونوگرافی نوشتند اما من برای ریزش موهام تا3 روز پیش شبی یک عدد قرض 1میل فیناستراید استفاده میکردم حالا میخوام بدونم این قرض موجب بیماری شدی؟ و اینکه اگه به ازمایش اسپرم نیاز شد قرص فیناستراید مشکلی ایجاد نمیکنه؟ لطفا یک مرکز سونو معرفی کنید یاعلی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر رز جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 550 مشاهده پرسش
    دکتر ممنون میشم با دقت بخونین خیلی خیلی نگرانم .خانم 24 ساله دوماه پیش براثر رابطه واژینال پرخطر مبتلا به تبخال شدم علاوه بر آن همکار محترم شما آقای صفری نژاد با معاینه ظاهری فورا تشخیص زگیل هم دادن ضایعه برجسته زگیلی ندارم و فقط کناره خارجی لابیا بزرگ دانه های خیلی ریز و زیاد زیرپوستی وجود دارد (البته نه غدد سبابه) که تشبیه کردن به نمک و گفتن زگیله درصورتی که فوق تخصص آنکلوژی زنان و متخصص عفونی تکذیب کردن آزمایش HPV PCR بیمارستان نیکان که 36 تایپ بررسی کرده منفی شده تست اچ پی وی شریک جنسیم هم منفی هست البته قبل از من با کسی تماس جنسی داشته و ممکن است او نیز تازه مبتلا شده باشد. 1-بعد دوماه از رابطه پرخطر منفی شدن تست ممکن است کاذب باشد و من مبتلای خاموش باشم؟ 2-موردی از خانم های مبتلا بوده که زگیل داشته باشند ولی برجسته نباشد و زیر پوستی و ریز باشد؟ عکس گرفته شده از گوشه لابیا بزرگ سمت است سمت چپ عکس کنار انگشت اگر زوم بفرمایین دانه های ریز خطی شکل مشاهده میشود. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر ایران پنجشنبه ۱۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با سلام.در ازمایش ادرارم که دو بار تکرار شد وجود خون مثبته و سونوگرافی از کلیه و مجاری ادراریم سالمه درد پهلوی چپ دارم و مثانه ام با دوبار سونوگرافی 4mm ضخیم شده .ارولوژی رفتم گفتند عفونت ادراری نداری .نمیدونم به چه متخصصی باید مراجعه کنم .سنگ کلیه و مثانه هم نداشتم.لطفا راهنمایی ام کنید.متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعیدبهرامی پنجشنبه ۱۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    سلام الت تناسلی من در حالت عادی بسیار کوچک و به اندازه دو سه سانتیمتر است قرار برم ازمایش ادرار بدم واسه ازدواج و بسیار خجالت میکشم لطفا راهنمایی کنید چه کنم که الت بدون تحریک بزرگ بشه و نعوظ کنه که ابروم نره تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحید پنجشنبه ۱۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    آقا دکتر سلام فروردین امسال من به دلیل درد در ناحیه چپ و تجمع لوله های اسپرم ساز به دکتر مراجعه کردم و متاسفانه هنوز که حدود 12 ماه میگذره بازم همون جور هست و احساس میکنم بیضه چپم یه مقدار کوچیک تره از بیضه راستمه. میخواستم بدونم آیا اون موقع نیاز به عمل داشتم یا نه چون دکتر گفته بود گرید 2 هست ولی پزشک سونوگرافی گفته بود شدید و گرید 3 هست. لطفا مدارک پزشکی رو ملاحظه بفرمایید و در اسرع وقت اگر نیاز به پیگیری دارد برسم خدمتتان برای پیگیری روند درمان. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر
    اینجانب ۴۸ سالمه الان چندین ساله دچار التهاب پرستات در زمان سردی هوا میشم ودر حال حاضر دارو های زیر را مصرف میکنم تامسیلوسین ۱ عدد باکلوفن ۲۵ یک عدد در شب وسلیکسب ۱۰۰ دوعدد ولورزپام ۱ عدد وتمامی ازمایشات سونوگرافی وسی تی اسکن من جز مقدار کمی ازیاد حجم پرستات چیزی را نشون نداده وپارسال سیتسکوپی انجام دادم تشخیص اقای دکتر پرستاتیک مزمن بوده ومدت مصرف این داروه سه ماه گذشته ولی خوب نشده ام خواهشمندم مر را راهنمایی فرمایید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر عبدالکریم پنجشنبه ۱۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    میخوام بدون خطر ناک هست یا نه اطلا زگیل هست یا نه چطوری از بین میره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 750 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

مثانه اندامی است که در لگن قرار دارد و وظیفه‌ ی ذخیره و دفع ادرار را بر…
عفونت ادراری را درمان کرده‌اید، آنتی‌بیوتیک خورده‌اید، علائم بهتر شده‌اند؛ اما چند هفته یا چند ماه بعد،…
احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب