اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب و احترام اقای دکتر حدود 12 سال میشه آلت تناسلیم و بیضی هام پوست پوست میشه رنگش قرمز میشه خارش داره این 3 تا کرم قارچی باهم ترکیب میکنم میکو کونازول ، کلوتریمازول ، کتوکونازول و میزم خوب میشه بعد دو هفته دوباره قارچ میاد رو پوستم بر میگرده الانم یکی دو سالی میشه دو تا زگیل تناسی کوچک رو آلتم الان شده 3 تا زگیل آیا باید فریز کنم یا لیزر کنم یا با کرم از بین میره در مورد این قارچ هم ممنون میشم راهنمایم کنید یا داروی هست برام تجویزکنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر Aa پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    یه لکه سیاه‌رنگ بدون درد مدتی هست بین آلت و بعضی‌ها هایم پدیدار شده
    شاید هم بوده و من دقت نکردم
    میخواستم بدانم ممکنه خطر ناک باشه یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    2. تصویر کاربر Aa چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      آپلود کردم
    3. تصویر کاربر Aa چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      این خوبه؟
    4. تصویر کاربر Aa چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      .
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش)
      خیر لکه های معمول پوستی هست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    مادرم ۶ ماه پیش نفروکتومی کلیه راست انجام داده و کلیه چپش سنگ های شلخ گوزنی تا ۱۵ میل داره و دکترش میگه باید عمل کنین الان ۶ ماه است دبل جی گذاشته ولی سنگ ها کوچک یا دفع نشده بنطر شما چیکار عاقلانه است عمل پی سی ان ال انجام بدیم با توجه به اینکه یک کلیه داره آیا احتمال دیالیز داره؟ اگه امکانش هست راهنماییم کنید ممنون میشم و اخرین آزمایشی که دادیم کراتینش ۱.۶ بود مادرم دیابتی هم هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      با توجه به دیابت و کراتینین فعلی عمل جراحی بر روی کلیه تک میتونه منجر به نیاز به دیالیز بشه از طرفی با توجه به سایز سنگ ها عمل نیز باید انجام بشه باید قبول ریسک کنید
  • تصویر کاربر نیلا چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    با سلام
    من کنار زبونم یه ضائده در اومده ولی رو واژنم هیچ موردی از زیگیل ندیدم فقط کنار زبونم زده که فقط از یه طرف گلوم درد و گوش درد داشتم البته گلو درد الان دوسه روزه و گوش درد تایم طولانی بوده که البته بگم عفونت گوش میانی داشتم که هم سرگیجه های شدید داشتم هم سردردهای شدید که به محض که قطره میریختم خوب میشد دوروز پیش دیدم از یه طرف گلوم م درد می‌کنه تو آینه نگاه کردم به داخل گلوم متوجه کنار زبونم شدم و دیدم دونه زده واقعا ترسیدم الان چکار کنم همسر من که زیگیل ندارن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    عرض سلام دکتر من کجی الت ب سمت پاین دارم و موقع رابطه همسرم عزیت میشه میخاستم راجب عمل جراحی لطف کنید راهنمایم کنید و پرده زیر التم هم عمل کنید ممنون میشم راهنمایم کنید تنگی مجرای ادراری هم دارم یک بار عمل کردم و ب اشتباه خودم سوند را روز اول در اوردم و باز ب شکل قبل شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    چه آزمایشی انجام و بهترین روش زدودنش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      آزمایش hpv تایپینگ کرایو بهتره انجام بشه
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      پس زگیل هست یا خیر
    3. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      آیا زگیل هست؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله مشکوک به زگیله
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر ح.م چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخير. عذرخواهم بابت تعدد سوالات . من مجرد 38 ساله ام . با توجه به عكس هاي ارسالي ايا آلت من پرده دار است و آيا نياز به عمل جراحي دارد ؟ هزينه آن چه مقدار است ؟ و آيا بيمه تكميلي معمولا تقبل مي كند ؟ در حالت شل حدود 2-3 سانت و در حالت نعوظ حدود 10-11 سانت است. آيا اندازه آن نرمال است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      سایز آلت شما در محدوده ی نرمال هست و میتونید رابطه ی موثر داشته باشید پرده داره ولی نیاز به عمل نداره
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . وقت بخیر. چندین ساله که روی کلاهک آلتم فقط دور قسمت پایینش روی یه خط خشکه میزنه و قرمز میشه بعضی وقتا خودش از بین میره ولی باز برمیگرده. بعضی مواقع که پوسته میشه وقتی لباس زیرم بهش میخوره احساس سوزش دارم . مدتیه که خیلی خیلی فکرم درگیرش شده و استرس شدیدی گرفتم و خیلی دستش میزنم و احساس میکنم یه درد ریزی داره. در ضمن شاید بالای ده ساله که همینطوریه و زیاد نشده. چون خیلی خجالت می‌کشیدم دکتر نرفتم. خواهش میکنم اگه امکان داره کمکم کنید .اضطراب دیوونم کرده.ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      خودارضایی میکنید؟
    2. تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      قبلاً بله .ولی الان کم،شاید هفته ای ۱یا۲بار‌.
    3. تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      عکس فرستادم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش)
      استحمام روزانه با شامپو بچه و بعد استحمام با پماد اوسرین چرب کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Mmm چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید من الان چن لحظه پیش گفتم بابت واریکوسل ۳.۳ گفتین آنالیز منی انجام بدم گفتم امکانش هست یه کد آزمایش بهم بدین
    ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      به واتس اپ ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ کد ملی خودتون رو ارسال کنید
  • تصویر کاربر بانو پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر یه چند ماهی میشه یه جوش خونی روی لایه بیرونی واژنم پیدا شده میخواستم نظرتون بدونم که وی هست و راه درمانش وی هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      خون ریزی هم داشته خو این مدت؟
    2. تصویر کاربر بانو چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله یکبار که رفته بودن یه دکتر فشار دادن از خون اومده بود
    3. تصویر کاربر بانو چهارشنبه ۲۶ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام آقای دکتر این زائده میتونه نوعی آنژیوکراتوم باشه.
      اگه لطف کنید جواب منو سریع بدین چون واقعا نگرانم هستم.
      با سپاس
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ دی ۳( 1 سال پیش)
      به نظر آنژیو کراتوم هست باید لیزر بشه اگه اذیت کننده هست براتون
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب