اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (105 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ز.ک شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    باسلام
    اگه مردی وازکتومی کرده باشه با روشهایی مثل IUIویا Ivf میتونه بچه دار بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نیاشید دکتر،بنده 19سال دارم و تازگیا فهمیدم زگیل تناسلی دارم،و پایین التم دور ختنه ی چند دونه زگیل کوچک دارم، خواستم بدون که با داروی گیاهی مثل(روغن درخت چایی،یا زوغن پونه کوهی، ززدچوبه خالص و...) میشه در مان بشم؟؟
    اقای دکتر جدیدا قسمتی خیلی کوچیک دور ختنه پوست ختنه انگار کمی جمع شده نمیدونم چیه، ایا از اب گرمه؟چون ساکن خوزستان هستم.یا این که ی چیز خطرناکیه ترسیدم اقای دکتر لطفا جواب بنده رو بدید

    "ومن الله توفیق"
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر كورش شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام
    من رو بيضه سمت راست يه درد بسيار خفيفى احساس ميكنم.
    يه لحظه هايى هم نيست.
    ايران زندگى نميكنم و آخر هفته برميگردم.
    فقط يه نكته اى هست كه تو هفته گذشته يه چند بار بيرون با دوستم قرار گذاشتيم كه تحريك جنسى شدم ولى ارضا نشدم در طول مدتى كه بيرون بوديم.
    اين يه چند بارى اتفاق افتاد ولى هر بار بعدش اومدم واسه اينكه بيضه ام درد نگيره خودارضايى كردم.
    نميدونم بخاطر اون تحريكه يا يه مشكل ديگه.
    خيلى سپاسگذارم از اين صفحه كه كمك ميكنيد.
    ممنون ميشم راهنمايى كنيد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    در ادامه ى جواب ازمايشات اين داروها تا ٣ ماه تجويز شده،ايا كافى هست براى درمان يا احتياج به مراجعه دارند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام .14 سال سن دارم کلیه راست باابعاد 77*25 میلی متر واکوی پارنشیمال افزایش یافته گرد1 وضخامت کورتکس 5 میلیمتر وسیستم پیلو کالیسیل نرمال مشاهده گردید. کلیه چپ باابعاد88 *30 میلی متر واکوی پارنشیمال نرمال وضخامت کورتکس 5 میلیمتر وسیستم پیلو کالیسیل افزایش یافته گرید1 مثانه ضخامت جداری2mmو حجم تقریبی 210ccدارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من یکی از بیضه هام از دیگری خیلی کوچیک تره بیضه راستم کوچک وبیضه چپم نرماله تا الان که 23 سال دارم مشگلی نداشتم نه دردی ونه و.... مثل افراد دیگه بودم و قبلا در 4 یا 5 سالگی عملی داشتم که بیضم پایین بیاد همون که کوچیکه حالا واسه ازدواج رفتم آزمایش اسپرم دادم که تصویرش و واستون ارسال میکنم دکترش گفت خوبه و همین طور که افرادی با یک چشم هم دنیا رامیبینن توهم مشگل نداری حالا سوال من اینه از شما
    1 اسم این مشگل من چیه ؟
    2 آیا واقعا اسپرم من قدرت باروری داره به اندازه افراد طبیعی و در آینده مشگل باروری نخواهم داشت ؟
    3 تو آینده این بیماری من واسم مشگلی ایجاد نمیکنه ؟
    4 میتونم ورزش هایی مثل بدنسازی یا کوهنوردی انجام بدم ؟
    5 به نظر شما زود ازدواج کنم یا تاخیر در ازدواج مشگل پیش نمیاره اگه قدرت باروری دارم البته ؟
    6 با این بیماری چه کارهایی باید انجام بدم یاندم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر نادر شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 22919 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر. چرا بعد از عمل سنگ شکنی، سنگ موجود در کلیه هنوز دفع نشده در حالی که سنگی که در مثانه گیر کرده بود بعد از عمل سنگ شکنی دفع شد و سنگ ها قابل مشاهده بود؟ چرا دکترهای کلیه هیچ دارو و یا برنامه غذایی خاصی را تجویز نمیکنند و فقط با عکس سونوگرافی و احیانا سنگ شکنی و یا در نهایت عمل باز، کار را پیش میبرند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمدامین شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب
    دکترتوروخدا کمکم کنین.همه زندگیم بهم ریخته از نگرانی.
    من 27 سالمه.
    متاهلم
    دوسال پیش به طور اتفاقی با سونو متوجه یه تعدادی میکروکلسیفیکاسیون توی بیضه راستم شدم.همون اول ازمایشهای تومورمارکر رو دادم خداروشکر منفی بود.دکتر فرمودن سه چهار دوره هر شیش ماه سونو بگیرم.منم گرفتم. هیچی نبوده خداروشکر.
    روزی هفت هشت بار بیضه راستمو معاینه میکنم .حس میکنم یکم راستم بزرگ شده اما اندازشو با میلیمترکه میگیرم تقریبا همون قبلیه. من کارم کلا روی موتور هستش.همش سوار موتورم.
    دکتر هیچ توده یابرجستگی حس نمیکنم.فقط انگار یکم بزرگ شده.فقط حس میکنم.اما سایزشو که با انگشتم میگیرم مثه قبلا تقریبا همونه.
    من از همکارای شمام پیراپزشکم.
    دکتر همش نگرانم
    همش مغزم درگیره
    زندگیم بهم ریخته
    توروخدا چکارکنم؟این میتونه سرطان بیضه باشه؟ از دوران نوجوانیمم بیضه راستم جلوتربود طوری که با عرض معذرت همیشه آلتم به سمت چپ قرار میگرفت و هیچوقت سمت راست واینمیساد توی حالت معمولی.

    دکتر من همش فکرم درگیرشه.
    همش میترسم سرطان بگیرم یا گرفته باشم

    تشخیص شما چیه بزرگوار؟

    خیلی خیلی ممنونم از بزرگواریتون🌹🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر سید شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 753 مشاهده پرسش
    سلام و علیکم پدر بنده 28تیر در بیمارستان خصوصی آیت الله یثربی کاشان پروستات خود را با لیزر عمل کردن البته حجم پروستات بزرگ بود بخاطر همین قرار شد عمل باز بکنند البته قبل عمل نمونه برداری کردند که خوشبختانه خوش خیم بوده است خلاصه با 3 ساعت تاخیر عمل شدند دکتر بعد از خارج شدن از اتاق عمل گفتند لیزر کردن در صورتی که گفته بودند باز عمل میکنند در حال حاضر که چندین هفته از عمل گذشته دکتر واضح توضیح نمیدند و حال پدرم خوب نیست جراح ایشون دکتر مسعود بنایی بودن در حال حاضر حال عمومی پدرم خوب نیست لازم به ذکر است که بعد از نمونه برداری بدن پدرم عفونت گرفت فاصله بین نمونه برداری و جراحی 50 روز بود من بعد از عمل پدرم با شما اشنا شدم حال اگر نیاز به مراجعه است ما به شما مراجعه کنیم اینم عکس پاتوبیولوژی بعد از عمل است.
    1. تصویر کاربر سید چهارشنبه ۱۱ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      لطفا جواب بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد
    جواب ازمايش و سونوگرافى پدرم را ارسال ميكنم لطفا نظرتون را بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 750 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب