اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (105 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حمیدرضا سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    آلت تناسلی پردخ داره و موقع کاندوم گذاشتن اذیت میکنه و باعث شده آلت تناسلی کوچک دیده بشه.نیاز به عمل جراحی داره اگه نیاز به عمل داره طول درمانش چقدره .وهزینه اون چقدره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بياييد معاينه كنم
  • تصویر کاربر سعدي پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 653 مشاهده پرسش
    مدتي است درد بسيار خفيفي مثل گرفتگي در پهلو‌هايم دارم. صبح كه از خواب بيدار مي‌شوم اين درد بيشتر است اما مانع خوابم نمي شود. ول بعد از ادرار به تدريج درد پهلويم كم مي‌شود.اوايل فكر مي‌كردم چون در معرض باد كولر قرار گرفته‌ام اين عارضه ا يجاد شده اما با اجتناب از اين موضوع باز هم اين درد در را درپهلو پايين دنده‌ها( يا به قول ما شمالي‌ها خاليگاه) حس مي‌كنم. با توجه به طولاني شدن اين درد خفيف مزمن نگران شده‌ام. ضمنا سن من پنجاه سال است. چاي كمرنگ زياد مصرف مي كنم البته از نوع ايراني آن.احساس تشنگي هم عموما ندارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سونوگرافي كنيد وبفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر رضائیان پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 648 مشاهده پرسش
    آقای دکتر کرمی
    با عرض سلام و احترام
    بنده 32 سال دارم و از بدو تولد سنگ کلیه داشته‌ام. تا قبل از ده سالگی در ایران چندین بار عمل حالب باز و در بیمارستان هاینریش هاین آلمان چندین بار عمل بسته شده‌ام و بعدها پس از پیشرفت پزشکی در ایران، چندین بار در بیمارستان امام رضا ع مشهد سنگ شکن شدم و آخرین بار هم سال 89 در مشهد به علت هیدرونفروز پی سی ان ال کلیۀ چپ شدم. پزشکانم هم آقای دکتر علی اصغر یارمحمدی و آقای دکتر حسن احمدنیا بوده‌اند. چند سالی است که در تهران ساکنم. حدود دو ماه است که کلیۀ چپم گاه درد و احساس سنگینی می‌کند. به بیمارستان نزدیک محل زندگی پزشک مراجعه کردم. سی تی اسکن و آزمایش خون و ادرار نشان می‌داد مشکل خاص نیست فقط سنگ‌ها کمی بزرگ شده‌اند، 22 میلی‌متر در کلیه چپ و 15 و 17 و 28 در کلیه راست. دکتر آن بیمارستان گفت اگر اذیتت می‌کند می‌توانی دوباره پی سی ان ال کنی و بیمارستان محب مهر را پیشنهاد کردند و لبافی نژاد را. تحقیق کردم و در این دو بیمارستان دو پزشک که یکی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و دیگری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بود پیدا کردم. یکی از دکترها گفت باید پی سی ان ال کنی البته نه به این معنی که فورس ماژور است و بیمارستان عرفان را پیشنهاد کرد. اما پزشک دیگر گفت چون کلیه‌ام سنگ‌ساز است بهتر است فقط در صورت ضروت مداخلۀ پزشکی کنیم و بهتر است تا آخر عمر سیترات پتاسیم و پنی سیلامین مصرف کنم و در واقع بسازم و گفتند پی سی ان ال توصیه نمی‌شود. البته این درد و سنگینی آن قدر نیست که اذیتم کنم فقط می‌ترسم اگر عمل نکنم مشکل پیش آید. در این سال‌ها، من درد این‌چنینی نداشته‌ام. البته در دو هفتۀ اخیر درد تقریباً برطرف شده است و فقط گاه ادرارم زرد است و به ندرت احساس سنگینی در کلیۀ چپ می‌کنم.
    خواستم از خدمت شما هم مشورت بگیرم و در صورت ضرورت، حضوری مراجعه کنم.
    با سپاس فراوان
    رضائیان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با مدارك بياييد ببينم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ بفرماييد خارج از نوبت وقت دهند با مدارك بياييد
  • تصویر کاربر رامین پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سلام.بنده بنسازی کار میکنم.داخل دوره بودم از هفته سوم به بعد قرارشد هاچ سی جی بزنم یک روز درمیان 500 به طول سه هفته ولی من اشتباها یک روز درمیان 5000زدم .بعد از اتمام دارو 2 روز بعدش تنگی نفس و پای چپم مقداری سر شده .مقداریم وقتی می ایستم تعادل کم شده .الان نزدیک 9 روز میگذره تنگی نفسم خوب شده ولی بازم پای چپم مقداری سر سر بودنشم از زانو به پایین .دکترارتوپت رفتم ام ار آی گرفت فت چیزی نیست باید دکتر اورولوژی و نورولوژی شما را ببینه. خواهشا کمکم کنید .میترسم سیستم هورمونی بدنمم بهم ریخته باشه داخل دوره از داروهای پروپیونات و استنازول خوراکی و آرومازین استفاده کردم .از ازمایشات کبدیم فقط انزیم کبدم 67 بود و مشکل چربی خون و لختگی خون نداشتم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      دارو تزريق نكنيد خوب خواهيد شد مشكلي نداريد بيشتر تلقين است
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام
    حدود 2 هفته میشه عقد کردم و نامزدم از نظر جسمی قد 158و وزن 60 میباشد
    و در طول این مدت حتی یک بوسه ام من رو نکرده و فقط وقتی کنار من است دستم را میگیرد حتی چند شب هم شده که مانده خانه مان ولی هیچ عکس و العملی از بغل و یا نوازش نبوده
    فقط یک شب با نوازش پا و باسن از روی شلوار احساس کردم که شلوارم کمی خیس شد ولی نعوظ الت رو متوجه نشدم و اینکه اصلا لخت بودنش رو ندیدم و تماس و اسمس عاشقانه ام نميزنه باهام
    و حدودا چندسالي بوده كه در خانه اي جداگانه تنها زندگي ميكنه
    میخواستم بدونم همچین رفتاری ناشی از مشکلات الت میتونه باشه؟یا چیز دیگه ای؟
    واینکه آلت چه مشکلی باید داشته باشه که زن بتونه درخواست جدایی کنه ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      ببخشید آقای دکتر جوابی برای سوال من ندارید ممنون ميشم اگه نیاز به معاینه داره هم بهم بگيد منتظرم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد بررسي شود ومعاينه٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده هفته گذشته اومدم خدمتتون و ویزیت شدم که جواب سونوگرافی بیضه (تک بیضه هستم) رو دیدید و معاینه انجام دادید و فرمودید که مشکلی ندارم، در آزمایش اسپرم که انجام دادم میزان تحرک اسپرم پائین هست این نکته رو عرض کنم که به مدت چند ماه بنده روزی دو عدد قرص فیناستراید استفاده می کردم که از هفته پیش مصرف قرص رو قطع کردم، در حال حاضر یک هفته هست که از قرص پنتافیل 400 روزی یک عدد استفاده می کنم، آیا با مصرف این دارو وضعیت من نرمال میشه از نظر باروری می خواستم بدونم که شرایطم به چه صورت هست؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اين بيضه را دستكاري نكنيد
    2. تصویر کاربر حامد سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      برای بهتر شدن تحرک اسپرم چکار کنم؟ امیدی هست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      استفده از دارو
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احد پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 634 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب آقای دکتر
    پدر بنده که مشخصات ایشان در بالا پر شد مدت 6 ماه است که به دلیل سوزش سر پیشابراه آن هم به صورت مداوم و بدون قطع شدن رنج می برد به طوری که تقریباً تمام زندگی ایشان تحت تاثیر قرار گرفته و جدیدا هم که بنده احساس می کنم افسرده شده اند.
    بیوگرافی مختصری از بیماری ایشان خدمتتان عرض می کنم:
    تشخیص سنگ کلیه در زاهدان و عمل از طریق سیستوکوپی
    یک ماه بعد - سیستوسکوپی مجدد به دلیل سوزش زیاد محلی که خدممتتان عرض شد جهت اطمینان از صحت عمل توسط پزشک معالج
    حدود دوماه بعد از آن مراجعه به مشهد و بیمارستان رضوی و در آنجا نیز انواع آزمایش ادرار، سونوگرافی انجام شد و به تشخیص پزشک مجددا سیستوسکوپی شدند اما مشکل حل نشد.
    حدود دو ماه بعد - مراجعه به بیمارستان شهید هاشمی نژاد تهران و در آنجا حدود 1 هفته بستری بودند. انواع آزمایشات ادرار، سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی انجام شد و در نهایت سیستوکوپی و نمونه برداری کردند. نتیجه نمونه برداری Mild chronic cystitis و Negative for CIS or malignancy گزارش شد.
    در طی مدت اولین عمل تا کنون پزشکان مختلف ایشان را دیده اند و انواع و اقسام آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد افسردگی به ایشان داده شده است. من یقین دارم مشکل ایشان وسواس یا افسردگی نیست.
    از شما خواهشمندم در صورت امکان راهنمایی بفرمایید که مشکل چیست. به هر کجا مراجعه می کنیم بیماری پدر قابل معالجه نیست.
    در صورتیکه امر بفرمایید کلیه مدارک خدمتتان ارسال می شود
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اين نياز به درمان ندارد وبيخيالش شويد
    2. تصویر کاربر احد سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام جناب دکتر
      آخه پدر بنده خیلی اذیت می شوند.
      آیا واقعا راه حلی ندارد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اين بيماري نيست ولذا من كمكي نميتوانم بكنم فقط بيخيال شويد نتيجه نميگيريد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    کیست کورتیکال خانمی حدود 70 ساله. در کلیه سمت راست کیست ساده ای دارند به ابعداد 71*69 میلیمتر. با توجه به اینکه در ادرار کمی خون دیده میشود. میخواستم بپرسم که این کیست خطرناک است یا خیر و اینکه با توجه به سایز کیست، نیاز به جراحی دارند یا خیر؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر رحیم سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    ا سلام خدمت جناب آقای دکتر
    پدر من 70 سال سن داره و حدودا 10 ماه پیش عمل باز پروستات انجام داده و بعد از 6 ماه برای ویزیت مجدد به دکتر مراجعه کرد و دکتر برای ایشان سونوگرافی و آزمایش پی اس آ نوشتن که جواب هردو را برای شما مینویسم
    سونوگرافی: حجم مثانه بعد از تخلیه برابر با 104 سی سی که پس از تخلیه 26 سی سی می باشد.
    پروستات دارای ابعاد 32*37*42 و حجم 26 سی سی
    psa: 0.6 دفعه اول
    psa: 0.7 هفته دوم
    ممنون میشم از حضورتون که راهنمایی کنید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      نياز به درمان خاصي نيست
  • تصویر کاربر افشين پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام
    مدت ١ هفته هست كه پايين شكم نزديك آلتم چند زخم به وجود آمده كه حالت قرمز رنگ دارد در صورت امكان ميخواستم عكس بفرستم ببينم مشكل از كجاست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      تبخال است
    2. تصویر کاربر افشين سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      دكتر چه دارويي استفاده كنم من ايران نيستم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اسيكلو وير ٤٠٠ يك هفته هر ٦ ساعت
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 750 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب