اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (105 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من 17 سالمه و دچار کجی آلت از مبدأ آلت و دقیقا از روی بیضه ها هستم ، خواستم بدونم که آیا این مشکل مادر زادی هست یا اکتسابی ، و اینکه عوارضش چیه ، تقریبا 20 الی 25 درجه به سمت چپه
    و همچین راه درمانش چجوریه و چ قیمتایی داره
    با عرض معذرت خدمت دکتر ...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      نايز به عمل نداريد
  • تصویر کاربر سید چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقای دکتر کرمی
    من مدت چند روز است که در ناحیه بیضه ها احساس درد می کنم گاهی اوقات این درد در بیضه چپ و گاهی در بیضه راست حس می شود که بعضا خیلی کم به سمت بالا هم ( اطراف آلت ) حس می شود البته در بعضی از ساعات روز هم درد وجود ندارد حس می کنم درد را در حالت نشسته بیشتر دارم و در حالت دراز کش و راه رفتن درد وجود ندارد و یا بسیار کمتر است لطفا راهنمایی فرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو كنيد ببينم
  • تصویر کاربر سید چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من میلادم میرشاهرضا الان پدرم بیضه هامو دید گفت میلاد فتق ایگونال گرفتی گفت بزرگ شده بیضه هات من باشگاهم اصن به اون صورت نمیرم هیچ دردیم ندارم تو بیضه هامو شکمم بیماریه پنیکم دارم خیلی ترسیدم توروخدا الان کجایی بیام همین الان عملم کن تو سایتم خوندم عمل نکنید میمیرید سیگارم زیاد میکشم سرفه زیاد دارم چند وقته 2 بارم از پارسال عمل لیپوماتیک کردم یه بارم آب سه مقعد عمل کردم دکتر توروخدا به دادم برس خیلی ترسیدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی بزرگوار . 54 ساله ام پروستات بزرگتر ازحدمعمول به ابعاد57*46*47 دارم اگر از دارو استفاده نکنم در ادار مشکل دارم به نظر جنابعالی چکار کنم ؟ پروستات بزرگتر از حد مععمول با استفاده از دارو فعلا مشکل اداری ندارم سن 54 بدون استفاده از دارو تکرر اداری دارم آیا شما عمل جراحی را پیشنهاد می کنید ؟ لطفا ادامه سوال خود را وارد نمایید.
    در صورت اتمام سوال، دکمه مرحله بعد ⏪ را فشار دهید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بيائيد حضوري صحبت كنيم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من التم یه مقدار کج شده به سمت چپ ولی هیچ مشکلی در دخول ندارم اگه میشه بگید ک عمل میخواد یا نه؟
    بعد یه سوال دیگه اگه میشه بگید ک من التم کوچیک است یا نه؟ و اینکه اگر کوچیکه چگونه بزرگش کنم ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      معيار عمل مشكل در دخول است اگر داريد حضوري بايد بيائيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر حسام چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام، آقای دکتر آلت تناسلی من به سمت چپ خمیده هست و کلاهک هم کمی چرخش داره.
    مدتیه احساس میکنم این خمیدگی به سمت چپ بیشتر شده و کلی حساس و نگران شدم. هم از لحاظ ظاهری و هم اینکه میترسم مشکلات ناباوری در پی داشته باشه. البته مشکل پیرونی هم ندارم، و حتی در سونوگرافی هم تایید شد که پیرونی نیست.
    1_آیا این میزان از خمیدگی آلت با توجه به عکس نیاز به عمل جراحی دارد و بیش از سی درجه هست؟
    2_ جهت بهبود خمیدگی، و عمل جراحی طول آلت کمتر میشود؟ و آیا باعث اختلال در نعوذ میشود؟ بطور کلی جراحی چه ریسکهایی در پی خواهد داشت؟
    3_ هزینه تقریبی عمل چقدر میشود. سپاس از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر من عمل نميخواهد بيائيد حضوري صحبت كنيم
  • تصویر کاربر علي چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشيد
    چند ماه پيش دچار عفونت مجاري ادرار شدم. كه با چند مدل مصرف انتيوبيتك درمان شد بعد چند ووقت دوباره چرك و عفونت از التم خارج شد كه با مراجع به دكتر بازهمم چرك خشكن مصرف شد عفونت خارج نكيشود اما در روز معمولا يك يا دو قطر مايع شفاف خارج ميشود ممنونم ميشم كه راهنماي كنيد براي درمان قطعي
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      از ان ترسح كشت مجدد بدهيد ببينم
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    آلت من بیش از 30 درجه کجی رو ب بالا دارد. همینطور ک در سایت مطالعه نمودم با عمل سرپایی مشکلم حل میشود ب گفته ی جناب دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من پسری 20 ساله هستم از 14 سالگی بیماری واریکوسل داشتم و بنا به معاینه پزشک نیازی به عمل نیست تازگی مشکلی مرا بسیار عصبی و ناراحت کرده و در زندگی ام تاثیر گذاشته متاسفانه الت تناسلی من بی حس شده از سر الت تناسلی ام گرفته تا بیضه هایم و این را میدانم که جریان خون در التم به مشکل برخورده چون وقتی که نعوظ پیدا میکنم جریان خون را در التم حس میکنم و این حس همراه با درد است به خصوص در اب راه بین بیضه ها و معقدم وقتی به اب راهم فشار میاید دردی در لگن و کمرم حس میکنم و این درد در هنگام ورزش به خصوص در دراز نشست در من ایجاد میشود درد لگنم زیاد میشود و گاهی لگنم صدا میدهد و در هنگام نعوظ هم الت من بی حس است و هیچ برانگیخته ایی در من ایجاد نمیشود و این مشکل از همان 14 سالگی داشتم ولی این چند وقت بسیار زیاد شده و در عصب های بدنم هم تاثیر گذاشته چون بعضی وقتا از خواب بیدار میشم بدنم برای چند ثانیه میلرزه
    ببخشید زیاد شد ممنون میشم کمکم کنید سپاسگذارم اگه شماره ایی بدهید تا برای ویزیت به شما مراجعه کنم
    در پناه حق
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر محمود چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    کیست کورتیکال به قطر37 میلیمتر در قطب فوقانی کلیه چپ مشود است هیدرونفروز شدید در کلیه راست و هیدرونفروز متوسط در کلیه چپ دیده میشود تصویر سنگ بزرگ شاخ گوزنی به ابعائ71*35میلی متر در لگنچه کلیه چپ رویت میشود 3 عدد سنگ به اقطار15و27و28 میلیمتر مجاور هم در قطب میانی تحتانی کلیه راست نیز دیده میشود .......کلیه سمت راست دوبار عمل باز انجام شده است به نظر شما چه راه حلی برای عمل پیشنهاد میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد حضوري با مدارك بيائيد صحبت كنيم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 750 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب