اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر م سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    آقای دکتر این درست است که این تمرینات کگل باعث بهبود کنترل زود انزالی میشه و ایا تمرین دیگر برای کنترل زود انزالی موجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      كمك كننده است
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۱۴ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام
    37 ساله هستم، مدتهاست که با تغییر در الگوی دفع ادرار مواجه شده بودم اما فکر نمی کردم که عارضه ای باشه. با شروع تکرر ادرار که معمولا تو فصل پاییز به سراغم میومد، به دکتر مراجعه کردم.
    با سونو تشخیص دادند که اندازه پروستاتم 46 سی سی شده. 150 سی سی از حجم مثانه هم تخلیه نشد. احتمال عفونت دادند و دارو تجویز کردند. الان 5 روزه که دارو مصرف می کنم اما گز گز شدن ناحیه داخلی ران و مقعدم هم اضافه شده و محل احنتمالی پروستاتم هم تیر می کشه. دکتر گفته یک ماه بعد مراجعه کنم.
    آیا نیاز به اقدام فوری یا سریع تری نیست؟
    احتمال سرطان می تونه مطرح باشه؟
    تجویز داروی فیناپروست، قبل از تشخیص دقیق تر درست بوده؟
    لیست داروها:
    فیناستراید 5
    ترازوسین
    اسپکتینومایسین
    بتانکول
    نالی دیکسیک اسید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر من بايد تست اروديناميك انجام دهيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2498 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۲۳ ساله مجرد هستم دکتر من دوسال پیش tul انجام دادم دوماه پیش یک صبح بیدار شدم سوزش ادرار داشتم ولی ادرار با فشار همیی تا ظهر یک تیکه خون الود افتاد ازم رنگ و سوزش رفت رفتم سونگرافی و ازمایش ادرار گفتن مشکلی نیست ولی از اون روز یک مقدار جا عملم‌سوز میده الانم چندروز یکمممم سوزش گرفتم رفتم دکتر اورولوژی بهم سیپروفلوکسوسالین داد بعد تمام شدنش تا ۳ روز ادرار تیره شده بود ایا مشکلی به وجود اورده؟دکتر من تو ماه رمضان نذری داشتیم خیلی خم راست شدم کشاله رون چپم تیر کشید درد بعد به باسنم زد از اون روز التم نعوظ سفت همیشگیش نداره ولی تو خواب دو شب ارضا شدم جتی او یکس از شبا دوبار ارضا شدم ولی بی بو رقیق بو منی من دکتر ناگهانی اینجور شده نعوظم بعضی وقتام بلند میشه با نامزد تلفنی میحرفم ولی خودم بخوام بلمد نمیشه خیلیییی ترسیدم اختلا نعوظ داشته باشم؟دکتر ممکنه پروستاتیت گرفته باشم اخه یکمم لاپام‌سوز داد چندروز پیش؟توروخدا من سوزش اینا واسم نهم نیست فقط بل این توضیحاتم ممکنه مم اختلال نعوظ داشته باشم ایا کسی که تو خواب انزال داره و بعضی صیح هام نعوظم سفته ولی بیشتر صبح از اون وقتی که کشاله رونم درد گرفت شله اختلال نعوظ گرفتگم?
    1. تصویر کاربر میلاد دوشنبه ۸ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      تتفی دکتر الان دوتا بیضم دست میزنم بیضه چپن پایینش فشار میدم درد میگیره ممکنه سرطان باشه؟ایا این مشکل مهمه؟
    2. تصویر کاربر میلاد دوشنبه ۸ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر من از اونشبی که کشاله رون چپم درد گرفت نعوظپ سفت نمیشه من قبلا موقع خود ارضایی کاملا سفت نیشد وای الان زمان خود ارضایی بلتد ویشه ولی قبل سفت شدن ارضا میشم مشکل چیه؟
    3. تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۹ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر شده تو این مدت نعوظ کردم تا ۲۰ دقه بعد خوابیده ولی زمان خود ارضایی مثل قبل سفت نمیشه زود ابم‌میاد یا با نامزدم که حرف میزنم بلتد میشه ولی سفت نمیشه ایشون یک شهر دیگه زندگی میکنن
    4. تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۹ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر به پهلو کخ دراز میکشم سفایش خیلی بهتر میشه
    5. تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۱۱ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      اقلی دکتر این رگ طبیعیه چرا اونجایی که از شکم وصل شده این رگ با کرده
    6. تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۱۱ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر توروخدا جوای بدین الان ۵ روز من سوال پرسیدن خیلی نگرانم
    7. تصویر کاربر میلاد جمعه ۱۲ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر واقعا دارم دیونه میشم از نگرانی مگه توسایت نگفتین ۳ روز ج میدین الان شد ۶ روز
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام من قول ميدهم شما كاملا سالميد واين مسائل روحي وتالقين است
    9. تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۱۴ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      پس دکتر چرا موقع خود ارضایی مثل قبل سفت نمبشه شله؟منی که سالم‌سالم‌بودم‌ امکان داره یک دفعه نشت وریدی بگیرم؟دکتر اون عکسی که فرستادم اون رگ طبیعی که تهش اینحور باد کرده
    10. تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۱۴ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر من تو خواب محتلم میشم دوباری شدم این مدت و نعوظ صبحم‌مثل اول سفت سفت نیست
    11. تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۱۴ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر ادن عکسی که فرستاددم رگ باد کرد از بالا گکه میگیرم روبه پایین میام سو چی حرکت میکنه این ورم رگ نیست که خون رسانی با کاهش رووبه رو کنه؟
    12. تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۱۴ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر خو حالت ایستاده نعوظم از بین میره زود علت چیه
    13. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام يك ندت طولاني خود ارضائي را ترك كنيد خوب ميشود
    14. تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      ممنوت دکتر جان
    15. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      تشکر
    16. نمایش سایر 14 پاسخ
  • تصویر کاربر قادر یکشنبه ۱۴ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2580 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    جواب پاتولوژی بیمار 66 ساله با علایم ادرار در خون منجر به جراحی پروستات TURP شد.
    -Nodular prostatic hyperplasia(both grandular&stromal compenents)with lithiasis and prostatitis.
    لطفاً بفرمائید مشکل خاصی وجود دارد یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      يعني خوش خيم است و سرطاني نيست
  • تصویر کاربر علي یکشنبه ۱۴ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    آقاي دكتر ٢٧ سالمه حدود ده روز كه هنگام سكس و دخول آلتم شل ميشه قبلا روزي دوبار هم سكس ميكردم و نعوظ ذاشتم الان دارم ولي حسم كم شده و موقع سكس و دخول التم شل ميشه و نميتونم سكس كنم و اين قضيه منو نگران كرده لطفا راهنماييم كنيد دقيقا حدود ده روز اينجوري شدم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      بيشتر تلقين وعصبي است ومنشاء روحي دارد
  • تصویر کاربر سیروس شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر.۲۸ سالمه متاهل.یه بچه هم دارم.الان ۱۰ روزی میشه که التم شله و سفت نمیشه.البته برای زود انزالیم از اسپری‌ بی حسی استفاده میکردم تا دیرتر انزال شوم.باید چکار کرد...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      با مراجعه به داروخانه تادالافيل ١٠ يك ساعت قبل ازسكس
  • تصویر کاربر مسعود شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 624 مشاهده پرسش
    با سلام چند ماهی که موقع دفع ادرار به صورت کامل ادرار تخلیه نمیشه و بعد استبرا هم انجام میدم ولی بعضی مواقع موقع استبرا خون بیرون میاد و صبح که از خواب بیدار میشم چند قطره ادرار بیرون میاد. دکتر هم رقتم قرص های مربوطه رو مصرف کردم ولی هیچ فایده ای نداشت و دکتر گفت اگر با این قرص ها خوب نشدی خود ارضایی انجام بده من هم این کار رو کردم ولی هیچ فایده ای نداشت. در ضمن آزمایشی که دادم هیچ عفونتی نداشتم و سونویی که انجام دادم اندازه پروستات نرمال بود و هیچ سنگی هم نداشتم. الان باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر من شما سالميد وپيگيرينكنيد
  • تصویر کاربر ایازی شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام خدمت جناب آقاي دکتر کرمي . به استحضار مي رساند بنده هفته گذشته بنا به تجويز متخصص زنان براي بررسي وجود عفونت در مايع مني ازمايش اسپرموگرام نوشتند که بنده در يکي از ازمايشگاههاي مجرب خصوصي در مرکز شهر ازمايش انجام دادم که متاسفانه نتيجه ان عدم وجود اسپرم در مايع مني وغير طبيعي بودن تصوير حاصل از دستگاه اناليز سمينال بدست امده بود. بنا به توصيه مدير و مسئول ازمايشگاه ازمايش را در شرايط مناسب و در منزل با فاصله 4 روز دوباره انجام داده و در عرض 15 دقيقه نمونه را به ازمايشگاه رساندم متاسفانه باز همان نتيجه اول بدست امد. براي بررسي بيشتر نزد دکتر متخصص اورولوژي جناب اقاي دکتر موسي ميرزايي متخصص و جراح کليه ومجاري اداري وتناسلي رفتم ايشان معاينات اوليه را انجام دادند وسوالاتي راجع حوادث گذشته مثل ضربه به اندام تناسلي- افتادن از ارتفاع و مصرف داروهاي خاص پرسيدن وبنده اينطور جواب دا دم که در کودکي از ارتفاع 6 متر افتادم - دو بار در باشگاه ضربه از ناحيه بيضه داشتم اما حاد نبود وداروهاي مربوط به ورم معده عبارتند از قبلا سايميتدين و الان منيزيم و کليدنيوم سي و دايميتيکون و امپرازول 20 مصرف مينمودم و مدت 4 روز است که بعد از نزديکي دچار درد در ناحيه سمت چپ بيضه شدم که امروز درد از بين رفته خوب شدم که ايشان فرمودند که براي مشکل عدم وجود اسپرم مشکل حادي در بيضه ها نميبينم و نيازي به سونو نداريد و براي مسئله درد در ناحيه سمت چپ بيضه اين امر طبيعي است و به مرور زمان خوب مي شود. بنده چندبار به ايشان توصيه سونو گرافي و ازمايش جهت بررسي واريکوسل، برگشت مني به مثانه وغيره نمودم که ايشان فرمودند نيازي نيست و شرايط و وضعيت بيضه و بافت بيضه در معاينات اوليه طبيعي و ضايعه خاصي مشاهده نشده و نيازي نيست و داروها را مصرف کنيد و بعد از دوماه دوباره مراجعه کنيد . بنده اين سوال را دارم داروها مربوط به هورمونهاي گنادوتروپين هستند و براي تحريک نسوج بيضه جهت توليد اسپرم تجويز شده اند؟ از انجاکه داروها بايستي بصورت ازاد تهيه شود و باتوجه به عوارض بعدي داروها در بدن وبخش کنترل هورمونهاي جنسي هيپوفيز وهيپوتالاموس واحتمال اثرات منفي در بلند مدت هست ، ايا انها را تهيه و مصرف کنم؟ از حضرتعالي استدعا دارم ازمايش بنده را ملاحظه نموده و نکات و راهنمايهاي لازم را به بنده بفرماييد که شايد با بکارگيري انها از عوارض بعدي و همچنين راهکار مناسب جهت فرايند تولد فرزند بکار گرفته و مسئله حاد پيش امده را حل نمايم.ضمنا تصاويري از ازمايش اسپرموگرام و نسخه داروهاي جناب آقاي دکتر ميرزايي بپيوست جهت بررسي وتجويز دستورات بعدي تقديم حضرتعالي مي گردد. با تشکر و سپاس از اينکه وقت گرانبهاتون در اختيار حقير قرار داديد . ان شا الله با تجربه و قلم حکيمانه حضرتعالي مشکل بنده حل گردد. والسلام.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      مشكل شما با دارو حل نميشود وبايد به مركز ناباروري مراجعه نمائيد
  • تصویر کاربر ولی شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    باسلام.بنده چندین سنگ در کلیه هام 3سنگ کوچک حداکثر 6مم در کالیس فوقانی کلیه راست و سنگ های بزرگ20مم در کالیس فوقانی،12 مم و 6مم در کالیس تحتانی و 6مم در کالیس میانی چپ وجود دارد.3 بار هم سنگ شکن انجام داده بودم که نتیجه رضایت بخش نبود لذا دکتر پیشنهاد pcnlنموده. بنده قلبم را فنر هم کردم.به نظر شما pcnl مناسب من میباشد و هزینه ی آن چقدر است و آیا شما دفتر چه ی خدمات درمانی نیروی مصلح قبول میکنید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد عكس اي وي پي را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    آقای دکتر کرمی

    با سلام و احترام

    من از بدو تولد سنگ کلیه داشته‌ام. تا قبل از ده سالگی در ایران چندین بار عمل حالب باز و خارج از ایران چندین بار عمل بسته شده‌ام و بعدها سنگ شکن شدم و آخرین بار هم سال 89 به علت هیدرونفروز پی سی ان ال کلیۀ چپ شدم. حدود دو ماه است که کلیۀ چپم گاه درد و احساس سنگینی می‌کند و گاه ادرار زرد است. سی تی اسکن و آزمایش خون و ادرار نشان می‌داد مشکل خاص نیست فقط سنگ‌ها کمی بزرگ شده‌اند. سی تی اسکن و آزمایش خون و سونوگرافی پیوست است. برخی دکترها می‌گویند اگر اذیتت می‌کند می‌توانی دوباره پی سی ان ال کنی و اما برخی می‌گویند بهتر است فقط در صورت ضروت مداخلۀ پزشکی کنیم و داروهای نسخۀ پیوست را پیشنهاد می‌کنند.
    خواستم از خدمت شما هم مشورت بگیرم.
    خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      با كليه كاري ندارد هر ٦ماه پيگيري
    2. تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۱۴ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      ببخشید. آیا داروها را مصرف کنم؟ تا به حال در این سال‌ها داروی خاصی مصرف نکرده‌ام.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      دارو نميخواهد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 750 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب