اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر sara پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    با سلام.
    آقای دکتر باردار هستم و در کشت ادرار باکتری به نیتروفورانتوئین حساس است و به علت بازگشت باکتری باید هر روز مصرف کنم ایا در بارداری این قرص ایمن است.آزمایش ادرار پیوست شد.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      ازمایش را جای دیگر وتکرار کنید چون بیضررترین انتی بیوتیک حاملگی سفالکسین یا سیفکسیم واموکسی سیلین است
    2. تصویر کاربر sara یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      متشکرم از پاسختون.آقای دکتر سفالکسین و اموگسی سیلین روی باکتری تاثیر نداشت و عفونت شدیدتر شد.ایا راهی هست بدون انتی بیوتیک درمان شوم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      بايد اول كشت وانتي بيوگرام دهيد تا حساسيت باكتري ونوع انتي بيوتيك مشخص شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر. مادرم 60سالشونه و چندساله با مشکل سنگ کلیه دست و پنجه نرم می کنند. یکی دو بار سنگ در حالب گیر کرد که مجبور به گذاشتن سوند دبل جی شدیم. سنگ شکن لیزری انجام دادیم... مدتی خوب بود اما دوباره سنگ کلیه همراه با عفونت برگشت. امسال دکترشون گفت که pcnl انجام بدند اما حین عمل متوجه عفونت زیاد کلیه شدند و انجامش ندادند و به جاش سوند گذاشتند. گفتن یک ماه بگذره و عکس هسته ای بگیریم تا وضعی ت کلیه مشخص بشه.تا اون موقع هم داروی آنتی بیوتیک مصرف می کنند. و گفتند اگه ضعیف باشه شاید مجبور به دراوردن کلیه بشیم. میشه بفرمایید چطور میشه جلوی عفونت کلیه را گرفت؟ و چطور میشه به قطعیت رسید که کلیه باید خارج بشه؟ خدا خیرتون بده ممنون میشم جوابمو بدید... من در مشهد هستم
    1. تصویر کاربر محمد شنبه ۵ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      این رو هم بگم که مادرم قرص فشارخون مصرف می کنند (متورال50 ، لوزارتان) و همچنین برای دیابت اما خدا رو شکر اونقدر شدید نیست.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      اگر در اسکن هستهای کار نکند وباعث عفونت شود باید خارج کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرزاد یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 660 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر الت تناسلیه من مقداری به سمت پایین و چپ کج است. در لمس پلاکی احساس نمیکنم. در سکس خیلی از پوزیشن ها را نمیتوانم انجام دهم. ایا نیاز به جراحیست یا آتل و یا....؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر مجتبى یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    با سلام ، بيشتر از يك ماه پيش تماس جنسي محافظت نشده داشتم.٢٧ سالمه. دقيقاً دو هفته بعد از نزديكي الت تناسليم شروع به سوزش كرد بدون هيچ زخمي.. بعد از چند روز متوجه يك نقطه قرمز رنگ بسيار كوچك روي كلاهك الت تناسليم شدم كه سوزش داشت.. به دكتر مراجع كردم گفت علتش عدم رعايت اصول بهداشتي است و يه پماد بهم داد. الان بعد از دو هفته از استفاده پماد دو نقطه تيره رنگ نيز روي الت تناسليم ديده ميشه اونهم به سختي ... فقط موقع فعاليت و ورزش همون نقطه قرمز رنگ سوزش داره.... اينترنت گيجم كرده نميدونم زگيله تبخاله چيه، الانم خارج از كشورم و نميدونم چه بايد كرد ممنون ميشم راهنماييم كنين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر آرش یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    آقای دکتر کرمی من ۲۸ سال سن دارم و دارای مشکل نا توانی جنسی هستم مشکل من این هستش که نمیتوانم مثل مابقی مردم که خیلی راحت به روشی که همه انجام میدن بادست زدن به آلت تناسلی ارضا بشم من فقط با این کار آلتم بلند میشه ودیگه هیچ حسی ندارم بارها هم امتحان کردم ولی فایده نداشته تنها روشی که من میتونم ارضا بشم اینه که اولا آلتم باید کاملا خوابیده باشه وبعد دمر دراز بکشم وبا کمی فشار و تکان خوردن ارضا بشم خودمم نمیدونم چرا و چه مشکلی دارم همه زمانی ارضا میشن که آلت تناسلیشون کامل بلند شده باشه ولی من برعکس همه درضم من بخاطر اینکه متمعن بشم با یک خانومم رابطه جنسی داشتم گفتم که شاید در حین رابطه ارضا بشم که اونم نشد فقط آلتم بلند بود ودیگه هیچ حسی نداشتم درضم من واریکوسلم دارم از نوع گرید ۳ خیلی خیلی ممنون میشم جواب منو بدید که مشکل من به شما مربوط به تخصص شما میشه یا دکتری با تخصص دیگه ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      شما باید مشاوره روانکاوی کنید با دکتر ستوده۰۲۱۸۸۲۰۹۲۱۶
  • تصویر کاربر نوشین یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    سلام و وقتتون بخیر
    پدر من 62 سالشونه و کلیه ی سنگ ساز دارن، در سی تی اسکنی که سال پیش انجام دادن وجود یک سنگ هشت میلیمتری در کلیه راست و یک سنگ شش میلیمتری در کلیه ی چپشون گزارش شد. برای سنگ شکنی تعلل کردن تا در چکاپ سالانه شون در ازمایش ادرار وجود خون عفونت و یک واحد پروتئین گزارش شد و برای سنگ شکنی کلیه سمت راستشون اقدام کردن. در بیمارستان بهشون گفتن سنگ وارد حالب شده. بعد از عمل سنگ شکنی دو روز سنگای ریز و خورد شده دفع کردن ولی بعدش تا الان که دو هفته از عمل گذشته هیچ سنگی دفع نکردن. احساس درد و سوزش و سنگینی در کلیه و مثانه دارن. آیا ممکنه سنگ نشکسته باشه و در مجرا باقی مونده باشه؟ احتمال آسیب به کلیه وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      سی تی اسکن جدید بدون تزریق بگیرید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    با سلام
    من رابطه از طریق معقد داشتم و بعد ازون سمت راست تنه آلتم به این شکل درآمده و خشک و پوسته میشه عکس براتون میفرستم راهنمایی کنید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      تبخال است باید اسیکلوویر بخورید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر میخواستم بدونم که چند وقتی است در بیضه چپ خودم وجود لوله و توده ای تقرییا قطور تر از سمت راست و انرمال را احساس میکنم چقدر احتمال واریکوسل بودن یا تورشن (پیچیدگی) ان هست؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      بیایید معاینه۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر یحیی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام،من 37ساله هستم،حدود دوسال پیش به دلیل بزرگ شدن پستان،به دکتر عمومی مراجعه کردم که پس از آزمایش وام ار ای،متوجه شدم پرولاکتين خونم بالاست،دکتر درابتدا داستينکس برایم تجویز کرد بعد از آزمایشات مکرر وبالاپايين کردن دوز مصرف،بهم گفت مدتی باید این قرص رو بخوری،الان حدود دوساله که گابرگولين نیم مصرف میکنم،الان به کلی کوچک شده و میل جنسی ام نیز به شدت کاهش پیدا کرده،گاهی اوقات نیز بیضه ام درد میکند،درهمین مدت از همسرم نیز جدا شدم،لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      دکتر غدد باید بروید
  • تصویر کاربر اذین یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    همسرم چند سال است دچار هرپس مغزی ( روی اعصاب سه قلو ) شده است . با شروع علایم مصرف قرص اسیکلوویر را طبق دستور پزشک اغاز میکند. تبخال بعد از چند روز بر روی لب ظاهر میشود و از پماد اسیکلوویر هم استفاده میکند.
    از هفته گذشته ، بازهم نشانه ها ظاهر شدند و مصرف داروها را شروع کرده.

    در دو روز گذشته دچار خارش الت تناسلی شده .
    ایا ممکن است نشانه های تبخال تناسلی باشد ؟

    هم اکنون هر شش ساعت دو قرص اسیکلوویر مصرف میکند.

    ایا باید از پماد اسیکلوویر روی الت استفاده کند ؟

    خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      ارتباطی اصلا ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 748 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

عفونت ادراری را درمان کرده‌اید، آنتی‌بیوتیک خورده‌اید، علائم بهتر شده‌اند؛ اما چند هفته یا چند ماه بعد،…
احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب