اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده جوانی 18 ساله هستم حدود یک سال است تکرر ادرار شبانه دارم که به دکتر مراجعه کردم و دلیلش استرس بود
    اما امشب مشغول درس خوندن بودم که. احساس جمع شدن ادرار کردم. هر بار که میرم. ادرارم کامل تخلیه نمیشه. کپسول سیپروفلوکساسین همین الان خوردم. اینم بگم من یبوست شایع دارم البته دوروزه شدید شده
    دکتر لطفا راهنماییم کنید. چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      بهتر است نوار عصب مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    با سلام
    من بعد از ازدواج و رابطه جنسی متوجه منگوله پستی اطراف الت تناسلی ام شدم ابتدا جدی نگرفتم ولی بعد مدتی تعدادشان بیشتر شد و بزرگتر شدن ، میخواستم بدونم قطعی ترین راه درمان چیست و آیا درمان قطعی خانگی دارد یا خیر ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام زگیل است وبهترین درمان کرایو
  • تصویر کاربر فیض چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    اینجانب دارای 57 سال سن ، دچار بزرگی پروستات شده ام که پس از انجام سونوگرافی نتیجه بصورت زیر :
    پس از تخلیه مثانه 15cc رزیدو
    پروستات با حجم 16٨cc حاوی چند ناحیه کلسیفیه میباشد

    و تکرار پس از یک ماه و مصرف داروهای
    Tavanex 500mg
    Tamsulosin 0.4
    Azithromycin 250
    Phenazomex 100

    سونو پس از تخلیه مثانه 12cc
    پروستات با حجم 145cc حاوی چند ناحیه کلسیفیه بود

    و آزمایش خون psa نتیجه در سه مرحله در فواصل یکماهه
    اول
    total psa=23

    دوم
    Total psa=17
    Free psa=2.3

    سوم
    Total psa=15.7
    Free psa=3.6
    بوده است.
    شرح حال به این صورت میباشد، بنده ساکن استان ایلام و کورد هستم ، میخاستم نظر حضرتعالی را در این خصوص جویا شوم .
    با آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون برای شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر خدیجه چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام و احترام
    جسارتا در کلیه سمت چپم یک سنگ یک سانتی‌متری قرار دارد. بهترین راه درمان برای من چه چیزی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر زهراکریمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    بنده خانم 24ساله هستم.

    از کودکی تا الان شب ادراری داشتم و هیچ برهه ای نبوده که خوب شده باشد.

    همیشه خیییییلی عذاب میکشم ازاین موضوع.

    UA و UC هم نرمال و منفی بود.

    یورودینامیک انجام دادم نرمال بود.

    اسپری دسموپرسین و قرص تولرین2 استفاده میکنم، بعضی شب ها جواب میده و بعضی شب ها بازهم شب ادراری دارم.

    اگه یه وقتی تو معرض سرما قرار بگیرم یا جای حتی یه کم سرد بخوابم یا یه کم مایعات مصرف کنم قطعا اون شب، شب ادراری خواهم داشت.

    توروخدا بهم بگین باید چکارکنم آقای دکتر، این موضوع داره دیوونه میکنه بخصوص اینکه اخیرا متاهل شدم و شرایط برام خیلی وحشتناک تر شده.
    1. تصویر کاربر زهراکریمی دوشنبه ۱۷ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      آقای دکتر لطفا به سوالم پاسخ بدین.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر دکتر ، بنده حدودا ماه اردیبهشت یا خرداد خدمت دکتر انتظاری رسیدم ، ایشان فرمودند که به یک محلول ساختنی رفع میشه، بنده نسخه ایشان بعد از ساخت استفاده کردم تقریبا بعد از 1ماه رفع شد ، اما باز سریع برگشت تقریبا با تعداد بیشتر ، قبلا 7یا 8 عدد الان تقریبا 12 عدد ، دستور بفرمایید برای اینکه مطمئن بشم زگیل هست یا خیر و همینطور درمان کدام مطب شما خدمت برسم و نحوه نوبت دهی هم بفرمایید ، سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 2783 مشاهده پرسش
    سلام
    من حدود 4٠ روز پيش دوچار زگيل تناسلي شدم و تقريبا ١٧ روز پيش از اسپري وارت فريز استفاده كردم و اون موقعه ٣ خال زگيل بود وقتي كه از اسپري وارت فريز استفاده كردم بد از چند روز زگيل ها سياه و برجستگي افتاد ولي سياه هاش همچنان باقي موند ولي از پري روز چند نقطه متواري و ريز شبيه جوش مانند دور آلتم در اومده

    لطفا راهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، ما یک سال و نیم هست ازدواج کردیم و حدود6ماهه که اقدام کردیم برای بارداری، 30سالمون هست، پزشک همسرم رو معاینه کرد و گفت واریکوسل شدید دوطرفه داره، یکی از بیضه هاش هم دچار آتروفی شده، میزان اسپرم و تحرکش کاهش زیادی داره، 11میلیون در میلی لیتر و تحرک تقریبا صفر، بهمون گفت باید عمل میکروسرجی انجام بده، همسرم 110 کیلو وزن و 178 قد داره و کم تحرک هست، سوال من اینه که کدوم نوع عمل براش بهتره و بیضه هاش ممکنه به حالت قبل برگرده یا نه؟ من خیلی نگران هستم که نتونیم به صورت طبیعی بچه دار بشیم و اینکه برای عمل امکانش هست ما از اهواز پیش شما بیایم یا همینجا اهواز عمل کنه بهتره؟و اینکه هزینه اش برای ما که دفترچه تامین اجتماعی داریم چقدر میشه؟ببخشید خیلی سوال پرسیدم ولی نگرانی من اینه که عمل بدترش کنه چون شنیدم عده ای بعد عمل اسپرمشون صفر شده،ممنون میشم بگید چکار کنیم، عکس و آزمایش هاش رو هم میفرستم،ممنون،منتظر جوابتون هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دكتر كرمي
    من با مراجعه به آزمايشگاه مسعود و درخواست يك آزمايش hpv پزشك مستقر در آزمايشگاه براي من يك آزمايش نوشت كه نمونه برداري بوسيله ادرار انجام شد و نتيجه منفي بود مي خواستم بدونم دقت اين آزمايش چقدر است و من مي توانم مطمئن باشم كه اين ويروس را ندارم يا خير؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محيا چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 718 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشين من ٢٩ساله هستم و ٥ساله كه ازدواج كردم در طول اين ٥سال مدام درگير عفونت ادراري هستم و انواع انتي بيوتيك ها و امپول هاهم اثري نداشت و بعد مدتي دوباره ازمايش ادرارم دچار حجم زيادي از باكتري است (باكتري مقعدي)و اين در حالي هستش كه من اصلا انال سكس به هيچ عنوان ندارم حالا واقعا عاجزانه خواهش ميكنم راهنماييم كنيد لطفا همين ماه پيش ازمايش دادم و نيتروفورانتوئين مصرف كردم اما دوباده در كمتر از ١ماه دچار عفونت شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 598 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب