اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    ببخشید من یه ساله که ازدواج کردم
    روی الت همسرم و بالای التش زگیل دارن که به من گفتن خال گوشتیه و از بچگی دارن روی سر و صورتشونم داشتن
    چند ماهه که لیزز کرده
    منم رفتم ازمایش hpv دادم به تیپ ۶ و ۵۸ مبتلا شدم ولی زگیل نزدم دکترم گفت برم کلو.. انجام بدم میخواستم بدونم اگه پاپسمیرم نرمال باشه باز نیاز هست که ازمایش کلو انجام بدم و اینکه این تیپا خطرناکه؟؟ من در شرف جدا شدن هستم به خاطر این مساله
    در ازدواج بعدی من مشکل به وجود میاد؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      الان لیزر کردن
      اصلا راغب نیستم دیگه ادامه بدم چون اصرار دارن که من از ایشون نگرفتم
      حالا با این تفاسیل من ازمایش کلو انجام بدم؟ پاپسمیر انجام دادم نرمال بود
    3. تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      سکس دهانی هم داشتم😢
    4. تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۱۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      فقط سوالمو تو سایت نزارید ممنون🙈
      نیاز هست که کولپوسکوپی کنم ایا؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      کسی شما را نمشناسد ۲-تست پاپ اسمیر اگر منفی بود نمیخواهد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر شبنم دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر. همسرم 38 سالشه و تقریبا 4 ساله سنگ کلیه داره. یه بار دو سال پیش سنگ شکن کردیم که دفع شد و بعد از اون هم چندبار شن ریزه دفع کرد. 4 ماه پیش سونوگرافی کردیم که دکتر گفت یه سنگ به اندازه 2.4 میلیمتر داره و باید مایعات زیاد بخوره که دفع بشه الان چندروزیه که خون در ادرارش بود که مجددا رفتیم سونوگرافی که دو تا سنگ در کلیه چپش هست و خیلی بزرگه یکیش به قطر 7.5mm و یکیش به قطر 12mm که در سر حالب گیر کرده. آقای دکتر چطور در عرض 3 ماه سنگی به این بزرگی تشکیل شده و چرا همسرم اصلا درد نداره و آیا میشه دوباره سنگ شکن کرد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      عکس سیتی اسکن بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    با سلام
    یک دونه سفت زیر پوستی بر روی بیضه من وجود داشت به دکتر پوست مراجعه کردم گفت زگیل نیست اما برش داشت داد آزمایشگاه مشخص شد زگیل به همراه کیست هستش دکتر گفت چیز نگران کننده ای نیست بعد خانم تست پاپ اسمیر داد نرمال بود و همچنین تست نوع hpvکه کلا منفی بود
    حالا سوال من اینه که دیگه جای نگرانی هست یا خیر همچنین من وخانمم هیچ کدو م رابطه خارج از عرف نداشتیم پس چطوری روی بیضه من زگیل زده مگر تنها از طریق تماس پوستی منتقل نمیشه من که هیچ تماس خارج از معرفی نداشتم خانمم همینطور
    سال دوم من دیگه بای نگران این موضوع باشم یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      نداشتید زگیل ندارید
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      آخه نمونه برداشته شده را آزمايشگاه پاتولوژي گفته زگيل بوده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمایش غلط است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Amir چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام
    با توجه به عکس های ارسالی چند سالی هست که یکی از رگ های بیضه چپم بدین صورت که انگار پاره شدن و خون مردگی دارن مشاهده میشه.. هم چنین از زمانی که یادم میاد زیر همون بیضه یه حالت غده که نمیشه گفت ولی یه برآمدگی نرمی هست که به نظر وقتی دست میزنم انگار یه گوله رگه البته به نظرم هست این طور میاد... ممنون میشم راهنمایی بفرمایین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      این زگیل نیست
    2. تصویر کاربر Amir دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      مشخصا زگیل نیست بله... سوالم در رابطه با اون رگ هست که بدین صورت خون مرده شده است...
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      مهم نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمیدرضا چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من یه بار دیگه هم سوال کردم ولی یادم رفت کد رهگیری رو یادداشت کنم بخاطر همین دوباره سوالو مطرح میکنم تا جوابو بتونم ببینم
    4 روز قبل یک جوش روی الت بنده تو قسمت استوانش بود که احساس سوزشش فهمیدم و برجستگیش سایزش تفریبا مثل جوشای صورته و یه مقدار احساس سوزش تو کلاهک الت هم دارم رنگ جوش تقریبا سرش سفید یا روشن رنگ شده بعد از چن روز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      این اصلا زگیل نیست
    2. تصویر کاربر حمیدرضا دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      میشه برای معاینه به مطب شما بیام؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      در خدمتم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با سلام
    من جمعه به علت درد شدید ناحیه شکم و پهلو به بیمارستان مراجعه کردم و بعد از بررسی در اورژانس و انجام سونوگرافی متوجه شدم که دو عدد سنگ 50 و 2،5 میلیمتری و یک کیست 20 میلیمتری حاوی سپتا در کلیه سمت راست دارم
    میخواستم لطف کنید برای درمان راهنمایی کنید و اینکه کیست حاوی سپتا یعنی چه و آیا خطرناک است
    در ضمن پدرم هم ده سال پیش سنگ کلیه 120 میلیمتری داشت که دفع شد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      باید سیتی اسکن بگیرید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر حمیدرضا دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید 4 روز قبل یک جوش روی الت بنده تو قسمت استوانش بود که احساس سوزشش فهمیدم و برجستگیش سایزش تفریبا مثل جوشای صورته و یه مقدار احساس سوزش تو کلاهک الت هم دارم رنگ جوش تقریبا سرش سفید یا روشن رنگ شده بعد از چن روز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      این زگیا نیست
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    با سلام ایا درمانی جهت افزایش کیفیت اسپرم وجود دارد؟منظور وجود اسپرمهای معیوب است البته طی آزمایش واریکوسل هم وجود ندارد؟ممنون از جوابتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر واریکوسل دارید باید عمل کنید
  • تصویر کاربر امیری دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام،وقتتون بخیر
    در مردان اگر کرایو روی زگیل‌ انجام شود و‌ هیچگونه زائده‌ای روی پوست نباشد، اگر برشی در ناحیه تناسلی انجام بشه که باعث خونریزی بشه. ایا این خونریزی روی پوست امکان عود زگیل رو‌ داره؟
    ممنون از زحماتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      نه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      چون بعد از کرایو است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. آلت بنده دچار یک لکه های تیره پوست پوست شده شد. چندین خال زیر پوستی هم روی بیضه و آلتم ایجاد شد. همچنین یه ضایعه گوشتی ریز هم زیر آلتم ظاهر شد. ابتدا رفتم دکتر اورولوژی که ایشون گفتن چیزی نیست و فقط یه پماد آ د دادن. پماد رو یک هفته استفاده کردم سوزش خفیف، لکه های پوست پوست شده و تکرر ادرارم خوب شد. آلت رو بعد یک هفته تحریک کردم که دچاره سوزش خفیف و مقداری قرمزی شد. قرمزی برطرف شد، اما همچنان سوزش خیف در نقاط مختلف آلت دارم.

    به دکتر پوست مراجعه کردم و ایشون گفتن اون ضایعه گوشتی زگیل تناسلی هست و باید فریز کنم. اما من عجله نکردم و برای روز های آینده پیش چند متخصص پوست دیگر نوبت گرفتم.

    البته یه نکته رو اشاره کنم که من چند ماه قبل زیر بیضه یه تیکه اندازه سکه قرمز میشد و خارش میگرفت، بعد از چند وقت اون قرمزی یخورده بی رنگ و سفید شد. چند وقت بعدش هم کشاله رانم هر هفته شبیه عرق سوز میشد. که رفتم دکتر دارو داد و اوکی شد. تمام این علائم ممکنه به هم ربط داشته باشه؟
    1. تصویر کاربر سینا یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      اینها اگر زگیل تناسلی باشند. چند ماه بعد اگر ازدواج کنم و همسرم واکسن بزند مبتلا نمیشود؟ همچنین اگر 6 ماه تا 1 سال رابطه ای نداشته باشم با همسرم و زگیل های دیگر ظاهر نشوند، به معنی پاک شدن ویروس است و دیگر مشکلی برای رابطه با همسرم ندارم؟
    2. تصویر کاربر سینا دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      آقای دکتر چندتا عکس جدید فرستادم که واضح تر است
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر من مهم نیست
    4. تصویر کاربر سینا دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      بعد استفاده از ژیلت نواحی مختلفی دچار خارش های خفیف شد. ممکنه عفونت یا التهاب دیگه ای باشد؟

      همچنین دکتری اورلوژی کاملا مطمئن بود چیزی نیست. اما دکتر پوست نظر قطعی داده بود که زگیل هست. حتی گفت برای این زائده خیلی کوچک 3 جلسه باید فریز کنم!

      یعنی خیالم راحت باشه آقای دکتر؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      عکسش را بفرستید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب