اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میلاد جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    با سلام. من 26 سالمه و از سونوگرافی که گرفتم نشان داده که پروستاتم بزرگ تر از حد طبیعی و با حجم 28 سی سی است. به پزشک متخصص مراجعه کردم که گفتند شما باید اندسکوپی(البته اسم دیگری داشت که من یادم نیست) بگیری . به یه متخصص دیکه مراجه کردم ایشون گفتند این کار لازم نیست و 30 عدد کپسول پروترال 0.4 برام تجویز کردند. هزینه اون اندسکوپی هم برام بالاست در حال حاضر.
    حالا سوالم اینه من چکار کنم؟ آیا با توجه به سنم خطری تهدیدم میکنه(مثلا مثل ناباروری و سرطان و ... )؟ آیا با خوردن این دارو ها خوب میشم؟ عکس از سونوگرافی رو هم فرستادم ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      بیایید با دفترچه سیستوسکوبی کنم

  • تصویر کاربر فی جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض احترام
    لطفا با مشاهده عکس های ارسالی در تشخیص ضایعات فوق به اینجانب راهنمایی بفرمایید. شایان ذکر است ضایعات فوق دارای برجستگی نمی باشند!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      این شبیه حساسیت است الوده کننده نیست

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    لطفا بفرمایید این توده که در کلیه و کبد بوجود آمده خوش خیم است یا بدخیم ؟ با تشکر فرآوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      هر سه ماه بیگیریر کنید مهم نیست

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان. بنده 35 ساله از همدان هستم. وزن و قدم نرماله. یکساله التهاب مزمن پروستات دارم. درد لگن و سوزش شدید ادرار. وجدیدا درد مزمن کلیه ها رو دارم. سرآلتم تا کلاه قرمز شده و جوجشهای بسیار ریز زیر پوست کلاهک هست.انگار دوتا آجر به کمرم بسته شده بجای کلیه ها. داروهی فلورکینولونها و ماکرولید جواب نمیده.سرکار بسیار اذیت میشم ونظامی هستم. روحیه ام از بین رفته. زندگی دشوارشده. خواهشن فکری بحالم بکنید. احساس میکنم کلیه هام داره ایراد میاره. خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      درمان بیخیالی نشستن در اب گرم ومسکن وعدم بیگیری میباشد

  • تصویر کاربر احمد شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    38 سالمه. حدود 1 سال پیش در پی نگه داشتن ادرار به پروستات فشار مضاعف وارد شد و کمی در ادرار خون مشاهده کردم. با مراجعه به پزشک تشخیص التهاب دادند که با یک دوره دارو درمان شد. امسال دوباره در ناحیه پروستات احساس ناراحتی جزئی و کم شدن فشار ادرار شدم که با انجام سونوگرافی متوجه شدم کمی از اندازه طبیعی بزرگتر شده. میخواستم ببینم تشخیص شما چیه و آیا با مصرف دارو دوباره باحال عادی باز خواهد گشت؟
    38.18 ml حجم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      در سن شما جای نگرانی نیست ودرمان نمیخواهد

  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام و خداقوت
    بیمار آقای 33 ساله که کجی آلت تناسلی رو به پایین دارد. به طرفین کج نیست. با لمس قسمت زیرین آلت در دو ناحیه کجی و زاویه حس میکند. که در همان دو ناحیه آلت رو به پائین خم شده و خط تا لمس میشود.( نقاط لمس کجی و زاویه در عکسهای پیوست نشان داده شده است) بخاطر شکل آلت (کجی) هنگام نزدیکی دچار محدودیت انجام میشود. در نعوظ صبحگاهی آلت سفت میشود. ولی در هنگام نزدیگی آنگونه که باید سفت نمیشود. سابقه شکستگی آلت هنگام نزدیکی ندارد. بیمار مجرد می باشد. که بخاطر شکل آلت عدم اعتماد به نفس جهت ازدواج دارد. جهت بررسی محدودیت های احتمالی موجود در هنگام نزدیکی بواسطه کجی آلت، ازدواج موقت نموده که طرف مقابل هم به کجی آلت وی اشاره و به نوعی ابراز نارضایتی نموده است. بیمار بعلت کجی آلت از ازدواج گریزان است. نگرانی بابت افزایش سن و تاخیر در ازدواج دارد. بیمار دارای بیمه تامین اجتماعی و تا بیستم تیرماه 98 بیمه تکمیلی دارد. لطفا راهنمایی بفرمائید و درصورت نیاز به جراحی خواهشمند است نوبت عمل تا قبل از پایان رسیدن بیمه تکمیلی محبت فرمائید. بیمار ساکن مازندران است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      نیاز به عمل ندارد

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    آیا قارچ گانودرما در دفع زگیل تناسلی یا hpv موثر است ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام اساسا دروغ است وفایده ندارد امتحان کنید

  • تصویر کاربر mamal شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    سلا عرض ادب ممنون از اطالاعات خوب شما دکتر من ورزشکاره حرفه ای هستم ۴۰ سالم کراتبن ۱/۶۰ خطرناکه؟ در ضمن سونو دادم همه چیزم اکی بوده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      بالا است باید تحت نظر دکتر باشید نفرولوگ

  • تصویر کاربر ارسلان شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    سلام روز بخیر، بخاطر خانمم پیام دادم
    ایشون در ناحیه تناسلی درد و سوزش داشتن و بعد از یک روز ترشح سفید رنگی داشتن به دکتر مراجعه کردیم قرص آسیکلوویر 400 و پماد آلوویر 5 دادن الان بعد از 2روز استفاده امروز ترشح قرمز قهوه ای داشتن اما دردشون کمتر شده
    خواستم ببینم زمان بهبودی معمولا چقدره و اینکه این ترشحات قهوه ای طور نشانه خطرناکی دارن؟
    ایا مراجعه ب پزشک لازمه چون امروز 5 شنبه هست و جز بیمارستان دسترسی دیگه ای نداریم
    متشکرم از زمانی که جهت پاسخگویی میگذارید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      باید از ترشحات کشت وانتی بیوگرام دهید

  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    بنده نابارور بودم عمل واریکوسل انجام دادم همسرم باردار شد ولی دوماهه سقط شد گفتند قلبش تشکیل نشده آیا ممکنه علت سقط و عدم تشکیل قلب به عمل بنده مربوط باشد عملم 23 اسفند 97 بود همسرم 4 اردیبهشت باردار شد. آزمایش اسپرم دادم نتیجه اش این بود میشه لطفا بگین مشکلی داره یا خیر
    volume 3.2
    Appearance normal
    liquefication normal
    viscosity normal
    ph 7.8
    sperm count per 96 mill
    motility 39 {7df58a066faa9c6f981dbf295be9ec25e9e9eb24302c6e8857fe74929a2f11c4}
    sperm morphology 36{7df58a066faa9c6f981dbf295be9ec25e9e9eb24302c6e8857fe74929a2f11c4}
    wbc 2-3
    rbc 1-2
    round cell 2-3
    functional sperm 37.8
    concentration
    motile sperm 48.2
    concntration
    sperm motilty index 218
    abnormal morphology negative
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      ازمایش خوب است سقط به شما ارتباطی ندارد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب