اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بهنام پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 887 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما و خسته نباشید
    مشکلی نداشتم الان دو سه هفتست احساس میکنم حسی به الت تناسلی ندارم و التم حتس سرد میشه انگار که یخ زده باشه
    و اینکه سخت تحریک میشم یا تحریک میشم سفت نمیشه حالت شل شده هستش
    همیشه تو حالت عادی خیلی راحتو سریع تحریک‌میشدم و زود سفت میشد ولی الان دو سه هفته ایی میشه که این حالت نیستم و سفتو سخت نمیشه و یا میشه سریع شل و حتی میخوابه
    1. تصویر کاربر بهنام چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر منتظر پاسخ شما هستم ،صبحا حتی از خواب بیدار میشدم التم سفتو سخت بود الان کمتر چنین چیزی پیش میاد مجردم و بیستو هفت سالمه،حتی حتی ی درد خیلی خفیفی در کنار کشاله ران هم بعضی اوقات حس میکنم
      خلاصه کلام مثل قبل هرچیزی که باعث‌تحریک شدنم میشد الان خیلی کمترو‌کمتر شده و حس کمی به سکس دارم دارویی چیزی هم مصرف نمیکنم حس تحریک پذیریم در طول هفته شاید به جرات بگم هرروز بوده ولی الان نیست این حالت شل بودنش نگرانم کرده لطفا کمکی کنید
    2. تصویر کاربر بهنام چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      و مطلبی دیگر اقای دکتر بعضی اوقات احساس بدحسی دارم و التم به داخل موقع نشستن فرو‌میره ولی سرپا هستم با حالت عادی هستش
      و در حال نعوظ التم میخوابه و دوباره با دست کمی سفت میشه
      دو هفته ای میشه این مشکلاتو دارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      بیشتر مشکل شما تلقین روحی است ورزش ونشاط بهتر میشوید مرضی نیست
    4. تصویر کاربر بهنام پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سپاس اقای دکتر ممنون از پاسخگویی شما
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،خسته نباشید

    ببخشید مزاحمتون شدم

    یه قضیه ای منو خیلی بهم ریخته،یعنی خودم تعجب کردم...خواهش میکنم اگه ممکنه کمکم کنید

    من 25 سالمه و کلاً آدم خیلی هاتی هستم یا بودم،ببخشید اصطلاحاً حشری بودم همیشه یعنی میتونستم سکس کنم تا همین 2،3 هفته پیش،اما الان فکر کنم نزدیک یه هفته میشه که هیچ حس خاصی ندارم،نعوظ یخورده با اختلال همراه شده انگاری ...بعد اینکه خیلی عذر میخوام غلظت منی اونطور که باید نیس!!!!!یعنی یه چیزی تو مایه های رنگ آبه یخورده کدر تر

    خیلی نگرانم کرده آخه من اصلاً اینطور نبودم یهویی اینطوری شدم!!! ترو خدا اگه ممکنه راهنماییم کنید

    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این بیشتر منشا عصبی وروحی دارد تلقین نکنید
  • تصویر کاربر ونوس پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من تقریبا 4سال از زایمانم میگذره وتقریبا از بعد از زایماتم این احساس در من ایجاد شد و رفته رفته بیشتر شد
    وقتی ب دستشویی میرم و ادرارمو تخلیه میکنم احساس راحتی بعد از تخلیه رو ندارم و احساس میکنم هنوز ادرار دارم البته اگه کمی تو دستشویی بشینم کمی ادرار ازم میاد یا وقتی حمام میرم دو الی سه بار باید ادرار کنم تا بیام بیرون وقتی بیرونم هستم یهو حس میکنم یکم ازم ادرار خارج میشه گاهیلباس زیرمو چک میکنم خیس نیست اما من حس میکنم ازم کمی ادرار خارج شده البته با اب که کار میکنم یا مثلا پامو میشورم حس میکنم الان یکم میخواد ازم ادرار خارج بشه چیزی خارج نمیشه اما من حس میکنم و در مواقعی که اجابت مزاج دارم تودستشویی ادار ب دفعات بیشتری ازم خارج میشه دوبار دکتر هم رفتم اما نتیجه ای نگرفتم هر دفعه که دکتر رفتم گفتن مشکلی نیست اما این حس منو خیلی اذیت میکنه واقعا دیگه خستم کرده این احساس مدام مجبورم لباس زیرمو عوض کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام بهتر است تست نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر صفر پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1491 مشاهده پرسش
    پدر من رو يكشنه ٢6 خرداد ماه در اهواز به علت بزرگ شدن پروستات و وجود سنگ مثانه و سنگ كليه عمل كردن و سنگها و پروستات رو تخليه كردن ولي از اون روز كراتين خون مدام رو به افزايش است به طوري كه طي روزهاي بعد از عمل ٢١ ٣٩4 4٢ 5٢ شد روز بعد از ترخيص به علت حال بد دوباره به بيمارستان مراجعه كرديم و الان ٣ روز هست كه در بخش نفرولوژي بستري شده ولي كراتين خون 6 ميباشد الان باز روند درمان جديدي رو واسش شروع كردن و قرار شده از كليه نمونه برداري كنن خواستم ببينم ميشه از شما كمك بگيريم تمام ازمايشات بعد از عمل و سونو تا صبح امروز هم موجود هست اگه نياز بود براي شما ارسال ميكنم ايا راهي هست كه ميزان كراتين و اوره كنترل شود .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      تحت مطر دکتر معالجتان باید باشید بهتر خواهد سد
  • تصویر کاربر حنا پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    با سلام همسررم قبلا واريكوسلش رو عمل كرده و حدود ٩ ماه پيش من با قرص باردار شدم الان ازمايش ايشون مورفولوژي ٤درصد و ابنرمال ٩٦ درصد هست ولي دكتر اورولوژ گفت مشكلي نيست براي بارداري درصورتي كه من در ٧هفته بارداري سقط كردم الان هم حدود يكماهه كه كيوتن پلاس مصرف ميكنه و به تازگي پروفرتيل
    چكار كنيم براي اقدام ميترسم از سقط مجدد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سقط خانم به تزمایش ارتباطی ندارد
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    با سلام بنده 26 سال دارم و 2 سال هست که با نامزدم رابطه جنسی داشته ام و تنها شریک جنسی بنده هستن و قبل از ایشون هم رابطه جنسی نداشته ام. حدودا 2 هفته هست که در قسمت پایین واژن همسرم یک زایده مانند زگیل مشاهده کردم، به دکتر مراجعه کرد و گفتن زگیل تناسلی هست ولی آزمایش برایش نوشتند و جواب آزمایش هنوز نیامده. من هم هیچ علایمی روی آلتم و نواحیه دیگه ندارم، و اینم بگم جز اینکه تو این 2 سال شاید 4 بار از کاندوم استفاده نکرده باشیم، واینکه اون روزی که من زگیل ایشون رو مشاهده کردم قبلش سکس دهانی در اون قسمت داشتم که فردای اون شب گلو درد همراه با درد غدد لنفابی گردن داشتم بدون علایم سرماخوردگی که با خوردن یک ورق قرص 4 تایی آموکسوکلاو 625 فردا به طور کامل درد گلو و سردردم تمام شد.آیا من هم دچار زگیل تناسلی یا بیماری عفونی خاصی دچار شده ام یا خیر و اینکه در پرانتز بگم بعد 3 روز از اون سکس شبیه تبخال زیر سینه چپم زدم که روی آن را با سرکه سیب شستشو دادم و خشک شدکه عکسش رو براتون میفرستم ولی تا به امروز هیچ علایمی روی آلت و نواحی اطرافش ندارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این که در شکمتاناست وتناسلی نیست
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام مجدد، دکتر نیاز هست من آزمایش بدم؟ احتمال داره منم چیزی گرفته باشم با اینکه علایمی هم ندارم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سپاسگزارم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ارادتمندم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر شایان پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام من 17 سالمه
    در کمی بالاتر از ختنه گاه آلت تناسلی بنده بیش از یک سال هست 5 تا چیز سفید رنگ کوچک در اومده (مثل پرز میمونه) و اندازشون از اون موقع تغییر نکرده و از بین هم نمی رن. (با قرمز مشخص کردم)
    می خواستم بدونم چین؟
    درمان می شن؟
    و قسمت ختنه گاه هم یکم برآمدگی داره و صاف نیست.(با بنفش مشخص کردم) نظرتون در موردش چیه.
    1. تصویر کاربر شایان چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      لطفا جواب بدین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اینها طبیعی هستند ونیاز به درمان نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ارمان پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    سه چهار روز است که رگهای منتهی به بیضه طرف راستم درد میکند.البته خیلی وقت است که این رگها حجیم تر از رگهای سمت چپ بودند ولی درد نداشتند.الان سوالی که از حضورتان دارم ان است که با توجه به اینکه الان علاوه بر درد بالا درد مبهمی در ناحیه پایین شکم دارم و مدفوع بسیار شل شده است ایا این دو ربطی به هم دارند؟اگر ربط دارند احتمال بیماری چیست؟با عرض پوزش بابت طولانی شدن مطلب من 34 سال دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام سونوگرافی از کلیه ها انجام دهید
  • تصویر کاربر Zahra پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پسرم دوماهشه بعد از ختنه متوجه ی توده کوچیک شدم در بیضه راست پیش دکتر بردم سنوگرافی نوشت که در سنو گرافی نوشته که توده کیستیک ۲۲ میلی متری که میتواند نشان دهنده ی هرنشین امنتوم باشد دکتر میشه بگید چی میتونه باشه ؟؟ی دکتر میگه فتقه .یکی دیگه معانش کرد گفت هیچ فتقی نیس هیدروسل نمیدونم چیکار کنم
    1. تصویر کاربر Zahra سه شنبه ۴ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ایای دکتر لطفا جوابمو بدید خیلی نگرانم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      احتمال بالا فتق است باید معاینه کنم02122642744 02171062350
    3. تصویر کاربر Zahra پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر من اهوازم شرایط اومدن ب تهرانو ندارم متاسفانه ی راهنمایی دیگه بهم بکنید لطفا
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    بنده 22 ساله هستم و مجرد
    آقای دکتر با توجه به عکسایی که واستون فرستادم آیا این درجه از انحراف نیاز به عمل جراحی دارد یا خیر؟خیلی ذهنمو درگیر کرده(عکس اول آلتو با دست نگه داشتم اما عکس های بعد خیر)سپاس گزارم
    1. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۳ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      عکس دوم
    2. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۳ تیر ۹۸( 7 سال پیش)
      عکس بعدی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر مشکل دخول ندارید عمل نمیخواهد
    4. تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون از پاسختون اما آقای دکتر بنده تا به حال رابطه جنسی نداشتم و همین مشکل انحراف آلت باعث شده از ازدواج امتناع کنم و بسیار از این بابت نگرانم!!بنظر شما و باتوحه ب تجربه ای که در این زمینه دارید آیا این درجه از انحراف رابطه ی جنسی رو مختل میکنه؟؟؟؟
      سپاسگذارم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      فعلاصبر کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب