اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سامان شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما دکتر گرامی
    مدت یکماهی میشه که درقسمت تحتانی آلت تناسلی، یک گره به شکل جوش زیرپوستی ظاهر شده است،که ابتدا ریز بود،ولی باگذشت زمان این گره زیرپوستی بزرگ شده،البته ازهمان اوایل با خارش شدید توآم بود.لازم به ذکر است که یکبار هم یکی دوسال پیش درهمان محل، خارش شدید داشتم و حتی یادم هست که اون موقع مایع شیری رنگی نیز ترشح میشد وقتی زیاد میخواروندمش.بعد دیگه اثری ازش نبود تا حدودآ یکماه پیش.عکس مربوطه رو براتون میفرستم،امیدوارم بنده رو راهنمایی کنین.باتشکر فراوان ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر سامان دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس فرستادم
    3. تصویر کاربر سامان دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اینم عکس
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این جای نکرانی نیست
    5. تصویر کاربر سامان سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      خب دکتر جان چکار کنم؟روش درمان داره نداره؟به دکتر مراجعه کنم یا نه؟ببخشید دکتر واسه درمان به چه دکتری باید مراجعه کنم؟؟دکتر پوست یا داخلی؟؟
    6. تصویر کاربر سامان پنجشنبه ۱۳ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      توروخدا دکتر یه جواب به من بدین،خیلی نگرانم کرده این مشکل،احساس میکنم این گره هرروز داره وخیم تر میشه،عکسشو میفرستم براتون،خدا اجر خیرتون بده.
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این عفونت پوستی است
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.
    پس از ناپرهیزی در خوردن شبانه(مقدار زیادی تخمه+هندوانه)به تاریخ 28 خرداد سال جاری, با درد بسیار شدید پهلوی راست و شکم و حالت تهوع و داشتن استفراغ و حالت مسمومیت به اورژانس بیمارستان رفتم و پس از سی تی اسکن شکم و کلیه(و سونویی که فردای آن روز گرفته شد), یک سنگ 5.5 میلی متری در حالب مشاهده شد. درد و تمامی علایم تا 31 خرداد ادامه داشت و پس از آن, من در صبح اون تاریخ فقط یک لخته بسیار ریز خونی دیدم و از اون به بعد دیگه درد وحشتناکم حذف شد و استفراغم نیز از بین رفت. تا 2  تیر, کمی حالت تهوع و گیجی داشتم که اون هم از بین رفت اما تا الان که 8 تیر است, هنوز هم احساس نوعی تیر کشیدن خفیف در نواحی مختلف درون شکم دارم. در آزمایش خون و ادراری که در تاریخ 2 تیر دادم هم اثری از عفونت دیده نشد و متخصص اورولوژی گفت که احتمالا سنگم دفع شده و بهم گفت اگه دردم دوباره شروع شد یک سونوی کلیه و شکم با مثانه پر بدم. ضمنا داروهام در این چند وقت سفالکسین500 و تامسولوسین بودند که امروز مورخ 8 تیر به اتمام می رسند.
    حال سوالم از شما جناب دکتر اینه که با این تفاصیلی که گفتم آیا به نظرتون سنگ دفع شده و چرا هنوز در درونم احساس تیر کشیدن و درد خفیف و احساس زخم داخل شکم دارم؟ آیا اگه سنگ افتاده باشه من نباید چیزی می دیدم؟ آیا دستور سونویی که دکتر داده رو برای احتیاط الان انجام بدم یا طبق نظر دکتر ارولوژیستی که بهش مراجعه کردم بذارم برای وقتی که احیانا درد عود کرد؟
    پیشاپیش از راهنماییتون سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ازمایش کاملا نرمال است با سونو
  • تصویر کاربر منوچهر سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    حدود ۳ ماه پیش پدرم که هفتاد سالشه در تهران مورد عمل جراحی رادیکال پروستات قرار گرفت بعد از ۳ ماه هنوز دچار بی اختیاری کامل است که این موضوع خیلی باعث ناراحتی و کم تحرکی اش شده اقای دکتر می خواستم بدانم این بی اختیاری ادرار تا کی ادامه داره و روش درمانی خاصی غیر از ورزش های کگل داره ؟ برای تسریع در درمان چکار باید بکنیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      بی اختیاری در ۱۰ در صد جز عوارض عمل رادیکال است
    2. تصویر کاربر منوچهر دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      یعنی درمانی ندارد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر تا یک سال درست نشود درمان ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 23275 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و ادب
    حدود دو هفته است سمت راست آلتم از ابتدا تا کلاهک یک رگ سفت شده و در قسمت ختنه گاه تورم و سفتی رگ در حالت غیر نعوظ هم مشخصه در نزدیکی با همسرم یا لمس قسمت متورم احساس درد میکنم همچنین در قسمت ختنه گاه با چشم یک گردی سفت شده و دو رگ موازی از چپ به راست و بالعکس دیده میشود
    آیا نیاز به معاینه و اقدام پزشکی است ؟ با تشکر و سپاس از حضرتعالی بابت پاسخگویی مجازی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      باعر ض معذرت
      رگ سفت شده اون رگ اصلی وسط که در وسط آلت دو قسمت میشه نیست بلکه سمت راست اونه همچنین درد فقط در قسمت متورم ختنه گاه میباشد
    3. تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      درد فقط در قسمت متورم ختنه گاه بوده و رگ سفت شده سمت راست آلت میباشد
    4. تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ا
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    6. تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ببخشید مجددا مزاحم شدم
      علت درد چیه و تا چه موقعی این حالت خوب میشه ؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من مهم نیست
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر فربد دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 4168 مشاهده پرسش
    سنگ کلیه توسط سونوگرافی تشخیص داده شد (4 و 2 میلی متر) 6 بسته قرص رواتینکس در مدت 1 ماه (180 عدد) مصرف کردم. بدنم خیلی ضعیف شد و احساس بی حالی شدید داشتم. همزمان قرص liverboost برای کبد چرب مصرف می کردم. داروی های گیاهی (خارشتر و ... ) هم برای چند روز مصرف کردم . در ادرارم چند لخته خون بزرگ مشاهده کردم . که از آن به بعد دردی در جلوی شکم و قفسه سینه دو طرف و بعضا همراه با درد کلیه سمت چپ دارم. بعد از مراجعه به دکتر مترونیدازول 500 (20 عدد) تجویز کردند هر 8 ساعت. بعد از مصرف 4 قرص کمی بهترم. خواستم بدونم برای ادامه درمان به همین دارو بسنده کنم؟ (در این مدت درمان 7 کیلو وزن کم کردم و بی حالی و کلافگی هم دارم) .( به قرص های خانواده سفلاکسین و سفکسیم و کلاریترومایسین و حساسیت دارم و درد معده هم با مصرف نتروفورانتوئین تجربه کردم.)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من این سنگها نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر سعیدی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید آقای دکتر برادر من در۲۳دیماه عمل پروسات رادیکال انجام دادن با گرید
    الان سوالی که دارم برادرم مشکل قطره قطره وباریک بودن ادرار شکایت داشتن تا اینکه دکتر تصمیم گرفتن براشون اگه اشتباه نکنم سیستوکوپی که گفتن همان میل زدن قدیم هست البته ما تو اصفهان هستیم
    میخواستم سوال بکنم آیا اینکار مشکل جدیدی بوجود نمیاید خدا نکرده همون به بدخیمی اجازه عود نمیده بعد چرا دکتر گفتن پوشک بخریم آیا دچار بی اختیاری ادرار میشود
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید اول سیستوسکوپی کنید ومسیر گشاد شود
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام.حدود یه ماهه آلتم انحنا به سمت چپ پیدا کرده. عکسها پیوسته. واقعا برا بار اول خجالت میکشم برم دکتر خواهش میکنم راه حل رو بگین. آیا خوب میشه؟داروی خاصی باید مصرف کنم؟ جراحی لازم نیست؟ یه دنیا ممنون. در ضمن مجردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ملاک مشکل در سکس است اگر داشتید باید درست کنم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      02171062350
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام و‌خسته نباشید خدمت شما....مشکل بزرگ بنده زود انزالی است...بطوریکه گاهی با یک رفت و برگشت به نهایت اوج جنسی(ارضا)میشم.....ممنون میشم اگر من را راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      زود انزالی درمانش تمرین به تاخیر انداختن انزال است
  • تصویر کاربر بهرام دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    باسلام.
    آقای دکتر من پسری 33 ساله هستم
    در اثر خودارضایی که انجام میدم پوست التم حلقه حلقه شده،
    وشکل ظاهری بدی داره انگاری پیر شده باشه
    وبیشتر وقتا در حالت عادی خیلی شل و کوچیکه که در خودش فرو میره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این مشکلی مدارد
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    با سلام
    خانمم تبخال ناحیه تناسلی دارد،با توجه به این که دختر بچه ای سه ساله داریم آیا امکان انتقال این بیماری به کودک وجود دارد و چگونه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اصلا راه انتقال به بچه وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب