اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Z یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 568 مشاهده پرسش
    سلام و احترام
    اقای دکتر مدت ده روزه که متوجه شدم سنگ کلیه دارم,9/5میلی متر در upj کلیه راست, یک جلسه سنگ شکن شدم وچندروزی درد خیلی کمی داشتم اما باشروع مجدد درد و انجام سونوی دوم مشخص شد که سه سنگ 3و4و6میلی متر وجود داره که سنگ باسایز 6در uvj قرار گرفته, سوزش ادرار دارم, سنکل و کپسول ایندوکیم و افلوکیم مصرف میکنم, گفتن که در صورتی که بزودی دفع نشه باید با دستگاه سنگها رو خارج کنن, میشه تشخیص شما رو بدونم؟
    من دخترم و26سالمه
    ممنونم از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر Z پنجشنبه ۱۳ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون میشم زودتر پاسخ بدید.تصویر دو سونو رو فرستادم.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیررضا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    کودک هفت ماهه ای دارم که از بدو تولد بیضه سمت چپش در کانال اینگویینال قرار دارد و مابین شکم و کانال جابجا میشود سایز بیضه 11*5 میلی متر میباشد چه زمانی برای جراحی باید اقدام کنم و چه نوع جراحی را پیشنهاد میکنید که درمان مطمین تر و سریعتری داشته باشد زمان چقدر برای این موضوع اهمیت دارد و اینکه چگونه میتوانم و از چه بیمارستانی نوبت جراحی توسط جناب دکتر بگیرم
    1. تصویر کاربر امیررضا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      چرا پاسخی داده نمیشود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر امیررضا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سپاسگزارم جناب دکتر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ارادتمند
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.عکس رو پیوست کردم وجواب سنوگرافی روهم پیوست کردم براتون
    دررابطه با سوال قبلیم که توضیح داده بودم اینم کد رهگیریش( z98vv0165455)ایا این سونوگرافی اگر التم شکستگی خفیف یا پارگی و اسیب یا کجی یاهرمشکلی دراین رابطه باشدپیدا کرده باشه رو ونشون میده؟
    ولی سنوگرافی رو یکسال بعداز خم شدن وتاشدن التم انجام دادم چون اون موقع یه دکتری بهم گفته بود که دراین مورد سنوگرافی انجام نمیشه از این نگرانم که دیر اقدام به سنوگرافی کرده باشم و الان سنوگرافی اسیب احتمالی رو نشون نده اینم بگم که التم قبلا هم خودش کجی داشت ممنون میشم اگه توضیح بدین وراهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر محسن دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ببخشید اقای دکترخواهش میکنم جواب این سوالمو هم بدید ممنون میشم
      ایا طبق اون سونوگرافی که عکسشو فرستادم براتون شکستگی خفیف یا اسیب جزئی یا هرمشکلی رو هم نشون میده؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این مشکلی ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فرهاد یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر آقای دکتر. پدر من با سن 59 سال از 2 سال پیش تقریبا هر 5 ماه یکبار احتباس ادرار شدید داشتن که با مراجعه به مرکز درمانی به وسیله سوند مشکلش برطرف میشد. تا ماه قبل که همین مشکل ایجاد شد و مرکز درمانی نتونستن سوند را وصل کنن و با استفاده از آمپول از مثانه ادرار خارج شد. پزشک مربوطه تشخیص دادن که مجاری ادرار را عمل کنن اما دکتر حتی سونوگرافی هم انجام ندادن که باعث تعجب بنده شد.بعد از عمل مجاری ادرار همانجا سوند قرار داده شد پزشک معالج تشخیص دادن که بعد از یک هفته سوند برداشته بشه اما با برداشتن سوند مشکل احتباس ادرار تکرار شد مجدد به وسیله گاید سوند وصل شد. بعد آزمایش psa انجام شد که نتیجه psa total=30 شد پزشک معالج گفتن دو هفته دیگه psa تکرار بشه و این دفعه نتیجه psa total= 11.95 شد , psa free 34 . نتیجه سونگرافی هم اندازه پروستات 157cc قرص های مصرفی هم 1. فینوپروست 2. افلوکینول 3. امنیک. جناب دکتر کرمی با توجه به دستکاری مجاری ادرار و احتباس ادرار و سوند گذاری ممکنه میزان psa بالا رفته باشه چون دو هفته بعد میزان psa کاهش یافت. پزشک معالج مجدد گفتن برای سومین بار دو هفته دیگه psa تکرار بشه. سوند هم الان حدود 20 روزه که وصله تا چند روز سوند وصل باشه مشکلی نداره؟ دکتر شما صلاح به چه کاری می دونید چه کاری انجام بدیم. ممنونم از پاسخگویی های بزرگوارانه شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علیرضادشتی پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    ده سال پیش براثر فشارلخته خونی در التم دیدم ولی بدلیل بی اطلاعی از اهمیت ان پیگیر نشدم دوسالی هست ک متوجه کجی الت شدم ومدام بیشتر میشود .عمل جراحی را توسط شما در تلگرام دیدم .اول اینکه ایا در یزد توسط هنکارانتان سراغ دارید این عمل انجام شود ک مورد تایید شما باشد .اگر نیس لطفا بفرمایید چکار کنم . ایا نتیجه عمل همیشه بهبودیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام بیایید حضوری صحبت کنیم02171062350
  • تصویر کاربر سیاوش یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    آقای دکتر من امروز یه رگ مانندی رو زیر کیسه ی بیضه هام دیدم که رنگش تیره شده، این رگ از زیره آلت تناسلی کشیده شده و تا زیر بیضه ها ادامه داره(دقیقا بین دو بیضه)
    من راستش ندیده بودمش تا همین حالا و حس میکنم قبلا نبود یا اگرم بود به این رنگ نبود، میخواستم بپرسم آیا جدّیه ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. پسر من 2 سال نیم سن داره و یکی از بیضه هاش بیشتر موقوع بالا قرار میگیره . سونوگرافی دادیم که نتیجه اش رابه پیوست میفرستم. لطفا راهنمایی کنید آیا حتما باید عمل بشه؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    س دکتر من زاهدان هستم اینجا بغلت درد بیضه رفتم دکتر سنو دادم مشخص شد واریکسل دارم دکتر میگه عمل کنی بهتره وباد فتق خفیف دارم موندم عمل کنم یا نه عکس آزمایش وسنو رو براتون فرستادم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سیدصادق شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده 31 سالمه و همسرم 30 هستند.
    یک سال و چهار ماه برای بارداری اقدام کردیم،ولی تا الان نتیجه نگرفتیم
    حدود یک سال پیش هر دو به پزشک مراجعه کردیم همسرم  مشکل نداشت .
    پزشک برای بنده یه سری دارو نوشتن که حدود یک ماه مصرف کردم .(ویتامین  e-ال کارنیتین-پنتافیل)
    لطفا  راهنمایی بفرمایید.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر سیدصادق جمعه ۱۴ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام استاد عزیز
      لطفا" سوال بنده رو پاسخ بدید.(چهارشنبه ظهر ارسال کردم)
      با تشکر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر بعد از یک سال اقدام متیجه نگرفتید باید اقدام کمکی کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر عزیز اقای دکتر بنده ۲۰ سال دارم و دچار زود انزالی هم هستم و ۱سالی است هنگام انزال اصلا لذتی نمیبرم که باعث افسردگی من شده ایا راه حلی است و اعصابمم مشکل ندارد که از ان باشد از چیست؟ ایا درمان دارد کجا باید برم؟زندگی برام بی معنی شده لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب