اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حامد دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر ۲ ماه پیش دکتر حسن نیرومند جراحی رادیکال پروستات روی پدرم انجام دادند متاسفانه بعد از ۲ ماه بی اختیاری مطلق دارند و از این بابت خیلی ناراحت و ناامید هستند خود دکتر جوابگوی این موضوع نیست
    احتمال قطع اعصاب در حین عمل و اسیب جدی در این زمینه وجود دارد ؟
    ایا راهی برای بهبود و یا ترمیم موضوع وجود دارد ؟
    ایا شما می توانید کاری برای پدرم انجام دهید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      بی اختیاری وناتوانی جنسی از عوارض عمل رادیکال میباشد
    2. تصویر کاربر حامد دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ایا راهی برای بهبود و ترمیم این موضوع وجود دارد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آرمان دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 11804 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام.وقت شما بخیر. بنده 23 سالمه. من تقریبا” سه هفته قبل خودارضایی کردم و از اون موقع به بعد دچار مشکلاتی از جمله راست نشدن آلت (حتی بهنگام خوابیدن) شدم. در سه هفته گذشته پیش دو تا دکتر رفتم و هر دو تمرکزشون روی این بود که واریکوسل دارم و درست هم میگفتن.بنابراین عمل جراحی کردم(8 روز پیش).منتهی هرچی میگفتم ک آقا من از مشکل راست نشدن و کمی درد در انتهای آلت هم دارم، هر دو بیضه ها رو معاینه کردن و واریکوسلو تشخیص دادن. یعنی من موندمو و با این مشکل حل نشده. البته یکیشون به من قرص ویتامین E داد که نمیدونم آیا موثره و اصن برای چیه. کلا” فقط همین یه نوع قرصو داد و تمام. آلت تناسلیم مشکل کوچک یا بزرگ شدن نداره اما وقتی هم که بزرگ میشه روی بیضه میافته و انگارآویزون و شل میشه. حالت خیلی خوبش اینه که به طرف راست شل و آویزون میشه. قبلا” اصلا” این طوری نبود.راحت رو به جلو یا موقع خواب رو به بالا راست میشد. داروهایی که کلا” مصرف میکردم : لووکسین تیروئید، فیناسراید(برای ریزش مو)،مکمل vm پروتئین ( که تقریبا” 10گرم فقط پروتئین داره و اکثرش انواع ویتامیناس) و هفته ای یه دونه هم قرص ویتامین D مصرف میکردم. خواهش میکنم کمکم کنید و راه درمانو بگید. بنده دانشجو هستم و متاسفانه تمام کارام مختل شده و استرس زیادی هم دارم عکساشو میفرستم .هم برای حالت کوچک بودن و هم بزرگ بودن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اینها اغلب روحی وروانی است ورزش ونشاط کمک کننده است
  • تصویر کاربر مهسا دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام من حدود۱۳روزپیش رابطه داشتم ازفردای اون خارش وترشح داشتم الان ۳روزه که چندتا زخمی که دردداره آب که میخوره والانم توش فرورفتگی داره خیلی نگرانم اقای دکتراین ها تبخاله ؟واینک اون اقاهم یه علایمی داشتن ورفتارشون جوری که انگارمیدونسته کمکم کنین عکس میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      تب خال است وپماد وکپسول اسیکلو ویر استفاده کنید
  • تصویر کاربر عزام دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    باعرض سلام واحترام..بنده ٣٠ ساله كه از ٨٠ روز قبل عمل واريكوسل درجه ٢ انجام دادم... كه قبل از عمل درد شديد در ناحية كشاله ران وناحيه ران وبه زانو منشتر شده است.. بعداز عمل دردم كلا برطرف شده است ولى از 5 روز قبل همان دردى دوباره شروع شده است.. دكتور جان بنظرتون واريكوسل سل دوباره عود شده است؟ أيا به اقداماتى خاصى نياز دارم.. خيلى متشكرم از رهنمايتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اصلا عود نکرده وپی گیری نکنید
  • تصویر کاربر مهشید دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من دختری هستم که با پارتنرم حدود یکسال در رابطه بودیم و طی این مدت رابطه جنسی مقعدی و دهانی داشتم اما واژینال نه چون پرده دارم. چند ماهی هست که در قسمت لبه بیرونی کلیتوریسم احساس خارش خفیف میکنم بعضی از اوقات.طی این مدت دوبار هم عفونت قارچی داشتم و علت خارش رو فکر میکردم به خاطر عفونت باشه. وقتی که با دقت بررسی کردم دیدم که لبه کلیتوریسم به رنک تبره تر دراومده و تغییر شکل داده انگار که از هم باز شده باشه بافتش. و در کنارش یک ضایعه کوچیک با همون بافت در حدود چندمیلی وجود داره.آیا این تغییر شکل و ضایعه زگیل تناسلی هست؟ و اینکه من در آلت پارتنرم متوجه ضایعه نشدم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب احتراما با توجه به آزمایشها و سونوگرافی انجام شده دلیل مشخصی برای تورم پاها بیان نشد ، در ضمن پدر اینجانب دارای سابقه جراحی پروستات ، بیماری دیابت و آسم می باشدخواهشمند است راهنمایی های لازم را مبذول فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این ورم مال کلیه نیست
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر.بنده چند روز هست متوجه ضایعاتی در ناحیه مقعد خودم شدم که ضایعات به داخل مقعد هم کشیده شده.خیلی نگرانم که شاید علایم سرطان باشه.اگه امکان داره بنده رو راهنمایی بفرمایید تا جهت مشاوره های بعدی و معاینه حضوری خدمت برسم.با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این زگیل واضح است بیایید کرایو02122642744 تماس بفرمایید برای کرایو
  • تصویر کاربر الهام دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما دكتر مهربان
    آيا فردى كه سالهاى زيادى با بيمارى پوستى روماتيسمى درگيره و گهگاهى كل بدن درگير اين بيمارى ميشه(ازدواج با اين مرد)آيا به بدن زن منتقل ميشه يعنى واگيرداره؟از لحاظ تماس جنسى چطور؟
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اصلا منتقل نمیشود
  • تصویر کاربر داریوش دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام.ا از سی سالگی که از دواج کردم در حین نزدیکی موقع خروج منی سوزش و درد داشتم.چندین سال رفتم دکتر ولی خوب نشده.الان که 46 سال دارم درد و سوزش در ناحیه بین مقعد و بیضه دارم و ادرار ضعیف شده آزمایش دادم سرطان منتفی شد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اصلا اهمیت ندهید. مهم نیست اب زیاد بخورید وورزش
  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 2187 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید، جناب دکتر من از بچگی دچار مشکل دفع ادرار بودم، حدود چهار ماه پیش دچار عفونت اپیدیدیم شدم، بعد از پیگیری و درمان با گرفتن نوار مثانه و گرفتن عکس مجرای ادرار مشخص شد دچار تنگی مجرای ادرار در چند نقطه هستم و دکتر گفتند باید عمل سیستوسکپی انجام بدم، بعد از عمل سیستوسکپی و یورتروتومی تو خلاصه عمل نوشتند تنگی مجرا در چند نقطه مشاهده شد و باز شده، و سوند برام گذاشتن وگفتند ده روز باید بمونه، الان پنج روز از عمل میگذره و من از اطراف سوند ترشحات خونابه ای دارم مخصوصا شبها این خونابه بیشتره، ضمنا آنتی بیوتیک هم از روز اول مصرف میکنم، در ضمن بعد از عمل هم وقتی اومدم بخش خونریزی داشتم از مجرای ادرار (البته نه داخل سوند، بیرون و از اطراف سوند خون بیرون میاد)، خواستم ببینم چه مشکلی ممکنه باشه و آیا خطری داره، ممنون میشم جواب بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      بعد از خارح کردن سوند خوب میشود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب