اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1493 مشاهده پرسش
    سلام، دو تا دكتر تشخيص زگيل مقعدي دادن، ازمايش هم دادم كه هنوز نتيجش نيومده، امروز فريز كردم، ميخام ببينم ميتونم درمان دارويي با الدارا رو يك شب در ميان ادامه بدم؟؟ با توجه به اينكه كل مقعد كرايو شده؟؟خورد قرص هاي پاورفيت و ايميونس رو ادامه بدم؟؟
    ضمنا بعد از كرايو فقط زينك اكسايد گفتن روزي چند بار بمالم، و بعد از دسشويي با سرم سديم كلرايد و بتادين بشورم همين، كافيه بنظرتون؟؟؟كلا راجع به مراقب بعد از كرايو مقعدي توضيح ميديد لطفا
    1. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      جناب دكتر من شيرازم و متاسفانه دكترها برخورد مناسبي انجام نميدن و درست حواب نميدن، بعد از كرايو دكتر رفت و منشيشون راهنمايي كرد كه چيكار كنم اونم بصورت خيلي ناقص و با برخورد بد،
      الان ميتونم الدارا رو ادامه بدم؟؟؟
      زينك بزنم بهتره يا موپيروسين؟؟
      شما لطف كنيد جواب سوالامو كامل بديد بطفا
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام جناب دكتر، جواب ازمايشم اومد متاسفانه hpv تايپ 6 و ٤٠ دارم
      غير از كرايو، و خوردن پاورفيت و ايميونس، كار ديگه اي ميتونم انجام بدم؟؟؟
      خانمم گارداسيل زدن يك سال پيش و تايپ ٤٠ رو ايمن سازي نميكنه، احتمال ابتلاي ايشون به hpv وجود داره؟؟
      ممنون ميشم زودتر جواب بديد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم در چه مرحله است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رامتین شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید، من تقریبا 2 هفته ی پیش امدم مطب برای زگیل ولی فقط شما گفتید که چون فقط یک زگیل خیلی کوچک روی بیضه و یک زائده که شبیه جوش هستش روی بدنه ی الت هستش گفتید که چیز خاصی نیست و لازم نیست برای برداشتنش هزینه کنم برای همین یه دارو بهم معرفی کردین که گفتین اونو استفاده کنم که بعدم فرمودین کم استفاده کنم چون میسوزونه ولی متاسفانه من اسم اون دارو رو فراموش کردم ممنون میشم اگر لطف کنید و بگید بهم اسمش رو در ضمن من یکم فکرم مشغوله چون یکمی بعضی وقتا خارش دارم و جوش هم روی ران پام و کمرم زده حدود 2،3 بار به نظرتون اقدام دیگه ای لازم نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      باور بفرمایید اینها زگیل نیست بیخیتلش باشید
  • تصویر کاربر عمران شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    من 6ساله ازدواج کردم سال اول که آزمایش دادم اسپرمم 22 میلیون بود وبا خوردن دارو پله پله پائین می آمد از22 به 19 وبعدش به 18 وبعد به14 و12 وهمینطور به 1میلیون سه تا ازآزمایش ها را برات ارسال می کنم خواهشن علت را برام بفرست
    آیا احتمال داره واریکوسل داشته باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      باید اقدام به ای وی اف کنید وزمان را از دست ندهید
  • تصویر کاربر Sara جمعه ۱۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    دکتر این یه عکسمم ببینید توروخدا بگید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر تاولی است تبخال واگر خال گوشتی باشد زگیل است
    2. تصویر کاربر Sara شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      دکترخطرناکه؟؟؟چیکاربایدکنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      اصلا جای نگرانی نیست
    4. تصویر کاربر Sara یکشنبه ۶ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      دکتر واقعا نگران نباشم؟دکتر اونی ک عکس دوم فرستادم ک حالت تبخال گفتین داره الان ک میبیننم رفتن چندتاشون تو ممکنه باز بزنن بیرون؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      من نظرم را عرض کردهام
    6. تصویر کاربر Sara دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      دکتریعنی نیاز به درمان نداره ؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      نه
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام دکتر چند ماهی هست که آلت تناسلیم خشک میشه و بعد پوست پوست میشه پوست می ندازه در ماه دوسه بار این اتفاق برام میوفته خارش نداره درد هم ندارهولی وقتی بهش دست می زنم یه سوزشه خفیف داره لطفا راهنماییم کنید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      پماد ویتامین ا ود هر ۱۲ ساعت بزنید
  • تصویر کاربر نورا چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    یکسال زگیل تناسلی گرفتم دوبار فریز کردم ایا نیاز به کرم هست ؟ ایا از ظاهر زگیل میشه تشخیص داد 16 با 18 است و در نهایت چه اتفاقی برای من می افته ؟ سرطان خواهم گرفت
    دیدگاه بد این ماجرا چه خاهد بود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.من چند سالی هست که هر یک ساعت نیاز به دفع ادرار دارم و ادرار کامل هم هست یعنی زیاده.دوبار هم به سنگ کلیه مبتلا شدم که دفع شد.شب ها هم یک بار برای دفع ادرار بیدار میشم و صبح مجدادا ادرار شدید دارم و به این علت صبح زود بیدار میشم از خواب.اخیرا هم سنو گرافی از کلیه و مثانه دادم مشکلی نبود جز وجود سنگ در کلیه سمت چپم که در حال خوردن دارو برای دفع اون هستم.برای تکرر ادرار هم دکتر قرص تولرین ۱ دادن که تاثیری احساس نکردم.مشکل من چی میتونه باشه دکتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر دبیرستان چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1832 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی عزیز
    من مدتی است با کاهش خون رسانی به آلت تناسلی رو به رو شده ام بطوری که نعوذ خیلی کم شده وزود خاصیتش را از دست می دهد چگونه می شود زمان نعوذ را طولانی و خون رسانی را بهبود بخشید خواهشا راهنمایی بفرمایید سوال دوم راه های درمان زود انزالی چیست لطفا کاربردی باشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر پارميس چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    سلام دكتر
    من زگيل تناسلي زدم و امروز براي فريز رفتم
    حدود ١5 تا زگيل تو ناخيه تناسلي و مقعدي رو برام فريز كردن

    تو ناحيه گودي كمر و قفسه سينه و شانه حس چندتا برآمدگي جوش مانند زدم خواستم بدونم ممكنه زگيل پخش شده باشه
    و اينكه بعد از فريز كردن و از بين رفتن اين زگيل ها ممكنه دوباره بعد از مدتي زگيل دربياد يا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام من خيلي وقته ك قسمت لأي واژه يا لابه لاي پره هاي الت لكه هاي سفيد و مانند پنير ايجاد ميشه ك با اب هم شسته ميشه ميخواستم ببينم عفونته ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب