اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر صادق جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر من حدود 1 سال است که ورزش بدن سازي انجام ميدهم و حدود 4 ماه است که روي اوردم به مصرف مکمل پروتين وي . که فکر کنم کار دستم داد. 3 شب پيش از درد شديد در پهلوي چپم از خواب بيدار شدم و حتی 2 بار استفراغ کردم و رفتم دکتر برايم سرم تجويز کرد و يه ازمايش فوري ادرار که توي ازمايش مشخص شد خون در ادرار من وجود دارد و دکتر برايم يه سونوگرافي از کليه نوشت که توي سونوگرافي مشخص شد هر دو کليه سمت چپ و راست من يک سنگ به مقدار 4 ميلي دارند الان خواستم بدونم براي درمان بايد چکار کنم.من اولین بار است که سنگ کلیه گرفتم و هنوز بعد از 4 روز درد در پهلو دارم اما نسبت به روز اول کم شده.
    اقاي دکتر به نظر شما بهترين داروها براي مشکل سنگ کليه من چي اند؟
    عکس 2 صفحه ازمايش ادرار و يک عکس از صفحه سونوگرافي را ارسال ميکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      سنگ زیر ۶میلی ۹۰ در صد با مصرف هر ۲ساعت یک لیوان اب خود بخود دفع میشود
  • تصویر کاربر جعفری جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام بنده دختر باکره ای هستم بدون هرگونه سابقه رابطه جنسی از هرنوع،که بعد از جاری شدن صیغه عقد در جریان قرار گرفتم که شخص مقابل 1 سال پیش زگیل تناسلی داشته،کرایو کرده اند ک به تازگی برگشته و دلیل گفتنشون هم همین بوده ک برگشته یعنی از قبل مطرح نکرده اند،ما در این مدت 3 ماه بوسه عمیق دهانی داشتیم،و با دست همدیگر رو ارضا کردیم،وقتی اثری از زگیل نبود ایشان یکبار ب مدت 10 ثانیه نوک التشون رو با بخش ابتدایی الت من تماس دادن،با توجه ب اینکه زگیل های قدیمی و جدید نزدیک بیضه ها اند و به دور از نوک احتمال انتقال ویروس چقدر بوده؟من 1 ماه بعد از این نزدیکی به محض اطلاع از بیماری ایشان دوز اول واکسن گارداسیل رو دریافت کردم،در اینترنت نوشته که سیستم ایمنی بدن بعد از 1یا2 سال ویروس رو دفع میکنه،و طی این دو سال افراد ناقل هستند،ایا میشه مطمئن بود در صورت نداشتن زگیل بعد از دو سال ویروس دفع شده؟
    و اینکه توصیه شده تا تکمیل دوزهای واکسن از رابطه جنسی خودداری کنیم،ایا روابطی مثل بوسه عمیق،یا خوردن الت زن(فرد سالم) توسط فرد مبتلا،یا برخورد بزاق فرد مبتلا در نواحی ای به جز الت تناسلی فرد سالم مثل سینه ها و ...در طول این 6 ماه مشکلی خواهد داشت یا خیر؟( تا بحال زگیلی در دهان نداشته اند)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر واکسن زدهاید جای نگرانی نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      میتوانید سکس داشته باشید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید، درسونوگرافی اسفند 97 اندازه کلیه راست رو 111 زده وسونوگرافی 24 شهریور 94 م م، نگران کننده است یا مشکلی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      اصلا جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر عل جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    باسلام
    جناب دکتر دوماه ونیم پیش به دلیل مشکلات باروری درسن40سالگی مجبوربه عمل واریکوسل گرید3 دوطرفه شدم.که به دلیل عفونت جای عمل حدودبیست روز انتی بیوتیک سفکسیم وسه عدد امپول اموکاسیم مصرف کردم تاجای زخم ترمیم شد.بعدازان حدود بیست روزه یکدفه دچاره سوزش ادرارحین وبعدازان وکم شدن فشارادراروافتادگی الت وسوزش گاهاحین انزال وکم شدن مقدارمنی ومیل جنسی بهمراه دردکشاله ران چپ حین نشستن وایستادن شدم. ازمایش عفونت نشان نداد.پزشک سیپروتد500 دادبعدازده روز جای عمل حساس شدودرد مفصل پا.که گفته شد عوارض دارویی سه روزپردنیزولون مصرف کردم .الان خیلی بهترم ولی سوزش ها ودرد کشاله هنوزاذیت می کنن.به شدت استرس واضطراب دارم وافسردگی.نمیدونم دگه چکار کنم.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      اینها مهم نیستند وبیخودی نگران نباشید
    2. تصویر کاربر عل جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      سپاسگزارم ازوقتی که گذاشتید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ahmad جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    اقایی 59ساله میباشد که باسونوگرافی نشان داده شده که کیست در دوکلیه به خصوص سمت چپ به قطرحداکثر21و14میلیمتر درراست و36و28میلیمتردرچپ دیده شده ابعادواکوی پارانشیم دوکلیه طبیعی بوده وسنگ و هیدرونفروزدیده نشده حالبها متسع نیستند مثانه دارای شکل و ضخامت طبیعی و درمثانه سنگ و ضایعه فضاگیردیده نشده پروستات بابزرگی مختصربه حجم 26سی سی بااکوی نرمال وحدودنسبتامنظم دیده شد پس ازتخلیه مثانه رزیدوی ادراری دیده نشد لطفا راهنمایی نمایید که چکاری باید انجام داده شود ونیاز به عمل جراحی دارد یاخیر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من نیاز به درمان نیست
  • تصویر کاربر شاهین جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقت به خیر.
    با توجه به عکس ارسالی میزان انحراف چند درجه است؟نیاز به عمل دارد.
    تاکنون رابطه جنسی نداشته ام.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر در سکس مشکلی نداشتید درمان نمیخواهد
    2. تصویر کاربر شاهین جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      میشه بفرمایین چند درجه هست آقای دکتر؟
    3. تصویر کاربر شاهین جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      چند درجه هست آقای دکتر؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      کمتر از سی درجه است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Hamid جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    مطابق جواب آزمایشی که براتون فرستادم
    خواستم نظر شما را بدانم
    من ۵۰ سالمه
    آیا این جواب خطر ناک است
    ممنون از شما
    اینجا یادداشت میکنم
    Psa ecl. 5.02
    Free psa ecl 0.84
    Free/total psa. 16.73
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      تکرار کنید کمی بالا است
  • تصویر کاربر فربد سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام. بر روی الت تناسلیم دانه های ریزی مثل جوش ظاهر شده چند وقته. حدود دوتا و چندتا خیلی ریز هم اطرافش. ایا زگیل هست؟
    1. تصویر کاربر فربد پنجشنبه ۲۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      جواب ندادید. کجا باید جوابو ببینم
    2. تصویر کاربر فربد پنجشنبه ۲۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      جواب ندادید. کجا باید جوابو ببینم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من اینها زگیل نیستند
    4. تصویر کاربر فربد جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      چی هستند پس؟ دلیلش چیه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      این زایده طبیعی است
    6. تصویر کاربر فربد شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      چکار باید بکنم تا برطرف بشه؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      نیاز به درمان ندارد
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ،من چهارسال پیش اولین بار احساس درد کردم در بیضه هام رفتم دکتر سونو گرافی کردم و گفت چیزی نیس حالا بعد دوسال دردم شدیدتر شده دوماه پیش رفتم دکتر معاینه کرد دارو نوشت سونو هم به تازگی دادم کیست بیضه دارم با واریکوسل گرید 1 درد خیلی شدید هم دارم طوری که فقط میخابم ،میترسم آیا بیضم مشکل اساسی داره ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من مشکلی نیست
  • تصویر کاربر حکیمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر کرمی. پدر بنده حدود 4-5 ماه هست که دچار تورم بسیار شدید در پاها و همچنین بیضه های خودشون شدن و مراجعه متعدد ما به جراح قلب و عروق و اورولوژی تا الان تقریبا بی نتیجه بوده. بیضه هاشون بسیار بزرگ شده و زندگیشون مختل شده. نمیتونن بنشینن و یا به راحتی راه برن. استفاده از داروهای تجویزی " اسپیرونولاکتون لانوکسینفوروزماید" هم فقط کمی ورم پاهاشون رو کم کرده اما بیضه ها نه. هیچکس تشخیص نمیده که منشا مشکل چیه و چجوری باید درمان و رفع بشه.
    و حالا در این میان روی بیضه ها و آلتشون هم به گفته خودشون دونه های بسیار زیاد گوشتی ( شبیه زگیل) ایجاد شده که خارش و درد زیادی داره و مشکل رو صد چندان کرده. به کلی مصتأصل و ناامید شدیم. یک دنیا ممنونتون میشم کمکمون کنین.
    در ضمن سوزش و عفونت ادراری و مشکل پروستات هم دارن. برخی از پزشکان از آزمایشات سی تی اسکن و ام ار آی و .. گرفتگی سیاهرگ رو تشخیص دادن اما آخرین پزشک ( جناب پرفسور ماندگار جراح قلب و عروق) گفتن که هیچ گرفتگی رگ وجود نداره و فقط همین داروهارو مصرف کنن. اما غیر از خوابیدن ورم پاها ما هیچ تغییر و بهبودی در ورم بیضه ها ندیدیم. الانم که این دونه های گوشتی شبیه زگیل مشکل رو صد برابر کرده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 744 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب