اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر جلال دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من یه مدته روی رانم و فاصله بین الت و نافم در کل سه تا برجستگی گوشتی بوجود اومده میخواستم بدونم ایا زگیل هستش یا نه؟
    تصاویر رو میفرستم
    پیشاپیش ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      این زگیل است ودرمانش کرایو است
  • تصویر کاربر dehghani دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    پدر من سرطان پروستات داشته پروستاتو کلا برداشته بعد پرتو درمانی هم انجام داده الان بعداز سه سال بی اختیاری ادرار داره میشه بگید چیکار کنیم متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      این درمان مدارد
  • تصویر کاربر Arambehzad پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر .
    دکتر من الان حدود شش سال هست که ازدواج کردم و بچه دار نشدم البته صد در صد مطمئنم که مشکل از بنده هست به همین خاطر این موضوع رو هم از خانمم پنهان کردم . تا اینکه از طرف خانواده بابت فرزند بهم فشار اومد . رفتم یه آزمایش اسپرم دادم و نتیجه آزواسپرم بود . البته اگه بخواین می توانم جواب آزمایش رو عکس بگیرم و بفرستم .
    ناگفته نماند دکتر من در سن هفده سالگی هنوز بالغ نشده بودم تا اینکه به پزشک متخصص غدد نزد آقای دکتر حسن نبوی مراجعه کردم . ایشون فرمودن که مشکل بلوغ بنده حل میشه اما احتمال داره که هیچ وقت بچه دار نشه و از اون موقع تا به الان من از آمپول های تستسرون و که گاهی ویتامین d3 تزریق می کنم . وگفتن که سایز بیضه های من بسیار کوچک هست . متاسفانه بنده به‌خاطر ترس از دست دادن همسر حتی به ایشون نگفتم که من همچین مشکلی دارم . و موضوع رو از ایشون مخفی کردم . و امتحان هم کردم که اگه تا مدتی مشخص تستسرون رو تزریق نکنم حتی میل جنسی هم ندارم .
    و این چند ساله بابت نابسامانی اوضاع مالی هیچ اقدامی نکردم .
    آقای دکتر از شما تقاضامندم که راهنمای بکنید . آیا امید در بهبودی بنده و باروری من هست، یا اینکه پیگیری مسله تلف کردن وقت و هزینه هست .
    ممنون میشم که پاسخ بنده رو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      ازمایش اسپرم صفر است باید ای وی اف کنید
    2. تصویر کاربر Arambehzad دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      Avf یعنی چه دکتر
    3. تصویر کاربر Arambehzad دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      خوب این لقاح حتما با اسپرم نفر دیگه ای صورت میگیره درسته
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      يعني تزريق ازمايشگاهي
    5. تصویر کاربر Arambehzad دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      دکتر شرمنده . میشه دقیق تر و واضح تر بفرمایید .
      ایا اسپرم تزریقی برای بنده هست یا کس دیگه ای
      کلا امید در بهبود وضعیت بنده برای بچه دار شده هست . یا اینکه بارداری همسرم توسط اسپرم کس دیگه ای صورت میگیره
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      نه با اسپرم خودتان
    7. تصویر کاربر Arambehzad پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنونم دکتر فقط ایا با این جواب آزمایش ایا من میتونم بچه دار بشم و اینکه هزینه این ای وی اف چند هست و باید از چه طریقی اقدام کنم
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      امید ورا باش
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر یاسر دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    دو سوال طرح میکنم
    یک انگشتم زگیل داره و با همون انگشت وارد واژن خانم کردم آیا میتونه ب خاطر این کار آلت خانم من زگیل در بیاره و اگه در بیاره از نوع زگیل تناسلی محسوب میشه؟
    دوم اگه انگشت من ک دارای زگیل هست ب دیگر نقاط بدنم بخوره مثل پوست آلت میتونه زگیل ایجاد کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      بهتر است این کار تکرار نشود وزگیل ا درمان کنید
  • تصویر کاربر سینا دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    خسته نباشید اقای دکتر من بعضی از شبا دچار شب ادراری میشم و این برام نگران کنندست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      بهتر تست نوار مثانه بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر Rf پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 749 مشاهده پرسش
    سلام پزشک معتمد ناجا منع استخدامم کرده به علت سنگ کلیه و اینم سونوگرافی آخرکلیه ها ابعاد نرمال داشته ودارای اکوی پارانشیمال متناسب با سن وضخامت کورتکس نرمال مشهود میباشد. تصویر یک کانون اکوژن سنگ به دیامتر 6میلی متر در کالیس میانی راست و به دیامتر 6.5میلی متر در کالیس فوقانی راست مشاهده شد و تعدادی لیتیاز در سمت چپ به دیامترهای بزرگ ترین 5.5میلی مترفوقانی چپ 6میلی متر تحتانی چپ مشاهده شد. هیدرونفروز در دو طرف مشاهده نشد
    مثانه با ضخامت جداری نرمال و فاقد ضایعه فضاگیر اینترالومینال روئيت شد) لطفا بگید چه کار کنم با وجود اینکه که کلیه هام سنگ سازه و سنگ در کالیس چپ تحتانی قرار گرفته است و پزشک های دیگه بیرون گفتن از لحاظ سلامتی و کارایی مشکلی ایجاد نمیکنه ولی چون اون سنگه که گفتم دیر دفع میشه استخدامم از دستم میره چون کلیه هام سنگ سازه درسته؟؟؟ اگه میتونید دقیق راهنمایی کنید بدجور گیر کردم آینده ام خراب شد چقدر زحمت کشیدم تو یه لحظه دود شدچقدر این دکترا ی ناجا بی‌رحم هستن پیشاپیش ممنون.
    1. تصویر کاربر Rf یکشنبه ۱۴ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام جواب چی شد یک هفته هم که گذشت
    2. تصویر کاربر Rf یکشنبه ۱۴ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام جواب چی شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      درمان این سنگ مصرف مایعات زیاد ونمک کم است وشانس دفع خود بخودی ان بالا است
    4. تصویر کاربر Rf دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      دکتر استخدامی چی؟؟ میتونن اینطوری استخدامم نکن
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      ان دست من ميست
    6. تصویر کاربر Rf دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      باشه ممنون آقای دکتر خدا خیرت بده یاعلی.
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      تشکر
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خواهشا یه راهنمایی کامل بکنید خیلی خیلی واجبه.
    من ۲۰سالمه یه هفته یه درد نامفهوم داخل کشاله ران سمت چپم و بیضه حس کردم که بعد خوب شد . الان که دست میزنم بالای بیضه احساس خیلی کمی میکنم انگار رگ های وریدی یکم متورم هستن و خودم احتمال میدم واریکوسل خفیف باشه. از طرفی برای دانشکده افسری نیرو انتظامی شرکت کردم و بعد از عید سال ۹۹ باید برم کاراش انجام بدم . که یکی از مراحلش گزینش پزشکی هست که اورولوژ هم معاینه میکنه بیضه هارو.
    پیش دکتر هم نرفتم تا الان .
    یکی دیگه از اشناهامونم عمل واریکوسل کرده بود رفت نیرو انتظامی و قبول شد ، حالا دیگه جای عملش رو ندیدن یا چی نمیدونم.
    ۱.آیا شما اطلاع ندارین تا چه حد باشه واریکوسل رد میکنن؟
    ۲.میخواستم ببینم بعد از عمل کاملا بهبود پیدا میکنه و هیچگونه علائمی دیگه مشاهده نمیشه و ورم رگ ها کامل میخوابه؟
    ۳.جای عمل به چه صورت هست؟ خیلی مشخص هست؟ بعد چند ماه به چه صورت در میاد؟
    ممنون میشم جواب این سوالارو بدین چون واقعا سردر گم شدم که اگه عملش کنم جاش بمونه ردم کنن اونجا. یا بی عمل برم برا واریکوسل ردم کنن.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      بیایید معاینه کنم که خیالت راحت شود
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      آقای دکتر من اصفهان هستم.
      حالا با عمل بهبودی کامل هست؟
      جای عملش به چه صورت میشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      بله خوب میشود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شیرکو دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب خدمت دکر وگرمی گرامی
    مریض اقا ۶۵ ساله
    باسابقه نفرکتومی رادیکال وعود تومور در محل جراحی وزیر دیافراگم طحال وفضای اورتبرال چپ
    ایا انکان جراحی مجدد وجوددارد؟
    نظر متخصص بیهوشی ماندن طولانی در ای سی یو
    ودکتزقلب نظرش ریسک عمل بالاست چون سابقه ام ای واستنت قلبی دارد
    کراتنین حداقل ۲
    ای اس ار ۴۸
    پتاسیم نرمال
    سدیم نرمال
    plt110
    الان در حال حاضر قرص سونیتینب مصرف می کنند که عوارض بالا وجدی دارد
    لطفا اگر امکان داردراهنمایی بفرمایید سپاس گذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      درمان بعدی در صورت اجازه دکتر قلب عمل وبرداشتن انها است
  • تصویر کاربر سجاد دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام.من 26سالمه.متاهل.از سال 93 ازدواج کردم ولی بچه دار نشدم.977عمل واریکوسل دوطرفه کردم.ولی باز بچه دار نشدم.98628سونوگرافی بیضتین رفتم.معلوم شد واریکوسل چپ درجه 4و واریکوسل راست درجه 2 دارم.98630عمل کردم.الانم تو استراحت پزشکیم.میخواستم بدونم با این وضعیت بچه دار میشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      بهتر است ای یو ای کنید
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    بعد از یک تخلیه ادرار با وضعیت نامناسب لباسم که با سوزش همراه شد ادرار را قطع کردم و دوباره ادامه دادم. صبح روز بعد که برای ادرار رفتم انتهای ادرارم سوزش داشت و چند قطره خون آمد. تا شب بقیه ادرارهام مشکلی نداشت. اما صبح روز بعد دوباره انتهای اولین ادرارم چند قطره خون بود. به دکتر مراجعه کردم. اورژانسی آزمایش و سونوگرافی دادم. همه چی نرماله و هیچ مشکلی از لحاظ سرطان و پروستات... وجود ندارد. دکتر فنازومکس و سیپروفلوکسسین تزویج کرده و میخورم. الان کمی حساسیت به لمس در سر آلت دارم و سوزش هم کم شده و با تغییر رنگ ادرارم متوجه خون نشدم و خودم هم نگاه کردم آخرین قطره ها هم خون نبود.
    سوالم اینه که همین درمان و ادامه بدم ؟؟؟ چون دکتر گفتند داروهاتو تموم کم اگه مشکل هنوز باشه باید سی تی بدی. نظر شما چیه آقای دکتر.
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر خون تکرار شد باید بررسی شود وگرنه نمیخواهد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 743 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب