اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نصیری شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من دوماهه باردار هستم ،20اسفند ماه با درد شدید کلیه سونو انجام دادم هیدرونفروز و هیدرویورتر خفیف پروگزیمال حالب چپ با سنگ 10 میل در داخل حالب با فاصله 40 میلیمتر از محل upj دیده شده،مایعات نهایت 2لیتر آب در روز میخورم ،همینجوری به خطر بارداری حالت تهوع دارم آب که میخورم بدتر میشم،آقای دکتر کرج زندگی میکنم هیچ دکتر اورولوژیستی نیست در حال حاضر،میترسم برای کلیه ام مشکلی پیش بیاد ،ممنون میشم کمکم کنید،آب که میخورم دردم کمتره،اما امان از روزی که آب کم بخورم دردش میزنه به قفسه سینه و ران پام و کمرم، صبحها رنگ ادرارم عوض میشه تیره میشه احساس میکنم بو میده،سوزش ادرارم دارم اول زیاد بود الان متوسط شده،ببخشید طولانی شد شرمنده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      باید داخل لوله حال استنت گذاشته شود09351142080
  • تصویر کاربر مهسا شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 568 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید .
    پدر من 54ساله هستند و حدود یک ماه پیش متوجه توده مثانه شدیم و توده برداشته شد ممنون میشم اگه لطف کنین نظرتونو راجب جواب پاتولوژی و درمان مورد نیاز و اینکه چه میزان خطرناکه بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      خدارا شکر خوب است یک ماه بعد سونو کنید
  • تصویر کاربر Freedom شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    جناب پروفسور، سال نو شما مبارک.
    بنده مطابق پروتکل اعلامی از سوی پزشکان مبنی بر معاینه ماهانه بیضه ها توسط اقایان در حمام، این کار را انجام دادم و احساس کردم که تغییراتی را وجود دارد. سریع به پزشک سونوگرافی مراجعه کردم و سونوگرافی کامل انجام دادم.
    با توجه به انکه اینجانب کوهنوردم و ورزش بدنسازی انجام می دهم و هیچ مشکلی هم تا حالا نداشته ام، ایا باید اقدام عاجلی انجام دهم؟ لطفا مرا راهنمایی بفرمایید. شایان ذکر است که اینجانب مجرد هستم.
    چقدر این سونو می تواند نتیجه اش درست باشد؟ ایا mri لازم است؟
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      اصلا جای نگرانی نیست 09351142080 مایید معاینه از نظر واریکوسل
  • تصویر کاربر Alireza شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای پروفسور دکتر کرمی، سال نو شما مبارک ، سلامت و تندرست باشید، من یک سنگ در کلیه چپ تحتانی،یک کیست و همانژیوم هم دارم، در همان کلیه ، آیا سنگ را با روش تی یو ال میشود از کلیه خارج کرد یا باید لاپراسکوپی شود، آیا همزمان هر سه را کیست و سنگ را و همچنین این همانژیوم را میشود در یک عمل رفع کرد، ممنون از پاسخ شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سه ماه بعد باید سیتی اسکن با تزریق بگیریم
  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و خسته نباشید، اقای دکتر من چند روز هست ک یه برامدگی کنار واژنم بوجود امده باکره هستم ، امکانش هست ک زگیل باشه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      من زگیل نمیبینم
    2. تصویر کاربر مریم یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      اقای دکتر من خیلی نگران هستم اخه شکل بدی داره ؟من داخل سایت ها خوندم ک تبخال تناسلی وجود داره ،این شباهتی به تبخال داره؟؟
    3. تصویر کاربر مریم یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      خیلی نگران هستم اقای دکتر عکس جوش من شباهتی به تبخال تناسلی داره؟لطفا راهنماییم کنید دارم میمیرم از استرس
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      بیهودی نگرانید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    خسته نباشید دکتر
    من چند روز پیش که مقداری شیو کردم متوجه تعدادی برامدگی شدم که ظاهرشون شبیه زگیل هست بنظرم، ایا زگیل هستند و باید به دکتر مراجعه کنم؟
    ۲۶ ساله هستم و از اخرین رابطه جنسی که داشتم حدودا ۲ سال میگذره
    (پوست تقریبا چربی دارم و عرق هم معمولا زیاد میکنم، ایا ممکنه مشکل پوستی باشه که یهو ظاهر شده باشه)
    چندتا عکس ازش براتون میفرستم، اگه لطف کنید و بهم جواب بدید واقعا ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      اینها صد در صد زگیلند ودرمان ان کرایو است09351142080
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      ممنون دکتر بابت جواب
      فقط دو سوال داشتم که اگر جواب بدید ممنون میشم
      اتوی سایت ها نوشتن که کسی که مبتلا میشه و میزنه، با درمان ها (مثل کرایو) اون چند زیگیل برداشته میشن ولی توی بدن میمونه و همیشه قابل انتقال هست،
      ۱)سوال من این هست که دیگه نمیتونم رابطه جنسی داشته باشم چون همواره احتمال انتقال هست؟
      ۲)و دوم اینکه بخاطر شرایط کشور و قرنطینه و تعطیلی ایا مشکلی پیش میاد اگه مثلا یک ماه دیگه یا کلا بعد از عادی شدن رفت و اومد ها (کرایو) رو انجام بدم؟
      (چون شهرستان و شهر کوچیک هستم)
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      بعد از تعطیلات در خدمتم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Ali شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما و تبریک سال نو
    آقای دکتر،بنده دچار کجی آلت تناسلی هستم،میخواستم بپرسم که آیا قابل عمل کردن هستش و اینکه هزینش حدوداً چقدر میشه؟
    جسارتا عکسشم می‌فرستم خدمتتون،ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      کمتر از سی درجه وعمل نمیخواهد
  • تصویر کاربر Cpts پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من 20 سالمه و آلت کج دارم عکس رو هم فرستادم
    میشه لطفا یه نظر بدید
    1. تصویر کاربر Cpts چهارشنبه ۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      این هم عکس جناب دکتر
      برای قبلی فرستاده نشده بود
    2. تصویر کاربر Cpts شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      با سلام دکتر
      48 ساعت گذشت
      خواهشا جواب بدید🙏
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      خیلی کج است بیایید درست کنم09351142080
    4. تصویر کاربر Cpts یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      با تشکر از پاسختون دکتر،فقط اگه بشه بعد از قضیه ی کرونا🙏
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سپاس
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر فرشاد پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام
    من زیر کلاهک الت ی نقطه هایی هست که مشکوک شدم که زگیل هست ؟
    لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      اینها قطعا زگیل نیستند
    2. تصویر کاربر فرشاد دوشنبه ۱۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      پس دلیلش چیه؟ چیز خاصی هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      اسکیت تگتست مهم نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر تينا پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر وقت شما بخير
    ببخشيد من داخل لابياي مينورم چند ضايعه ب ريزي پرز حوله ديدم
    ك قابل كندن هم بود
    و من اونارو كندم
    انقدر ريز بود ك حتي دكتر زنان هم نميتونست ببينه
    و الان ديگه اثاري ازش نيست
    خواستم ببينم اين دونه ها چيه
    1. تصویر کاربر تينا چهارشنبه ۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      اقاي دكتر ميشه لطفا راهنماييم كنين
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      با سرکه سیب هر ۱۲ ساعت بشورید
    3. تصویر کاربر تينا شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      خب علتش چي بودن يعني؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      ویروس است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب