اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    سلام من واریکوسل سمت چپ به قطر 3 دارم متاهل هستم و ایا بعد از عمل چند درصد عود داره یعنی عوارض اش چند درصد میباشد و هزینه عمل ازاد بخوام اونجا انجام بدم چقدر میشه
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ابتدا باید معاینه بشید ببینم آیا واریکوسل نیاز به عمل داره یانه؟
  • تصویر کاربر امیرحسین یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید.
    من حدود ۳ سال پیش آپاندیسم عود کرد و گفتن باید عمل کنم.قبل اینکه عمل کنم دکتر فهمید که تحال من به صورت مادرزادی بزرگ شده و دور روده پیچیده.دکتر وسط شکمم را باز کرد و آپاندیس رو درمان کرد و تحال من رو برداشت.امسال من عمل فتق کردم هر دو طرف را و مش هم‌گذاشت دکتر . الان هنوزم که ۵ ماه میگذره از عمل فتق درد هایی بعضی اوقات میگیره و جدیداََ در جایه عمل اولیم در جداره عمل شده شکمم احساس کشیدگی و دردکم دارم ، هم‌ در ورزش و خیلی کم در حالت عادی.من ۵ کیلو اضافه وزن هم داشتم و شکمم چاق شده.
    اقای دکتر یک میخواستم بدونم درد عمل فتقم بخاطر چیه؟
    دو میخواستم بدونم علت احساس کشش و دردکم در جایه عمل قبلیم هنگام ورزش و خیلی کم در حالت عادی چیست؟
    و سه میخواستم بدونم امکان عود فتق هستش؟
    ایا عمل فتق من بخاطر جراهی اولیم بوده؟ یعنی فتق برشی بوده؟
    من ۲ ماهه از ۵ ماه بعد عمل ورزش هم میکنم بسکتبال و در بسکتبال پرش هستش.
    ممنون میشم کمکم کنید اقای دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام سونوگرافی انجام بشه از محل عمل فتق
  • تصویر کاربر ابوالفضل یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    نیومدن ادرارفشاردرکلیه باخوردن قرص فورزماید۴۰آزادمیکند۰
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      ؟
  • تصویر کاربر بیمار یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. خسته نباشید. خانمی هستم 30 ساله و متاهل.تقریبا دو ماه پیش به خاطر عفونت زنان به پزشک زنان مراجعه کردم و با آنتی بیوتیک و پماد عفونت برطرف شده ولی به یکباره دچار تکرر و سوزش ادرار شدید شدم و ادرارم هم به طور کامل تخلیه نشده و با فشار آوردن باید تخلیه کنم. آزمایش ادرار منفی بوده . سونو و سیتی لگن انجام داده ام که همگی بدون هیچ مشکلی بوده اند. به مدت یک هفته از قرص های تولترودین و پرازوسین استفاده کردم که بهبودی حاصل نشد و سوزش شدید مثانه تشدید هم شده و الان هر لحظه احساس ادرار دارم و تخلیه ادرار هم ناقص انجام میشود. هم اکنون دکتری به من سولیفناسین سوکسینات داده که به مدت دو هفته استفاده کنم. واقعا از سوزش و تکرر ادرار همیشگی کلافه شده ام و حتی شب ها هم دو بار یا برخی مواقع سه بار برای دفع ادرار بیدار میشوم. میخواهم بدانم که آیا به خوردن قرص سولیفناسین سوکسینات ادامه دهم یا نیاز به سیستوسکوپی دارم؟ ممنون از لطف شما دکتر گرامی
    1. تصویر کاربر بیمار پنجشنبه ۲ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      در ضمن با خوردن‌ تقریبا دو روز از قرص سولیفناسین سوکسینات جریان ادرار به شدت ضعیف شده و با زور زدن هم ادرار نمی آید. دکتر باید چه کنم؟ مشکلم چگونه حل میشود؟
    2. تصویر کاربر بیمار پنجشنبه ۲ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      پس چرا جواب سوا من را نمیدهید؟:(
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، باید تست عصب مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ صبح ها از ساعت۱۰ الی ۱۲تماس
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیررضا یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر من ۱۹ سالمه و تو سن کم یه رابطه ای داشتم که کاملا اشتباه و بدون در نظر گرفتن موارد بهداشتی بوده چن سالی هست که این حالت رو روی بدنم دارم و فکر نمیکردم چیز‌مهمی باشه ولی توی اینترنت درباره زگیل تناسلی خوندم و شباهتشو به زگیل تناسلی دیدم میخواستم بدونم هست یا نه
    ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      این زگیل است برای کرایو با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام من تقریبا یک ماه هست که یک سری جوش ها زیر باسنم زدم و به تازگی متوجه شدم که زگیل هستن و رفتم نمونه برداری منتظر جواب هستم!با دوست پسرم سه ماهه رابطه داریم و تماس جنسی داشتیم ولی من باکرم و دخول نداشتیم!دو سال پیش ایشون مثل اینکه از طریق سکس مداوم و کامل با دوست دحتر سابقش ک با هم زندگی میکردن زگیل تناسلی دراوردن و با فریز از بینش بردن و دکترا بهش نگفتن که درمان نشدی و تا 6ماه بعد اون هم با همون خانوم رابطه داشتن!نمیدونستن که این ویروس تو بدنشون هست تا این ک من زگیل دراوردم!خیلی تو اینترنت خوندم که درمان نداره خواستم بدونم که امکان درمان در من یا ایشون هست؟و این که امکان ازدواجمون با هم هست؟و اینکه ایا من هم تا اخر عمر ناقل هستم؟بهد اینکه امکان داره ایشون در طی این دوسال دچار سرطان شده باشند و بی خبر باشند؟چطوری میتونن ازمایشات اچ پی وی رو انجام بدن در صورتی که هیچ زایده ای تو بدنشون نیست ؟اقای دکتر خیلی نگرانم از وقتی فهمیدم این قضیه همیشه باهامونه😭
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس بفرستید، اگر ضایعه ای نیست، رابطه پس از ازدواج منعی ندارد
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    عرض سلام خدمت شما اقای دکتر ممنون میشم اگر در مورد تصویر ارسالی مشکل را شرح دهید باور کنید خیلی نگرانم .ایا امکان دارد درگذر زمان از بین برود؟ ایا درمانی دارد؟ در ضمن بنده ۲۱ سالمه وحدود دو ماهی میشود که این مشکل را پیدا کردم پوزش بابت تصاویر ارسالی .موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام سونوگرافی آلت بشید
  • تصویر کاربر سامان یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    آقای دکتر10 روزی است که زیر کلاهک آلتم متورم شده و در حالت نعوظ این تورم بسیار سفت میشود و یکی از رگ هایی که به کلاهک وصل میشود بسیار سفت شده بنده نگران هستم آیا نیاز به مراجعه حضوری دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس بفرستید
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    میخواستم در مورد لکه های سفید رنگ روی آلت ازتون سوال بپرسم که آیا باید به پزشک مراجعه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
  • تصویر کاربر صبا یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر من 37 سالمه در حالب میانی کلیه سمت راست یه سنگ به اندازه 5.5 میلیمتری دارم و هیدونفروز خفیف هم دارم الان نزدیکه دو ماهه و سنگم دفع نشده از طرفی از جراحی هم بسیار میترسم راهکار شما چی هست و اینکه صبر کنم خطرناک نیست ؟ ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام پاسخ داده شد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب