اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر آزادي سه شنبه ۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شمابزرگوارعزيز،روزگارتون خوش و به سلامتي....لطف ميكنيد آزمايش PSA پايين رو تفسيركنيد...اين آزمايش مربوط به پدراينجانب ميباشد(٧٠ ساله) بدون هيچ گونه علائمي...فقط بابت آزمايشات ساليانه،چكآپ شدن بقيه آزمايشات بدون مشكل بود.باتشكرفراوان..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام وقتی psa بین عدد ۴ تا ۱۰ باشد بهتر است یک ماه داروی تاوانکس ۵۰۰ میلیگرم روزانه مصرف شود. بعد از یک ماه مجدد psa چک شود. اگر باز هم بالای ۴ بود باید نمونه برداری شود. اگر بالای ۴ بود باز هم جهت نمونه برداری با تلفن ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید جهت نوبت
  • تصویر کاربر صابر سه شنبه ۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید من فقط یک بیضه دارم و نمی‌دانم شاید بیضه‌ی دوم از نوزادی داخل شکم من مانده باشد، بهرحال حجم منی بسیار کم است و در آزمایش که دادم گفتند نامنظم، تنبل و ضعیف هستند. بنظر شما آیا باعث ناباروری می‌شود؟ و آیا امکان خارج کردن بیضه دوم وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام حتما سونوگرافی شکم و لگن جهت یافتن بیضه شود. بیضه ی نزول نکرده خطر ایجاد بدخیمی دارد و باید پیدا شود
  • تصویر کاربر رفیعی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    حرکت ضعیف اسپرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر رفیعی پنجشنبه ۱۰ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      داخل تلگرام ارسال کردم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      همینجا ارسال کنید
    4. تصویر کاربر رفیعی جمعه ۱۱ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      ارسال کردم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      به میزان خیلی کمی سرعت اسپرم کاهش یافته ولی با این ازمایش مشکلی جهت بارداری نخواهد بود. نگران نباشید. اگر بعد از یک سال باردار نشدید سونوگرافی کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    خیلی زود آب منی بیرون میاد و نمیتونم به مدت نرمال سکس انجام دهم. و قرص های زیادی ازجمله سرتالین، فلوکستین و ... با تجویز پزشک مصرف کردم. ولی متاسفانه خوب جواب نگرفتم. ضمنا به روانپزشک و ... مشکلم گفتم ولی هنوز قرصی در حد جوابگوی سکس نگرفتم. لطفا راهنمایی فرمائید. آیا قرص های خارجی موثر اند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      داروی پاروکستین ۲۰ صبح ها برای درمان زود انزالی مناسب است. حدود ۴،۵ ماه مصرف شود و بعد به آهستگی و به مرور قطع شود
  • تصویر کاربر Hmd_noroozi سه شنبه ۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    با سلام، حدود 5 روزی میشه که روی پوست بیضه م نزدیک 3 یا 4 تا برآمدگی هست که با خارش و سوزش همراهه.
    قبل از بروز این برآمدگی ها از ناحیه کشاله ران عرق سوز شده بودم و بلافاصله این برآمدگی ها بوجود اومدن.
    ممنون میشم راهنمایی کنید جناب دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
  • تصویر کاربر senatordo4 سه شنبه ۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من احساس میکنم در الت من کجی وجود داره و این موضوع منو خیلی حساس کرده نمیدونم مقدار این انحراف چقدره جسارتا عکس هم میفرستم ببینید بنظرتون نیاز به عمل داره یا نه؟ مقدار انحراف کمه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، در مورد کجی آلت در صورتی که کمتر از ۳۰ درجه باشد و در رابطه ی جنسی اختلال ایجاد نکند نیاز به جراحی نیست . در غیر این صورت باید عمل شوید و با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      برای شما به نظر کمتر از ۳۰ درجه است
    3. تصویر کاربر senatordo4 دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      اقای دکتر معذرت میخوام پاسخ سوالم رو چگونه باید مشاهده کنم آخه الان کد رهگیری رو زدم سوالم هست ولی پاسخی از شما نیست؟
    4. تصویر کاربر senatordo4 دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر یعنی دیگه حساسیت به خرج ندم ؟یعنی نگران نباشم؟آخه ذهنمو درگیر کرده بود که الان شما گفتید کمتر از 30درجس یعنی جای نگرانی وجود ندارد؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      بله نگران نباشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام دکتر، خسته نباشید
    دکتر من ۲۶ سال سن دارم و تا به حال رابطه جنسی نداشتم ولی این ضایعه‌ها چند سالی هست که وجود داره و اخیرا یک سالی هست که شروع به پخش شدن کردن
    من قبل از این به یک متخصص مراجعه کردم و ایشون گفتن که اینها زگیل نیست ولی من قانع نشدم به خاطر پخش شدنشون؛ خواستم نظر شمارو هم بدونم در این مورد و اینکه اگر اینها زگیل نیست آیا راهی هست که بشه حذفشون کرد؟
    سمت چپ ضایعه ها شما دوتا ضایعه جدید می‌بینید که اینها کوچیک بودن و طی یک سال بزرگ شدن و قسمت های دیگر آلت هم به همین صورت ریز ۳ عدد به صورت جفت بیرون اومدن
    ممنون از توجهتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام به نظر زگیل است. hpv dna test انجام شود
    2. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر روی مردان این تست انجام میشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعیدی دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    باسلام و ارادت
    Psa total 0.4
    Fere 0.04
    وضعیت پروستاتم با این آزمایش چطوره؟
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      خوبه هیچ مشکلی نیست
  • تصویر کاربر A دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 840 مشاهده پرسش
    دكتر جان من يه سوال در مورد كپسول پاور فيت دارم روى بسته زده يك عدد قبل از صبحانه يك عدد قبل از ناهار يعنى روزانه ٢عدد
    با توجه ب اينكه توى تركيباتش قارچ شيتاكه هست و اين قارچ تاثير زيادى روى سيستم ايمنى بدن و ازبين بدن hpv داره و از اين قارچ كپسول ahcc رو تهيه كردن و قيمت بسيار بالاى داره و مصرف اون تو دز بالا روزى ٤ عدد هست
    ايا در صورت صلاحديد شما امكانش هست كپسول پاور فيت ك دز پايين از شيتاكه رو داره روزانه ٤ عدد رسوند بجاى ٢ عدد ؟؟؟
    و مصرف خود قارچ شيتاكه ك قيمت مناسبى داره آيا موثر هست به همون ميزان كپسول ahcc؟
    و اينكه اگه زيگل يدونه خيلى ريز و به اندازه سر سوزن باشه در قسمت داخلى لابيا و اون خانم مجرد باشه چطور ميشه از بينش برد ؟ با محلول موضعی پودوفیلین امكانش هست يا اسيد ساليسيلك؟ در صورت صلاحديد كدوم رو پيشنهاد ميكنين و به ميزان ؟
    با تشكر مطالب و سايت خوبتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، بنده برای زگیل ، کرایو رو توصیه میکنم. بهترین درمان زگیل کرایو است. ولی پاورفیت بهتر است بیش از ۲ عدد در روز استفاده نشود. اگر زگیل دارید برای کرایو مراجعه کنید. ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر مجتبی دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    حرکت ضعیف اسپرم بعد جراحی واریکوسل
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش اسپرم را بیینم
    2. تصویر کاربر مجتبی دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر جان
    3. تصویر کاربر مجتبی دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر جان ارسال نمیشه شماره موبایلتون رو لطف کنین تو واتس یا تلگرام بفرستم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      دیدم ، خوبه قابل قبوله ، نیاز به افدام خاصی نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب