اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Yyf یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر جواب آزمایش اومد ….راستش برای این نمونه برداری با یک یغ جراحی دور این زگیل را باتیغ جراحی روی پوستم کشید و بعدزد داخل محلول با چیزی شبیه به گوش پاکن زد داخل مجرای ادراری بعد زد داخل محلول فرستاد برای آزمایشگاه الان جوابش اومده میشه لطفاً رهنمایمون کنید درست نمونه برداری کردن یانه که خیلالمون راحت باشه آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      بله درست بوده زگیل ندارید
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من درد در قسمت بیضه هام دارم
    مخصواصا که به بغل که میخابم درد شکل میگیره
    ولی رگ های برجسته رو نمیدونم شک دارم احساس گرما و عرق کردن تو قسمت بیضه رو هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      سونوگرافی از بیضه ها انجام شود
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده ۱۰ سال ازدواج کردیم و حاصل ازدواج یک فرزند البته قبل این فرزند ۴ تا سقط داشتم و بعد که فرزندم به دنیا اومد بعد از ۵ سال دوباره بار دار شدم و سقط شد و یک سال بعد هم که اقدام کردیم دوباره سقط شد و تو شهر خودمون یک خانم دکتر ازمایش اسپرم همسرم دیده میگه ۳۹ درصد اسپرم شکست ژنومی دارند و باید زیر ۲۰ باشه
    این یکی از علل باعث سقط میشه حالا میشه شما هم راهنمایی بفرمائید دیگه خسته شدم آقای دکتر از سقط ایا تشخیص ایشان درسته باید این مسئله پیگیری بشه یا نه خدا خیرتون بده آقای دکتر اگه راهنمایی بفرمائید
    اقای دکتر پیرو سوال قبلی فرمودین سونو بیضه انجام شود انجام شد لطفا راهنمایی بفرمائید ازمایش اسپرم دیده بودید سری قبل براساس همون سونو بیضه انجام شود
    1. تصویر کاربر زهرا شنبه ۶ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      سونو انجام شد آقای دکتر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      واریکوسل نداره همسرتون شرایط اسپرم ها خوب نیستند بهتره از روش های کمک باروری استفاده کنید
    3. تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      سلام مجدد آقای دکتر میشه با دارو رفع بشه واینکه دکتر جان ازمایش اسپرم دیدید و اگه داروهای هست دکتر راهنمایی بفرمائید ممنون میشم
    4. تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      سلام مجدد خدمت دکتر عزیز اقای دکتر با دارو قابل حل شدن نیست و اینکه چند بار ای یو آ هم کردیم و لی یا نگرفت وبا گرفتوسقط شد ولی خواب و شکر بعد ازون به طور طبیعی بار دار شدم موند حالا آقای میشه دارو مصرف کرداخه سر دخترم دکترم قرص متیل تستوسترون تجویز کردن یک روز درمیان می خوردن و نتجه اش بارداری دخترم بودممنون میشم راهنمایی بفرمائید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      هیچ دارویی در حال حاضر مصرف نمیکنند؟
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر قاسمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    سلام،پدرم بیمار شما هست،ازسال 98تشخیص دادید پروستات سرطانی شده،امپول دیفرلین تجویز کردید،بسیار کنترل شد و اخرین تزریق بهمن 1402بود،فرمودید هر وقت psaبالا رفت تزریق کنید،طبق اخرین آزمایش tootal2/4و free0/6هست ،آیا الان نیاز به تزریق دارد؟
    طبق دو مورد آزمایش اخیر کلیه ها ضعیف شده بدلیل عوارض طولانی مدت دیابت،ینی کراتین و اوره زیاد دفع میکنه ،و پدرم کم اشتها هم شده ،لطفا راهنمایی بفرمایید،ازمایش دی ماه ۴۰۳و اسفند۴۰۳بارگزاری میشود .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      حتما تشریف بیارید مطب ببینم بیمارتون رو شاید نیاز به تصویربرداری هسته ای باشه
    2. تصویر کاربر قاسمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      سلامو تشکر از پاسخ دهی شما،
      جناب پروفسور فرمودید تصویر برداری هسته ای شاید نیاز باش،،آیا در خصوص کلیه ها یا در خصوص پروستات؟میشه بفرمایید نظرتون در خصوص آزمایشات که ارسال کردم چی هست؟
    3. تصویر کاربر قاسمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      سلام و‌تشکر از پاسخ دهی شما،
      جناب پروفسور تصویر برداری هسته ای در خصوص کلیه ها یا پروستات؟
      نظرتون در مورد آزمایشات چی هست؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      برای پروستات
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر لادن یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    جسارتا اگر GFR 63 باشد از لحاط کلیه باید مورد بررسی قرار گرفته بشه؟آ از چه نظر بررسی بشه آزمایش یا سونوگرافی،؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      سونوگرافی کلیه‌ها و مجاری ادرار آزمایش ادرار ۲۴ ساعته آزمایش آنالیز و کشت ادرار و همینطور قد و وزن
  • تصویر کاربر Salman یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    سلام روزتون بخیر
    پدرمن بالای بیست سال هست ک دیابت دارن
    و ۶۸ سالشونه
    قندخونشون تحت کنترله
    قبل از عید،شب ک میرن دسشویی توی ادرارشون خون بود میگن خیلی زیاد بود خونشون ( دوبار ک رفتن دسشویی توی همون شب) و بعدش دیگ عادی بود و تکرار نشد
    دکتر عمومی سونو و آزمایش نوشت ک میفرستم خدمتتون
    داروهایی که میخورن:
    گلوریپا ۱۰ ( قبل شام) یک عدد
    رزواستاتین ۴۰ ( بعد از شام) یک‌عدد
    روغن ماهی امگا۳ (ظهرها بعد از ناهار) یک عدد
    لوزار ۵۰ ( صبح و‌شب) یک عدد بعد از غذا
    تریامترن اچ( صبح ناشتا) نصف قرص
    زیپمت ۵۰/۱۰۰۰ ( صبح و‌شب) روزی دو عدد
    لیورگل ۱۴۰ (بعذ از ناهار) یک عدد
    آ اس آ ۸۰ ( بعد از شام) یک عدد
    دیابزید ۶۰ ( صبح ناشتا) یک عدد
    امپرازول ۲۰( صبح ناشتا) یک عدد
    لووکسین سدیم ۱۰۰ میکرو‌گرم( صبح ناشتا) یک عدد و پنج شنبه و‌جمعه ۱/۵ قرص
    ویتامین D3 (هر دو‌هفته یک عدد)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      سیتولوژی ادراری در سه،نوبت انجام شود
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    با سلام 50 ساله هستم
    دیابت هم دارم انسولین میزنم الان حدود 8ساله و قبلش قرص دیابت استفاده میکردم دو مرتبه آنژیو قلب کردم و الان دارو مصرف میکنم. دو سال هست همسرم فوت شده و ازدواج نکردم . وهیچ گونه رابطه جنسی دراین مدت نداشتم. الان مدت 7 یا 8 ماهی می‌شود بعضی مواقع که ناخواسته نعوظ بهم دست میده خصوصا اوایل صبح متوجه شدم الت تناسلی کج و رو به سمت راست شده و اصلا نعوظ کامل انجام نمیشه یعنی کاملا نعوظ نمیشه حالت ایستاده کامل را نداره و در موقع همین نعوظ نیمه کامل احساس درد خفیف هم داره در ناحیه ای که کج شده . در حالی که اصلا این مشکل برام وجود نداشته و همین چند ماهه شده .
    لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      سونوگرافی از آلت باید انجام بدین احتمال شروع پلاک پیرونی هست
  • تصویر کاربر میم جمعه ۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر این به تازگی رو لبه لابیا من بوجود اومده چون قبلا نبود
    خیلی هم نرمه و روی لابیا میخوابه الان با دست صافش کردم که پیداست
    1. تصویر کاربر میم جمعه ۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      زگیل تناسلی هستش؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      خیر زگیل نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ارین جمعه ۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    درود و عرض ادب
    امیدوارم حالتون خوب باشه
    من دو زائده روی التم دارم که مدت زیادیه هستند اما درد و سوزش ندارند. میخواستم ببینم ایا نیاز به پیگیری دارم. احتمالا نشانه ی بیماری خاصی هستند؟ و ایا قابل برداشتن هستند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      خیر در حد رویت عکس زگیل نیستند
  • تصویر کاربر مجید جمعه ۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    با سلام وقت بخیر 47سالم تا چند وقت پیش از نظر جنسی بسیار فعال بودم و نعوظ خوبی داشتم ولی الان مدتی است مشکل نعوظ و زود انزالی دارم و داروی خاصی مصرف نمکنم وبه خاطر اینکه متاهل هستم باعث مشکلات شده در ضمن نعوظ صبحگاهی هم کم و بیش دارم با تشکر لطفاً راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      دیابت دارید؟
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب