اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فرناز چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من چند وقت پیش که رفتم دکتر گفتن زگیل تناسلی داری که درمان کردم از اون موقع هم دیکه هیچی پیدا نشده ولی حدود سه ماه هست هر دو هفته یه بار دهانم آفت میزنه بعد دو روزه هم خوب میشه میخواستم ببینم آیا ویروس اچ پی وی باعث افت دهان هم میشه افتی که میزنه خیلی کوچیک هست درد هم ندارم.ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر ، این به اون ارتباطی نداره
    2. تصویر کاربر فرناز سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سپاس
    3. تصویر کاربر فرناز سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سپاس
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      🙏
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر m سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام میخواستم بدونم این بیماری چیه و راه درمانش چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      از پماد تریامسینولون استفاده کنید
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.
    من سی سال سن دارم ومجرد هستم.سه ماه پیش عمل واریکوسل انجام دادم.
    العان جای برش قرمزه و‌ متورم. و مشخصه که جراحی
    صورت گرفته.
    به زودی در شرف ازدواج قرار گرفتم و نگرانم که چه توضیحی به همسر آیندم بدم.
    اقای دکتر تا کی تورم وقرمزی باقی میمونه.و چیکار کنم که زود تر خوب بشه.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      از پماد کانترکتوبکس استفاده کنید. جای عمل هر چند مختصر ، ولی باقی خواهد ماند
  • تصویر کاربر صبریه سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 731 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب

    و خسته نباشین

    شوهر من تو یه سال ازدواج اصلا به روش رابطه ی زناشویی ارضا نمیشن
    و فقط با خود ارضایی و البته به سختی تمام ارضا میشن جوریکه خیلی بی حال میشن سه سال ازدواج, اشتباهی نوشتم یه سال


    و اینکه از لحاظ آزمایشهای هورمونی که دکتر اورولوژ براش نوشتن سالمه سالم بودن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکل جسمی نیست ، با روانپزشک مسایل جنسی مشورت کنید
  • تصویر کاربر امیرحسین چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید.پدر بنده حدود 3 ماه دچار مشکل در ادرار کردن وبزرگی پروستات شده و درانتهای کمر هم دچار حساسیت به لمس و دچار ورم مقعدی شده اما دردی احساس نمی کند سابقه پروستات هم داشته واخرین بار یکسال پیش به پزشک مراجعه و ازمایشات از جمله psa را انجام داده و نشانه ای از سرطان یافت نشد ایا این علائم جدید ممکنه نشانه سرطان بدخیم باشه؟ سن پدرم 50 سال در این مدت کاهش وزن هم نداشته به طور زیاد که به چشم بیاد.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      شبی یک عدد کپسول تامسولوسین مصرف شود. Psa سالانه چک شود
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر کرمی عزیز.اقای دکتر بنده ۴۳ سال دارم و مدتی است که دچار مشکل کم انزالی شده ام یعنی میل ام زیاد و خوب هست ولی در حین نزدیکی که منی قبلا خوب بیرون می آمد ولی الان خیلی کم و بعضا بریده بریده خارج می شود علت چیست.؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکلی نیست ، احتمالا مسایل روحیه نه جسمی ، بهتر میشه
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      پرفسورجان ممنون که به سوال این حقیر پاسخ دادید. خدا نگهدارت باشه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      🙏🙏
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    مادرم ۵۳ سالشونه شهریورماه کلیه درد شدید گرفتن سونو انجام دادن در کلیه چپ سه تا سنگ ۷ میل و۸ میل و۱۴ میل نشون داد
    دکتر گفت باید بره سنگ شکن ولی مادرم به خاطر مشکلات معده نرفتن وداروی گیاهی خوردن که هیچ نتیجه نداشت
    ۶ بهمن سنگ شکن برون اندامی انجام دادن ...بعد از سنگ شکن خیلی حالت تهوع وسرگیجه دارن طوری که ابم نمیتونست بخوره ..دوباره رفت دکتر سونو انجام داد ...که یه سنگ ۱۲ میل بالا تو کلیه وچند خورده سنگ تو لوله کلیه نشون داد ..دکتر گفتن باید بیاد عمل کنه ...الانم خیلی سرگیجه وحالت تهوع دارن طوری که اب که میخورنم استفراغ میکنن ...میخواستم راهنمایی کنید چی بخورن که حالت تهوع کم بشه و آیا میشه با مایعات دفع بشه یا اینکه حتما باید برن عمل کنن ...ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سی تی اسکن انجام‌شود ، اگر سنگ در حالب گیر کرده باید فوری عمل شوند
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من دچار زود انزالی هستم و دکتر برام 6 تا داپوکسیتین نوشتن و من یکیشونو 4 روز پیش خوردم و 5 تای بقیه رو یه روز در میان میخوام بخورم.
    سوالم اینه با توجه به اینکه این ها داروهای حساسی هستند اگر من بعد از یک مدتی بخوام از پاروکسیتین برای 5 تا 6 ماه استفاده کنماین 6 تا داپوکسیتین تاثیر منفی روی اثرات پاروکسیتین خواهند گذاشت؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      با هم نباید مصرف شوند
    2. تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      باهم مصرف نمیکنم. داپوکسیتین رو در حال حاظر مصرف میکنم. منظورم اینه اگه مثلا بعد از 1 ماه که از قطع مصرف داپوکسییتن گذشته باشه پاروکسیتین رو شروع کنم مشکلی در نتیجه پیش نیاد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکلی پیش نمیاد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر من هفته قبل عکس واستون ارسال کردم که چندتا دونه سر سفید ناحیه ختنه گاه بود
    با کسی که رابطه داشتم hpv16 داشت
    الان دونه ها نه از بین رفتن و دوتا دونه هم اضاف شدن فقط و فقط تو ختنه گاه هست
    ممنون میشم راهنمایی کنید چه دارویی یا پمادی برای بر طرف کردنش استفاده کنم
    نام دارو هایی که دکتر واسم تجویز کرده خدمتتون ارسال میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر داره بیشتر میشه به متخصص پوست مراجعه کنید تا از ضایعات نمونه برداشته و تست hpv داده شه
  • تصویر کاربر بختیار سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتروقت جناب عالی بخیر درناحیه بیضه سمت چپ پسرم کیستیک به طول۱۶mmوقطرmm۸وباحجم ۱ccکه لوله روده واردنشده درچه وضیعیتی قراردارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس گزارش سونوگرافی را بفرستید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 741 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب