اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر خاطره جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    تکرر ادرار در شب هر یک ساعت یک بار
    به بیماری.ibsکولیت روده تحریک پذیر مبتلا هستم و قرص اعصاب هم میخورم سن 40.شاغل .وزنم بالاست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      ابتدا قند خون چک شود و ازمایش ادرار داده شود
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام چندسالی میشه ک رو کلاهک آلت و روی خود آلتم یچیزی شبیه جوش های زیرپوستی داره .میشه راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      از پماد تریامسینولون و پماد موپیروسین هر ۸ ساعت استفاده کنید
  • تصویر کاربر Bardia جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر میخواستم بدانم ایا روش های طبیعی مانند مالش و ورزش جلکینگ که خودتان هم در سایت منتشر کردید ایا واقعا باعث افزایش قطر میشود؟ و ایا عوارضی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      عوارضی ندارد ولی ثابت شده نیست
  • تصویر کاربر محمدمحمدی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 550 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر دو تا سوال داشتم :
    1-من حدود دوسال فتق دارم این فتقم به درون کیسه ی بیضه میره وقتی استراحت مکنم ناپدید میشه . ولی داره بزرگ تر میشه .الان کرونا امده می ترسم عمل کنم .
    میخواستم ببینم اگه الان عمل نکنم و یک سال دیگه عمل کنم می تونه توی اینده ی بدنسازی تاثیر بزاره ؟؟(چون می خوام بدنسازی کار کنم )

    2-من طول التم 11 سانت است و کلفتیش 12 سانت می خواستم ببینم در اینده در مسائل جنسی به مشکل بر نمی خورم ؟؟؟در ضمن من شنیدم انهایی که همچین التی را دارند نباید زن چاق و قد بلند بگیرند درسته؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      بدنسازی فتق رو بدتر میکته ، بهتره زودتر عمل کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      طول الت بین ۱۰ تا ۱۵ طبیعیه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ناصر شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام خد اقوت دکتر جان
    74 سال سن دارم اخرین PSA 2.34 حدود 15 روز پیش نتیجه MRI خدمدتان فرستادم اکنون نتیجه نمونه برداری میفرستم که با تاکید دکتر معالج انجام گردید خواستم نظر جنابعالی و راهنمایی در مورد ادامه معالجه در صورت نیاز را داشته باشم سپاسگزام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      خوش خیم است خداروشکر. سالانه یک بار psa چک شود. شبی یک عدد کپسول تامسولوسین مصرف شود
    2. تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      با سلام دکتر جان ممنونم از پاسختان خوشحال شدم در ضمن خواهشی داشتم قبلا در تاریخ اول اسفند ماه نتیجه ام ار ا را خدمدتان فرستادم تحت کد رهگیریpplb7235572 فراموش کردم مشخصات خودم را حذف کنم آیا امکان دارد انرا از ساید بفرمایید حذف شود ممنون میشوم
    3. تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      مشخصات روی آزمایش ام ار ا در آخر صفحه نوشته شده که از توجه اتان صمیمانه تشکر میکنم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      چشم
    5. تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سپاسگزارم از بذل توجه اتان
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      🙏
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حسين جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر خسته نباشيد
    يه چند ماهي هست اين دوتا ضايعه رو كمي بالاتر از شفت آلت زدم! كه گاها پوسته ريزي هم داره
    آيا بنظرتون زگيل هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      نه زگیل نیست ، از پماد کلوتریملزول و تریامسینولون هر ۸ ساعت استفاده کنید
  • تصویر کاربر م شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر،بنده 20سال سن دارم و تقریبا 4سال پیش عمل واریکوسل گرید 3سمت چپ رو انجام دادم و امسال احساس خوبی در بیضه هام نداشتم برا همین به دکتر متخصص مراجعه کردم و معاینه که کردند ایشون گفتن وضعیت بیضه هاتون زیاد خوب نیس و واریکوسلتون عود کرده و ایشون برام سونوگرافی داپلر رو گفتن انجام بدم و براشون ببرم و دکتر سونوگراف هم تایید کردن که واریکوسل سمت چپ گرید 3عود کرده و سمت راست هم خفیف دارم بعد از این آزمایش اسپرم برام نوشتن و تا آمپول hcgهم گفتن بزنم و 2تا3ماه دیگه آزمایش اسپرم بدم و نتیجه رو برگردونم ،بعد از اینکه جواب آزمایش رو بردم و جواب آزمایشم که خوب بود دکتر گفتن شما واریکوسلتون عود کرده ولی با توجه به اینکه جواب آزمایشتون خوبه میتونین کنترل کنین یا اینکه دوباره عمل کنین من هم زیاد احساس تعادل ندارم تو بیضه هام،نظر شما را می‌خواستم آیا عمل کنم با توجه به اینکه آزمایش اسپرمم خوبه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      نتایج ازمابشتون خوبه ، فعلا نیاز به عمل نیست سال یک بار ازمایش را تکراز کنید
    2. تصویر کاربر م جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      خیلی ممنون از جوابتون،میتونم ورزش کنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      بله ، مشکلی برای ورزش نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر پناهی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 570 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت آقای دکتر
    پدرم با ۷۲ سن در گزارش بیوپسی سرطان بدخیم پروستات گرفتار شدند. نتایج اسکن استخوان منفی می باشد. و نتایج ستی اکن نیز به در ریه مشکلی را نشان نداد. اقای دکتر امکان جراحی و بهبودی کامل وجود دارد.
    خواهشمند است اینجانب را راهنمایی بفرمایید. سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      بستگی به گزارش پاتولوژی نمونه برداری پروستات هم داره
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس اون رو بفرستید
    3. تصویر کاربر پناهی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      خیلی ممنون از پاسختون. پدرم در حال حاضر تحت نظر دکتر کمال الدین حسن زاده در تبریز هستند. نظر ایشون دارو درمانی و رادیو تراپی می باشد. با توجه به اینکه درمان طلائی این بیماری برداشتن پروستات می باشد و با توجه به نتایج بیوپسی و سی تی اسکن امکان جراحی برای پدرم و بهبودی وجود دارد. سپاسگزارم از راهنمایی ارزشمندتان
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      با توجه به نتیجه ی پاتولوژی درمان ارجح رادیوتراپی می باشد
    5. تصویر کاربر پناهی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      خیلی ممنونم آقای دکتر
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      🙏
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر عزیز جان فرزندت با حقیقت حرف بزن .1سن اینجانب 28سال می باشد طبق عکس های فرستاده شده الت من چطور هست.2.دورتا دور (قطر)الت هم 14سانت هست .3.ایا کوچک هست 4.آیا برای ازدواج مشکل دارم اگه امکان داره چند تا عکس از الت سالم برام بفرست تا اعتماد به نفس بگیرم 5.آیا وسیله اندازگیری مگه فرق داره.6اگه امکان داره صدا بفرست تا باورم بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر احمد جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام دکتر هر کار میکنم ارسال بشه میگه مشکل به وجود امد ..دکتر یه شماره بهم نمیدی که برات ارسال کنم
    3. تصویر کاربر احمد جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام دکتر هر کاری میکنم ارسال نمیشه .میگه مشکل به وجود امده..چکار کنم ..یه شماره نمیشه بهم بدی تا برات ارسال کنم
    4. تصویر کاربر احمد جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      طبیعیه و هیچ مشکلی برای ازدواج وجود نداره نگران نباش
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر کرمی بنده فردی59 ساله هستم آزمایش پروستات انجام داده ام نتیجه آن به شرح زیر است که بیان می کنم پی اس ای آزاد یک و چهل و شش صدم تی اس ای توتال ۱۷ و نود صدم آیا با این شرایط احتمال وجود تومو ر دارم لطفاً جواب مرا بدهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      با توجه به psa شما که ۱۷ هست باید نمونه برداری از پروستات جهت شما انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 742 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب