اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر صادق پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 8019 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت استاد عزیز
    شیما،32 ساله هستم
    6سال پیش عمل فقق اینگوینال دوطرف را عمل کردم،بعد از عمل دچار احتباس ادراری شدم که پزشک به من گفتند تویه خونه آب بگیرم به خودم که ادرارم بیاد، اما تا شب ادرار نیومد و بعد از اون قطره قطره ادرار شروع به اومدن کرد، اما مثانه کامل تخلیه نمیشد. بعد از یک هفته برای کشیدن بخیه به پزشک مراجعه کردم اما از ورم شکم من تعجب کردند، یکباره یه سُرنگ به شدن با ضربه وارد مثانه من کردن که بررسی کنند التهاب از جمع شدن ادراره یا خون، که ادرار وارد سرنگ شد، اما بعد از ضربه زدن سرنگ همون قطره قطره ادرار را نتونستم بکنم و درد و سوزش شدید همون قسمت را درگیر کرد، سونوگرافی فرستادند که مشخص شد 850 سی سی ادرار داخل مثانه هست، و بعد با وصل کردن سوند مثانه تخلیه شد اما با قطع کردن سوند نتونستم ادرار کنم و زیر نظر متخصص ارولوژی تحت عمل سیستوسکپی قرار گرفتم و بعد از تقریبا 2هفته با قطع سوند تونستم با درد شدید ادرار کنم
    اما از آن زمان به بعد سوزش شدید در یک نقطه از مثانه که سرنگ وارد شد ایحاد شده
    و عفونتهای مکرر مثانه من را درگیر کرده، کشت ادرار بیش از 100هزار اشریشیاکلای، و دفع خون و پروتئین و نیتریت را نشان میدهد
    2سال پیش نوار مثانه گرفتم و زیر نظر متخصص تحت درمان بیوفیدبک و مصرف قرص های اُمنیک و سیردالود قرار گرفتم
    اما همچنان عفونت مکرر و سوزش شدید در مثانه من را درگیر کرده
    هر 2 ساعت یکبار به دستشویی میروم و مثانه را تخلیه میکنم
    از جناب آقای دکتر درخواست درمان دارم
    خیلی ممنون از لطفت و بزرگواری شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      باید سما رو کامل بررسی کنم ، مراجعه حضوری کنید ، احتمالا باید مجدد نوار مثانه بگیرم از شما
  • تصویر کاربر س پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر وقتتون بخير ميشه عكسو ببينيد اين زگيل هست يا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر زگیل نیست نگران نباشید
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    آیا اصلاح انحراف آلت با دستگاه شوک ويو امکان پذیر هست؟دائمی؟عوارض نداره؟توی این سایت دیدم http://irurology.com
    سوال بعدی اینکه توی عملی که شما انجام میدین آثار بخیه و جراحی روی آلت میمونه یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      راه درست اصلاح کحی با جراحی است ، اثار بخیه تقریبا از بین میره
  • تصویر کاربر Sahel پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر .

    دختری 34 ساله ام که متاسفانه از بچگی بخاطر وسواس در شست و شو خیلی دیر به دستشویی میرم و حتی پیش میاد که در 24 ساعت ، تنها یک بار به دستشویی میرم و مثانه ام عادت کرده به نگه داشتن طولانی ادرار ...
    من خیلی نگران سلامتیم‌ هستم و نمیدونم به مثانه و ‌کلیه هام چه آسیب هایی زدم ...
    حتی الان دیگه موقع عطسه کردن یا بلند کردن اجسام سنگین حس میکنم ریزش ادرار پیدا میکنم(شایدم این توهم وسواسم باشه نمیدونم)

    خواهش میکنم منو راهنمایی کنید که آیا راهی هست که مضراتی که به بدنم وارد کردم رو جبران کنم ؟؟
    سپاسگزارم🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش کراتینین خون بدین و سونوگرافی انجام بدین ، اگر طبیعی باشد اقدامی نیاز نیست
  • تصویر کاربر بهروزحیدری پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    شش روز قبل به ذیل داشتن دوعدسنگ در کالیس تحتانی به اندازه ۱۰میلیمتر فوقانی به اندازه ۱۰میلیمتر عمل سنگ شکنی ازراه مجرای ادرار انجام دادم که یکی ازسنگهای کلیه شکسته شد برای سنگ فوقانی که دسترسی نبوده درحال حاضر میتوان سنگ شکن نمود باتوجه به اینکه کلیه درحالت هیدرونفروز moderate میباشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سس تی اسکن مجدد انجام بدین ، بر حسب اون گفته نیشه
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر تشکر میکنم که کمک و راهنمایی میفرمایید،
    من ۳۹ سال دارم و همسرم چهل سال، من یکبار پنج ماه پیش باردار شدم که قلب جنین تشکیل نشد، تخت نظر دکتر زنان دارو مصرف کردم و ازمایشات را انجام دادم و دکتر گفتن امادگی بچه دار شدن را دارم، همسرم اسپرمو گرام داده و مشخص شد که normal morphology ۲ است و abnormal morphology ۹۸و progressive mo motility ۱۴ است و total motility ۶۶ است، و بقیه آیکونها مابین نرمال اعداد جواب ازمایش بود، جواب ازمایش پیوست شده.
    دکتر زنان گفتن احتمال زیاد ivf باید انجام بدیم،
    دکتر اورولوژیست گفتن واریکوسل خفیف دارن و داروی androfertilal برای سه ماه نوشتن که اگر جواب نداد عمل کنند،
    اقای دکتر این دارو حدود شش تومن میشه میخایتم عزتون بپرسم آیا انقدر که هزینه بر است موثر هم هست؟
    شما برای بیماری مثل ما با این شرایط چه پیشنهادی دارید
    بازهم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      یک سال تلاش ونید و داروهای زیز رو مصرف کنین اگر نشد ، واریکوسل عمل کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      قرص سلنیوم ۲۰۰ میلیگرم روزی یک عدد / ویتامین e روزی یک عدد / اسید فولیک ۱ میلیگرم روزی یک عدد / قرص ال کارنیتین ۱۰۰۰ میلیگرم روزی یک عدد مصرف شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    دکتر چند وقت پیش یه مقدار زیر پوستم سرخ برآمده شده کندمش از فرداش حالت گوشت اضافه یا جوش گرفت دو هفته گذشته شرایطش اینه میخواستم بدونم این زگیل هست آیا من آخرین بار با یک نفر 19 ماه پیش ارتباط داشتم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر من در تلگرام در قسمت ربات عکس رو فرستادم، یک بار دیگر ایتجا سعی کردم آپلود کنم متاسفانه قبول نمیکنه اگه امکانش هست راهنمایی کنید من رو چی کار کنم
    3. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر من اینجا دوتا عکس بیشتر نتونستم بار گذاری کنم نمیدونم چرا. تلگرام فرستاده بودم
    4. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      الان این سه تارو میذارم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      دیدم زگیل نیست چیز مهمی نیست جای نگرانی ندارد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ارشیا پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام، ۵۰ سال سن دارم از ۳ سال پیش دردهای خفیف تا متوسطی در زیرشکم همراه با جریان ضعیف ادرار بصورت متناوب دارم، چندین بار سونوگرافی انجام دادم و حجم پروستات ۱۴ سیسی و اخیرا ۲۲ براورد شده، از یک هفته پیش تا سه روز درد زیر ناف داشتم و متعاقب آن درد کلیه راست که سونوگرافی دادم که نتیجه آن هیدرونفروز کلیه راست تا حالب اعلام کردند و ححم پروستات ۲۲ سی سی، به دستور پزشک اورولوژی سی تی اسکن دادم که سنگ ریز داخل حالب تشخیص داده شد و جهت درمان عمل tul و لوله دبل جی در سه روز پیش انجام دادم اکنون همان درد مثانه و جریان ضعیف ادرار و قطره قطره آمدن آن به همراه خون دارم این موضوع خیلی مرا اذیت میکند آیا دلیل پروستات است یا مشکل کلیه؟ لطفا مرا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      درد و خون به دلیل دبل جی هست ، بهتر میشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      بهتر میشه ، شبی یک عدد کپسول تامسولوسین استفاده کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمود چهارشنبه ۲۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام برای بچه دار شدن اقدام کردیم که نتیجه نداشت رفتم دکتر ازمایش اسپرم نوشت که گفتن ازواسپرمی است کلی ازمایش نوشت fsh وژنیتیک که مشکلی نبود اندازه بیضه هام نرمال بود وگفت واریکوسل هم نداری .نتیجه این بود که گفت مشکل مادر زادی داری عمل تسه کردم که ۵.۶ تا اسپرم فریز کردنند که وضعیتش یکم ضعیف بود اخرش در ازمایشگاه ۷ تا جنین تشکیل شد که گفتتد کیفتش خوبه .بار اول انتقال نتیحه منفی بود دکتر ازمایش نوشت برای هر دو مون ازمایش ایمنی بود که نتیجه ایمنی همسرم بالا بود .میشه دکتر شما هم راهنمایی کنی ایا میشه در این راه نتیحه گرفت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      بله راهش همین هست ، احتمال اینکه نتیجه بگیرین هست ، ادامه بدین
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۲ اسفند ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید، یکسال برای بارداری اقدام میکنیم،
    اردیبهشت امسال پیش شما عمل واریکوسل گرید 2 انجام دادم، 6ماه بعد عمل (آبان ماه) امدم خدمتتون برام 12 تا آمپول hcg نوشتین زدم ، الان ازمايش اسپرم دادم ، حركت پيشرونده كند،براتون عکسشو میفرستم بی زحمت ببینین نظرتون چیه؟ برای تحرک اسپرم باید چیکار كنم؟هنوز بارداري رخ نداده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ اسفند ۹۹( 5 سال پیش)
      قرص سلنیوم ۲۰۰ میلیگرم روزی یک عدد / ویتامین e روزی یک عدد / اسید فولیک ۱ میلیگرم روزی یک عدد / قرص ال کارنیتین ۱۰۰۰ میلیگرم روزی یک عدد مصرف شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 743 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب