اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر hadi جمعه ۱۸ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    پسرم 7 سال سن داره و بعد از انجام سونگرافی متوجه شدیم که در سیستم پیلو کالیسیل کلیه چپ اتساع واضح دیده می شود که به همراه اتساع حالب چپ است. و حالب چپ تا ناحیه دیستال واضحا دیلاته می باشد. (عین نوشته دکتر در سونوگرافی)
    مشکوک به برگشت ادار هست. اگه برگست ادرار باشه ،آیا با دارو درمان میشه؟ آیا نیاز ضروری به درمان داره یا فعلا نیاز به درمان نیست؟؟
    لطفا ما رو راهنمایی بفرمایید. بسیار سپاسگزارم اینم سونوگرافی👆👆
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      عکس از سونوگرافی ارسال کنید
    2. تصویر کاربر hadi پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      سلام
    3. تصویر کاربر hadi پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      سلام
    4. تصویر کاربر hadi پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      سلام
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ تیر ۰( 4 سال پیش)
      باید VCUG انجام بدن و بر اساس شدت ریفلاکس نیاز به جراحی تعیین میشه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام. به علت عفونت به اوره آ پلاسما سوزش و التهاب داشتم که با توصیه شما داکسی و ازیترومایسین مصرف کردم و خوب شدم. دو هفته است که سوزش پس از ادرار دارم که کم و زیاد میشه( بعضی روزا مشکلی ندارم) و احساس ناراحتی خفیف در الت و بالای الت میکنم که فرمودید آنالیز و کشت ادرار بدم که چکاپ کامل دادم. با توجه به نتایج چکاپ مشکل چیع؟ حدود ۱۰ ماهه که افسردگی و استرس شدید دارم و آسنترا مصرف میکنم.استرس دلیلشه،؟ ماه پیش سونو هم کردم چیزی نبود. کبد چرب میتونه باعث التهاب مجرا بشه؟ دکتر بهم گفته وسواس فکری دارم و چیزی نیست. نظر شما خیلی مهمه واسم. توروخدا بهم بگید چیکار باید کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      آزمایشاتتون نرماله این داروها رو مصرف کنید قرص vesicare هر روز یک عدد قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت یک عدد
    2. تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۶ تیر ۰( 4 سال پیش)
      این قرص ها را تا چند وقت مصرف کنم؟ جناب دکتر عفونت هنوز دارم که انتی بیوتیک تجویز کزدید؟ جسارتا میتونم بپرسم قرص vesicare چه استفاده ای داره؟
    3. تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۶ تیر ۰( 4 سال پیش)
      قرص وزیکر چند میلیگرم مصرف شه؟ کبد من کمی چرب شده مشکلی واسه مصرف نداره؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      تا ۱۰ روز سیپروفلوکساسین و تا ۲ هفته vesicare با دوز ۵ بله عفونت خفیف دارید
    5. تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۶ تیر ۰( 4 سال پیش)
      ببخشید جناب دکتر، بعلت استرس هرزگاهی گوشم سوت میکشه، این داروها باعث تشدید و بدتر شدن این وضعیت نمیشه؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      خیر
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حميد پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    باسلام جناب دكتر مدت ٣روز است كه يك مرتبه فشارادارشديد وغيرقابل كنترل ميگردد
    البته فقط در روز و يك الى سه مرتبه است
    سن من ٤٦سال ميباشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش ادرار و کشت ادرار انجام بدید و بیاید مطب
  • تصویر کاربر نیلوفر جمعه ۱۸ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    اقای دکتر به من گفتین که دانه هایی که دیدم عفونت سطحی مخاط ناحیه تناسلی هست میخواستم بدونم درمان خاصی احتیاج هست ؟
    1. تصویر کاربر نیلوفر دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 4 سال پیش)
      این دانه ها
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ تیر ۰( 4 سال پیش)
      رعایت بهداشت و حمام روزانه بدون دارو خوب میشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مسلم جمعه ۱۸ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    سلام
    چند وقت بود احساس درد خفیفی در بیضه ها داشتم رفتم سونوگرافی دادم در بیضه واریکوسل چپ گرید 2 و‌ دربیضه راست گرید 1 دارم آیا مشکل من هاد است و نیاز به جراحی دارم اگر نه درمان به چه شکل است آیا درمان دارویی دارد
    برای تمام شدن درد های خفیف و‌ کسل کننده اش چه کار باید بکنم غیر از مسکن چون مسکن موقتی است در ادامه تصویر سونو رو هم خدمتتون ارسال می کنم پیشاپیش ممنون از پاسخ گویی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ تیر ۰( 4 سال پیش)
      سلام ،بايد معاينه شويد در صورتی که در معاینه هم شدید باشه نیاز به جراحی هست
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من۲۵ سالمه ۲ماه پیش عمل pcnlانجام دادم ولی بعد عمل سونوگرافی و عکس رفتم متاسفانه دوتا سنگ باقی مانده بود و نصف سنگ عمل شده در دهانه کلیه باقی مانده بود به دکتر مراجعه کردم یک جلسه سنگ شکنی لیزری انجام دادن باز نتیجه نداد مجبورا واس عمل دوباره pcnl نوشتن
    ایا بعد۲ماه این عمل مشکلی ایجاد نمیکنه؟
    یا اینکه چرا درعمل اول سنگ کامل درنیاوردن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      خیر مشکلی ایجاد نمیکنه در صورتی که سنگ خیلی بزرگ باشه در یک جلسه نمیشه خارج کرد
  • تصویر کاربر اختر پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 706 مشاهده پرسش
    سلام من خانوم ۵۳ ساله هستم ،در کلیه راستم دو عدد کیست ساده اکوفری به سایز های ۲۰ و ۵۰ میلی متری و در کلیه چپم ۱۰ عدد کیست کلیه ساده اکوفری به سایز ۵ الی ۸ میلی متر دارم،آیا نیاز به جراحی لاپراسکوپی و تخلیه آن ها هست یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      کیست ساده تا زمانب که علامت دار نشه نیاز به جراحی نداره یعنی مثلا ادرار خونی یا درد پهلو
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      باید هر ۳ ماه بک بار سونوگرافی یا CTscan انجام بدید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکنر
    من ۳۶ ساله هستم و مدت ۶ ماه ورزش بندنسازی انجام میدم وزنم رو از ۱۰۵ به ۸۵ کاهش دادم و آب هم زیاد مصرف میکنم
    الان مدت ۱ ماه ادرارم خیلی زیاد شده و گاهی شبها دوبار ادار میکنم سوزش و درد هم ندارم فقط گه گاهی پهلوی سمت راستم دردمیگیره
    مکمل پروتئین وی ،آمینو،زینک،مولتی ویتامین و کوکورامین مصرف میکنم و رژیم غذایی هم دارم
    آزمایش چکاپ کامل خون و ادرار و سونو هم انجام دادم ک براتون میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      قرص vesicare روزانه یک عدد مصرف کنید
  • تصویر کاربر ج پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    اینکه من ۱۰ میشه ک اسپرمم قطع شده و هیچ منی از آلتم خارج نمیشه و اینکه از همون سال هم دیابت نوع ۱ دارم و این موضوع اذیتم میکنه لطفا اگه داروی خاصی باید مصرف کنم بهم اطلاع بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش ادرار انجام بدید و با جوابش به مطب مراجعه کنید
  • تصویر کاربر منیژه پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 2920 مشاهده پرسش
    اندازه الت تناسلی پسریازده ساله من خیلی کوچک است پسرم دچار چاقی است که قد ۱۵۰ و وزن ۵۸ کیلو گرم دارد چکار میتوتنم برایش انجام دهم و اینکه به هیچ عنوان راضی نمیشود به پزشک برود و از این موضوع خیلی ناراحت میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ تیر ۰( 4 سال پیش)
      به علت چربی اطراف آلت،سایز آلا در افراد چاق کوچک به نظر میرسه بهترین روش کاهش وزن هست هنوز سنش کم هست و جای نگرانی نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب