اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حجت پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 846 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    چن سالیه نسبت به یه زگیل مانند زیر کلاهک آلت تناسلیم بی اعتنایی کردم الان مزاحمه فشار هم میدم درد میکنه ظاهرش سفیده روش سفته زیر کلاهکه دقیقا میخاستم ببینم راه درمانش چیه لیزر میخاد یا پماد خاصی داره.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمی شود ، مجدد ارسال کنید، ببینم ، در صورتی که زگیل باشد راه حل دارد و راه آن کرایو می باشد .
    2. تصویر کاربر حجت چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ممنون کرایو چی هست؟
    3. تصویر کاربر حجت چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      اینم عکس دیگ
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر زگیل نیست تغییر رنگ و فیبروز‌پوستی هست که معمولا در زمینه عفونت ایجاد میشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مظلومی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر تو بیضه سمت راست من یک کیست کوچک وجود داره که درد و اذیتی نداره سفت هم هست میخواستم بپرسم امکان داره از طریق این کیست معافیت دائم از خدمت سربازی بگیرم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید معاینه و سونوگرافی بشید
    2. تصویر کاربر مظلومی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      به متخصص مراجعه کردم با دست معاینه کردن گفتن مهم نیست. الان برام سواله که امکان داره معافیت دائم بگیرم؟
    3. تصویر کاربر مظلومی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      به متخصص مراجعه کردم با دست معاینه کردن گفتن مهم نیست الان برام سواله که میتونم معافیت دائم بگیرم؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر
    5. تصویر کاربر مظلومی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      علتشو میتونم بپرسم؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      از پزشک متعهد به سازمان نظام وظیفه شرایط معافیت رو بپرسید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مهسا پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام. واکسن گارداسیل خارجی دارید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      از مراکز هلال احمر بپرسید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر /من دیابت تیپ 1 داشته وتحت درمان با انسولین هستم /در تبریز به آقای دکتر نوری زاده مراجعه کرده ایشان بعد از معاینه بیضه هام گفتند واریکوسل دو طرفه داری و سونوگرافی نوشتند /من برای انزال دردناک به ایشون مراجعه کرده بودم و هیج دردی در بیضه هام ندارم و اندازه بیضه هام کاملا نرمال هست /علامت واریکوسل چیست چون هیچ دردی در بیضه ها وکشاله ران ندارم و اینکه واریکوسل می تواند انزال را دردناک کند /با تشکر 32 ساله مجرد هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      مشاهده یا لمس عروق متسع و درشت در کیسه بیضه واریکوسل هست
  • تصویر کاربر فرد پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر باشه ، من آذر 98 عمل میومکتومی لاپاروسکوپی انجام دادم و فیبروم های رحمیم خارج شد، نزدیک عمل آزمایش دادم و متوجه عفونت ادراری خفیف شدم، بعد از جراحی‌ امپول کفلین و تا چند وقت بعد از جراحی‌ آنتی بیوتیک سفیکسیم خوردم، مشکلی نداشتم و عملا پیگیر نشدم حدودا یکماه پیش سوزش ادراری و تیر خفیف در پهلوهام داشتم ، مراجعه به آزمایشگاه کردم، وایتم WBC حدود 10800 بود، باکتری few و WBC حدود 10 تا 14، سفیکسیم خوردم ولی باز کمی سوزش داشنم فسفومایسین 4 روز مصرف کردم و بعد نالیدیکسیک اسید، امروز باز آزمایش دادم دیدم پروتئین تریس هست و RBC. و WBC و باز باکتری few, آیا میتونم کوتریموکسازول و یا نیتروفورانتوئین مصرف کنم؟

    با سپاس از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش آهر و کشت ادرارتون رو بفرستید
  • تصویر کاربر فرزاد پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    من رو آلتم زیگیل دارم ولی ی نقطه های ریزی هم هست میخواستم ببینم اوناهم زیگیله و اینکه یک نفر یک بار رابطه دهانی داشته میخواستم ببینم با یک بار ویروسی میشه یا خیر
    1. تصویر کاربر فرزاد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      میشه جواب بدید!!
      و سوال دیگه اون ریزا با پماد از بین میره؟!
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس ارسال نشده مجدد بفرستید
    3. تصویر کاربر فرزاد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      اینجا میفرستم ارسال نمیشه
      از تلگرام میشه فرستاد؟!
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      همینجا بفرستید سریعتر پاسخ میگیرید
    5. تصویر کاربر فرزاد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر زگیل نیست
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر کرمی من یه ماه و نیمه سنگ کلیه دارم سنگم نه میلی متر و قسمت فوقانی حالب کلیه راسته دو بار رفتم سنگ شکن بیمارستان ولی تاثیری نداشت مجدد رفتم ویزیت انجام دادم گفتن باید عمل تی یو ال انجام بشه رفتم نوبت بگیرم گفتن یک الی دو ماه دیگه نوبتتون میشه من مشکل مالی دارم برام مقدور نیست برم بیمارستان خصوصی عمل چون گفتن عملش شیش الی هفت تومن میشه خواستم بدونم الان یه ماه و نیم گذشته اگه یه ماه دیگم طول بکشه بعد دو ماه و نیم یا سه ماه برای کلیم مشکل ایجاد نمیشه؟اگر این مدت تاخیر خطرناکه لطفا بگید هرجوری هست برم عمل کنم نمیخوام کلیم از بین بره ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش Cr انجام بدید تا عملکرد کلیه بررسی بشه
    2. تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ازمایش انجام دادم
    3. تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ازمایش انجام دادم
    4. تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      جواب ازمایش
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      یکم به کلیه فشار اومده،بهتره سریعتر عمل رو انجام بدید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر بهمن پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 666 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز
    من یکسال پیش بخاطر اینکه غده ای رو بیضه چپم بود..جراحی کردم و بیضی چپم خارج شد . آزمایش پاتولوژی نوع غده را سمینوما تشخیص داد..برای محکم کاری دو جلسه شیمی درمانی شدم..
    آقای دکتر سونوگرافی آخری که انجام دادم چند روز پیش در بیضه سمت راستم testicular microlithiasis دیده شده است.. البته هر چند گاهی درد خفیفی هم احساس می کنم ..
    دکتر متخصص مربوطه می گویند که باید نمونه برداری بشه تا ماهیتش مشخص بشه..
    می خواستم نظر شما را بدونم ..با تشکر از وقتی که می گذارید..ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      بهتره نمونه برداری بشه و تست های هورمونی مربوط به بررسی توده بیضه انجام بدید
  • تصویر کاربر نیلی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من۳۷ سال دارم.۳ شب پیش رابطه محافظت نشده داشتم از همون شب سوزش و خارش دارم در قسمت پایین واژن.
    ۳تا دونه قرمز و یک برش کوچیک انگار وجود داره.البته من دونه ها رو قبلا هم داشتم اما برش رو نداشتم.
    پارسال هم بعد از رابطه محافظت نشده خارش و سوزش داشتم تو همین قسمت دکتر زنان معاینه کرد تست hpv و پاپ اسمیر دادم منفی بود.و دکتر گفت احتمالا این دونه ها بافت طبیعی واژن هست.خارشم با قرص و پماد خوب شد.لطفا شما راهنمایی بفرمایید طبق عکس من دوباره تست hpv و تبخال تناسلی بدم ؟
    در ضمن من ۳ دوز واکسن گارداسیل هم زدم به تازگی دوز سوم تموم شد.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ظارهش به زگیل نمیخوره بهتره تغییر تعدادش رو تا ۵-۶ ماه بعد چک‌کنید
  • تصویر کاربر آریا پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    من به تازگی متوجه دونه هایی دور کلاهک آلت خودم شدم
    میخاستم ببینم این ها زگیل هستند؟یا نه؟
    خطرناک هستن؟و باید چکار کنم برای این دونه ها؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس ارسال نشده مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر آریا سه شنبه ۵ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      بفرمایید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      طبیعی هست و مشکل خاصی نیست
    4. تصویر کاربر آریا پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ببخشید بعد از رابطه با نامزدم.متوجه به وجود اومدن دونه هایی رویه ناحیه تناسلی نامزدم شدیم.تست hpv نامزدم منفی شد.ولی برای شما عکسش رو فرستادم گفتین مشکوک با احتمال کم به hpv هستن و نیازه تست تکرار بشه.نگران نامزدم هستم.ایا ممکنه اون دونه ها هم طبیعی باشن.من مجدد عکس دونه های ایشون رو براتون ارسال میکنم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر زگیل نیست و جای نگرانی نیست و برجستگی های طبیعی هست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب