اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت پروفسور کرمی اقای دکتر من بیمار پرسش۲۵۴۶۷۶ هستم که گفتم واریکوسل دارم تو نوجوانی عمل کردم ده سال پیش الانم سونو و ازمایش اسپرمم رو خدمتتان ارسال کردم اقای دکتر در شرف ازدواجم ولی خیلی ترس دارم از واریکوسلم . دکتر جان با این ازمایش ایا نیاز به عمل دارم؟؟ شکل اسپرمم طبیعیه در قسمت سر و کلی ؟؟چقدر شانس بارداری طبیعی وجود دارد؟ ؟؟ دکتر کرمی عزیز خیلی درگیرش شدم لطفا خیالم راحت بکنید برای من ویسی بفرستید انشاله امام حسین شما را برای ما همیشه در سلامت نگه دارد
    1. تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      دکتر جان شما دوران دیده اید حرف اول و اخر را شما میزنید لطفا سوالات را جواب دهید و کمکم کنید تا گره کارم بعد ۱۷ سال باز شود و راحت شوم از فکر و خیال. اجرتان با اباعبداله
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      با این آزمایش احتمال بارداری طبیعی وجود داره
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر باران چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    با سلام من سنگ کلیه 5میلی دارم همراه با حالت تهوع زیاد که سو نو گرافی انجام دادم گفتن سنگ کلیه است هیچ دارو استفاده نمی کنم خواستم ببینم چه داروی تجویز می کنید برام البته گفتن یکمی عفونت ادداری هم دارم
    یا تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      قرص آلیتورال ۱۰ روزانه یک عدد تا ۳ ماه
  • تصویر کاربر آرمین چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر عزیز
    چن وقت پیش با مشکل خارش آلت مزاحم شدم که پماد کلوتریمازول تجویزکردین و خارش یه مدت کاملا قطع شدومنم دیگه پمادومصرف نکردم.الان دوباره همون محل خارش سوزن سوزن میشه گاهی وآزاردهنده س.باز کلوتریمازول استفاده کردم که تاثیرچندانی نداشت.انگار که یه جور حساسیت باشه چون چندباری پمادتریامسینولون استفاده کردم کمتر میشد.ممنونم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      پماد کالامین دی هر ۱۲ ساعت روزانه استفاده کنیپ
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      از صابون کرمی در حمام استفاده کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر 37 سال سن دارم مدتی هست که رنگ مایع منی کمی زرد رنگ شده و هنگام انزال مثل قبل جهش ندارد و به ندرت اتفاق میفته که بعد از انزال ادرار کردن با کمی سوزش همراه باشد فشار ادرار خوب هست ولی در انتها باریک و با فشار تخلیه کامل میشه و در فصل سرما تکرر ادرار دارم چند روزی هست که دردی بیشتر شبه ضعف قسمت پشت باسن و ران و گاهی بالای آلت احساس میکنم و چون به جهت شغلم زیا روی صندلی میشینم تو قسمت مقعد چیز اضافه ای حس میکنم جوری که حتی مدفوع هم نازک شده لطفا و خواهشاً کمکم کنید چون بیشتر از علایم استرس زندگیمو داره بهم میریزه🙏🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش اسپرم جهت بررسی وجود عفونت در مایع منی بدهید
  • تصویر کاربر نرگس دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام
    من دو ساله مبتلا به هرپس تناسلی هستم. و گهگاهی موقع پریود ظاهر میشن ولی با قرص ویرابکس سریع خوب میشه. اینبار هم در پریود تبخال زدم منتها چون سفر بودم پماد یا قرصی استفاده نکردم و تا سه هفته خارش داشتم( خارش تبخال که همیشه تحربه داشتم) تا امروز که شکل ظاهریش رو چک کردم بنظرم متفاوت بود!!! نکنه این زیگیل هست؟ یکی در لابیا مینور و یکی در ماژور دیدم. ماژور شبیه زنگوله پوستی هست (شایدم زیگیل یا شاید تبخال) ولی مینور هم شبیه تبخال و هم زیگیل. تشخیص نمیتونم بدم
    لطفا به من بگید مبتلا به زگیل شدم یا همون تبخال همیشگیه؟
    عکس هم میفزستم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمی شود ، مجدد ارسال کنید، ببینم ، در صورتی که زگیل باشد راه حل دارد و راه آن کرایو می باشد .
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام، ممنونم از پاسخگویی شما.
    دو عدد سنگ به فاصله های 35 و 45 میلی متری از کلیه در حالب گیر کردن و موجب عفونت شدید کلیه شد. توسط TUL و DJ یکی از سنگها خورد شد. دکترم گفتن بعد از دو هفته برای سنگ دوم تصمیم گیری میکنیم. سوالم اینه آیا نمیشد در عمل جراحی اول هر دو سنگ را خارج میکردن؟ آیا برای خارج کردن Dj نیاز به بی حسی موضعی است؟ آیا با وجود DJ امکان حرکت کردن سنگ دوم به طرف مثانه وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      در صورت عفونت شدید نمیتوان در یک جلسه عمل کرد
  • تصویر کاربر رويا دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با توجه به اين ازمايش ايا اين عكس ميتونه زگيل باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر زگیل نیست نگران نباشید
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من ۳۰ ساله هستم و بعد از ادرار با اینکه سعی میکنم کامل خارج بشه بعد از خروج از دستشویی و هنگام اولین نشستن یا ایستادن با اولین فشار یه مقدار ادرار (یا هر مایعی) خارج میشه ... میخواستم بدونم راه درمان این مشکل چیه و آیا دارویی وجود داره؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      پس ادرار کردن مجرای ادراری رو با دست تخلیه کنید این مورد طبیعی هست
  • تصویر کاربر صفی دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1303 مشاهده پرسش
    با سلام . خدمت شما مادر بنده چتد سالی است که کیست های کلیه در هر دو کلیه دارد . یک کیست 24 میلی متری ساده‌ . و دو کیست اکوژن یا هیپودانس به قطر 8 و 11 میلی متر. که در سونو گرافی اعلام شده احتمال آنژیو میو لیپوم هست. میخواستم بدونم این ضایعه های اکوژن یا هیپو دانس چیست ‌؟ و اینکه آنژیو میو لیپوم چیست؟ و چه درمانی دارند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      توده پر خونی که در کلیه ایجاد میشه نیاز هست که تحت بررسی قرار بگیره و در صورت خونریزی در ادرار با افزایش سایز نیاز به جراحی داره
  • تصویر کاربر صفری دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    در بررسی اولتراسونوگرافیک ، بیضه چپ نسبتاً آتروفیک به اقطار 16*30 میلیمتر مشاهده گردید و یک سیست در ساب کپسولر پل فوقانی به قطر 3 میلیمتر رویت شد . در بیضه سمت راست یک توده ایزواکوی و دارای تغییرات سیستیک به اقطار 20*25 میلیمتر همراه با یک ضایعه سیستیک با محتوای مایع اکوژن به قطر 24 میلیمتر مشاهده گردید . ضایعه ی فوق میتواند مطرح کننده ضایعات نئوپلاستیک و یا گرانالوماتو باشد .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      احتمال زیاد نیاز به جراحی داره
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب