اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر aa سه شنبه ۸ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    سلام من دو تا پل پوستی دارم یکیش کوچیکه یکیش یکم بزرگه شاید بزرگ هم نباشه که هیچکدوم به کلاهکوصل نیستن و حدودا یا سانتی متر پایین تر از کلاهک وصلا سوالم اینه آیا با اینکه به کلاهک وصل نیستن بازم می تونن روی رشد آلت تاثیر گذاشته باشن؟؟
    1. تصویر کاربر aa دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      عکس یا اومده یا نیومده متاسفانه نمی توانم بفرستم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام خیر تاثیری ندارد
    3. تصویر کاربر aa دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      عکس اومده براتون آخه پرسیده بودم گفتید اگه بزرگ باشه خواهش می کنم بگید ممنونم دکتر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      خیر عکسی نیومده ولی اگر وصل نیست مشکلی نداره
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۸ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    باسلام
    برای تبخال تناسلی چه دارویی و چطور باید مصرف کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام اسیکلوویر ۴۰۰ هر ۸ ساعت برای ۱۰ روز
    2. تصویر کاربر حسن دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      چطور باید مصرف کنیم اقای دکتر و امکان ثبت نسخه هم هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      خیر امکان ثبت نیست . هر ۸ ساعت
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    سلام ، چند سالی است که ادرارم بصورت دوشاخه ای می باشد و از فشارش کم شده است موقع خوردن قهوه تلخ فشار آن بهتر می‌شود. همچنین در آخرین احتلام احساس درد زیاد در آلت تناسلی داشتم و نعوظ آن قبل از نزدیکی کم شده است خواهشمندم راهنمایی بفرمایید .
    سن :۳۸سال . در آلت کجی ندارم . بیماری قند ندارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام احتمال تنگی مجرا مطرح است بهتر است یک عکس رنگی مجرا RUG کنید
  • تصویر کاربر عسگری دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر عید شما مبارک باشه دکتر عسگری هستم عمل سنگ شکن حالب انجام دادم چند روز پیش خیلی درد داشتم وتب ولرز داشتم تماس گرفتم مسافرت بودید منشی شماره دکتر فتاحی را داد یکسری آمپول و قرص دادن بهتر شدم الان از۳۶ روز دو کلیه فنر دارد دارم اذیت می شوم ممنون میشم پیگیری کنید برای درآورند فنرها با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام توسط اینجانب سنگ شکن شدید ؟ کجا وکدام مرکز انجام شد ؟ برای چه زمانی جهت خروج دبل جی نوبت دادیم ؟
  • تصویر کاربر طباطبایی دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید من حدود یک ماه هست سوزش ادرار و خارش و تکرر ادرار و احساس ادرار دارم . و یک استرس هم بهم وارد شده . سونوگرافی هم دادم نوشته حجم کلیه ها طبیعی هست و مثانه صاف و منظم هست و کلیه چپ سنگ و هیدورنفز دیده نشد و در کلیه راست هم نوشته در حال حاضر سنگ دیده نشد و ولی در کلیه راست فولنس مشهود هست.
    آزمایش کشت ادرار هم امروز جوابش میاد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام لطفا جواب ازمایش ادرار و کشت را بفرستید . درد پهلو هم دارید ؟
  • تصویر کاربر النا دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر من از 6 ماه پیش یا شایدم بیشتر هنگامی لمس بین واژن و مقعدم چیزی شبیه به جوش ریز حس میکردم تا چند روز پیش دیدم کمی برجسته تر شده و خودم کندمش البته اما یدونه بود شبیه به منگوله پوستی، ترسیدم و به دکتر زنان مراجعه کردم برای تست پاپ اسمیر اما از جایی که باکره هستم برای من امکان تست پاپ اسمیر نیست، یادم اومد چند سال پیش هم کنار کشاله ی رانم همچین چیزی بود ولی خودش از بین رفت، حالا امروز متوجه شدم داخل لابیام دون دون هایی شبیه به زگیل هستند که خیلی ریز و جدا جدا هستن اما حس خارش و سوزش ندارن، از اونجایی که مرتب لیزر و اپیلاسیون و استخر میرم، و هنوز واکسن نزدم چطور ی میتونم بفهمم به hpv مبتلا هستم یا خیر؟ یا اصلا اینها اگر زگیل بوده به داخل هم رسیده یا نه؟ امکان ابتلا به سرطان هست آیا. البته زائده ای که کندم نه زیاد شد نه جاش موند
    1. تصویر کاربر النا دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      آیا اصلا الان دیگه تزریق واکسن برام سودی داره؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام یا از ضایعات عکس بفرستید ببینم یا توسط متخصص زنان از نظر وجود ضایعه یا عدم وجود ان اطمینان حاصل کنید . فعلا تستی کمک نمیکنه و معیار پاپ اسمیر هست . تست خونی دقت مناسبی نداره و توصیه نمیکنم . واکسن میتونه کمک کنه با توجه به عدم سابقه رابطه جنسی
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترعزیز ممنون ک وقت میزارید
    من دوماه پیش دچارسوزاک شدم ودکتر واسم دونوع انتی بیوتیک تجویز کرد و استفاده کردم بعد ۱۰روز دیگ علایمی نداشتم و بعدیک ماه کمی نشت ادرار یا احساس میکنم نزدیک ب لگنم یانشیمنگام کمی درد میکند ممکنه عفونت دوباره برگشته باشد؟درضمن عکس انتی بیوتیک هایی ک‌دکتر برایم تجویز کرده رومیفرستم لطفاراهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام داروهای مناسبی تجویز شده فقط یک ازمایش ادرار و کشت ادرار بدهید بفرستید ببینم عفونت ادراری دارید یا خیر
  • تصویر کاربر اخمد دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من تقریبا ۱۰ روز پیش رابطه محافظت نشده ای داشتم. حالا روی التم زخم شده با یک تیرگی عکسشو میفرستم لطفا راهنمایی کنید که چی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام عفونت منتقله از راه جنسی هست یک امپول سفتریاکسون ۵۰۰ تزریق کنید . کپسول داکسی سایکلین ۱۰۰ به مدت ۲ هفته هر ۱۲ ساعت مصرف کنید
  • تصویر کاربر Fateme سه شنبه ۸ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    من شلوار بدون اینکه لباس زیر داشته باشم پرو کردم حالا می‌خوام برم نمونه بدم برای زگیل تناسلی.باید چقدر از اون روزی که شلوار پرو کردم بگذرد که جواب نمونه برداری قطعی باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      احتمال انتقال در موردی که گفتین صفر است و از طریق لباس انتقال نمی یابد و راه انتقال رابطه جنسی است . تست مورد نظر برای خانم ها پاپ اسمیر است . هر زمان انجام دادید مهم نیست
    2. تصویر کاربر Fateme دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      من وسواس شدید دارم می‌خوام نمونه بدم برای آزمایش یه جا خوندم که باید بین۸_۱۲روز بگذره از زمانیکه‌من شک کردم به مبتلا شدنم بعد برم نمونه بدم هم پاپ ایمیر می‌خوام بدم هم برای اطمینان است نمونه اچ پی وی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      بدهید مانعی نیست ولی انتقال به این شکل نیست
    4. تصویر کاربر Fateme سه شنبه ۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      اصل سوالم اینه چقدر باید از اون روزیکه شلوار پرو کردم(احتمال ابتلا) بگذره که نمونه اچ پی وی بدم برای آزمایش؟؟؟یعنی اگر کسی مبتلا بشه بعداز چه مدت از مبتلا شدنش تست اچ پی وی اون رو نشون میده؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      ۱۰ روز
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۶ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    ببخشید اون بار برای عمل pcnlسوال کردم فرمودید گزارش سی تی اسکن بفرستید الان جوابش رو دادن میفرستم خدمتتون اگه میشه عمل کرد چقدر هزینش میشه و چیکار باید بکنیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      قبلا سابقه عمل pcnl داشته اید ؟
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب