اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر srb چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ، چند روزی هست لک قهوه‌ای و چندتا برجستگی خیلی ریز دراومده
    چندماهی هست رابطه نداشتم
    تشخیص شما چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام در تصویر زگیل نمیبینم
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی جناب دکتر پسرم بایک بیضه به دنیا امدخیلی نگرام چکارکنم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام سونوگرافی بشه و بیضه دیگر محلش مشخص بشه ببینیم کجاست
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۳۱ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقت بخیر.خسته نباشید.
    من ماه قبل خدمت شما در مورد برجستگی هایی که روی آلتم بوجود اومده پیام دادم،گفتید که مشکلی نیست و توجه نکنم.الان هم دوباره عکس ها رو قرار میدم.این برجستگی هایی که مشخص کردم حدود یکسال قبل بوجود اومدن و بعد از دو یا سه ماه دیگه همینطور موندن و نه بیشتر شدن نه کمتر.
    مشکل دیگه ای که تقریبا از یک ماه قبل بوجود اومده اینه که من توی اینترنت دیدم که توی سرطان های مربوط به دستگاه تناسلی غدد لنفاوی هم بزرگ میشن،و از یکماه قبل تا الان دائما سعی میکردم کشاله ران و قسمت بالاترش رو بررسی کنم ببینم غدد لنفاوی بزرگ شده یا نه و هر روز اینکار رو انجام میدادم،تا اینکه بعد از سه یا چهار روز واقعا هر دو پام در ناحیه کشاله ران درد گرفت و چند روز بعد این درد به بیضه هام،بخصوص به طناب بیضه و اپیدیدیم سرایت کرد و احساس سنگین شدن بیضه داشتم، بخصوص بیضه چپ،البته بررسی کردم و خدا رو شکر هیچ برجستگی روی بیضه هام نیست ولی خب درد میگیرن،بهتره بگم موقع لمس کردن درد میگیرن بخصوص لمس کردن ناحیه نزدیک به اپیدیدیم و طناب بیضه،بعضی وقتا که بیضه هام رو بالا میکشم کاملا احساس میکنم که طناب بیضه درد میگیره.وقتی که روی صندلی میشینم زیاد یا صبح ها که از خواب بیدار میشم بیضه چپم و پای چپم خیلی درد داره.و حالا هم کشاله رانم تورم داره.

    واقعا خودم احساس میکنم از بس که کشاله ران و قسمت های دیگه رو فشار دادم و باهاش ور رفتم درد گرفته و حتی تورم هم داره،در یک نقطه تورم نداره،کل کشاله رانم تورم داره.
    البته این سنگین شدن بیضه چپ و حتی پای چپ رو دو سه سال قبل که به واریکوسل مشکوک بودم رو هم داشتم ولی خب به پزشک مراجعه کردم و مشکلی نبود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام سرطان دستگاه تناسلی اینگونه نیست این علایم هم روانی است
    2. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۳۱ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      ولی خب آقای دکتر با عرض معذرت آلتم هم درد داره.صرفا جهت بررسی بیشتر بهتر نیست بیام مطب خدمتتون بیشتر بررسی بشه؟اگه آزمایش یا سونوگرافی خاصی هم مد نظرتون هست اگه ممکنه بگید قبل از اومدن انجام میدم همراه خودم میارم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۱ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      اصلا این ضایعات هیچ مشکلی ندارد بخیه محل ختنه هست درد الت هم در اثر ضربه ممکنه اتفاق بیفته یا عدم امکان ادرار کردن راحت. در غیر این صوورت منشا درد اصلا الت نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر اوقات خوش
    من36 سالمه و اصلا تا حالا مشکل بیضه نداشتم .. چندروز پیش خانوم من بخاطر یه شوخی بیضه های منو کشید و اون لحظه درد را توشکم و بیضه ها احساس کردم اما بعد خوب شد.
    اما روز بعد بیضه سمت چپم شروع به درد کرد و الان یک کبودی و تیرگی روی بالای بیضه چپم روی پوستش ایجادشده و خیلی حساس شده و درد خاصی داره که میزنه به شکمم. این درد یکسره بامن همراهه و دست که میزنم خیلی درد میگیره. هیچ حالت تهوع ندارم اما احساس میکنم همون بیضه سنگین شده.
    اقای دکتر پاسخ بفرمایید سپاسگذار میشم اخه خیلی نگرانم و خیلی خجالت میکشم و درد را تحمل کردم و دکتر و سنوگرافی هم نرفتم. حقیقتا روم نشد تصویر بفرستم . اگر نیاز بود بفرمایید که بفرستم خدمتتون.
    خدا به همراهتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام سونوگرافی لازم هست یک سونوگرافی بیضه ها کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر حامدیان چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام
    سال گذشته برای درمان ناباروری مراجعه کردم دکتر برام سونوگرافی بیضه و عمل تسه نوشت عمل تسه رو انجام دادم و نمونه برداری از بیضه انجام شد که جواب عدم وجود اسپرم مناسب بود اما سونوگرافی بیضه رو نرفتم . حالا می خوام بدونم باتوجه به اینکه آزو اسپرم هستم آیا این امکان وجود داره که دلیلش گرفتی در مجاری یا اپیدیدیم باشه که از روس سونوگرافی معلوم بشه یعنی با توجه به عملم که مشخص شد در بیضه اسپرم نیست آیا نیاز است به سونوگرافی بیضه مراجعه کنم برای بررسی مجاری و اپیدیدیم یا اینکه دیگه نیازی نیست و قطعا جواب همونه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام خیر احتیاجی به سونو نیست و جواب قطعی داده شده
  • تصویر کاربر حبیب چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    پسری ۸ سال و نیمه تمامی آزمایشات هورمونی آن و سونوگرافی بیصه خوب می باشد اما طول آلت تناسلی کوچک می باشد آیا نیاز به تزریق تستوسترون می باشد؟ و در صورت تزریق آیا دارای عوارض می باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام خیر فعلا تا بلوغ باید صبر کرد
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.بنده حدود 4 سال ونیم قبل عمل پروستاتکومی انجام داده ام/و یکسال بعد هم پرتو درمانی در 34 جلسه.در این مدت هر 6 ماه آزمایش PSA میدهم که همه آنها زیر یک بوده اند.در این مدت هیچگونه دارویی هم مصرف نکرده ام ،،سوال من این است آیا نیازی به هورمون درمانی هست؟
    همچنین در این مدت مصرف گوشت قرمز را به حداقل رسانده ام.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام psa زیر یک برای کسی که سرطان پروستات داشته باید دقیق اعلام شود . دقیقا چند بوده اخریش ؟ اگر بالا باشد تحت نظر متخصص انکولوژی بررسی و هورمون درمانی شود
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    ..:
    سلام اقای دکتر من مجرد هستم 35 سالمه حدودا 30ثانیه طول میشکه که به انزال برسم، نعوض صبحگاهی دارم و خود ارضایی میکنم نمیدونم چطور ترکش کنم

    هیچ بیماری ندارم و هیچ دارو،مشروبات الکلی هم مصرف نمیکنم ،ورزش هم نمیکنم فقط قلیان میکشم بعضی مواقع
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام تا به حال رابطه جنسی داشتید ؟
  • تصویر کاربر سیروس چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب من ۵تا زگیل تناسلی ریزداشتم که کرایو انجام شد فقط میخواستم سوال بپرسم از خدمتتون واکسن گاردسیل هم بزنم و با مکمل سیستم ایمنی رو بالا ببرم با یه فرد عادی تفاوتی نمیکنم در انجام روابط جنسی.باپارتنرم یا کلا باید تا اخر عمر محافظت شده رابطه داشته باشم استرس گرفتم ؟ من ۴۱سال سن دارم.ممنون میشم جوابمو بدین.نیازبه چکاری دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام واکسن کمک خاصی الان نمیکنه . اگر ضایعات کامل از بین رفته اند میشه رالطه داشته باشین اما ترجیحا با کاندوم باشد
  • تصویر کاربر M چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر ، چند وقتیه احساس میکنم که دچار زگیل زیر آلتم شدم ، عکس ها رو براتون پیوست کردم امکانش هست راهنماییم کنید ، توی یک عکس با فلش آبی یکجا رو مشخص کردم که از زمان بچگی بوده و یه جا هم با قرمز کشیدم احساس میکنم جدیده یا نمیدونم شاید اینم از قدیم بوده بهش توجه نکردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام بله ضایعه پایینی اگر جدید ایجاد شده مشکوک است و بهتر کرایو بشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب