اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من ده ماه میشه عمل واریکوسل سمت چپ انجام دادم الان بیضه چپم خیلی کوچک شده نصف بیضه راسته و زیر بیضه رگهای مثل کرم هست ولی وقتی شب می خوابم صبح که بیدار میشم این رگها کوچکتر میشن بعد روزا به حالت قبل برمگردن بعدن هم بدنم بیشتر موقع ها گرمه به خصوص موقع رابطه گرمتر میشه ممنون میشم اگه درباری این موضوع توضیح بدید من تو بلوچستان زندگی میکنم نکته صفر مرزی این جا دکتر خوب نیست ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام یک ازمایش مایع منی اسپرم انالیز دهید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    چه کنم بعد دوماه فنر حلب درآوردم خونریزی دارم چه کنم ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      کجا عمل کردید ؟ چه عملی بود ؟ سونو دارید ؟
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقت بخیر.معذرت می‌خوام که طولانیه.
    من ۲۱ سالمه.
    سونوگرافی گرفتم عکسش رو فرستادم.نوشته مثانه با ضخامت ۴ میلی‌متر و جداره نامنظم.
    من از حدود ۵ سال قبل بعد از دفع ادرار خونریزی دارم.گاهی اوقات در حد یک یا دو قطره،گاهی هم بیشتر،خون تازه،نه خون لخته،البته تا دو سه سال قبل خون لخته هم دفع میکردم،ولی الان فقط خون تازه است.تا یکسال و نیم قبل خیلی شدید بود،یعنی هربار که دفع ادرار داشتم بعدش خونریزی می‌گرفتم،ولی الان یکساله که فقط دوبار اینطوری شدم.
    از همون ۵ سال قبل تا الان این خونریزی بعد از ادرار ، قطع و وصل میشه،مثلا ۱.۵ تا ۲ماه اینطوری میشدم،بعد خوب میشدم تا ۶ یا ۷ ماه بعد دوباره به مدت ۱ یا ۲ ماه دوباره خونریزی می‌گرفتم.
    الان تقریبا یک سالی میشه که خونریزی نداشتم،ولی ظرف یکماه گذشته ۳ بار خونریزی داشتم و بعد کاملا قطع شد.مجرای ادرار آلتم بعضی وقتا موقع دفع ادرار سوزش داره.
    صبح ها ادرارم یکم باریکه، ولی بعد دیگه مشکلی ندارم ! ولی دوشاخه میشه یکم.درضمن مثانه‌م هیچ دردی نداره.
    الان از دوماه قبل غدد لنفاوی کشاله هر دو رانم ورم کرده.و چند روز بعد بیضه هام هم یکم به لمس حساس شد!بخصوص طناب بیضه هام.
    از یک هفته قبل هم کمرم و دنده هام یکم درد داره.بخصوص نزدیک کتف.البته کمرم و دنده هام درد نداشت.فقط خودم یکم دنده هام رو فشار دادم از اون روز کمرم هم درد گرفته.این دنده هام ۷ ماه قبل هم درد داشت،ولی دیگه. دستکاری‌شون نکردم اون موقع و خوب شد!
    حتی غدد لنفاوی کشاله رانم هم، نه درد داشتن نه تورم.خودم حساس شدم و حدود یک هفته بطور مداوم غدد لنفاوی رو چک می‌کردم باهاشون وَر میرفتم و فشارشون میدادم ببینم ورم داره یا نه،و تا همین الان هم اینکار رو انجام میدم متاسفانه.دقیقا یک هفته بعد از اینکه اینکار رو شروع کردم درد پاهام شروع شد و یکماه بعد هم پاهام ورم کرد.
    آقای دکتر چقدر ممکنه سرطان مثانه باشه؟ و اینکه داروی خاصی هست که مصرف کنم شاید کمک. کنه؟پزشکی که بهشون مراجعه کردم تاوانکس تجویز کردن برای سه هفته و گفتن اگه تغییری ایجاد نشه باید از طریق مجرای ادراری داخل مثانه رو ببینم.خواهش حداقل بهم بگید چقدر ممکنه سرطان باشه تا تکلیفم رو بدونم و یکم از نگرانی و بلاتکلیفی کم بشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام درصد مشخصی که نمیشه گفت ولی احتمالش کمه احتمالا تنگی مجرا باشه . باید حتما سیستوسکوپی شوید تا نظر قطعی داد
    2. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      آقای دکتر.عذرخواهی میکنم که دوباره مزاحم میشم.باتوجه به اینکه اندازه پروستات طبیعی هست ممکنه نیاز باشه پروستات تراش داده بشه؟!
      چون در اینصورت تا جایی که میدونم اینکار باعث عقیمی میشه و مایع منی دیگه بیرون نمیاد و در این سن مواجه شدن با چنین مشکلی چندان راحت نیست.
      با تشکر از لطف شما آقای دکتر.
    3. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      آقای دکتر عذرخواهی میکنم.فراموش کردم بگم.ظرف دوماه گذشته که بخاطر سینوزیت دائما آنتی‌بیوتیک مصرف کردم مشکل باریک بودن ادرار صبحگاهی تقریبا از بین رفته و صبح ها به راحتی ادرار رو دفع میکنم.اصلا با قبلا قابل مقایسه نیست.آنتی بیوتیک های که ظرف دو ماه گذشته مصرف کردم اینا هستن.
      سفکسیم،سفالکسین،آموکسی‌سیلین و آموکسی کلاو.
      ظرف این پنج سال هم که مشکل خونریزی بعد از ادرار دارم(که گفتم خدمتتون ظرف یکسال گذشته فقط سه بار بعد از ادرار خونریزی داشتم)همواره با مصرف آنتی بیوتیک این مشکل بهتر شده.ولی الان باریک بودن ادرار کاملا از بین رفته.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      نیاز به تراش پروستات نیست کار تشخیصی قرار انجام بشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر عماد سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر مدت هاست ضائده ای در آلت بنده وجود داره که احساس خارش یا سوزشی هم نداره میخواستم بدونم این زائده زگیل هست یا خیر تا حالا دخول نداشتم و فقط رابطه دهانی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام عکس بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر عماد دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      ارسال شد
    3. تصویر کاربر عماد دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      عکس ارسال شد خدمتتون؟از قسمت choose file ارسال کردم ولی انگار عکسی نیومده
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      عکس رویت شد با توجه به عدم رابطه زگیل نیست بخیه محل ختنه هست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Mmm دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام مبتلا به اچ پی وی هستم کرایو کردم و مرتبا داروی تقویت ایمنی مصرف میکنم و تا الان دو دوز گارداسیل زدم و ضایعه نداشتم جدیدا متوجه یه ضایعه شدم نمی‌دونم زگیل هست یا نه ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام بیشتر شباهت به پاپیلوماتوز دارد اما با توجه به سابقه زگیل بهتر است از نزدیک معاینه بشه
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشی
    من 35 سال سن دارم و یه پسر 8ساله و یه دختر 3رساله دارم امکان فروش بیضه رو دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام فروش بیضه نداریم و کاربردی برای کسی ندارد
  • تصویر کاربر Khani دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر
    من پارسال چند زائده روی بیضه ی خودم مشاهده کردم و به دکتر مراجعه کردم ... گفتن زگیل تناسلی .. و یک قطره ای به من دادن که استفاده کردم و آنها برطرف شد ولی الان بازم دوتا زائده ی کوچک دیگر در امده است و من نگرانم به همسرم سرایت نکند ، باید برای کرایو اقدام کنم ؟
    و من هیچ رابطه ی جنسی با شخصی نداشتم و نمیدانم چه چیزی باعث بروز این زگیل ها شده است .
    البته در کودکی زگیل و میخچه روی انگشتان دستم داشتم ولی همان زمان کودکی درمان شد و تا امروزدیگر نداشتم .
    من عکسی از زائده برای شما ارسال میکنم تا ببینید این واقعا زگیل هست یا نه ..؟
    ممنون میشوم راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام بله در عکس زگیل به نظر میرسه . میشه یه نمونه برداری ازش کرد که تشخیص قطعی بشه . بهترین درمان کرایو است
  • تصویر کاربر کریمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    با سلام این جواب آزمایش هست چی دستور میفرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام عکس اپلود نشده مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر کریمی یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      ببخشید چجوری باید دوباره بفرستم؟
    3. تصویر کاربر کریمی یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      الان دوباره میفرستم. فقط دو صفحه است یکجا قبول نمیکنه یکی یکی میفرستم.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      رویت شد مشکل سوزش ادرار یا تکرر ادرار دارن ؟ سوند ندارن ؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر .چند هفته ای هست که دانه های این شکلی در محل ختنه گاه بوجود آمده حدود ۱.۵ پیش یه رابطه ی محافظت نشده داشتم آیا اینا زگیله؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام خیر
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر، آیا خشکی های ایجاد شده بر روی پوست آلت تناسلی بنده، زیگیل هستند ؟
    عکس رو واستون ارسال میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام خیر زگیل رویت نمیشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب