اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سیدسعید جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    باسلام و روز بخیر
    به علت درد پهلو به دکتر مراجعه کرده و پزشک مربوطه تقاضای سونوگرافی نوشتند . پس از انجام سونو و در جواب نوشته شده که تصویر کیست به قطر 28میلی متر در ناحیه تحتانی کلیه مشهود است .
    همچنین پروستات با حجم 39سی سی مشاهده شد .
    میخواستم بدونم چکار باید انجام بدم؟؟؟ از شما نهایت تشکر و قدردانی رو دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      هيچكدام نياز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر نفیسه جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    بنده سه روز پیش با علایم ادرار خونی به پزشک مراجعه کردم،افلوکساسین 200،بیست عدد دریافت کردم و الان بعد سه روز ادرار خونی ندارم،علایم بالینی خاصی هم ندارن،در جواب آزمایش دفع پروتئین+3 و دفع خون+2 ،کشت باکتری رشد نکرد،میخواستم بدونم دفع پروتیین مربوط به عفونت ادراری است،؟ به پیوست جواب آزمایش رو ارسال میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      نه ازمايش ادرار ٢٤ ساعت از نظر مقدار دفع پروتئين بدهيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام .سی و چهارسالمه دو روز پیش با درد در سمت چپ و زیر شکم به دکتر مراجعه کردم ازم سونو گرفتن میخاستم اقای دکتر ببینن و بگن چیز مهمی هست و درمان خاصی لازم داره یا نه ممنونم
    1. تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام.چرا جواب نمیدین.لطفا جواب بدین خواهش میکنم
    2. تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام.اقای دکتر دیشب یه سونو ازم گرفتن که کاملا با سونو اولی متفاوته .عکسشو براتون میفرستم .نمیدونم به کدومشون اهمیت بدم.میترسم درد پهلو راستم از کلیه باشه لطفا راهنمایی کنید خواهش میکنم زود جواب بدین.دو روزه منتظر جواب هستم
    3. تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      چرا کسی جواب سوال منو نمیده الان سه روزه .پس چرا نوشتین کمتر از بیست و چهار ساعت جواب میدین
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام اينها نياز به درمان ندارد اگر اوره وكراتينين طبيعي باشد درمان نمخواهد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    درتاریخ11295 برای مشکل مثانه سونوگرافی کردم درجواب نوشته کیست ساده کورتیکال به قطر 35میلیمتر در پل فوقانی کلیه چپ دیده شد.سوال اینست :برای درمان چه اقدامی باید بکنم‌ ؟؟
    آیا نیاز به عمل دارد یا درمان دارویی میشود؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      چون سرطاني نيست عمل نميخواهد
  • تصویر کاربر عباد جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    سلام وسپاسگزار ازوقت گرانبهایی را که برای بیماران اختصاص میدهد جناب دکتر بیش از دوسال است که تکرر ادرار دارم تمام آزمایشهای خون وادرا نرمال میباشد ام ار ای از قده هیپو فیزانجام دادم سا لم بوده سونوگرافی از کلیه انجام دادم سالم بوده پروستاتم 1/12 بوده آزمایش سرطان منفی بوده پزشکان محترم دونوع دارو برای من در نظر گرفتن یکی سولیفاسین سوکسینات ودز مکس که هر کدام از این داروها را استفاده میکنم جواب میگیرم وخوب میشم ولی بدنم مقداری پوف میکند طورری که عصرها کفش برام تنگ میشود وروی پشت پاهایم سوزش دارد ،درضمن هرموقع بدون استفاده از هر داروئی وقتی مجبور بودم مدتی ادرارم را نگهدارم همین اتفاق برام پیش می امد وبدنم مقداری پوف میکرد مشابه حال که اخیرا خوردن دارو راشروع کردم ،خواهشمندم مرا راهنمایی بفرمائید از لطف شما بسیار سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      داروي موثر ولي عارضه هم دارد دوزش را كم كنيد
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    درون روده يك كوشت اضافه ديده شده و آزمايشات نشان ميدهند كه كليه ها به اصطلاح به مرز خودشان رسيده اند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد مداركتان را ببينم
  • تصویر کاربر حمیدرضا پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    کلیه راست من مشکل داره هم سونوگرافی هم IVP و هم اسکن هسته ای انجام دادم که نتایجی که بدست آمده کلیه راستم تقریبا از بین رفته نتایج بدست آمده تو اسکن هسته ای میگه که کلیه راستم 10% کار میکنه.دلیل این هم انسداد در حالب به لگنچه هست.که کلیه هم کوچیک شده است.پیش فوق تخصص نفرولوژی رفتم گفت به نظر من احتیاج به عمل نیست همینطوری بذارید باشه. اما پیش جراح که رفتم گفت عمل می کنیم بنا را میذازیم رو عمل نفرکتومی در حین عمل اگه امکان داشته باشه عمل پیلوپلاستی را انجام میدیم.به نظر شما کدوم کار را باید انجام بدم؟عمل جراحی یا همینطوری بمونه؟با تشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر علامتي نداريد اقدامي نميخواهد عمل كنيد بايد برداشته شود
  • تصویر کاربر طاهره پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر-من پنچ سال پیش بدلیل کیست کلیه- کلیه راستم را درآوردم الان بعد از پنچ سال دو روز پیش در ادرارم خون مشاهده کردم . ترس دارم نکند به کلیه ام آسیبی رسیده باشد در سونوگرافی که انجام دادم هیدرونفروزگرید1 تشخیص داده شده. البته همان دوروز پیش کمی بی آبی کشیدم. لطفا مرا راهنمایی بفرمایید چه اقدامی انجام بدهم .ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد بررسي كامل شويد
  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    A adm:
    A adm:
    سلام اقای دکتر
    سپاس از زحماتتون,
    دو شکایت و مشکل دارم بعلاوه درخواست راهنمایی در باب دو موضوع.
    شرح حال:
    اقا , 30ساله ,مجرد,کارمند ,با سابقه سنگ کلیه و کلیه سنگ ساز هستم,چک اپ کامل پزشکیم پیوست میباشد. خانوادگی با مشکل سنگ درگیر هستیم.
    اخرین سونوگرافی هفته قبل :
    ورم کلیه ندارم مثانه و حالب ها و پروستات مشکلی دیده نشده فقط
    دو سنگ 5 میل و یک سنگ 13میل کلیه چپ,
    کلیه راست ,دو سنگ 4 میل,
    طبق ازمایش قبلی سنگ:
    جنس سنگ ها
    45درصد اگزالات کلسیم,
    45درصد امونیوم اورات ,
    10درصد منیزیم فسفات
    شکایت اول:
    قبلا سالی یک بار نهایت دو بار سنگ دفع میکردم و هیچ تغییری در سبک زندگیم نداشتم و نمیدونم چرا الان تقریبا یک سالی هست تقریبا دو ماه یکبار سنگ های 5الی6میل دفع میکنم و سنگ سازیش بشدت زیاد شده؟دلیل این موضوع و برای کاهش این روند چه درمانی میفرمایید؟
    شکایت اصلی:
    توی یک ماه گذشته تقریبا دو روز در میان و بیشتر زمانی که خیلی کم فعالیت بدنی دارم منظورم مثلا درحد ده دقیق پیادروی یا خرابی اسانسور و چهار طبقه پله رفتن ,دفع خون به صورت ماکروسکوپی در ادرار دارم و رنگ ادرارم شبیه نوشابه مشکی که با اب مخلوط شده باشه میشه , ازمایش هم دادم و خون در ادرار بسیار زیاد و دفع شدید پروتین دارم و پی اچ ادرار 5 گزارش شد,سوزش و احساس نیاز به دفع مجدد ادرار دارم و یک در نسبتا کم ولی دایمی در پشت کمرم همون جایی که موقع دفع سنگ وحشتناک درد میگیره دارم.
    این مشکل از کجا ناشی میشه؟و درمان را میفرمایید؟
    دو سوال دیگر به عنوان اخرین مزاحمت:
    ایا این سنگ 13میلی که در لگنچه کلیه هستش نیاز به سنگ شکن دارد؟ اگر جواب مثبت هستش کدام روش را شما توصیه می فرمایید اس وال یا لیزر ( tul) ؟(واقعا دیگه نه من و نه اطرافیانم تحمل درد را نداریم به هیچ وجه)
    و اینکه ایا با توجه به نوع سنگ به غیر از رعایت رژیم غذایی مربوط به سنگ های اگزلاتی, داروی خاصی جهت حل شدن و دفع راحتر و نیز کاهش سنگ سازی توصیه میفرمایید؟
    عذرخواهی بابت طویل شدن متن و ممنون از اینکه وقت گذاشتید. ببخشید خودمونی بگم,
    خسته شدم و دیگه نمیکشم.
    میخوام هر طور شده زودتر بصورت کلی تموم بشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بله درمان اول سنگ شكني است سه جلسه مداوم ونتيجه را بررسي ميكنيم
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر میخواستم بدونم هزینه عمل pcnl چقدر میشه آیا با بیمه سلامت شما عمل میکنید ..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بر استس تعرفه است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب