021-22642744
نشانی‌ما
نقشه مطب دکتر کرمی

دکتر حسین کرمی

تهران ، خیابان شریعتی ، روبروی ایستگاه مترو قلهک ،کوچه سجاد ،ساختمان پزشکان سجاد ، پلاک 68 زنگ 4

تماس‌باما

در باره فئوکروموسایتوما خطرناک ترین تومور غده ی فوق کلیه چه میدانید؟

توسط دکترحسین کرمی ۱۳/خرد/۱۳۹۴ 17,164 بازدید

در باره فئوکروموسایتوما خطرناک ترین تومور غده ی فوق کلیه چه میدانید؟

در بعضی مواقع زنان و مردان جوانی را می بینیم که دچار گر گرفتگی، تپش قلب، رنگ پریده گی و لرزش دست ها می شوند که وقتی بررسی می شوند علت آن تومور فئوکروموسایتوما می باشد. این تومور مثل مار افعی خطرناک می باشد که با تولید مواد سمی بالابرنده ی فشار خون باعث ممکن است باعث پاره گی عروق مغز و سکته های ناشی از آن در سنین جوانی و میانسالی گردد و لذا باید سریعتر تشخیص و درمان آن که برداشتن عده می باشد، انجام شود و در صورت تشخیص و درمان به موقع برای همیشه بیمار از شر این تومور خارج می گردد.

علت ایجاد تومور فتوکروموسایتوما چیست؟

علت آن مثل اغلب تومورها نامشخص می باشد.

محل ایجاد تومور کجاست؟

همچنانکه ذکر کردم منشاء تومور از غده فوق کلیه می باشد که از انتهای گانگلیونهای اعصاب سمپاتیک در قسمت مرکزی غده آدرنال منشاء گرفته و باعث ترشح هورمون کاتکولامین یا بالابرنده فشار خون در بدن می گردد.

این تومور در ۸۰ درصد موارد یک طرفه و در ۱۰ درصد مواقع دوطرفه و ۹۰ درصد آن در غده فوق کلیه می باشد ولی در ۱۰ درصد مواقع می تواند در محلی خارج از عده آدرنال باشد

images MM,LL

علائم بالینی تومور کدامند؟

علائم بالینی فئوکروموسایتوما عبارتند از: فشار خون های حمله ای همراه با سردرد، تهوع و استفراغ، رنگ پریده گی، لرزش دست ها، درد سینه، تعریق و نامنظم شدن ضربانات قلب می باشد.

بهترین وسیله تشخیص فئوکروموسایتوما چیست؟

در هر فرد جوان و میانسال با فشار خون بالای حمله ای و مقاوم به درمان باید از نظر فئوکروموسایتوما بررسی شوند که اولین مرحله تشخیصی آزمایش خون و ادرار ۲۴ ساعت و وبررسیهای دیگر VMAو اپی نفرین و نوراپی نفرین خون و ادرار می باشد. همزمان باید عکس برداری از غده فوق کلیه با سونوگرافی و سی تی اسکن و MRI بسته به نیاز تشخیصی حتماً باید انجام شود.
در ۱۰ درصد موارد منشاء تومور در خارج از فوق کلیه می باشد که باید از MIBG اسکن برای تشخیص آن استفاده شود.

بخوانید  در مورد کیست های کلیه چه می دانید؟

پیش آگهی بیماری چگونه است؟

۹۰ درصد تومورها خوش خیم و غیرسرطانی هستند و با درمان آنها بیمار از شر خطرات فشارخون حمله ای نجات پیدا می کند ولی در ۱۰ درصد مواقع تومور سرطانی است. طول عمر بیمار بستگی به شدت درگیری تومور دارد. هر چه در مراحل پائین تر تشخیص داده شود طول عمر بهتر خواهد بود.

درمان تومور فتوکروموسایتوما چگونه است؟

اولین مرحله درمان تومور فتوکروموسایتوما کنترل این تومور از نظر ترشح مواد سمی بالا برنده فشارخون می باشد و لذا پس از تشخیص قطعی بیمار به مدت یک هفته تا ۱۰ روز تحت درمان فنوکسی پنرامین تحت نظر پزشک متخصص قرار می گیرد که دوز دارو با توجه به فشارخون تنظیم می گردد. پس از کنترل کامل فشارخون و ترشحات سمی تومور بیمار آماده عمل قطعی که همان جراحی می باشد، قرار می گیرد.

توضیح درباره روش جراحی

در گذشته به علت موقعیت خیلی بد غده آدرنال از شکاف های یک وجب و نیمی در پهلوی بیمار برای درمان جراحی و خارج کردن تومور استفاده می کردیم ولی خوشبختانه امروزه در راستای شعار ” عمل های بزرگ از شکاف کوچک” بهترین تکنیک خارج کردن تومور فتوکروموسایتوما، لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای شکاف ۱۵-۲۰ سانتی در شکم بیمار با عبور لوله های تروکار و مثل شکل و فیلم زیر همه مراحل خارج کردن تومور فتوکروموسایتوما به صورت بسته و آندوسکوپی انجام می شود و تومور را پس از قطع کردن داخل یک کیسه باریک اندازه و از شکاف ۱-۲ سانتی به جای شکاف ۲۰-۳۰ سانتی خارج می کنیم.
حسن عمل لاپاراسکوپی: شکاف خیلی کوچک، درد کمتر، بستری کمتر و زمان سریع برگشت بیمار به کار و فعالیت های روزمره می باشد.
محل شکاف عمل باز و لاپاراسکوپی را در شکل زیر می توانید مقایسه کنید

بخوانید  سنگ كليه سلطان دردها

indexMJJK

آیا فشار خون پس از عمل از بین می رود؟

بله، اگر تنها علت فشارخون بالای تومور فتوکروموسایتوما باشد ۱۰۰ درصد فشارخون بعد از عمل به حالب طبیعی بر می گردد.

مراقبت های بعد از عمل چگونه است؟

با توجه به حساس و پر استرس بودن عمل جراحی فتوکروموسایتوما بیمار اصولاً به بخش مراقبت های ویژه منتقل می شود و پس از کنترل کامل علائم حیاتی و نرمال شدن فشارخون از بیمارستان مرخص می گردد.

جهت اطلاعات بیشتر فیلم عمل جراحی لاپاراسکوپی را مشاهده فرمائید.


در صورت داشتن علائم ذکر شده جهت مشاوره با اینجانب با شماره تلفن های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ و یا ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ تماس بگیرید.
توصیه پایانی
در صورت داشتن هر گونه حملات سردرد، تهوع و استفراغ، رنگ پریده گی و فشارخون بالا باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه فرمائید.

دوستدار شما
دکتر حسین کرمی

در باره فئوکروموسایتوما خطرناک ترین تومور غده ی فوق کلیه چه میدانید؟

امتیاز شما :


دکترحسین کرمی

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری
مشاهده مقالات

دکتر حسين کرمي
مطالب سايت را در شبکه هاي اجتماعي سريع تر دنبال کنيد
بيشتر بخوانيد

ارسال پرسش در اين باره


سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل


پیگیری سوال قبل

ثبت سوال جدید


ثبت سوال جدید

© همیار سیستم

1
مشورت براي عمل

سلام اقاي دكتر وقت بخير
در جواب سونوگرافي بنده واريكوسل نسبتا شديد در بيضه سمت چپ مشاهده شده ودر ازمايش اسپرم جواب نرمال بوده است ايا نياز به عمل ميباشد ؟
مشاهده پاسخ دکتر
2
واریکوسل

42ساله با مطالعه از سایت شما
متوجه شدم واریکوسل دارم
با توجه نتایج ازمایش فوق امکان باروری بعد عمل وجود دارد
وباعث ارتقائ کیفیت اسپرم خواهد شد
مشاهده پاسخ دکتر
3
لکه های سفید رنگ بسیار ریز روی آلت، مخصوصا سر آلت

با سلام
بنده تقریبا از حدود پانزده سالکی دانه های بسیار ریز سفید رنگی بر بر روی آلتم، بخصوص سر آلت نمایان شد
به پزشک هم مراجعه کردم و گفتند مشکل خاصی نیست
الان با گذشت حدود 15 سال از پیدایش این لکه های بسیار ریز سفید، همچنان اونها وجود دارند و نه خارشی و نه سوزشی و نه عملکرد منفی ای بر روی من گذاشتند
خواستم بدونم مسئله خاصی نیست؟
چون به تازگی هم ازدواج کردم، خدایی نکرده ضرری هم برای همسرم نداره
ضمن اینکه ار حدود چهارسال پیش یه دانه بسیار ریز شبیه زگیل نزدیک انتهای آلت من بوجود اومده که اون هم نه درد داره،نه خارش
حتی چند نوبت با نخ محکم دورش رو بستم و سیاه شد و افتاد ولی بعد هفت هشت ماه مجددا پدیدار شد
مننون نیشم توضیح بفرمایید راجع به دو سوالم جناب دکتر
مشاهده پاسخ دکتر
4
واریکوسل

من 34 سله ام و خانومم 29 ساله - شش ماه پیش مرکز رویان عمل واریکوسل کردم و آخرین آزمایش اسپرمی که دو ماه پیش دادم را براتون میفرستم در ضمن قبل از عمل ، آزمایش اسپرم من صفر بود . و دکتر رویان قرصهای تاموکسیفین 10 ، پنتافیل 400 و ویتامین E400 را تجویز کردند که مصرف میکنم و در شهرستان رفتم دکتر قرص (Fertilaid(men را دادند که اونم روزی دو بار مصرف میکنم . آقای دکتر آیا امیدی به باروری من هست . لطفا راهنمایی کنید . متشکرم . مشاهده پاسخ دکتر
5
زگیل تناسلی و تغییر رنگ پوستی

سلام جناب دکتر خسته نباشین..
حدودا یکسال و نیم پیش دوتا زگیل روی ناحیه تناسلی مشاهده کردم ورابطه ای تابه حال نداشتم وهمین باعث شدفکرکنم جوشه وکندمش و کلی زیاد شد.سه جلسه لیزر کردم تابستون گذشته که هی زیادتر میشد والان اون نواحی خوب شدن چون دارودرمانی با آلدرا و پدوفیلین شروع کردم اما روی لبهای کوچک ناحیه تناسلی یه تعداد هست هنوز و نمیخوام لیزر انجام بدم چون بیشتر میشن.و جاهای لیزر سفیدشدن و بدجور شده.الان دارم نامزدی میکنم و میخوام بدونم چیکار کنم زودتر خوب شم که بعدا همسرم دچار نشه به این بیماری مزخرف.واینکه پدوفیلین سریعتر اثرمیکنه یا آلدرا؟و تغییر رنگ ناحیه تناسلی رو چجور میتونم درمان کنم؟به شدت خسته شدم وقتی میبینم خوب نمیشم احساس درماندگی دارم و نمیخوام همسرم چیزی دراین رابطه بدونه چون جالب نیست.پماد rejuvasilمیتونه سفیدی بیش از حد اون نواحی لیزر رو درمان کنه؟یا اگه نه چه راهی موجوده.واینکه اگه زگیلها از بین برن باز هم همسرم مبتلا میشه و چیکار کنم که نشه؟
ممنون از لطفتون
مشاهده پاسخ دکتر
6
نفروز کلیه

سلام و خدا قوت آقای دکتر
بنده بصورت اتفاقی پیش پزشک رفتم جهت بررسی پرستات که بعد از انجام سونوگرافی معلوم شد که مشکل خاصی نیست ولی متوجه شدم کلیه چپم دچار نفروز گردیده و از نظر فیزیکی رشد کرده و از حالت نرمال خارج گردیده با انجام آزمایش کراتین و پروتیین در خون همچنین جواب نرمال بود و دکتر ایندفعه عکس هسته‌ای نوشتند و با مراجعه به ایشان فرمودند که میزان کار کلیه ۱۲٪ می‌باشد و احتمال اینکه از بدن شما خارج شود زیاد است و به بنده فرمودند که به بیمارستان هاشمی نژاد مراجعه کنم ، از حضور شما خواستم سوال کنم که تا جایی که بنده اطلاع دارم در علم پزشکی ۱٪ هم محاسبه میگردد پس چطور کلیه ای که هنوز زنده هست و در حال جنگ باید خارج گردد و به نظر شما چند درصد احتمال برگشت کلیه هست و یا من چه رژیمی باید داشته باشم که آسیب بیشتر به عضو وارد نکنم ، ممنون از حضرتعالی
مشاهده پاسخ دکتر
7
پروستات

جوانی28ساله.سونوگرافی انجام دادم پروستاتم با حجم 13سی سی نشون داده.آیامشکلی برام پیش نمیاد مشاهده پاسخ دکتر
8
آزمايش اسپرم

در سن ١5 سالگي بيضه چپم رو به علت تورشن از دست داده ام.. در مسايل جنسي با تك بيضه راست هيچ مشكلي ندارم، اما موضوعي كه من رو نگران كرده عدم توانايي باروري مي باشد، براي همين نوبت آزمايشي براي روز شنبه ٣١ تير گرفتم.. آخرين انزال من هم ٢5 تير بوده است.. سوالم اينه آيا من ميتونم نتيجه آزمايشم رو از طريق تلگرام براي آقاي دكتر ارسال كنم و ايشان نتيجه را اعلام كنند.. هزينه رو هم ميتونم از طريق انتقال به حساب آقاي دكتر واريز كنم..

منتظر جواب شما هستم
مشاهده پاسخ دکتر
9
مني با ادرارم مياد و سوزش بعد از ادرار شديد دارم و راه ميرم بيضه و بالاي بيضه چپم درد ميكنه و تبخالم زدم

با سلام بنده مسعود كياني هستم ٢٩ سال سن دارم متاهلم
4 تا قرص در. وز ميخورم براي عصب كمرم كه ضعيفه و ١٢ سالي همين نوع درد رو سپري كردم
ولي الان بدتره
مني با ادرارم مياد و سوزش بعد از ادرار شديد دارم و راه ميرم بيضه و بالاي بيضه چپم درد ميكنه
مشاهده پاسخ دکتر
10
مرحله بعد ⏪

با سلام نوزاد شش ماه ای داریم که سک ماه زودتر بدنیا آمد والان دو تا مشکل داره یکی سنگ کلیه از جنس اگزالات کلسیم که دکتر نوزادان براش سیترات پتاسیم نوشته تا دو ماه مصرف کنه, بعلاوه اینکه بیضه راستش پایین نیومده اوایل تولدش روی سمت راست مثانه اش یه برآمدگی بود که یه بار دکتر بردیم گفت داخل کانالیه میاد پایین اما الان فقط یه چیزی مثل گلوله کوچیک تو ابتدای کیسه ییضه اش هست,میخواستم لطف کنید راهنمایی بفرمایید دکتر. مشاهده پاسخ دکتر
« قبلی 1 2 3 4 5 6 7 ... 2063 بعدی » همه