اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (111 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر باران سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    آقای دکتر همسر من 30 ساله هستن. این چند روز در بیضه راستشون احساس درد دارن.

    طبق گفته خودشون دبستان که بودن دچار این درد شدن و دکتر بهشون گفته مسئله ای نیست و این درد دائمی نیست،
    بعد از اون چندین بار این درد رو داشتن و باز برطرف شده،
    این چند روز شبها حدود 400 تا 500 طناب میزدن که دوباره درد به سراغشون اومده.

    لطفا بفرمایید باید دکتر برن یا باز منتظر برطرف شدنش باشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو گرافي كنيد
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید
    39 ساله هستم و هفته ای دو سه جلسه فوتسال بازی میکنم.حدوداٌ چند هفته ای است که هنگام بازی و به محض دویدن و یا ضربه زدن به توپ درد شدیدی در قسمت بیضه هایم ایجاد میشود و درد در قسمت پشت بیضه ها و زیر شکم هم احساس میکنم. و تا یکی دو روز درد وجود دارد و باید به آرامی حرکت کنم و در نشستن و بلند شدن و یا چرخیدن در هنگام خواب نیز درد دارم. بعد از دو روز درد برطرف میشود و به محض شروع کردن ورزش و دویدن دوباره درد میگیرد. لطفاً راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو گرافي بيضه كنيد
  • تصویر کاربر سامان سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر
    جناب دکتر من جوانی هستم 33 ساله که مدت حدود یک سال است با علامت تاخیر کوتاه در شروع ادرار مواجهم و البته بعد از 10-20 ثانیه ادرار به شکل روان می آید اما بتدا کمی تاخیر دارد. با مراجعه به دکتر و سونوگرافی در مشهد حجم پروستات 30 تشخیص داده شده و ادرار باقیمانده در مثانه 5 سی سی البته یک کیست در قسمت خلفی پروستات در مجاورت ویزیکول سمینال چپ تشخیص داده شد به اقطار 13*15 میلی متر میباشد، جدار کلیه و مثانه و ضخامت آنهم طبیعی تشخیص داده شد همینطور آزمایش ادرار هم نرمال بود که دکتر فرمودند همه چیز طبیعی است و هیچ تجویزی نکردند و گفتند این تاخیر کوتاه در شروع ادرار یا به کیست مربوط است و به مرور خوب میشود و اگر هم خوب نشد خیلی مهم نیست الان با گذشت حدود یکسال هنوز اون تاخیر کوتاه 10-20ثانیه ای در شروع ادرار را دارم. میخواستم بدانم آیا این مشکل به کیست مربوط است؟ آیا راهی برای عمل و درمان کیست مشاهده شده وجود دارد؟ و یا به بزرگی یا التهاب پروستات و یا سایر مشکلات پزشکی مربوط است؟ در جهت بهبود آن چکار میتوانم انجام دهم خیلی نگرانم جناب دکتر چون با توجه به سنم و اینکه هنوز ازدواج نکردم از عواقب عمل پروستات و از دست دادن یا کم شدن توان جنسی یا ایجاد انزال پسگرد و ... میترسم. یک دنیا ممنون میشم اگر پاسخ سوالم را بدهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      در سن شما بيماري پروستات نداريم
  • تصویر کاربر ندا سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من خانمی هستم با 28 سال سن و مبتلا به زگیل تناسلی یک ماه از بروز این زگیل ها میگذره زیره نظر دکتر پوست با محلول تمام زگیل ها در یک جلسه برطرف شده در مدت چهار روز.. الان متوجه شدم اطراف دهانه ی واژنم چندتا زگیل ظاهر شده، دکتر خواهش میکنم بفرمایید این زگیل هایی که روی مخاط ظاهر شده را چطور میتونم از بین ببرم خیلی نگرانم گردن رحمم مبتلا بشه خواهش میکنم منو راهنمایی کنید..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      با كرايو
  • تصویر کاربر هيراد سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب،مي خواستم بپرسم آيا عدم درمان واريكوسل امكان ايجاد مشكل در آينده دارد يا خير و آيا ميتوان با همين عارضه به زندگي ادامه داد؟ (با توجه به اين نكته كه موضوع باروري در خانواده منتفي ميباشد)
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بله باعث افت اسپرم ميشود
  • تصویر کاربر امير سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    با سلام و تشكر از سايت خوبتان. مدتهاست كه آلتم به سمت چپ انحراف داره و نه ضربه خورده و نه موضوع ديگه به احتمال زياد مادرزادي ميباشد. مجرد هستم و 35 ساله و در رابطه هايي كه داشتم به مشكلي برنخوردم. ميخواستم خواهش كنم عكس فوق را از ديدگاه پزشكي بررسي و آيا براي اصلاح آن روشهاي غير جراحي نيز ميتوان استفاده كرد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بهتر است عمل كنيد
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1702 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر.
    من مردی 37 ساله و مجرد هستم. من از سن 21 سالگی علائمی همچون دیر آمدن اردار, سوزش ادرار و ریزش چند قطره ادرار پس از برخاستن از دستشویی را داشتم. در عرض دو سال نزد 2 پزشک متخصص اورولوژی رفتم و با اینکه در آزمایش ادرارم عفونت مشاهده نشده بود به مقدار زیادی به من آنتی بیوتیک داده شد از قبیل سیپروفلوکساسین, اوفلوکساسین, تری متوپریم(که حساسیت گوارشی ایجاد کرد), آمپول اسپکشنوماسین و سفتریاکسون. و همچنین داروهایی مثل قطره پروستاتان, فنازو پریدین, پرازوسین و فیناستروید و دیکلوفناک. نهایتاً بعد از 2 سال پیگیری هیچ نتیجه ای حاصل نشد و هر دوی پزشکانی که هرکدام به مدت یکسال زیر نظرشان بودم یک جواب مشترک به من دادند و آن اینکه پروستات من به علت مجرد بودن من و نداشتن فعالیت جنسی طبیعی دچار تجمع خون و در نتیجه ورم می باشد و توصیه کردند که هرچه زودتر ازدواج کنم..! لازم به ذکر است که من تا به امروز هیچگونه تماس جنسی نداشته ام که مجاری اداری من بخواهد عفونت کند. همچنین تا به امروز به دلایل اقتصادی موفق به ازدواج نشده ام.
    من تا این اواخر با مشکلم کنار آمدم و مدارا کردم. از سال 89 من پس از ابتلا به یبوست های طولانی مدت (حتی تا 10 روز) و همچنین افت مکرر فشار خون تا ماکزیمم 6 و افت وزن تا 65 کیلو با داشتن قد 181 سانتی متری و ابتلای مکرر به بیماری آنفولانزا و عفونتهای مکرر گلو و بطور کلی ضعف عمومی سیستم ایمنی و عدم پاسخ به درمانهای متخصصین گوارش و داخلی به پزشک اعصاب و روان معرفی شدم و ایشان مشکل من را افسردگی و آی بی اس تشخیص دادندو از همان سال من زیر نظر ایشان از داروهای سیتالوپرام و تری فلوپرازین استفاده نمودم که بعد از چندین ماه مشکلات فوق الذکر حل شد بجز گهگاهی یبوست که با کپسول کلپرمین و یا مواد کافئین دار مثل شیر نسکافه یا شیر قهوه رفع می شد و خوردن این مواد کافئینی از سه سال پیش جزئی از صبحانه من شده بود. یعنی من باز بدون اینها مشکل یبوست ولی خفیف داشتم.
    همزمان با شروع این درمان از سال 91 من احساس کردم که نیاز من به دستشویی رفتن جهت ادرار هرسال درطی روز و شب بیشتر می شود ولی به این مسئله اهمیت ندادم چون فکر می کردم از عوارض همان مجردی و التهاب پروستات است که قبلاً به من گفته شده بود. تا اینکه در یکسال اخیر این مسئله مخصوصاً در طول شب آزار دهنده شد بطوریکه در ابتدای آذر ماه 1395 یعنی یک ماه ونیم پیش من هر یک ربع یکبار با خوردن یک مقدار کمی آب یا چای به دستشویی می رفتم. به یکی از همان پزشکانی که در قدیم می رفتم مراجعه کردم و ایشان برای من آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی نوشتند که فایل آنها را برای شما فرستاده ام. در سونوگرافی گزارش شده که 240 سی سی ادرار در مثانه باقی می ماند و من هیچ حسی ندارم. پزشک من پس از رویت نتایج مشکل من را از کار افتادن عصب مثانه عنوان نمودند و برای من نوار مثانه نوشتند و همچنین قرص پرازوسین 1 میل و ولتارین 50 به من دادند و گفتند که یک مدت از این قرصها استفاده کنم و بعد 3 روز نخورم و بعد نوار مثانه بگیرم. من دومین قرص را که خوردم به مقدار زیادی حس مثانه ام از دست رفت و حجم ادرارم و شدت جریان آن به شدت کاهش یافت و به حالت قطره ای رسید. من مسئله را به پزشکم گفتم و ایشان دستور قطع دارو و گرفتن نوار مثانه سه روز پس از قطع دارو را به من داد. و همچنین فرمودند باید تا زمان نامعلوم من از سوند و کیسه استفاده کنم. در نتیجه نوار مثانه اینبار حجم ادرار باقیمانده 500 سی سی گزارش شد. من پس از انجام نوار مثانه به دلیل ناراحتی از اینکه هم مشکلم بدتر شده بود و هم تحمل درد و رنج سوند و احتمال عفونتهای بعد از آن را نداشتم به پزشک دیگری مراجعه کردم که در 21 سالگی برای مشکل سابقم نزد ایشان رفته بودم. ایشان پس از معاینه مشکل را بزرگی پروستات تشخیص دادند و به من داروهای زیر را تجویز نمودند:
    مایوکولین گلن وود 10 میل روزی سه وعده جمعا 100 عدد
    تاموسین0.4 شبی یک عدد
    باکلوفن 10 روزی 2 عدد که به علت حساسیت معده من و ایجاد حالت درد و ریفلاکس و استفراغ به ملوکسیکام روزی یک جمعاً 10عدد تغییر یافت.
    آزیترومایسین 250 روزی یک عدد جمعا 15 عدد
    فیناستروید 5 روزی یک عدد که من روزی نصف استفاده کردم.
    آمپول tetracosactide LA 1 میل 1 عدد
    پس از 14 روز استقاده از داروهای فوق من دچار اسهال و استفراغ و ورم شدید در ناحیه شکم شدم که با قطع داروها در طی 24 ساعت از بین رفت. همچنین دچار از دست رفتن کامل حس مثانه و ناتوانی در نعوظ و ارگاسم بسیار ضعیف و پس گرد شده ام. پس از حدود 20 روز از ترک داروها حس مثانه ام برنگشته و مقدار و شدت ادرار دوباره کاهش یافته و حتی قطره قطره شده و احساس می کنم حجم مثانه من از روی شکم بزرگتر و متورم شده است.همچنین نعوظ و انزال یک مقدار کمی بهتر شده ولی به شکل زمانیکه هنوز هیچ دارویی استفاده نکرده بودم برنگشته است. لطفاً بفرمائید من چه باید بکنم..؟
    واقعاً این مسئله باعث ایجاد اضطراب و افسردگی زیادی در من شده بطوریکه شب تا صبح خواب ندارم و کارم را هم از دست داده ام. من نه بیماری دیابت دارم, نه آسیب نخاعی و تصادف داشتم, نه پروستات من آنقدر بزرگ است که مشکل ایجاد کند(25 cc), نه با کسی رابطه جنسی داشتم که عفونت کند نه سابقه سوند و آسیب به مجرا داشته ام. همیشه روزی تقریباً یک لیتر آب می خوردم و زیاد راه می فتم. پس چرا من یک چنین مشکلی پیدا کرده ام که 500 سی سی ادرار در مثانه من باقی بماند و من نه متوجه بشوم و نه بتوانم تخلیه کنم؟! کلیه های من هم شن 2 میلیمتری بیاورد...؟!
    منتظر پاسخ شما هستم.
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد نوار مثانه را ببينم
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    دکتر عزیز سونوگرافی و تست فیزیکی با دست گذاشتن دو دکتردر زیر کشاله ران با سرفه کردن...تشخیص فتق خفیف دادند....سوال من این است شما جراحی باز هم انجام میدهید...یا فقط لاپراسکوپی.....و ایا لاپراسکوپی با بی حسی اسپاینال امکان پذیر است..من از بیهوشی میترسم...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد اول معاينه كنم
  • تصویر کاربر حسام سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    سلام.در آزمایش r.b.c از 3_2 موشته شده.w.b.c هم 1_0 . من عفونت دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر تارا یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.
    آزمایش اسپرم همسرم رو براتون ارسال کردم. ما چهارساله که ازدواج کردیم و دو ساله که در حال اقدام برای بارداری هستیم. یازده ماه پیش بعد از یکسال اقدام باردار شدم که متاسفانه در هفته ششم به دلیل عدم رشد جنین سقط شد. الان ده ماه از سقط قبلی می گذره و من هنوز باردار نشدم. میخواستم نظر شما رو راجع به آزمایش همسرم بدونم که آیا مشکلی دارن یا خیر؟

    ممنون از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      خوب است اقدام نماييد وفعلا صبر كنيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 660 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    نتیجه سونوگرافی سنگ ۶ میلیمتری در uvjسمت چپ مشاهده میشود۰
    در سونو قبلی و قبل از سنگ شکن یک سنگ ۷ میلیمتری و تعدادی سنگ های
    کوچکتر در کلیه سمت چپ دیده شده بود
    آیا نیاز به سنگ شکن مجدد و استفاده از دارو میباشد یا خیر ۰ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عکس kub و یا ivp مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام.من هر دو كليم سنگ داره چندين بار سونوگرافي رفتم كه گفتن سنگت 4 ميليمتر و كوچيكتره.دكتر متخصص هم بهم دارو داده و چند تا هم دفع كردم.الان مشكلي كه دارم اينه كه هر دو كليم درد ملايم و گاه گاهي دارن . رنگ ادرارم هم با اينكه اب زياد ميخورم به رنگ زرد تيرست.اخرين سنگي كه دفع كردم همراه با طب و لرز و خون بود.چند بار متخصص كليه رفتم كه دكتر چندتا قرص داده و ميگه مشكلي نداري.به نظر شما بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کار خاصی نمی خواهد
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. روز بخیر

    بنده دختر هستم و 28 سال دارم.

    دفع ادرار یک فرد معمولی در روز ( در 24 ساعت) چند لیتر هست؟

    من یک ظرف 1/5 لیتری از مغازه تهیه کردم و درونش رو خالی کردم و می خوام میزان دفع ادرارم رو بسنجم که ببینم آیا دفع ادارم زیاد هست یا کم.
    این میزان لیتری که در برخی پایگاه های پزشکی برای سنجش میزان دفع ادرار مطرح شدند منظور همین لیترهای معمولی هست که روی ظروف درج شدند جهت جایگیری ؟

    ببخشید بنده دفع ادرارم زیاد شده ( حدود 12 بار در روز) و وقتی ادرار میکنم زیاد میاد اما باز هم اندکی داخل مثانه باقی میمونه و دوباره بعد از نیم ساعت یا بیشتر احساس ادرار میکنم. درد و سوزش ندارم و عطش ندارم دهانم هم خشک نمیشه.
    فقط استرس دارم.

    خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قند اوره و کراتینین کمک کننده هستند
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 847 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 723 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب