روش های تشخیص بی اختیاری ادراری

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر بیماری که از بی اختیاری ادراری با انواع مختلف آن، به پزشک مراجعه می کند باید به طور دقیق، تحت بررسی قرار گیرد. در ادامه راه های تشخیص بی اختیاری  ادراری آمده است. 

گزارش کارکرد روزانه مثانه یا Bladder Diary

از بیمار خواسته می شود به مدت 24 ساعت مقدار مایعات مصرفی + مقدار ادرار دفع شده و زمان دستشویی رفتن را کاملاً به صورت یک جدول در طول 24 ساعت یادداشت کند. این روش بسیار قابل اعتماد می باشد چرا که با آن می توان تعداد دستشویی رفتن فرد و حجم نسبی مثانه را بدست آورد.

چند بار در روز باید ادرار کنیم؟

وسیله تشخیصی تست ارودینامیک

دومین وسیله تشخیصی تست ارودینامیک یا نوار عصب مثانه می باشد. تست یورودینامیک وسیله طلائی تشخیص انواع بی اختیاری ادراری می باشد.

با انجام تست ارودینامیک:

  • سرعت پرش ادرار شما در ثانیه
  • مقدار ادرار باقیمانده
  • حس مثانه
  • حجم مثانه
  • عملکرد دریچه و اسفنکتر مثانه
  • وجود انسداد در مجاری ادراری
  • فشار مثانه
  • پیش فعالی مثانه و غیره اندازه گیری می شود.

و لذا دقیقاً نوع بی اختیاری ادراری و دیگر اطلاعات لازم را در اختیار پزشک و بیمار جهت درمان قطعی و درست قرار می دهد.

در موارد زیر انجام تست ارودینامیک الزامی است:

– در بیماران با مثانه پیش فعال مقاوم به درمان دارویی

– سابقه عمل های جراحی بی اختیاری و عدم نتیجه گیری از عمل

ph آزمایش ادرار

انجام آزمایشات عملکردی کلیه و آزمایش ادرار

به عنوان مثال بالا بودن قند خون بیمار می تواند با علائم پر ادراری خود را مشخص کند و یا در کسانی که مبتلا به نارسائی کلیه هستند ممکن است با علائم اختلالات ادراری مراجعه نمایند.

عفونت ادراری شایع ترین علت تکرر، سوزش و چه بسا بی اختیاری اورژانسی ناگهانی می باشد که با آزمایش و کشت ادرار تشخیص داده شده و درمان می شوند.

سونوگرافی

سونوگرافی به منزله گوش استوتوسکوپی متخصصین کلیه می باشد. اطلاعات گرانقدری که سونوگرافی در رابطه با بی اختیاری در اختیار ما قرار می دهد عبارتند از:

  • حجم پر مثانه
  • ادرار باقیمانده
  • وضع مخاط و ضخیم شدگی دیوار مثانه
  • وضع کلیه ها
  • گشاد شدگی حالب و لذا جزء موارد تشخیصی روتین در بیماران با مشکل های مختلف ادراری، امروزه توسط پزشکان متخصص کلیه استفاده می شود.

سیستوسکوپی

سیستوسکوپی به منزله آندوسکوپی مثانه می باشد. با عبور دوربین باریک به داخل مجرا و مثانه، وجود انسداد و تنگی در مجرای ادراری وجود عوامل تحریک کننده در مثانه از قبیل سنگ، تومور و وجود ترابکولاسیون که به نفع مثانه های مشکل دار هستند را مشخص و معین می کنند.

تست مارشال

که عموماً در اطاق معاینه انجام می شود و مثانه بیمار را هنگام سیستوسکوپی پر می کنیم و از بیمار می خواهیم که سرفه کند که اگر بی اختیاری از نوع استرسی باشد خروج ادرار را با سرفه مشاهده خواهیم کرد. در این زمان گردن مثانه را با دست بالا می کشیم و از بیمار دوباره می خواهیم که سرفه کند که اگر با بالا بردن گردن مثانه، قطع شود نشان می دهد که به عمل جراحی بالا بردن گردن مثانه جواب خواهد داد.

Pad Test

این تست اغلب در بیمارانی که درجات خفیف بی اختیاری دارند و یا وسواس بی اختیاری دارند انجام می شود. از بیمار خواسته می شود که از پد استفاده کند که مقدار خروج ادرار و تعداد پدهای اختصاصی در رابطه با وجود بی اختیاری ادراری و شدت آن کمک کننده هستند. 8- CT اسکن، MRI و عکس برداری های دیگر برای ارزیابی بی اختیاری ادراری جایگاهی ندارند و توصیه نمی شود.

در پایان متذکر می شوم که درمان زمانی موفق خواهد بود که با تشخیص درست انجام شود و لذا قبل از هر گونه عمل جراحی و اقدامات دیگر باید بررسی کامل تشخیصی از نظر نوع بی اختیاری ادراری و شدت آن انجام شود تا تصمیم درمانی درست اتخاذ گردد. در صورت داشتن هر گونه بی اختیاری ادراری ،جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (7 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر تورج سه شنبه ۸ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    با سلام و تبريك سال نو ،از حدود ١٠ روز پيش درد ناحيه چپ ناشي از وجود سنگ كليه شروع شد كه با انجام سونوگرافي مشخص شد كه سنگي به ابعاد ٣ ميلي متر در كليه چپ و سنگي حدود 5 ميلي متر در كليه راست و سنگي در حالب وجود دارد كه گاها دردهاي طاقت فرسايي به دنبال دارد و تاكنون سنگي دفع نگرديده است لطفا راهنمايي فرماييد كه چه اقدام درماني را بايد در دستور كار قرار دهم . با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام فقط مايعات زياد ونك كم درمان ديگر نميخواهد
  • تصویر کاربر جعفری جمعه ۶ فروردین ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام دکتر تشکر از اینکه وقت میگذارید من فردی 34 ساله هستم با سه فرزند پنج سال پیش وازکتومی انجام دادم ایا راهی برای برگشت هست اگر بخواهم صاحب فرزند بشوم برای عمل کردن به چه دکتری مراجعه کنم درصد نتیجه وهزینه عمل به چه صورت است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      وصل كردن ان موفقيت كم دارد مطلب وازوستومي سايت من را بخوانيد
  • تصویر کاربر میثم سه شنبه ۲۹ دی ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین باعرض پوزش من پسری 17/6 ساله ام به علت عقایدی که میپنداشتم کوتاهی قدم ازکمبود منی بدنمه در یه مورد جلوی انزال شبانه رو گرفتم متاسفانه دقیقا بعد اون دچاراختلال در دو کلیه ام شدم علایمی نظیر کدری ادار متمایل به رنگ خون دارم دارم در ضمن کلیه هام ورم نیز دارن به خاطر همین کارم تاحالا روم نشده برم دکتر البته درد کلیه هام خلیفه حدودا 2 ساله.راهنماییم کنید مرسی از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ دی ۹۴( 8 سال پیش)
      سونو گرافی کتید
  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    سلام.
    من بعد از اینکه ادرار میکنم و طهارت میگیرم هرچقدر هم که آلت تناسلی رو میشورم باز هم بعد از خروج از توالت و موقع خم شدن مثلا موقع نماز خوندن چند قطره ادرار ازم خارج میشه که واسه نماز خیلی ب مشکل میخورم.
    میخوام بدونم آیا درمانی داره یا خیر.
    بنده ساکن مشهد هستم،در صورتی ک پزشک خوب در مشهد سراغ دارید معرفی کنید البته اگه نیاز ب پزشک هست.
    خیلی وقته اینطوری ام.
    من 26 سالمه مجرد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      بیشتر وسواس است
  • تصویر کاربر lio چهارشنبه ۲۷ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    باسلام.
    من دیروز با یک خانم نزدیکی داشتم و امروز تب کردم دکتر عمومی رفتم و 2تاامپول زدم تاکمی بهتر شدم بعد الان تو ادرارم خون دیدم.
    ممکنه از امپول ها باشه؟در چه صورت نیاز به پیگیری داره؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر غلامحسین پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    باسلام
    پدر بنده به دلیل بزرگ شدن پرستات (بد خیم ) عمل جراحی نمودند که بعد از گذشت حدود شش ماه از این عمل ، مجاری اداری ایشان مرتب مسدود می شود و تا کنون دو بار هم به اتاق عمل رفته تا با دستگاه مجاری اداری کنترل و گشاد بشود و بنا به نظر پزشک معالج ایشان هر روز از سوند نولتون استفاده می کند ( دو هفته اول هر روز و هفته شوم دو روز یکبار ) اما همچنین مشکل باقیست ، لطفاً راهنمایی بفرمایید . متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      باید تحت نظر دکترترتان باشید
  • تصویر کاربر فرشید جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    باسلام حدود 5ماه است ادرارم کم کم میاید زرد هم هست هر چی آب میخورم احساس ادرار ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      آزمایش دهید
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    پسرم بعد از 5روز از مسافرت شمال دچار بی اختیاری ادرار شده ازمایش وسونوگرافی اش خوب بود وبعداز ظهرها تکررش بیشتر می شود لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      آزمایش ادرار عفونت دارد اگر ندارد مهم نیست
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام؛
    بنده 38 دارم و به علت بیماری پمفیگوس ولگاریس مدت 14 سال است که پردنیزولون خوراکی مصرف میکنم.می خواستم بدانم که آیا اکنون که 10 میلی گرم پردنیزولون مصرف می کنم این مسئله می تواند روی جنین اثر بگذارد و شما پیشنهاد بچه دار شدن را به بنده می دهید یا نه؟با کمال تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      مشاوره با دکتر خودتان
  • تصویر کاربر حامد شنبه ۲۷ تیر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقتتون بخیر.من از سال 1384 در سن 9 سالگی به دیابت نوع یک(وابسته به انسولین) مبتلا شدم.الان هم نزدیک به 3 الی 4 سال هست که مشکل بی اختیاری ادرار((بعد از ادرار کردن)) دارم.قند خون اینجانب هم دچارنوسانات زیادی می باشد و کنترل نیست.البته مقداری هم پروتئین هم دفع می کنم.آزمایش سونوگرافی هم که یک هفته پیش دادم نوشته بود که:ذرات دبری فراوان در داخل مثانه رویت می گردد.بررسی از نظر عفونت ادراری توصیه می شود.آزمایش ادرار هم که انجام دادم پزشکان گفته بودند که عفونت ادراری نداری و گفتند که بخاطر کنترل نبودن قند خون و عوارض عصبی دیابت((نوروپاتی)) هست و یکی از آنها برایم قرص((تولرین 1)) نوشت.توصیه شما چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      09351142080
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر