اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

برای درمان شلی مثانه چه کنیم؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

مثانه به منزله کیسه نگه دارنده ادرار است که مجهز به سلول های هوشمند می باشد که لحظه به لحظه مراحل پر شدن ادرار در مثانه را به مغز گزارش می کند. عضلات مثانه مجهز به سلول های حسی و حرکتی و دو عدد اسفنکتر یا دریچه هستند که دریچه اولی در گردن مثانه و دریچه دوم در مجرای ادرار می باشد.

عملکرد دریچه گردن مثانه غیر ارادی ولی عملکرد دریچه دوم اختیاری می باشد. وقتی که مثانه کاملاً پر از ادرار شد پیغام از طریق گیرنده های حسی به کنترل ادرار در مغز صادر و سپس عضلات حرکتی منقبض و گردن مثانه و دریچه ادراری باز شده و تخلیه ادراری صورت می گیرد. هر گونه اختلال در مکانیسم ذکر شده می تواند باعث مشکلات ادراری و شلی مثانه گردد. در حالت طبیعی کنترل ادرار کاملا به دست ماست و در سن بالای 6 سال هر گونه بی اختیاری و خروج غیر ارادی ادراری غیر طبیعی می باشد. در ادامه مطلب، شلی مثانه را توضیح خواهیم داد.

تکرر ادراری

تعریف شلی مثانه

به هر گونه خروج غیر ارادی از مثانه شلی مثانه گفته می شود که بر اساس نوع و شدت و کیفیت آن و فرد به فرد فرق می کند. ممکن است قطراتی از ادرار به صورت غیرارادی از فرد خارج شود یا برعکس فرد همیشه خیس باشد و مقدار زیادی از ادرار به صورت غیر ارادی از مثانه خارج شود.

بی اختیاری استرسی

علت ایجاد کننده بی اختیاری استرسی شل شدن کف عضلات لگن می باشد. در حالت طبیعی عضلات لگن با انقباض ملایم و همیشگی خود باعث تقویت گردن مثانه و واژن خانم ها می شود. در اثر زایمان های سخت، زایمان های متعدد، بالارفتن سن و یا ضعف ژنتیکی در عضلات کف لگن و بعد از یائسگی این عضلات دچار کم کاری و لذا باعث شل شدن گردن مثانه شده و باعث بی اختیاری ادراری می شود.

از مشخصات این بی اختیاری ادراری عبارتند از: با سرفه، خنده و عطسه و هنگام مقاربت جنسی و برداشتن جسم سنگین و هر علتی که باعث بالا رفتن فشار شکم می شود حملات بی اختیاری ادراری اتفاق افتاده و فرد بسته به شدت شل شدن عضلات کف لگن دچار بی اختیاری ضعیف، متوسط یا شدید می شود.

در این حالت به علت شل شدن عضلات لگن همزمان مثانه و واژن خانم ها به طرف پایین لگن افتادگی پیدا می کنند و در نتیجه فشار شکم مستقیم به مثانه منتقل و باعث خروج ادرار می شود. این نوع بی اختیاری دو برابر در خانم ها شایعتر از مردان می باشد. در مردانی که مبتلا به سرطان پروستات بوده و تحت عمل جراحی لگنی قرار می گیرند ممکن است این نوع بی اختیاری مشاهده گردد. در خانم ها قبل از پریود ماهانه و بعد از یائسگی این نوع بی اختیاری شدت پیدا می کند.

درمان زگیل تناسلی در زنان

درمان شلی مثانه

علت شلی مثانه که با عطسه، سرفه، خندیدن، زور زدن حین مقاربت اتفاق می افتد، شل شدن عضلات کف لگن و متعاقب آن افتادگی مثانه می باشد و لذا درمان های شلی مثانه عبارتند از:

– تمرین لگنی

در این روش به بیماران توصیه می شود عضلات باسن خود را منقبض کنند و هر بار 10-15 ثانیه نگاه دارند و تعداد آن هر چه بیشتر باشد بهتر خواهد بود. این تمرین باعث تقویت عضلات کف لگن و بهبود نسبی بی اختیاری ادراری می شود. این تمرین اصولاً برای درجات خفیف بی اختیاری استرسی که شدت شل شده گی عضلات لگن خفیف می باشد توصیه می شود و موثر است.

– تعبیه پساری (Pessari)

پساری وسیله ای است باروت شکل که در واژن گذاشته و باعث بالا رفتن نسبی واژن و گردن مثانه می گردد. این وسیله اغلب قبل از انجام فعالیت های فیزیکی و ورزشی خانم ها استفاده می شود.

– داروهای تحریک کننده آلفا

از قبیل پسودوافدرین و ایمی پرامین که با تحریک گیرنده های آلفا در گردن مثانه باعث انقباض نسبی گردن مثانه می شوند و در بهبودی نسبی بی اختیاری ادراری از نوع استرسی کمک کننده هستند.

– تزریق کلاژن

در این روش کلاژ و یا چربی فرد را در داخل گردن مثانه تزریق می کنیم که با مکانیسم ایجاد مانع در مقابل خروج غیرطبیعی ادراری به بهبودی نسبی بی اختیاری استرسی کمک می کند. قبل از تزریق این مواد باید تست حساسیت جلدی از عدم ایجاد حساسیت فرد بیمار مطمئن بود.

– درمان های جراحی

چون مکانیسم ایجاد بی اختیاری استرسی شل شدن عضلات و افتادگی گردن مثانه است پس بهترین و قطعی ترین روش درمان بالا کشیدن مثانه و گردن آن به روش های مختلف جراحی می باشد. این عمل ها به روش باز کردن شکمی و یا از طریق واژن می باشد. در هر دو روش هدف نهایی بالا کشیدن گردن مثانه می باشد. در روش شکمی با برش پوستی روی مثانه گردن مثانه را با نخ های غیر قابل جذب به قسمت پشتی عضلات پوبیس بخیه می کنیم که باعث بالا رفتن گردن مثانه می شود.

– در روش Sling

که اغلب از طریق یک نوار و با ایجاد حالت قلاب مانند گردن مثانه را بالا می کشیم.

توصیه های بعد از عمل

به علت بالا کشیده شدن گردن مثانه در هر دو روش ممکن است بعد از عمل چند روز نتوانید ادرار کنید و لذا برای 48 ساعت بعد از عمل برای بیمار سوند داخل مثانه گذاشته می شود که بعد از 3-2 روز خارج می گردد. در افرادی که مبتلا به دیابت هستند و یا شک به قدرت پمپاژ مثانه داریم باید حتماً قبل از عمل تست و نوار عصب مثانه یا ارودینامیک انجام شود. چرا که اگر مثانه پمپاژ خوب قبل از عمل نداشته باشد بعد از عمل مبتلا به احتباس ادراری خواهد شد که در حقیقت یک مشکلی بر مشکلات بیمار اضافه خواهد شد.

و اما توصیه های اینجانب جهت جلوگیری از بی اختیاری استرسی

  • وزنتان را کم کنید. شکم های چاق باعث تشدید بی اختیاری ادراری می شوند.
  • یبوست باعث افزایش فشار داخل شکمی و تشدید بی اختیاری استرسی خواهد شد پس آن را درمان کنید.
  • سرفه های مزمن به علت بالا بردن فشار شکمی هم باعث ایجاد و تشدید افتاده گی مثانه می شوند پس از مصرف انواع دخانیات سیگار، قلیان و … اجتناب نمایید و سرفه مزمن خود را درمان کنید.
  • از مصرف زیاد چای پررنگ و قهوه که حالت ادرار آوری دارند اجتناب نمایید.
  • پیشگیری بهتر از درمان است و لذا همه خانم ها باید از سنین پایین ورزش لگنی و تقویت عضلات لگن خود را با انقباض عضلات باسن شروع کنند.
  • اگر مبتلا به دیابت و دیسک و بیماری زمینه ای هستید حتماً قبل از عمل بالا کشیدن گردن مثانه انجام نوار مثانه یا تست ارودینامیک را فراموش نکنید.

ادامه بحث بی اختیاری ادراری را در قسمت های بعدی بخوانید.

در صورت داشتن بی اختیاری استرسی، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر AAA شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    با سلام
    همسر من چندين ماه ونلافاكسين و فلوكسيتين مصرف كرده است و براي پيگيري بارداري اقدام كرديم و نتايج تست اسپرم را گرفتم
    لطفا راهنمايي فرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      حرکت ضعیف است باید از نظر واریکوسل معاینه شوید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    سلام
    من 37سال دارم حدودا بیش از شیش ماهه اطراف بیضه ام سفیدک میزنه حتی بعضا شبیه زخم و همراه با درد بیضه سمت راست و تقریبا درهمین مدت اندازه بیضه سمت راسمت از بیضه سمت چپم خیلی کوچیکتر شده اولا اهمیت نمیدادم چون ورزشکارم فک میکردم بخاطر فشارهست اما کم کم هم درد بیشتر شده هم سفیدک دورآن خیلی ناراحت کنده هست وهمچنین اگه درطول 24 ساعت دوش نگیرم بوی بدی از همون قسمت میده دکتر نرفتم ولی یکی دوهفته کرم ضد قارچ زدم اما هیچ تاثیری نداشت و همچنان هم درد هم سفید وهم بوی بدو خارش شدید تر شده ممنون میشم کمکم کنید دکتر ضمنا من مقاربت جنسی نداشتم باکسی اصلا طی یکی دوسال ،باسپاس فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر مريم شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    با سلام
    من چند ماهي است كه تشخيص سنگ كليه ١٤ ميلي دادند ولي بعلت عفونت شديد دوره درمانم طول كشيد و تازگيا ازمايش كشت منفي شد
    دكتر موافقت عمل را صادر كرده ولي هفته ي اينده بعلت سفر كاري عازم سفر به اروپا هستم ميخواستم بدونم امكانش هست در طول سفر سنگ عود كند و ايا ميتونم در اين هفته عمل را سريعا انجام دهم و بدون مشكل به سفر بروم ؟
    دكترم گفت بايد بعد از سفر انجام بدم چون ممكنه درد و خونريزي داشته باشم ولي دردهاي من دو روزي هست شروع شده و احساس درد شديد و سوزش ادرار دارم و بعد از غذا حالت سنگيني شديد معده دارم .
    خودم ترجيح ميدم قبل از سفر عمل كنم امكان عمل را دارم و ميتونم چند روزه خوب بشم يا بايد برم و برگردم ؟ نگران بدتر شدن درد و افتادن سنگ هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      باید با مدارک بیایید ببینم02122642744 یا02171062300 بفرمایید برای عمل
  • تصویر کاربر نازنین شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر قبلا هم مزاحمتون شده بودم پدرم 70 سالشه و پروستاتش حدود 144 است آزمایش psa دادن که 75 بود و شما فرمودید دوباره آزمایش تکرار بشه 4 روز بعد انجام شد و psa81 شده الان باید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      باید نمونه برداری کنید واسکن استخوان از نظر متاستاز بدهید
  • تصویر کاربر L.r شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    سلام دکتر این خال در بارداری ایجاد شده هم چنین دو ستا هم شبیه این در هاله سینه هام افتاده بیشتر شبیه کک ومک هستند کاملد صاف و بدون برجستگی ایا اینا زیگل پرخطرند یک سالو نیم از زایمانم گزشته ؟
    بعداز دست شویی شستن دست با مایع کافیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من مهم مبست
  • تصویر کاربر علی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت پرفسور حسین کرمی پسری 20 هستم که مشکل در دفع ادرار دارم (سوزش ادرار-کاهش فشار ادرار- عدم تخلیه کامل ادرار- قطره ای آمدن بخش انتهایی ادرار)رادارم.درضمن موقع ادرار کردن احساس میکنم یه چیز مانع راحت ادرار کردن من میشود.در ضمن من به صورت مادرزادی انحراف آلت به سمت راست در حالت عادی و نعوظ دارم میخواستم بدونم که کجی آلت موجب تنگی مجرای ادرار و سخت آمدن ادرار نمیشود .من توسط شما در تاریخ 27 فروردین 98 ویزیت شده ام. با تشکر از شما .پایدار باشید یا حق.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      با تنگی ترتباطی ندارد در معاینه نیز با هم صحبت کردیم
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب مجدد اقای دکتر🙏❤️

    اقای دکتر ازمایش ادرار انجام دادم انشالله دوشنبه نتیجش مشخص میشه

    سونوگرافی از جاهایی که فرموده بودین هم انجام دادم
    که عکس و توضیحاتش رو خدمتتون ارسال میکنم.

    مممنون میشم نظر ارزشمندتونو بفرمایید🙏🌺🌹 اقای دکتر ممنون میشم بفرمایید ایا ارتباطی بین نتایج سونوگرافی ها و افزایش دفعات ادرار بنده هست یا خیر 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      نه ابنها خوبند
  • تصویر کاربر عبدالله شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    آیا آلت من نیاز به عمل دارد؟ این کجی آیا مانع دخول و ارضا زن میباشد؟ به نظر شما این انحراف به 30 درجه می‌رسد؟ آیا این منحنی مانع ورود منی من به رحم می‌شود؟ چن روز دیگه میخام عقد کنم استرس دارم، لطفا همه جوانب رو در نظر بگیرید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      کمتر از ۳۰ درجه است اگر در اینده مشکل ایجاد کرد من در خدمتم
  • تصویر کاربر حیدری شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    با سلام .نتایج عمل واریکوسل (با روش میکروسرجی) بنده بعد از 11 ماه به شرح زیر میباشد
    1- حجم زیاد شده
    2- درصد حرکت اسپرمها بشدت کاهش یافته
    به جراح مراجعه کردم ولی پاسخ قانع کننده ای بجز تجویز داروندادند. گفتند عمل موفقیت آمیز بوده .
    با توجه به نتایج آزمایش شما چه راهکاری پیشنهاد میکنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      غیر از دارو کاری نمیتوان کرد
  • تصویر کاربر مینا شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    دختری ۲۹ ساله و باکره هستم
    سوالی داشتم خدمتتون
    ۱. پارتنرم سه باردستگاه تناسلی بنده را با دستشون تحریک کردن ، نمی دونم قبلش دستشونو به آلت خودشون زده بودن یا نه
    ۲. من هم ۳ بار به آلت تناسلی ایشون دست زدم و بعد دست به دستمال زدم و سپس رفتم سرویس بهداشتی خودم رو با دستمال خشک کردم
    امکان سرایت Hpv از دو مورد بالا وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      از این طریق امکان انتقال نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت استاد عزیز اقای دکتر کرمی
    دختر 11 ساله ی من دچار تکرر ادراری است . اما شب که حدود 10 ساعت میخوابد به هیچ وجه به دستشویی مراجعه نمیکند.سونوگرافی از کلیه و مثانه مشکلی نشان نمی دهد. آزمایش او کمی خون در ادرار نشان میداد که با مصرف مایعات بر طرف شد . فکر می کنیم شاید گونه ای وسواس فکری باشد . حدود 40 دقیقه یکبار احساس نیاز میکند و میترسد خیس کند .خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید . با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشی خدمت آقای دکتر
    من 27 ساله هستم و مجرد،قریب به 1 سالی هست که از مشکل تکرار ادرار رنج میبرم با خوردن مایعات بعد چند لحظه احساس میکنم مثانه پر شده و نیاز به دستشویی ،همچنین بیضه هام سرده و در هنگام ادرار تکرار ادراری دارم و گاهی وقتا با فشاری که برای ادرار وارد میکنم قطراطی شبیه منی بیرون میاد البته بیشتر ادرار من در ماه رمضان در شب موقع خوابه،رنگه ادرار 2 ماهی هست که زرده.
    ممنون میشم راهنماییم کنید. با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080 نوار مثانه
  • تصویر کاربر joo یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر
    من دچار بی اختیاری شدید شده ام طوری که نمیتوانم خود را کنترل کنم شهرستان میباشم و میخواستم حضوری به مطب بیایم ولی فاصله دور میباشد و در این بین 24 ساعت نباید هیچگونه آبی یا غذایی بخورم و خیلی اذیت میباشم حتی اگر با این وضعیت آب هم نخورم کنترل خود را از دست میدهم و خود را خیس میکنم لطفا راهنمای بفرمایید که طوری بتوانم خود را به تهران برسانم که بصورت موقت بشود ادرار را کنترل نمود یا دارویی معرفی نمایید که بصورت موقت بتوانم مراجعه کنم و در این بین زیاد اذیت نشوم چون با این وضع بی اختیاری من نمیتوانم به دکتر مراجعه نمایم
    منتظر لطف شما هستم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      02122642744 هماهنگ کنید جهت نوار مثانه
  • تصویر کاربر زهره یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشی
    شوهر من 28 ساله است و در کودکی به دکتر مراجعه میکنه و پزشکها تشخیص میدن که یک غده در مهره اخر ستون فقرات وجود داره و شوهر بنده عمل میکنن تشخیص پزشک اشتباه بوده فکرمیکردن غده سرطانی بوده ولی غده چربی بوده حالا کنترل ادار نداره و از کاندووم و سوند واسه تخلیه ادار استفاده میکنه و اسیب به کلیه هاش زده که باعث بالا رفتن کراتین و اوره خونش شده میخواستم بدونم شما میتونید عملی انجام بدین که بتونه کنترل ادار و بدست بیاره؟
    ممنون میشم پاسخ بدین
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار بگیرد02122642744
  • تصویر کاربر احمدی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    زمان با همسر در حال ارتباط جنسی بودن یک بار آلت تناسلی ام قاط شده وهر زمان که می خواهم یکجا شوم زمانیکه آلت تناسلی ام بلند میشه یک حلقه در جای قاط شده گی که شکل باریکی الت تناسلی را در بر دارد مواجه میشوم وبعد از چند لحظه درست میشود. به دومشکل مواجه ام
    1- اسپرم را دور پرتاب نمیکند.
    2- بعضی مواقع هوا سرد شود ادرار خودی قطره قطره جاری میشود.
    باید چی کرد؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشكل خاصي به نظر نميرسد
    2. تصویر کاربر احمدی یکشنبه ۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر جان:
      خانمم حامله خیلی سخت میشود فکر میکنم مشکل پرتاب اسپرم باشد یک بار از طرف دکتر ادویه های تقویه کننده برایم داد تا خانمم حامله شد واین بار باز به مشکل مواجه شده ام میخواستم اگر کدام ادویه توصیه میکنید ویا هم رهنماهای دارید خیلی ممنون میشم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      به این مورد گیر ندهید
    4. تصویر کاربر احمدی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیلی ممنون.
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر فراز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 751 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.آقای دکتر
    من حدودآ از دو هفته پیش احساس می کنم بیضه هام پهن شده مشکلی خاصی هم ندارم ولی یکی دو بار احساس درد خفیف در سمت راست بیضه داشته ام. ایا مشکلی وجود دارد یا منتظر علائم دیگری باشم . ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی از بیضه انحام و نتیجه را بفرستید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب