اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

یائسگی مردانه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یائسگی مردانه چیست؟ آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و 50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه یا یائسگی مردانه هستند. مردم یائسگی را واژه‌ای زنانه و پدیده‌ای فیزیولوژیک می‌دانند که در آن هومونهای زنانه وعادت ماهیانه حول وحوش 50 سالگی قطع می‌شود.

جالب است بدانید که مشابه این روند در مردان نیز دیده می‌شود ولی سیر یائسگی مردانه متفاوت‌تر و بسیار آهسته تر از یائسگی زنانه است طوری که برای مرد محسوس نیست ولی در بعضی از مردان این کاهش آنقدر سریع است که مشکلاتی جسمی و زناشوئی برایشان پدید می‌آورد.

در ادامه گفتگو با دکتر حسین کرمی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری چاپ شده در مجله سلامت آمده است. دکتر حسین کرمی فوق تخصص بیمارهای کلیه ومجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشتر درباره علت یائسگی مردانه ، نشانه‌ها و درمان آن می‌گوید:

چرا مردان یائسه می‌شوند؟

مرد مبتلا به سرطان بیضه

یائسگی مردانه با کاهش هورمون تستوسترون که نوعی هورمون آندروژنی است ظاهر می‌شود. این کاهش بعد از سن 40 سالگی برای همه مردان رخ می‌دهد. البته ترشح تستوسترون روند نزولی را طی می‌کند ولی قطع نمی‌شود و مردان قدرت باروری را از دست نمی‌دهند.

میزان کاهش آندروژن‌ها در هر مردی سالانه حدود یک درصد است. آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه هستند.

کاهش هورمونهای مردانه با چه علائمی در مردان همراه است؟

کاهش میل جنسی ، کاهش حجم عضلات، کاهش تمرکز، اختلال در خواب، ضعف، بی‌حالی وخستگی زودرس می‌توانند از علائم کاهش هورمون تستسترون باشند. البته وجود این علائم صرفا به معنای یائسگی مردانه نیست و باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود.

یعنی باید سطح هورمون در آزمایشگاه اندازه گرفته شود؟

در آزمایشگاه سطح هورمون تستوسترون خون اندازه‌گیری می‌شود. اگر سطح هورمون کمتر از 200 نانوگرم در 100 سی‌سی خون باشد؛ آندروپوز یا یائسگی مردانه اتفاق افتاده است ولی اگر بین 200 تا 300 نانوگرم در 100 سی سی خون باشد نشان از کاهش هورمون یا شروع یائسگی دارد.

در مردان یائسه یا در حال یائسگی بیمار از نظر کلسترول و هورمون ال دی ال نیز بررسی می‌شود چون با قطع هورمون مردانه این دو افزایش می‌یابند که عاملی هستند برای تصلب شرائین و احتمال حملات قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند. بنابراین جلوگیری از یائسگی زودرس و به تاخیر انداختن آن نقش مهمی در سلامت جنسی و جسمی مردان دارد.

کاهش میل جنسی در مردان

آیا کاهش میل جنسی در مردان همیشه به دلیل کاهش هورمونهای جنسی است؟

کاهش میل جنسی ممکن است ریشه در مسائل روحی روانی مانند افسردگی، اختلالات خلقی یا بیماریهای جسمی مانند دیابت، فشارخون مزمن و… داشته باشد. همچنین مردانی که خواب خوبی ندارند شغل پراسترس دارند و به طور کلی کیفیت زندگی‌شان خوب نیست ممکن است کاهش میل جنسی داشته باشند بدون اینکه سطح هورمون تستوسترونشان پائین باشد. گاهی علت قطع یا کاهش تستوسترون ازجای دیگری است .

ترشح تستوسترون از غده‌ای به نام هیپوتالاموس و با ترشح هورمونی به نام جی ان آر اچ تنظیم می‌شود. این هورمون هیپوفیز را تحریک کرده و هورمون دیگری به نام ال اچ ترشح می‌شود که باعث تحریک بیضه و ترشح تستوسترون می‌شود. اگر به هر دلیل اختلالی در این مسیر وجود داشته باشد ترشح تستوسترون با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین وقتی مردی با شکایت کاهش میل جنسی به پزشک مراجعه می‌کند همه جوانب باید در نظر گرفته شود.

مردان چه کار کنند تا دچار یائسگی مردانه نشوند یا لااقل بتوانند آن را به تاخیر اندازند؟

کاهش تستوسترون خون با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر و جزئی از پدیده فیزیولوژیک بدن است. برای اینکه یائسگی مردانه را خفیف‌تر و شدت آن را به تاخیر بیاندازیم باید سبک زندگی سالم باشد. استعمال دخانیات، الکل، عدم تحرک، اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، وجود بیماریهای روحی روانی، وجود بیماریهای زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت کنترل نشده، مصرف داروهای اعصاب و روانگردان به تدریج باعث کاهش هورمون مردانه و ایجاد آندروپوز زودرس در مرد می‌شود.

یائسگی مردانه درمان دارد؟

بهترین درمان برای یائسگی مردان، پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگی‌شان را به خصوص بعد از 40 سالگی بهتر کنند. مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماریهای زمینه‌ای را کنترل کنند، بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون را کنترل کنند.

در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد می‌توان با جایگزین کردن هورمونها جی ان آر اچ یا ال اچ مشکل بیمار را برطرف کرد. اما وقتی برای مردی تشخیص آندروپوز داده شد و هورمون تستوسترون پائین بود بهترین کار این است که درمان آغاز شود.

اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است؛ البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک تجویز شود چون تستوسترون زیاد عوارض خطرناکی برای بیمار دارد.چه عارضه‌ای؟ ورزشکاران زیادی را مشاهده می‌کنیم که از هورمون تستوسترون به عنوان داروئی برای عضله‌سازی استفاده می‌کنند.

تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن دارای عوارضی است. یکی از این عوارض سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیبات هورمونی به راحتی در اختیار مران قرار می‌گیرد و مردان به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک اقدام به استفاده از این هورمونها کنند.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.1/5 - (30 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عمران سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    بعد از یک هفته از عمل پروستات لیزری دچار ادرار زیاد و ریزش قطرهای ادرار هستند آیا دچار مشکل هستند و پروستات بد خیم هم است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با جواب نمونه مراجعه کنید22642744
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    با سلام
    دکتر بنده دچار کجی الت میباشم که به طرف چپ و بالا انحنا دارد ولی در استان فارس زندگی میکنم و جهت درمان باید خدمتتون برسم میخاستم حدود هزینه این عمل را بهم لطف کنید و بعد این عمل درد هم دارد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 795 مشاهده پرسش
    با سلام.
    حدود 2 ماه پیش در پی سوزش مجاری ادراری و ترشح به پزشک مراجعه و تشخیص سوزاک انجام شد در 2 نوبت 5 روزه قرص تاوانکس و یک نوبت 10 روزه قرص افلوکیم همراه 2 عدد آمپول سفتر یاکسون(البته طی 3 بار مراجعه به پزشک) دریافت کردم.آزمایش کشت ادرار انجام شده نتیجه منفی بوده و ازمایش اسمیر ترشحات حاوی باکتری گنوکوک بوده است.
    پس از مصرف این دارو ها سوزش به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش یافته ولی همچنان ترشح انجام میشود(بصورت کم و بیشتر در اوایل صبح پس از خواب روئیت میگردد)
    آیا این طول درمان با توجه به مصرف دارو های مورد اشاره طبیعی است؟
    با توجه به بار روانی سنگینی که این مشکل برای من ایجاد کرده است خواهشمندم در این خصوص راهنمایی فرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      درمان کافی ای=ست مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1700 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر.
    من فاطمه 26 ساله متاهل هستم.از بیماران خودتون هستم.با مشکل عدم تخلیه کامل ادرار و دفع کم ادرار و جهش نداشتن ادرار به شما مراجعه کردم.برای من نوار مثانه انجام دادید و به من گفتید مثانه تحریک پذیر دارم.به من داروی باکلوفن 10 هر 12 ساعت نصف و روزی 1 عدد یورانیسین 5 تجویز کردید.الان 3ماهه مصرف میکنم.علائمم کمی بهتر شده ولی صد در صد نه.از کامل تخلیه نشدن ادرار رنج میبرم.قصد بارداری دارم و داروهام رو قطع کردم ولی علائمم دوباره برگشت.به این صورت که دفعات زیاد به دستشویی میرم و حجم ادرارم کم و جهش نداره و تخلیه کامل نمیشه.تو رو خدا راهنماییم کنید من با این وضعیت میتونم باردار بشم یا نه؟
    در طول دوران بارداری اگه مثانه به طور کامل تخلیه نشه یا احتباس کامل برام پیش بیاد باید چی کار کنم؟آیا دارویی هست که در بارداری بشه مصرف کنم؟؟
    خواهش میکنم راهنماییم کنید خیلی نگرانم.
    ممنون از لطفتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله با مقاومت با دستشویی رفتن
  • تصویر کاربر ادم سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب‌بنده ۲۲سال سن دارم و چندوقت پیش متوجح توده ای درلوله های بالای بیضه شدم.رفتم دکتر و سونو گرافی برام نوشت و گفت که کیست هست و فعلا جراحی نکنم.خاستم ببینم مشکلی پیش نمیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به درمان ندارد
    2. تصویر کاربر ادم سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ایا مشکلی در رابطه زناشویی و....ندارد؟در سلامت بدن چی؟البته ازمایش باروری هم داده ام و جوابش خوب بوده .و میتونم بچه دار بشم.فقط .ایا بزرگتر نمیشود.ایا در شهوتم تاثیر ندارد؟ایا تهدیدی برای سلامتم نیست؟چند وقت یه بار چکش کنم؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده 18 سالمه و دو روز پیش در قسمت تهتانی آلتم یک جوش قرمز رنگ سفت تو پر به قطر تقریبا نیم میلیمتر پدید اومده که یکم خارش داره آیا خود به خود از بین میره یا باید به دکتر مراجعه کنم؟ به نظرتون جوش هست یا تبخال یا زیگیل؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر مرجان سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    سلام.دختری 22 ساله و متاهل هستم 2 ماهیه متوجه زگیل در اطراف مقعد شدم یک جلسه لیزر کردم ولی جای ان مونده و کمی خارش دارم سمت دیکر مقعدم زگیلها کوچکترو کمتر شدن میخاستم بدونم با این وجود نیاز به لیزر دارم ؟ و ایا این نشونه خوبی میتونه باشه ؟ و ایا بعد بهبودیه کامل ضایعات میتونم اورال سکس و سکس بدون کاندو داشته باشم یعنی میشه به دوران قبل برگردم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، پسری هستم 23 ساله ،تقریبا از سن 17 سالگی تا 19 سالگی خود ارزایی زیاد داشتم ، و به لطف خدا تقریبا 4 ساله که به صورت کامل ترک کردم و تا حالا رابطه جنسی نداشته ام.1-آیا امکانش هست که قبل از ازدواج بدونم زود انزالی دارم یا نه؟
    در ضمن از از لحاظ میل جنسی ، سفتی آلت و نعوض، طبیعی هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با قطع حل میشود
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،در صورتی که یک مرد تحریک شود و آب اولیه (آب مذی)بیرون بیاید ولی انزال صورت نگیرد آیا برای بدن مضر است(2تا3بار در روز)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در ئراز مدت بله
  • تصویر کاربر Joseph سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر
    خواهرم 17 سالشه،از نوزادی مشکل بی اختیاری در ادرار خودش داره
    بعد از کلی مراجعه به دکتر و انواع آزمایشات متوجه شدن که بین مثانه و مجرای ادرار ارتباطی نیست و نقص مادرزایی داره ظاهرا
    تا چند سال پیش به دکترها مختلفی در سراسر کشور مراجعه کردیم که بی نتیجه ماند،الان مدت 2 ساله که هر 2 کلیه از کار افتاده و داره دیالیز میکنه
    خواهشا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      به دکتر خودتان مراجعه شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر واحد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی. لطفا راههای درمان زودانزالی رو برام توضیح بدین. ممنون میشم. چه روشهایی انجام بدم که زود انزالی نداشته باشم. واقعا ممنون میشم. پاینده باشی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایتم کاملا توضیح داده بخوانید
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 702 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر بنده از زمان مجردی با زود انزالی مواجه بودم و کوچکی آلت موقع نزدیکی. با همسرم زود ارضا میشم با 4 بار دخول دارویی هست که بی حس کننده نباشه چون اسپری بی حسی سکس حال نمیده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطالب زود انزالی سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 947 مشاهده پرسش
    ۱- انزال با کوچکترین تحریک و بدون تماس. با سلام ، علت این نوع زود انزالی چیست و ایا درمان دارد؟ لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب زود انزالی سایتم را بخوانید
  • تصویر کاربر زهراپناهی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما اقای دکتر برای تست سرطان به ازمایشگاه مراجعه کردم اما بعد از یک هفته سوزش پس از مراجعه به دکتر به من گفتن به علت الوده بودن دستگاه دچار تبخال تناسلی شده ام اما روی لب تناول ندارم بسیار درد دارم خواااااااااااهش میکنم بفرمایید, ایا چون دستگاه الوده بوده است میتواند باعث ایجاد ایدز شود؟؟؟ من خانمی ۴۷ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها راه انتقال تب خال جنسی است2-نه باعث ایدز نمیشود
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر کرمی
    اندازه آلت تناسلی من در حالت نعوظ 16 سانت و زخامتش 13 سانته که به نظر خودم کوچیک میاد و دچار انزال زودرس یعنی زیر 2 دقیقه هستم و از این امر خجالت می کشم و به خاطر همین ازدواجم به تاخیر افتاده آیا راهی برای درمان من در هر دو قسمت وجود دارد .
    میشه لطف کنید جوابرو به ایمیلم ارسال کنید .
    از بذل و توجه جنابعالی سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه بالای 12 در حالت نعوظ نرمال است از نظر پزشگی
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 720 مشاهده پرسش
    سلام دکنر
    من 26 ساله هستم
    در دوران نوجوانی خود ارضایی شدید داشتم
    از 12 سالگی
    از 19 سالگی دچار عارضه شدم
    به هرجا بدنم فشار بیاد یا دست وسرم رو تکون بدنم دچار لرزش خفیف میشم
    به طوری که فقط خودم میفهمم
    هنگام اضطراب دچار لرزش شدید می شم به طوری که با میزان اضطراب مطابق نیست
    بار اول در دانشگاه به طور داوطلبانه برای حل مساله رفته بودم
    که این اتفاق برایم افتاد و خودم متعجب شدم
    بعدا دچار انزال زودرس هم شدم
    از او موقع تا حالا دکتر زیاد رفتم
    غدد-مغز و اعصاب حتی روان پزشک
    قرص هم خوردم ولی فایده داشت
    ولی راستش هنگام مراجعه به دکتر روم نمی شد اون کاری را که می کردم بگم
    و انزال رو هم نمی گفتم.
    ایا این عوارض ان کار است؟
    درمان دارد؟
    به شما باید مراجعه کنم؟
    ببخشید طولانی شد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی ندارید جز مسائل روحی و روانی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب