اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

یائسگی مردانه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یائسگی مردانه چیست؟ آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و 50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه یا یائسگی مردانه هستند. مردم یائسگی را واژه‌ای زنانه و پدیده‌ای فیزیولوژیک می‌دانند که در آن هومونهای زنانه وعادت ماهیانه حول وحوش 50 سالگی قطع می‌شود.

جالب است بدانید که مشابه این روند در مردان نیز دیده می‌شود ولی سیر یائسگی مردانه متفاوت‌تر و بسیار آهسته تر از یائسگی زنانه است طوری که برای مرد محسوس نیست ولی در بعضی از مردان این کاهش آنقدر سریع است که مشکلاتی جسمی و زناشوئی برایشان پدید می‌آورد.

در ادامه گفتگو با دکتر حسین کرمی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری چاپ شده در مجله سلامت آمده است. دکتر حسین کرمی فوق تخصص بیمارهای کلیه ومجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشتر درباره علت یائسگی مردانه ، نشانه‌ها و درمان آن می‌گوید:

چرا مردان یائسه می‌شوند؟

مرد مبتلا به سرطان بیضه

یائسگی مردانه با کاهش هورمون تستوسترون که نوعی هورمون آندروژنی است ظاهر می‌شود. این کاهش بعد از سن 40 سالگی برای همه مردان رخ می‌دهد. البته ترشح تستوسترون روند نزولی را طی می‌کند ولی قطع نمی‌شود و مردان قدرت باروری را از دست نمی‌دهند.

میزان کاهش آندروژن‌ها در هر مردی سالانه حدود یک درصد است. آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه هستند.

کاهش هورمونهای مردانه با چه علائمی در مردان همراه است؟

کاهش میل جنسی ، کاهش حجم عضلات، کاهش تمرکز، اختلال در خواب، ضعف، بی‌حالی وخستگی زودرس می‌توانند از علائم کاهش هورمون تستسترون باشند. البته وجود این علائم صرفا به معنای یائسگی مردانه نیست و باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود.

یعنی باید سطح هورمون در آزمایشگاه اندازه گرفته شود؟

در آزمایشگاه سطح هورمون تستوسترون خون اندازه‌گیری می‌شود. اگر سطح هورمون کمتر از 200 نانوگرم در 100 سی‌سی خون باشد؛ آندروپوز یا یائسگی مردانه اتفاق افتاده است ولی اگر بین 200 تا 300 نانوگرم در 100 سی سی خون باشد نشان از کاهش هورمون یا شروع یائسگی دارد.

در مردان یائسه یا در حال یائسگی بیمار از نظر کلسترول و هورمون ال دی ال نیز بررسی می‌شود چون با قطع هورمون مردانه این دو افزایش می‌یابند که عاملی هستند برای تصلب شرائین و احتمال حملات قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند. بنابراین جلوگیری از یائسگی زودرس و به تاخیر انداختن آن نقش مهمی در سلامت جنسی و جسمی مردان دارد.

کاهش میل جنسی در مردان

آیا کاهش میل جنسی در مردان همیشه به دلیل کاهش هورمونهای جنسی است؟

کاهش میل جنسی ممکن است ریشه در مسائل روحی روانی مانند افسردگی، اختلالات خلقی یا بیماریهای جسمی مانند دیابت، فشارخون مزمن و… داشته باشد. همچنین مردانی که خواب خوبی ندارند شغل پراسترس دارند و به طور کلی کیفیت زندگی‌شان خوب نیست ممکن است کاهش میل جنسی داشته باشند بدون اینکه سطح هورمون تستوسترونشان پائین باشد. گاهی علت قطع یا کاهش تستوسترون ازجای دیگری است .

ترشح تستوسترون از غده‌ای به نام هیپوتالاموس و با ترشح هورمونی به نام جی ان آر اچ تنظیم می‌شود. این هورمون هیپوفیز را تحریک کرده و هورمون دیگری به نام ال اچ ترشح می‌شود که باعث تحریک بیضه و ترشح تستوسترون می‌شود. اگر به هر دلیل اختلالی در این مسیر وجود داشته باشد ترشح تستوسترون با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین وقتی مردی با شکایت کاهش میل جنسی به پزشک مراجعه می‌کند همه جوانب باید در نظر گرفته شود.

مردان چه کار کنند تا دچار یائسگی مردانه نشوند یا لااقل بتوانند آن را به تاخیر اندازند؟

کاهش تستوسترون خون با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر و جزئی از پدیده فیزیولوژیک بدن است. برای اینکه یائسگی مردانه را خفیف‌تر و شدت آن را به تاخیر بیاندازیم باید سبک زندگی سالم باشد. استعمال دخانیات، الکل، عدم تحرک، اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، وجود بیماریهای روحی روانی، وجود بیماریهای زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت کنترل نشده، مصرف داروهای اعصاب و روانگردان به تدریج باعث کاهش هورمون مردانه و ایجاد آندروپوز زودرس در مرد می‌شود.

یائسگی مردانه درمان دارد؟

بهترین درمان برای یائسگی مردان، پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگی‌شان را به خصوص بعد از 40 سالگی بهتر کنند. مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماریهای زمینه‌ای را کنترل کنند، بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون را کنترل کنند.

در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد می‌توان با جایگزین کردن هورمونها جی ان آر اچ یا ال اچ مشکل بیمار را برطرف کرد. اما وقتی برای مردی تشخیص آندروپوز داده شد و هورمون تستوسترون پائین بود بهترین کار این است که درمان آغاز شود.

اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است؛ البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک تجویز شود چون تستوسترون زیاد عوارض خطرناکی برای بیمار دارد.چه عارضه‌ای؟ ورزشکاران زیادی را مشاهده می‌کنیم که از هورمون تستوسترون به عنوان داروئی برای عضله‌سازی استفاده می‌کنند.

تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن دارای عوارضی است. یکی از این عوارض سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیبات هورمونی به راحتی در اختیار مران قرار می‌گیرد و مردان به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک اقدام به استفاده از این هورمونها کنند.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.1/5 - (30 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من 17 سالمه و آلتم دچار انحراف به سمت چپ هست (عکس) میخواستم بدونم مشکل با عمل جراحی حل خواهد شد؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      زیاد است باید عمل کنید در یو تیوب عمل من را ببینید
  • تصویر کاربر محمد‏ یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    

سلام من محمد۳۱ سالمه و همسرم ۳۱ ساله آقای دکتر سه ماه هست اقدام به باردار کردیم هنوز باردار نشدیم آزمایش همسرم همچی نرمال مشکلی نداره هفت ماه هست رژیم غذایی گرفتیم واسه پسرداری ۲-وقتی من ارضا شدم آب منی داخل واژن همسرم سریع برمیگرده خارج میشه این مشکل چیه ؟ درضمن همسرم در حالت پشت و شیب میخوابه مثلا شب اقدام کردیم تا صبح بلند نشده وقتی صبح بلند میشه یا همان لحظه مایع منی کلا خارج میشه آقای دکتر چیکار باید بکنم ؟ دلیلش چیه ؟؟ ممنون میشم جواب سوالم بدی باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      اینها تاثیر ندارند
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با عرض سلام من یک پسر 11 ماهه دارم از زمان بارداری همسرم وتا 4 ماه بعد از فارغ شدن ایشان هیچ نو رابطه جنسی نداشتیم از 5 ماه پیش هر بار که با همسرم رابطه جنسی دارم به سرعت ارضا میشم بطوری که اصلا خودم لذت نمیبرم چه برسه به ایشان وخیلی زود هم دچار انزال میشم لطفا راهنمایی کنید در ضمن از کاندوم تاخیری هم استفاده میکنم تاثیری نداشته (قبل از باردار شدن همسرم این مشکل را نداشتم)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      با تکرار بهتر میشوید
  • تصویر کاربر نسرین-ا یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما.آقای دکتر پدر من 60 سالشه اوایل فروردین سال 93 با فشار خون بالا به دکتر مراجعه کرد .نزدیکه ده ساله پدرم به فشار خون مبتلاست البته همیشه به طور منظم قرص میخوره وتحت نظر دکتره وخودش با دستگاه فشارسنج همیشه فشارش رو کنترل میکنه ولی ابن بار فشارش یه روز بالا میرفت .دوباره پایین می اومد بعد از مراجعه به دکتر. با آزمایش خون معلوم شد کراتین 2/65است و اوره هم 53.الان ماهی یک بار آزمایش میده وپرهیز غذایی تحت نظر متخصص تغذیه .کراتین خونش بعضی موقع ها میشه 2.ولی بعد از چند ماه دوباره بالا میره .سوالم اینه چرا با پرهیز کامل غذایی واستفاده از دارو .کراتین پایین نمی آید.کمک کنید لطفا چکار کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر داخلی کلیه مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب خدمت دکتر کرمی
    مرد 26 ساله هستم که مدت 2 سال متاهل هستم. تقریبا از زمانی که متاهل شدم به تدریج جهش منی هنگام انزال کاهش یافته و الان تقریبا میشه گفت هیچ جهشی نداره و غلظتش خیلی زیاده و بصورت قطره های غلیظ می ریزه. میخواستم بدونم مشکل چیه و درمانش امکانپذیره یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش بدهید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    ممنون از پاسختون دکتر
    ولی حتی به گفته شما روش میکروسکوپی درصد موفقیت بالایی داره!!
    به نظر شما علت نتیجه دادن عمل چی میتونهه باشه؟
    بنده که تمام مسائل بعداز عمل رو رعایت کردم!!!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      عمل 50 در صد موثر است
  • تصویر کاربر مجتبی شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما من ۳۱ ساله هستم تقریبا چند ماهی است که پوست آلت تناسلی ام زیر کلاهکش ترک هایی وجود دارد که خونریزی ندارد ولی سوزش شدیدی دارد با استفاده از پماد تتراسایکیلین خوب می شود ولی دوباره برمی گردد به نظر شما ممکن است مشکل خاصی وجود داشته باشد باید چه کار کنم؟با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      دكتر پوست
  • تصویر کاربر sepehr شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام . 32 سالم هست. 181 قد و 103 کیلو وزن. ورزش می کنم. حدود 1 ماهی هست که در بیضه چپم درد احساس می کنم که به صورت تیر به کف پا میزنه. بعد از سکس و خود ارضایی خیلی بیشتر می شه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      ارتباطي ندارد
  • تصویر کاربر امید شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    volom-2.5 cc
    color --milky
    lliquefaction--20
    viscosity--normal
    ph--8
    sperm count --95000000
    dirctionlal motile--70
    local motile--5
    non motil--25
    normal morphology--80
    wbc--2-3
    در ضمن واریکوسل هم ندارم دکتر هم برایم فولیک اسد وسلینیوم تجویز کرده است. آقای دکتر سوال را برای بار دوم حضورتان ارسال کردم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشكلي نداريد
  • تصویر کاربر سید شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    جوان 26 ساله هستم که درد شدید و عجیبی در ناحیه ی رگ های منتهی به هر دو بیضه دارم ( که به گمانم واریکوسل ها هستند) / ( قبلا فقط بیضه راست بود )
    اگر در ابتدا یا در طول درد دراز نکشم و یا لااقل پاهایم را در حالت نشسته دراز نکنم درد بیشتر و بیشتر میشود که یک احساس سنگینی شدید در ناحیه ی رگ ها و خود بیضه است. بعد از گذشت ساعاتی از درد ، با باد معده ، به میزان زیادی از دردم کاسته میشود.
    در کودکی فتقم را عمل کرده ام.
    دکتر رفتم و فقط تشخیص فتق داده و گفته بار سنگین بلند نکنم اما بی بلند کردن بار سنگین هم مشکل ایجاد میشود ! بیشتر ، در حالاتی این درد شروع میشود که تحریک پذیریِ غیر واقعی و بی جا رخ میدهد ( مثلا در خیابان در حال راه رفتن ) اما نه رابطه ی جنسی و نه اتفاق دیگری می افتد که بخواهم کامل تحریک شوم.

    ممنون می شوم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونگرافي سالم باشد مشكلي نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر واحد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی. لطفا راههای درمان زودانزالی رو برام توضیح بدین. ممنون میشم. چه روشهایی انجام بدم که زود انزالی نداشته باشم. واقعا ممنون میشم. پاینده باشی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایتم کاملا توضیح داده بخوانید
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 703 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر بنده از زمان مجردی با زود انزالی مواجه بودم و کوچکی آلت موقع نزدیکی. با همسرم زود ارضا میشم با 4 بار دخول دارویی هست که بی حس کننده نباشه چون اسپری بی حسی سکس حال نمیده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطالب زود انزالی سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 947 مشاهده پرسش
    ۱- انزال با کوچکترین تحریک و بدون تماس. با سلام ، علت این نوع زود انزالی چیست و ایا درمان دارد؟ لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب زود انزالی سایتم را بخوانید
  • تصویر کاربر زهراپناهی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما اقای دکتر برای تست سرطان به ازمایشگاه مراجعه کردم اما بعد از یک هفته سوزش پس از مراجعه به دکتر به من گفتن به علت الوده بودن دستگاه دچار تبخال تناسلی شده ام اما روی لب تناول ندارم بسیار درد دارم خواااااااااااهش میکنم بفرمایید, ایا چون دستگاه الوده بوده است میتواند باعث ایجاد ایدز شود؟؟؟ من خانمی ۴۷ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها راه انتقال تب خال جنسی است2-نه باعث ایدز نمیشود
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر کرمی
    اندازه آلت تناسلی من در حالت نعوظ 16 سانت و زخامتش 13 سانته که به نظر خودم کوچیک میاد و دچار انزال زودرس یعنی زیر 2 دقیقه هستم و از این امر خجالت می کشم و به خاطر همین ازدواجم به تاخیر افتاده آیا راهی برای درمان من در هر دو قسمت وجود دارد .
    میشه لطف کنید جوابرو به ایمیلم ارسال کنید .
    از بذل و توجه جنابعالی سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه بالای 12 در حالت نعوظ نرمال است از نظر پزشگی
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 721 مشاهده پرسش
    سلام دکنر
    من 26 ساله هستم
    در دوران نوجوانی خود ارضایی شدید داشتم
    از 12 سالگی
    از 19 سالگی دچار عارضه شدم
    به هرجا بدنم فشار بیاد یا دست وسرم رو تکون بدنم دچار لرزش خفیف میشم
    به طوری که فقط خودم میفهمم
    هنگام اضطراب دچار لرزش شدید می شم به طوری که با میزان اضطراب مطابق نیست
    بار اول در دانشگاه به طور داوطلبانه برای حل مساله رفته بودم
    که این اتفاق برایم افتاد و خودم متعجب شدم
    بعدا دچار انزال زودرس هم شدم
    از او موقع تا حالا دکتر زیاد رفتم
    غدد-مغز و اعصاب حتی روان پزشک
    قرص هم خوردم ولی فایده داشت
    ولی راستش هنگام مراجعه به دکتر روم نمی شد اون کاری را که می کردم بگم
    و انزال رو هم نمی گفتم.
    ایا این عوارض ان کار است؟
    درمان دارد؟
    به شما باید مراجعه کنم؟
    ببخشید طولانی شد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی ندارید جز مسائل روحی و روانی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب