اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

یائسگی مردانه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یائسگی مردانه چیست؟ آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و 50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه یا یائسگی مردانه هستند. مردم یائسگی را واژه‌ای زنانه و پدیده‌ای فیزیولوژیک می‌دانند که در آن هومونهای زنانه وعادت ماهیانه حول وحوش 50 سالگی قطع می‌شود.

جالب است بدانید که مشابه این روند در مردان نیز دیده می‌شود ولی سیر یائسگی مردانه متفاوت‌تر و بسیار آهسته تر از یائسگی زنانه است طوری که برای مرد محسوس نیست ولی در بعضی از مردان این کاهش آنقدر سریع است که مشکلاتی جسمی و زناشوئی برایشان پدید می‌آورد.

در ادامه گفتگو با دکتر حسین کرمی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری چاپ شده در مجله سلامت آمده است. دکتر حسین کرمی فوق تخصص بیمارهای کلیه ومجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشتر درباره علت یائسگی مردانه ، نشانه‌ها و درمان آن می‌گوید:

چرا مردان یائسه می‌شوند؟

مرد مبتلا به سرطان بیضه

یائسگی مردانه با کاهش هورمون تستوسترون که نوعی هورمون آندروژنی است ظاهر می‌شود. این کاهش بعد از سن 40 سالگی برای همه مردان رخ می‌دهد. البته ترشح تستوسترون روند نزولی را طی می‌کند ولی قطع نمی‌شود و مردان قدرت باروری را از دست نمی‌دهند.

میزان کاهش آندروژن‌ها در هر مردی سالانه حدود یک درصد است. آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه هستند.

کاهش هورمونهای مردانه با چه علائمی در مردان همراه است؟

کاهش میل جنسی ، کاهش حجم عضلات، کاهش تمرکز، اختلال در خواب، ضعف، بی‌حالی وخستگی زودرس می‌توانند از علائم کاهش هورمون تستسترون باشند. البته وجود این علائم صرفا به معنای یائسگی مردانه نیست و باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود.

یعنی باید سطح هورمون در آزمایشگاه اندازه گرفته شود؟

در آزمایشگاه سطح هورمون تستوسترون خون اندازه‌گیری می‌شود. اگر سطح هورمون کمتر از 200 نانوگرم در 100 سی‌سی خون باشد؛ آندروپوز یا یائسگی مردانه اتفاق افتاده است ولی اگر بین 200 تا 300 نانوگرم در 100 سی سی خون باشد نشان از کاهش هورمون یا شروع یائسگی دارد.

در مردان یائسه یا در حال یائسگی بیمار از نظر کلسترول و هورمون ال دی ال نیز بررسی می‌شود چون با قطع هورمون مردانه این دو افزایش می‌یابند که عاملی هستند برای تصلب شرائین و احتمال حملات قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند. بنابراین جلوگیری از یائسگی زودرس و به تاخیر انداختن آن نقش مهمی در سلامت جنسی و جسمی مردان دارد.

کاهش میل جنسی در مردان

آیا کاهش میل جنسی در مردان همیشه به دلیل کاهش هورمونهای جنسی است؟

کاهش میل جنسی ممکن است ریشه در مسائل روحی روانی مانند افسردگی، اختلالات خلقی یا بیماریهای جسمی مانند دیابت، فشارخون مزمن و… داشته باشد. همچنین مردانی که خواب خوبی ندارند شغل پراسترس دارند و به طور کلی کیفیت زندگی‌شان خوب نیست ممکن است کاهش میل جنسی داشته باشند بدون اینکه سطح هورمون تستوسترونشان پائین باشد. گاهی علت قطع یا کاهش تستوسترون ازجای دیگری است .

ترشح تستوسترون از غده‌ای به نام هیپوتالاموس و با ترشح هورمونی به نام جی ان آر اچ تنظیم می‌شود. این هورمون هیپوفیز را تحریک کرده و هورمون دیگری به نام ال اچ ترشح می‌شود که باعث تحریک بیضه و ترشح تستوسترون می‌شود. اگر به هر دلیل اختلالی در این مسیر وجود داشته باشد ترشح تستوسترون با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین وقتی مردی با شکایت کاهش میل جنسی به پزشک مراجعه می‌کند همه جوانب باید در نظر گرفته شود.

مردان چه کار کنند تا دچار یائسگی مردانه نشوند یا لااقل بتوانند آن را به تاخیر اندازند؟

کاهش تستوسترون خون با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر و جزئی از پدیده فیزیولوژیک بدن است. برای اینکه یائسگی مردانه را خفیف‌تر و شدت آن را به تاخیر بیاندازیم باید سبک زندگی سالم باشد. استعمال دخانیات، الکل، عدم تحرک، اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، وجود بیماریهای روحی روانی، وجود بیماریهای زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت کنترل نشده، مصرف داروهای اعصاب و روانگردان به تدریج باعث کاهش هورمون مردانه و ایجاد آندروپوز زودرس در مرد می‌شود.

یائسگی مردانه درمان دارد؟

بهترین درمان برای یائسگی مردان، پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگی‌شان را به خصوص بعد از 40 سالگی بهتر کنند. مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماریهای زمینه‌ای را کنترل کنند، بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون را کنترل کنند.

در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد می‌توان با جایگزین کردن هورمونها جی ان آر اچ یا ال اچ مشکل بیمار را برطرف کرد. اما وقتی برای مردی تشخیص آندروپوز داده شد و هورمون تستوسترون پائین بود بهترین کار این است که درمان آغاز شود.

اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است؛ البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک تجویز شود چون تستوسترون زیاد عوارض خطرناکی برای بیمار دارد.چه عارضه‌ای؟ ورزشکاران زیادی را مشاهده می‌کنیم که از هورمون تستوسترون به عنوان داروئی برای عضله‌سازی استفاده می‌کنند.

تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن دارای عوارضی است. یکی از این عوارض سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیبات هورمونی به راحتی در اختیار مران قرار می‌گیرد و مردان به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک اقدام به استفاده از این هورمونها کنند.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.1/5 - (32 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهتاب دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب. خانمی سی ساله هستم که حدودا از چهار سال پیش که ازدواج کردم به طور متناوب با فاصله زمانی شش ماه یکبار مبتلا به تبخال تناسلی شده ام. قبل از ازدواج سابقه این بیماری را نداشته اما همسرم زمینه این بیماری را داشته. در حال حاضر در اواخر ماه اول بارداری هستم ومجددا مبتلا به بیماری تبخال تناسلی شده ام ومجبور به مصرف قرص آسایکلوویر هستم پرسشی که از جنابعالی دارم، آیا با مصرف این قرص خطری جنین من را تهدید نمیکند؟ ؟ سپاس فراوان از عنایت شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر مهتاب دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام وعرض ادب. خانمی سی ساله هستم که حدودا از چهار سال پیش که ازدواج کردم به طور متناوب با فاصله زمانی شش ماه یکبار مبتلا به تبخال تناسلی میشوم که من هرگز قبلا هیچگونه سابقه ای از این بیماری نداشتم. اما همسرم زمینه این بیماری را داشته. در حال حاضر اواخر ماه اول بارداری هستم ومجددا مبتلا به این بیماری شده ام ومجبور به مصرف قرص آسایکلوویر هستم که در غیر اینصورت بیماری حادتر وغیر قابل تحمل میشود. پرسشی که از جنابعالی دارم، آیا با مصرف این قرص خطری جنین من را تهدید نمیکند؟ ؟ سپاس فراوان از عنایت شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      چرا ضرر دارد
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام من پسری 14 ساله هستم که واریکوسل خود را عمل کردم (حدودا یک سال پیش) اما بعد از این مدت واریکوسل عود کرده و با عث کوچک ماندن بیضه مبتلا شده است.به پزشک جراح مراجعه کردم و او گفت که مشکلی نیست و من همه ی رگ های واریسی را بسته ام.بعد از سونوگرافی معلوم شد که عود کرده است.
    دکتر جراح گفت که فعلا عمل دوباره ممکن است خطرناک باشد و بعد از 5 - 6 سال دوباره عمل میکنم.
    سئوال من این است که آیا در آینده مشکلی برای باروری خواهم داشت یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      عمل نمیخواهد
  • تصویر کاربر ashkan دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر
    در سونو که انجام دادم نوشته
    بیضه ها دارای اکوی و اندازه ی طبیعی میباشند.
    در کپسول بیضه ی چپ چند توده ی کلسیفیه مشاهده شده که بزرگترین ان به قطر 3 میلیمتر میباشد به احتمال زیاد ضایعات عفونی یا گرانولوماتوز قدیمیه کلسیفیه میباشد.
    اپیدیدیم در دو طرف وضعیت نرمال دارد.
    1 سال قبل از این هم سونو گرافی انجام دادم این توده های کلسیفیه مشاهده نشده بود.
    سوالم اینه علت به وجود امدن این توده ها چیست؟حتما نشان از بیماری مقاربتیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو جدید بکنید
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    خسته نباشید:
    اقای دکتر مادرم 42 سال سن دارد. از پارسال متوجه شدیم که زیر چشم های مادرم ورم می کند. بعد از آمازیش 24 ساعته و سونوگرافی فهمیدیم که کلیه های پروتیین دفع می کند.
    بعد نمونه برداری شدن تحت نظرمتخصص. مشخص شد که بیماری فشار خون مزمن داشته.
    و چند ماهی بود که قرص فشار پوزارکس + کپسول نئورال 100 مصرف می کرد ورمش کم شده بود و دفع پروتیینش هم کمتر شده بود.
    اما چند روزیه باز زیر چشاش ورم کرده.
    در آزمایش جدید پروتیینادرارش 2600 هستش.
    آقای دکتر راه درمان چیه؟ باید چی کار کنیم؟
    ایا درمان میشه؟
    بعد خدا امیدمان به شماست...
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      کار من نیست
  • تصویر کاربر حامد دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    با سلام
    من در هنگام برقراری رابطه جنسی با همسرم دچار کمبودن نعوذ هستم تا حدی که باعث ایجاد نارضایتی در وی شده است.
    با پیگیری و پرس و جو از اطرافیانم آنها قرص vigrx را به من معرفی کرده اند. لطفا شما من را راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر مرتضی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ببخشید که این سوال رو می پرسم من 24 سالمه و مجردم و هیچ بیماری هم ندارم ولی الت تناسلی من موقع نعوظ در بعضی وقت ها به قدری بزرگ میشود که تا به حال به اندازه در نیامده و باعث تعجب من میشود و بعضی وقت ها هم در موقع نعوظ به قدری کوچک میشود که باز جای تعجب دارد.میخاستم بدونم چیکار کنم که همیشه به حالت بسیار بزرگ نعوظ داشته باشم.؟ایا اصلا مشکلی دارم؟ باورتون نمیشه ولی من هنوز به خاطر این مشکل نمیدونم که التم اندازه اش چقدر است.ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گرامی.
    روز بخیر سوالی داشتم بسیار مهم و لطفا راهنماییم کنید.
    1سال پیش رابطه ای داشتم بدون رعایت کردن موارد بهداشتی و بدون دخول که1 روز بعد از ارضاء درد شدیدی در لگن سمت راست بالای بیضه احساس کردم به مدت 1 هفته درد شدیدتر شد با خود ارضایی توانستم موادی زرد رنگ از التم خراج کنم که درد از بین رفت.اما 1 روز بعد و به مدت 1 هفته ی دیگر درد همان قسمت شروع و یک دانه ای زرد رنگ بالای التم در زیر شکم بوجود امد که باز با خود ارضایی ماده را خارج کردم که این بار فقط سفید بودند و درد و دانه از بین رفت.اما گلو دردم شروع شد!!ولی بعد از چند ساعت درد زیر شکمم طرف راست را احساس کردم و کم کم درد به نواحی سمت راست بدنم (فک کنم کلیه و کبد ) باشد را درگیر خود کرد و با ازمایشات متعدد که انجام دادم همه چیز خوب بود.
    الان بعد از گذشت 1.5 هنوز درد و سوزش پهلو سمت راست و حتی پشت پهلو سمت راست و هر از چند گاهی سوزش ادرار نیز دارم و تازگیا چشمانم به شدت درد و سوزش دارن و همراه با سردرد هستم _ سستی در هر دو ران پا را دارم.
    ((ازمایشات انجام شده از طریق خون بوده اند و کشت ادرار.))
    هر چه ازمایش میدهم مشکلی نیست و نمیدانم چرا هنوز دردها و سوزهای مختلف دارم
    با تشکر از دکتر گرامی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی اقای دکتر من برای سفت الت ب دکتر مرجعه کردم و ب من گفت روغن زالو استفاده کن ایا این دارو مورد نظر تاثیری بر سفتی الت دارد ممنون میشم راهنمایم کنی و بگید چیکار کنم ممتون توروخدا کمک کن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      من توصیه نمیکنم
  • تصویر کاربر امیررضا دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 769 مشاهده پرسش
    سلام من الان 15 ساله هستم و نگرانم برای استمنا در اینده مبتلا به ناباروری بشم الان بهترین راه حل برای من چیست ؟؟ برای زیاد شدن منی سالم ... لطفا کمک کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      قطع ان
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر واحد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 621 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی. لطفا راههای درمان زودانزالی رو برام توضیح بدین. ممنون میشم. چه روشهایی انجام بدم که زود انزالی نداشته باشم. واقعا ممنون میشم. پاینده باشی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایتم کاملا توضیح داده بخوانید
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 717 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر بنده از زمان مجردی با زود انزالی مواجه بودم و کوچکی آلت موقع نزدیکی. با همسرم زود ارضا میشم با 4 بار دخول دارویی هست که بی حس کننده نباشه چون اسپری بی حسی سکس حال نمیده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطالب زود انزالی سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 964 مشاهده پرسش
    ۱- انزال با کوچکترین تحریک و بدون تماس. با سلام ، علت این نوع زود انزالی چیست و ایا درمان دارد؟ لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب زود انزالی سایتم را بخوانید
  • تصویر کاربر زهراپناهی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما اقای دکتر برای تست سرطان به ازمایشگاه مراجعه کردم اما بعد از یک هفته سوزش پس از مراجعه به دکتر به من گفتن به علت الوده بودن دستگاه دچار تبخال تناسلی شده ام اما روی لب تناول ندارم بسیار درد دارم خواااااااااااهش میکنم بفرمایید, ایا چون دستگاه الوده بوده است میتواند باعث ایجاد ایدز شود؟؟؟ من خانمی ۴۷ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها راه انتقال تب خال جنسی است2-نه باعث ایدز نمیشود
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 618 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر کرمی
    اندازه آلت تناسلی من در حالت نعوظ 16 سانت و زخامتش 13 سانته که به نظر خودم کوچیک میاد و دچار انزال زودرس یعنی زیر 2 دقیقه هستم و از این امر خجالت می کشم و به خاطر همین ازدواجم به تاخیر افتاده آیا راهی برای درمان من در هر دو قسمت وجود دارد .
    میشه لطف کنید جوابرو به ایمیلم ارسال کنید .
    از بذل و توجه جنابعالی سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه بالای 12 در حالت نعوظ نرمال است از نظر پزشگی
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 735 مشاهده پرسش
    سلام دکنر
    من 26 ساله هستم
    در دوران نوجوانی خود ارضایی شدید داشتم
    از 12 سالگی
    از 19 سالگی دچار عارضه شدم
    به هرجا بدنم فشار بیاد یا دست وسرم رو تکون بدنم دچار لرزش خفیف میشم
    به طوری که فقط خودم میفهمم
    هنگام اضطراب دچار لرزش شدید می شم به طوری که با میزان اضطراب مطابق نیست
    بار اول در دانشگاه به طور داوطلبانه برای حل مساله رفته بودم
    که این اتفاق برایم افتاد و خودم متعجب شدم
    بعدا دچار انزال زودرس هم شدم
    از او موقع تا حالا دکتر زیاد رفتم
    غدد-مغز و اعصاب حتی روان پزشک
    قرص هم خوردم ولی فایده داشت
    ولی راستش هنگام مراجعه به دکتر روم نمی شد اون کاری را که می کردم بگم
    و انزال رو هم نمی گفتم.
    ایا این عوارض ان کار است؟
    درمان دارد؟
    به شما باید مراجعه کنم؟
    ببخشید طولانی شد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی ندارید جز مسائل روحی و روانی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب