اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

یائسگی مردانه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یائسگی مردانه چیست؟ آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و 50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه یا یائسگی مردانه هستند. مردم یائسگی را واژه‌ای زنانه و پدیده‌ای فیزیولوژیک می‌دانند که در آن هومونهای زنانه وعادت ماهیانه حول وحوش 50 سالگی قطع می‌شود.

جالب است بدانید که مشابه این روند در مردان نیز دیده می‌شود ولی سیر یائسگی مردانه متفاوت‌تر و بسیار آهسته تر از یائسگی زنانه است طوری که برای مرد محسوس نیست ولی در بعضی از مردان این کاهش آنقدر سریع است که مشکلاتی جسمی و زناشوئی برایشان پدید می‌آورد.

در ادامه گفتگو با دکتر حسین کرمی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری چاپ شده در مجله سلامت آمده است. دکتر حسین کرمی فوق تخصص بیمارهای کلیه ومجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشتر درباره علت یائسگی مردانه ، نشانه‌ها و درمان آن می‌گوید:

چرا مردان یائسه می‌شوند؟

مرد مبتلا به سرطان بیضه

یائسگی مردانه با کاهش هورمون تستوسترون که نوعی هورمون آندروژنی است ظاهر می‌شود. این کاهش بعد از سن 40 سالگی برای همه مردان رخ می‌دهد. البته ترشح تستوسترون روند نزولی را طی می‌کند ولی قطع نمی‌شود و مردان قدرت باروری را از دست نمی‌دهند.

میزان کاهش آندروژن‌ها در هر مردی سالانه حدود یک درصد است. آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه هستند.

کاهش هورمونهای مردانه با چه علائمی در مردان همراه است؟

کاهش میل جنسی ، کاهش حجم عضلات، کاهش تمرکز، اختلال در خواب، ضعف، بی‌حالی وخستگی زودرس می‌توانند از علائم کاهش هورمون تستسترون باشند. البته وجود این علائم صرفا به معنای یائسگی مردانه نیست و باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود.

یعنی باید سطح هورمون در آزمایشگاه اندازه گرفته شود؟

در آزمایشگاه سطح هورمون تستوسترون خون اندازه‌گیری می‌شود. اگر سطح هورمون کمتر از 200 نانوگرم در 100 سی‌سی خون باشد؛ آندروپوز یا یائسگی مردانه اتفاق افتاده است ولی اگر بین 200 تا 300 نانوگرم در 100 سی سی خون باشد نشان از کاهش هورمون یا شروع یائسگی دارد.

در مردان یائسه یا در حال یائسگی بیمار از نظر کلسترول و هورمون ال دی ال نیز بررسی می‌شود چون با قطع هورمون مردانه این دو افزایش می‌یابند که عاملی هستند برای تصلب شرائین و احتمال حملات قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند. بنابراین جلوگیری از یائسگی زودرس و به تاخیر انداختن آن نقش مهمی در سلامت جنسی و جسمی مردان دارد.

کاهش میل جنسی در مردان

آیا کاهش میل جنسی در مردان همیشه به دلیل کاهش هورمونهای جنسی است؟

کاهش میل جنسی ممکن است ریشه در مسائل روحی روانی مانند افسردگی، اختلالات خلقی یا بیماریهای جسمی مانند دیابت، فشارخون مزمن و… داشته باشد. همچنین مردانی که خواب خوبی ندارند شغل پراسترس دارند و به طور کلی کیفیت زندگی‌شان خوب نیست ممکن است کاهش میل جنسی داشته باشند بدون اینکه سطح هورمون تستوسترونشان پائین باشد. گاهی علت قطع یا کاهش تستوسترون ازجای دیگری است .

ترشح تستوسترون از غده‌ای به نام هیپوتالاموس و با ترشح هورمونی به نام جی ان آر اچ تنظیم می‌شود. این هورمون هیپوفیز را تحریک کرده و هورمون دیگری به نام ال اچ ترشح می‌شود که باعث تحریک بیضه و ترشح تستوسترون می‌شود. اگر به هر دلیل اختلالی در این مسیر وجود داشته باشد ترشح تستوسترون با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین وقتی مردی با شکایت کاهش میل جنسی به پزشک مراجعه می‌کند همه جوانب باید در نظر گرفته شود.

مردان چه کار کنند تا دچار یائسگی مردانه نشوند یا لااقل بتوانند آن را به تاخیر اندازند؟

کاهش تستوسترون خون با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر و جزئی از پدیده فیزیولوژیک بدن است. برای اینکه یائسگی مردانه را خفیف‌تر و شدت آن را به تاخیر بیاندازیم باید سبک زندگی سالم باشد. استعمال دخانیات، الکل، عدم تحرک، اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، وجود بیماریهای روحی روانی، وجود بیماریهای زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت کنترل نشده، مصرف داروهای اعصاب و روانگردان به تدریج باعث کاهش هورمون مردانه و ایجاد آندروپوز زودرس در مرد می‌شود.

یائسگی مردانه درمان دارد؟

بهترین درمان برای یائسگی مردان، پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگی‌شان را به خصوص بعد از 40 سالگی بهتر کنند. مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماریهای زمینه‌ای را کنترل کنند، بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون را کنترل کنند.

در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد می‌توان با جایگزین کردن هورمونها جی ان آر اچ یا ال اچ مشکل بیمار را برطرف کرد. اما وقتی برای مردی تشخیص آندروپوز داده شد و هورمون تستوسترون پائین بود بهترین کار این است که درمان آغاز شود.

اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است؛ البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک تجویز شود چون تستوسترون زیاد عوارض خطرناکی برای بیمار دارد.چه عارضه‌ای؟ ورزشکاران زیادی را مشاهده می‌کنیم که از هورمون تستوسترون به عنوان داروئی برای عضله‌سازی استفاده می‌کنند.

تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن دارای عوارضی است. یکی از این عوارض سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیبات هورمونی به راحتی در اختیار مران قرار می‌گیرد و مردان به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک اقدام به استفاده از این هورمونها کنند.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.1/5 - (32 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر rahmam جمعه ۱۸ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    man bad az modati ke ba dostam sohbat mikonam beeyzam dard mikone mikhastam bedonam moshkel khasi vozod dare va in ke moshke kheyli hade?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۸ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 801 مشاهده پرسش
    از روز شنبه به طور ناگهانی متوجه شل شدن آلتم شدم و هنوز به همان شکل نشان دهنده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      بياييد ببينم
  • تصویر کاربر اصغر جمعه ۱۸ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 715 مشاهده پرسش
    سلام من الت تناسلیم کوچیک هست وکامل هم بلند نمیشه و زود انزالی هم دارم میخواستم بدانم درمانش چیست و ایا هزینه درمان با بیمه انجام میشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      مطالب سايت من را بخوانيد در اين مورد
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۸ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    با سلام، من مدتی قبل در بیضه ی سمت راست درد و تورم حس کردم، پس از مراجعه به پزشک و انجام سونوگرافی چیز مهمی دیده نشد و فقط چند قرص تجویز شد درد از بین رفت ولی تورم همچنان وجود دارد، بعد از مدتی مجدد به پزشک دیگری مراجعه کردم و ایشان هم پس از بررسی گفتند چیز مهمی نیست و این مقدار تورم طبیعی است، می خواستم بدانم آیا این تورم ممکن است موجب سرطان بیضه شود و یا روی باروری اثرگذار باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      نه اصلا
  • تصویر کاربر ویدا جمعه ۱۸ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۲۰ روزه به صورت ناگهانی پهلو درد گرفتم تا بعد سونوگرافی فهمیدم هر دو کلیه ام ورم کرده .و درد شدید دارم هر روز بیشتر میگذره دردم شدید تر میشه دکترم رفتم هیچی نگفتن فقط مسکن دادن .میشه کمکم کنید .۲بار سونوگرافی دادم و اسکن هسته ایم گرفتم .خواهش میکنم بگید درمان داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد نوار عَصّب مثانه بگيريد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    3. تصویر کاربر ویدا جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      نوار عصب مثانه کجاها انجام میشه داد؟.نمیشه همینجوری درمان کرد .بر اثر چیه .خیلی درد دارم احساس میکنم دو طرفم خیلی سنگین شده ..ممنون که راهنمایم میکنید .
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      جواب سونو را ديدم طبيعي است ديگر نيازي نيست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام . بنده جوانی 27 ساله و متاهل هستم و تاکنون هم قصد بچه دار شدن نداشتم .در مراجعه به پزشک به من گفته شد واریکوسل گرید 2 و 3 دوطرفه دارم . در زمان کودکی هم سابقه عمل فتق دو طرف رو داشتم که والدین اطلاع ندارند واریکوسل هم جراحی شده یانه همزمان، در ضمن پدر بنده نیز عمل رو انجام دادن .حال میخواستم سوال کنم به نظر شما کدام نوع عمل رو پیشنهاد میکنید و با توجه به اینکه من ساکن شهرستان و در استان لرستان هستم و در حال حاضر آخرین ماه های خدمت سربازی رو دارم میگذرونم آیا شما در بیمارستان های تحت قرارداد با نیروی مسلح این عمل رو انجام میدید یا خیر؟ و اگر بنده به تهران مراجعه کنم با توجه به مسافت طولانی آیا پس از عمل و مرخص شدن میتونم بلافاصله با اتوبوس به شهرستان با مسافت 500 کیلومتر برگردم ؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد حضوري معاينه شويد
  • تصویر کاربر حامد جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر. روزتون بخیر.
    من بیضه ی راستم بالاتر از بیضه ی چپم هست و ظاهرا باید بیضه ی چپ بالاتر باشه. میخواستم بدونم آیا طبیعی هست این موضوع ? لازم هست به دکتر مراجعه کنم?
    دکتر خوب در اصفهان چه کسی رو معرفی میفرمایید?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      بله دكتر ارولوگ
  • تصویر کاربر reza جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید.فیلم جراحی آلت کج را دیدم یه سوال داشتم در این مورد میخواستم بدونم در این جراحی از بخیه ی جذب شونده استفاده میکنید یا بخیه ی معمولی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      غير جذبي
  • تصویر کاربر ارش جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2583 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید این سوال خیلیا هست لطفا پاسخ دهید. اندازه دست و انگشتان دست اقایان چه از نظر طول و چه از نظر قطر انگشتان چه ارتباطی با سایز الت تناسلی دارد؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام.حدود بیست و یک سال سن دارم و طول آلتم در حالت نعوظ 15 سانت می باشد.عکس از آلتم ضمیمه کردم تا ببینم آیا نیاز به جراحی دارد یا نه.اگر امکانش هست در مورد هزینه ی جراحی هم یه توضیحی بدهید ممنون می شوم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      نه عمل نميخواهد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر واحد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی. لطفا راههای درمان زودانزالی رو برام توضیح بدین. ممنون میشم. چه روشهایی انجام بدم که زود انزالی نداشته باشم. واقعا ممنون میشم. پاینده باشی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایتم کاملا توضیح داده بخوانید
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 713 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر بنده از زمان مجردی با زود انزالی مواجه بودم و کوچکی آلت موقع نزدیکی. با همسرم زود ارضا میشم با 4 بار دخول دارویی هست که بی حس کننده نباشه چون اسپری بی حسی سکس حال نمیده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطالب زود انزالی سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 961 مشاهده پرسش
    ۱- انزال با کوچکترین تحریک و بدون تماس. با سلام ، علت این نوع زود انزالی چیست و ایا درمان دارد؟ لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب زود انزالی سایتم را بخوانید
  • تصویر کاربر زهراپناهی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما اقای دکتر برای تست سرطان به ازمایشگاه مراجعه کردم اما بعد از یک هفته سوزش پس از مراجعه به دکتر به من گفتن به علت الوده بودن دستگاه دچار تبخال تناسلی شده ام اما روی لب تناول ندارم بسیار درد دارم خواااااااااااهش میکنم بفرمایید, ایا چون دستگاه الوده بوده است میتواند باعث ایجاد ایدز شود؟؟؟ من خانمی ۴۷ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها راه انتقال تب خال جنسی است2-نه باعث ایدز نمیشود
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 616 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر کرمی
    اندازه آلت تناسلی من در حالت نعوظ 16 سانت و زخامتش 13 سانته که به نظر خودم کوچیک میاد و دچار انزال زودرس یعنی زیر 2 دقیقه هستم و از این امر خجالت می کشم و به خاطر همین ازدواجم به تاخیر افتاده آیا راهی برای درمان من در هر دو قسمت وجود دارد .
    میشه لطف کنید جوابرو به ایمیلم ارسال کنید .
    از بذل و توجه جنابعالی سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه بالای 12 در حالت نعوظ نرمال است از نظر پزشگی
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 731 مشاهده پرسش
    سلام دکنر
    من 26 ساله هستم
    در دوران نوجوانی خود ارضایی شدید داشتم
    از 12 سالگی
    از 19 سالگی دچار عارضه شدم
    به هرجا بدنم فشار بیاد یا دست وسرم رو تکون بدنم دچار لرزش خفیف میشم
    به طوری که فقط خودم میفهمم
    هنگام اضطراب دچار لرزش شدید می شم به طوری که با میزان اضطراب مطابق نیست
    بار اول در دانشگاه به طور داوطلبانه برای حل مساله رفته بودم
    که این اتفاق برایم افتاد و خودم متعجب شدم
    بعدا دچار انزال زودرس هم شدم
    از او موقع تا حالا دکتر زیاد رفتم
    غدد-مغز و اعصاب حتی روان پزشک
    قرص هم خوردم ولی فایده داشت
    ولی راستش هنگام مراجعه به دکتر روم نمی شد اون کاری را که می کردم بگم
    و انزال رو هم نمی گفتم.
    ایا این عوارض ان کار است؟
    درمان دارد؟
    به شما باید مراجعه کنم؟
    ببخشید طولانی شد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی ندارید جز مسائل روحی و روانی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب