اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

یائسگی مردانه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یائسگی مردانه چیست؟ آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و 50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه یا یائسگی مردانه هستند. مردم یائسگی را واژه‌ای زنانه و پدیده‌ای فیزیولوژیک می‌دانند که در آن هومونهای زنانه وعادت ماهیانه حول وحوش 50 سالگی قطع می‌شود.

جالب است بدانید که مشابه این روند در مردان نیز دیده می‌شود ولی سیر یائسگی مردانه متفاوت‌تر و بسیار آهسته تر از یائسگی زنانه است طوری که برای مرد محسوس نیست ولی در بعضی از مردان این کاهش آنقدر سریع است که مشکلاتی جسمی و زناشوئی برایشان پدید می‌آورد.

در ادامه گفتگو با دکتر حسین کرمی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری چاپ شده در مجله سلامت آمده است. دکتر حسین کرمی فوق تخصص بیمارهای کلیه ومجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشتر درباره علت یائسگی مردانه ، نشانه‌ها و درمان آن می‌گوید:

چرا مردان یائسه می‌شوند؟

مرد مبتلا به سرطان بیضه

یائسگی مردانه با کاهش هورمون تستوسترون که نوعی هورمون آندروژنی است ظاهر می‌شود. این کاهش بعد از سن 40 سالگی برای همه مردان رخ می‌دهد. البته ترشح تستوسترون روند نزولی را طی می‌کند ولی قطع نمی‌شود و مردان قدرت باروری را از دست نمی‌دهند.

میزان کاهش آندروژن‌ها در هر مردی سالانه حدود یک درصد است. آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه هستند.

کاهش هورمونهای مردانه با چه علائمی در مردان همراه است؟

کاهش میل جنسی ، کاهش حجم عضلات، کاهش تمرکز، اختلال در خواب، ضعف، بی‌حالی وخستگی زودرس می‌توانند از علائم کاهش هورمون تستسترون باشند. البته وجود این علائم صرفا به معنای یائسگی مردانه نیست و باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود.

یعنی باید سطح هورمون در آزمایشگاه اندازه گرفته شود؟

در آزمایشگاه سطح هورمون تستوسترون خون اندازه‌گیری می‌شود. اگر سطح هورمون کمتر از 200 نانوگرم در 100 سی‌سی خون باشد؛ آندروپوز یا یائسگی مردانه اتفاق افتاده است ولی اگر بین 200 تا 300 نانوگرم در 100 سی سی خون باشد نشان از کاهش هورمون یا شروع یائسگی دارد.

در مردان یائسه یا در حال یائسگی بیمار از نظر کلسترول و هورمون ال دی ال نیز بررسی می‌شود چون با قطع هورمون مردانه این دو افزایش می‌یابند که عاملی هستند برای تصلب شرائین و احتمال حملات قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند. بنابراین جلوگیری از یائسگی زودرس و به تاخیر انداختن آن نقش مهمی در سلامت جنسی و جسمی مردان دارد.

کاهش میل جنسی در مردان

آیا کاهش میل جنسی در مردان همیشه به دلیل کاهش هورمونهای جنسی است؟

کاهش میل جنسی ممکن است ریشه در مسائل روحی روانی مانند افسردگی، اختلالات خلقی یا بیماریهای جسمی مانند دیابت، فشارخون مزمن و… داشته باشد. همچنین مردانی که خواب خوبی ندارند شغل پراسترس دارند و به طور کلی کیفیت زندگی‌شان خوب نیست ممکن است کاهش میل جنسی داشته باشند بدون اینکه سطح هورمون تستوسترونشان پائین باشد. گاهی علت قطع یا کاهش تستوسترون ازجای دیگری است .

ترشح تستوسترون از غده‌ای به نام هیپوتالاموس و با ترشح هورمونی به نام جی ان آر اچ تنظیم می‌شود. این هورمون هیپوفیز را تحریک کرده و هورمون دیگری به نام ال اچ ترشح می‌شود که باعث تحریک بیضه و ترشح تستوسترون می‌شود. اگر به هر دلیل اختلالی در این مسیر وجود داشته باشد ترشح تستوسترون با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین وقتی مردی با شکایت کاهش میل جنسی به پزشک مراجعه می‌کند همه جوانب باید در نظر گرفته شود.

مردان چه کار کنند تا دچار یائسگی مردانه نشوند یا لااقل بتوانند آن را به تاخیر اندازند؟

کاهش تستوسترون خون با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر و جزئی از پدیده فیزیولوژیک بدن است. برای اینکه یائسگی مردانه را خفیف‌تر و شدت آن را به تاخیر بیاندازیم باید سبک زندگی سالم باشد. استعمال دخانیات، الکل، عدم تحرک، اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، وجود بیماریهای روحی روانی، وجود بیماریهای زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت کنترل نشده، مصرف داروهای اعصاب و روانگردان به تدریج باعث کاهش هورمون مردانه و ایجاد آندروپوز زودرس در مرد می‌شود.

یائسگی مردانه درمان دارد؟

بهترین درمان برای یائسگی مردان، پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگی‌شان را به خصوص بعد از 40 سالگی بهتر کنند. مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماریهای زمینه‌ای را کنترل کنند، بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون را کنترل کنند.

در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد می‌توان با جایگزین کردن هورمونها جی ان آر اچ یا ال اچ مشکل بیمار را برطرف کرد. اما وقتی برای مردی تشخیص آندروپوز داده شد و هورمون تستوسترون پائین بود بهترین کار این است که درمان آغاز شود.

اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است؛ البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک تجویز شود چون تستوسترون زیاد عوارض خطرناکی برای بیمار دارد.چه عارضه‌ای؟ ورزشکاران زیادی را مشاهده می‌کنیم که از هورمون تستوسترون به عنوان داروئی برای عضله‌سازی استفاده می‌کنند.

تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن دارای عوارضی است. یکی از این عوارض سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیبات هورمونی به راحتی در اختیار مران قرار می‌گیرد و مردان به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک اقدام به استفاده از این هورمونها کنند.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.1/5 - (30 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    باسلام واحترام
    1. تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۵ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      من منتظر پاسخم همچنان
    2. تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      دزد کثیف
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مجتبی جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 598 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر، مدتی است که ازدواج کردیم (دوسال) در همین مدت اقدام برای بچه دار شدن کردیم و درمان های زیادی انجام دادیم پارسال برج 11 آزمایش اسپرم انجام دادم که نتیجه رضایت بخش بود ولی کلا وقتی آزمایش اسپرم انجام می دهم با استرس است. یعنی نمیتوانم به خوبی انجام دهم استرس از نظر عجله کردن در آزمایش. یعنی دوست دارم همان لحظه نمونه را سریعتر بگیرم و نتیجه را سریعتر بینم. در ضمن تیک حرکتی از قسمت انگشتان دست به صورت چرخش انگشتان هم دارم که موجب بر هم ریختن آرامشم در هنگام آزمایش می شود. این ماه اسفند ماه نزد همکار شما در بابل دکتر یوسف رضا یوسف نیا رفتیم که او برای من واریکوسل تشخیص نداد و گفت تمام آزمایشات من خوب است ولی گفت باید بار دیگر آزمایش اسپرم بدهم ولی تا الان نتوانستم. ضمنا همسرم اخرین دکتری که برای زنان رفت گفت همسرم هیچ مشکلی ندارد و من از این طرف مشکلی ندارم. همسرم هم نیز اردیبهشت سال بعد باید نزد آخرین دکترش برود و آخرین نظر را از او بپرسد. او درمانهای زیادی نظیر کلومیفن، متفورمین، رازیانه، دوفاستون، بروموکریپیتین و همین اواخر لتروزول و اوابوست و استرادیول مصرف کرده است. ولی هیچ کدام افاقه نکرده است. برای من هم جینسینگ، آرژنین، فرتایل اید، کابرلین به علت هورمون پرولاکتین بالا تجویز شد. ضمنا رعایت من هم از نظر مصرف غذاهای خانگی بسیار عالی بود و غذای فست فود مگر در موارد فورس ماژور استفاده نمی کردم. فورس ماژور یکی دوتا در سال! حالا سوال من این است: 1: آیا با وضع استرسم و عدم تشخیص واریکوسل از طرف دکتر، آیا می توان با زهم گفت بنده مشکلی ندارم و می شود آزمایش را نگرفت؟ چون دیگر نمی توانم آزمایش بدهم. 2: به نظر شما مشکل از کجاست آقای دکتر، من که آزمایش قبلیم خوب بوده و به احتمال زیاد این آزمایش هم خوب است، البته قضاوت زود است، راهی دیگر برای گرفتن نمونه اسپرم وجود دارد؟ هزینه اش و کجا؟ با دفترچه روستایی و آزاد؟ 3: اگر همسرم هم سالم بود یا مشکل جزیی داشت کدام راه را پیشنهاد می کنید؟ آیا آی یو ای جواب می دهد یا باید به سراغ آی وی اف رفت؟ یا ... ضمنا بنده قرص روانپزشکی مصرف می کنم با لووتیروکسین روزی 1 عدد به غیر از جمعه ها. که دکتر هیچگونه ایرادی بر باروری ما در این مورد نگرفت. *در آزمایش pct همسرم هیچ اسپرمی یافت نشد ولی دکتر یوسف نیا این مسئله را رد کرد و گفت این مورد با آزمایشات همخونی ندارد و همه چی خوب است* با تشکر از شما و عذر خواهی بابت طولانی شدن سوال.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام نزديك به يه سال هر چند وقت يه بار بيضه سمت چپم درد ميگيره به طوري كه فك ميكنم يكي داره فشارش ميده پارسال به يك متخصص مجراي ادرار مراجعه كردم پس از معاينه گفت چون مجرد هستي واسه همينه بخاطر رابطه نداشتنه يا خالي نشدن مني هست واسه دردش هم مسكن داد بعد از مدتي هم دردش افتاد اما الان ١٠ روز ميشه باز دردش به سراغم اومده چون سياتيك هم دارم اول فكردم از اونه توجه نكردم ولي بعد يه هفته الان ديگه در طول روز هر چند ساعت يكبار درد دارم همون احساس فشار بيضه فقط هم سمت چپ هستش ورم هم ندارم اگه باشه هم خيلي نيست ممنون ميشم راهنماييم كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام اقا دکتر
    بنده در قسمت ختنه گاه زکیل ریز گوشتی هست ایا زگیل هست ؟؟

    عکسشون براتون ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر سلام شنبه ۲۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر . دچار انزال زودرس هستم . البته کلومیپرامین مصرف کردم ولی انچنان جوابی نگرفتم . لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    باسلام با توجه به سنوگرافی بنده مشکلی در باروری دارم یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    درود به شما دکتر عزیزم ایشالا همیشه سلامت باشین
    پدر من 57 سال سن داره و حدود 1سال پیش ازمایش داده و دکتر بهش گفته که باید سریعا عمل بشی و اینکارو از ترس انجام نداده بوده و به منم نگفه بوده که سرطان داره که من ناراحت نشم و من یجوری بالاخره تازه فهمیدم حالا هرکاری میکنم نمیاد بریم ازمایش بدیم دلیلش این بوده که تو مطب دکتر اشخاص معمولی چند جایی بهش گفتن که عمل نکنی که از بین میری حتی راننده تاکسی هم که باهاش هم صحبت بوده بهش همینو گفته که عمل کنی میمیری و الان ملکه ذهنش شده و میخواستم از شما سوال کنم این فراد چه منظوری داشتن و ایا واقعیت داره یا شایعه هست خیلی ممنون از زحمات شما و در ضمن من هرطوری شده جواب ازمایش و میگیرم و برای شما سند میکنم هر دستوری بفرمایین انجام بدم روزتون خوش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر استادزاده یکشنبه ۲۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عزیز
    لطف بفرمایید ممنون میشم نظرتونو در ارتباط با سونوگرافی که پیوست شده بفرمایید
    یک دنیا سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
    2. تصویر کاربر استادزاده یکشنبه ۲۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      اقای دکتر عزیز و گرامی سپاس بی نهایت از شما عیدتون خجسته باد و ارزوی بهترین ها در سال جدید برای شما دکتر فرهیخته و گرامی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سميرا شنبه ۲۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشيد اقاي دكتر پدر من هفتاد سال سن دارند بعد انجام ازمايش خون مشاهده خون در ادرار و انجام سونوگرافي كليه راست سنگ و كليه چپ داراي كيست بود psa 4.8 امروز سي تي اسكن تزريقي انجام دادن كه جواب را براتون ميفرتم لطفا راهنمايي فرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر Ho3ein: حسین جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام دکتر با آرزوی بهترین‌ ها..... بنده آلتم انحنای کمی پیدا کرده رو‌به پایین...و نگران هستم که سبب ناتوانی باردار کردن بنده بشه؟؟ نعوظ کامل دارم فقط کمی زود انزال شدم ی کمکی میخوام ....تشکر.....❤
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر واحد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی. لطفا راههای درمان زودانزالی رو برام توضیح بدین. ممنون میشم. چه روشهایی انجام بدم که زود انزالی نداشته باشم. واقعا ممنون میشم. پاینده باشی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایتم کاملا توضیح داده بخوانید
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 703 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر بنده از زمان مجردی با زود انزالی مواجه بودم و کوچکی آلت موقع نزدیکی. با همسرم زود ارضا میشم با 4 بار دخول دارویی هست که بی حس کننده نباشه چون اسپری بی حسی سکس حال نمیده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطالب زود انزالی سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 947 مشاهده پرسش
    ۱- انزال با کوچکترین تحریک و بدون تماس. با سلام ، علت این نوع زود انزالی چیست و ایا درمان دارد؟ لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب زود انزالی سایتم را بخوانید
  • تصویر کاربر زهراپناهی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما اقای دکتر برای تست سرطان به ازمایشگاه مراجعه کردم اما بعد از یک هفته سوزش پس از مراجعه به دکتر به من گفتن به علت الوده بودن دستگاه دچار تبخال تناسلی شده ام اما روی لب تناول ندارم بسیار درد دارم خواااااااااااهش میکنم بفرمایید, ایا چون دستگاه الوده بوده است میتواند باعث ایجاد ایدز شود؟؟؟ من خانمی ۴۷ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها راه انتقال تب خال جنسی است2-نه باعث ایدز نمیشود
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر کرمی
    اندازه آلت تناسلی من در حالت نعوظ 16 سانت و زخامتش 13 سانته که به نظر خودم کوچیک میاد و دچار انزال زودرس یعنی زیر 2 دقیقه هستم و از این امر خجالت می کشم و به خاطر همین ازدواجم به تاخیر افتاده آیا راهی برای درمان من در هر دو قسمت وجود دارد .
    میشه لطف کنید جوابرو به ایمیلم ارسال کنید .
    از بذل و توجه جنابعالی سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه بالای 12 در حالت نعوظ نرمال است از نظر پزشگی
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 721 مشاهده پرسش
    سلام دکنر
    من 26 ساله هستم
    در دوران نوجوانی خود ارضایی شدید داشتم
    از 12 سالگی
    از 19 سالگی دچار عارضه شدم
    به هرجا بدنم فشار بیاد یا دست وسرم رو تکون بدنم دچار لرزش خفیف میشم
    به طوری که فقط خودم میفهمم
    هنگام اضطراب دچار لرزش شدید می شم به طوری که با میزان اضطراب مطابق نیست
    بار اول در دانشگاه به طور داوطلبانه برای حل مساله رفته بودم
    که این اتفاق برایم افتاد و خودم متعجب شدم
    بعدا دچار انزال زودرس هم شدم
    از او موقع تا حالا دکتر زیاد رفتم
    غدد-مغز و اعصاب حتی روان پزشک
    قرص هم خوردم ولی فایده داشت
    ولی راستش هنگام مراجعه به دکتر روم نمی شد اون کاری را که می کردم بگم
    و انزال رو هم نمی گفتم.
    ایا این عوارض ان کار است؟
    درمان دارد؟
    به شما باید مراجعه کنم؟
    ببخشید طولانی شد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی ندارید جز مسائل روحی و روانی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب