اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

یائسگی مردانه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یائسگی مردانه چیست؟ آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و 50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه یا یائسگی مردانه هستند. مردم یائسگی را واژه‌ای زنانه و پدیده‌ای فیزیولوژیک می‌دانند که در آن هومونهای زنانه وعادت ماهیانه حول وحوش 50 سالگی قطع می‌شود.

جالب است بدانید که مشابه این روند در مردان نیز دیده می‌شود ولی سیر یائسگی مردانه متفاوت‌تر و بسیار آهسته تر از یائسگی زنانه است طوری که برای مرد محسوس نیست ولی در بعضی از مردان این کاهش آنقدر سریع است که مشکلاتی جسمی و زناشوئی برایشان پدید می‌آورد.

در ادامه گفتگو با دکتر حسین کرمی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری چاپ شده در مجله سلامت آمده است. دکتر حسین کرمی فوق تخصص بیمارهای کلیه ومجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشتر درباره علت یائسگی مردانه ، نشانه‌ها و درمان آن می‌گوید:

چرا مردان یائسه می‌شوند؟

مرد مبتلا به سرطان بیضه

یائسگی مردانه با کاهش هورمون تستوسترون که نوعی هورمون آندروژنی است ظاهر می‌شود. این کاهش بعد از سن 40 سالگی برای همه مردان رخ می‌دهد. البته ترشح تستوسترون روند نزولی را طی می‌کند ولی قطع نمی‌شود و مردان قدرت باروری را از دست نمی‌دهند.

میزان کاهش آندروژن‌ها در هر مردی سالانه حدود یک درصد است. آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه هستند.

کاهش هورمونهای مردانه با چه علائمی در مردان همراه است؟

کاهش میل جنسی ، کاهش حجم عضلات، کاهش تمرکز، اختلال در خواب، ضعف، بی‌حالی وخستگی زودرس می‌توانند از علائم کاهش هورمون تستسترون باشند. البته وجود این علائم صرفا به معنای یائسگی مردانه نیست و باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود.

یعنی باید سطح هورمون در آزمایشگاه اندازه گرفته شود؟

در آزمایشگاه سطح هورمون تستوسترون خون اندازه‌گیری می‌شود. اگر سطح هورمون کمتر از 200 نانوگرم در 100 سی‌سی خون باشد؛ آندروپوز یا یائسگی مردانه اتفاق افتاده است ولی اگر بین 200 تا 300 نانوگرم در 100 سی سی خون باشد نشان از کاهش هورمون یا شروع یائسگی دارد.

در مردان یائسه یا در حال یائسگی بیمار از نظر کلسترول و هورمون ال دی ال نیز بررسی می‌شود چون با قطع هورمون مردانه این دو افزایش می‌یابند که عاملی هستند برای تصلب شرائین و احتمال حملات قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند. بنابراین جلوگیری از یائسگی زودرس و به تاخیر انداختن آن نقش مهمی در سلامت جنسی و جسمی مردان دارد.

کاهش میل جنسی در مردان

آیا کاهش میل جنسی در مردان همیشه به دلیل کاهش هورمونهای جنسی است؟

کاهش میل جنسی ممکن است ریشه در مسائل روحی روانی مانند افسردگی، اختلالات خلقی یا بیماریهای جسمی مانند دیابت، فشارخون مزمن و… داشته باشد. همچنین مردانی که خواب خوبی ندارند شغل پراسترس دارند و به طور کلی کیفیت زندگی‌شان خوب نیست ممکن است کاهش میل جنسی داشته باشند بدون اینکه سطح هورمون تستوسترونشان پائین باشد. گاهی علت قطع یا کاهش تستوسترون ازجای دیگری است .

ترشح تستوسترون از غده‌ای به نام هیپوتالاموس و با ترشح هورمونی به نام جی ان آر اچ تنظیم می‌شود. این هورمون هیپوفیز را تحریک کرده و هورمون دیگری به نام ال اچ ترشح می‌شود که باعث تحریک بیضه و ترشح تستوسترون می‌شود. اگر به هر دلیل اختلالی در این مسیر وجود داشته باشد ترشح تستوسترون با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین وقتی مردی با شکایت کاهش میل جنسی به پزشک مراجعه می‌کند همه جوانب باید در نظر گرفته شود.

مردان چه کار کنند تا دچار یائسگی مردانه نشوند یا لااقل بتوانند آن را به تاخیر اندازند؟

کاهش تستوسترون خون با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر و جزئی از پدیده فیزیولوژیک بدن است. برای اینکه یائسگی مردانه را خفیف‌تر و شدت آن را به تاخیر بیاندازیم باید سبک زندگی سالم باشد. استعمال دخانیات، الکل، عدم تحرک، اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، وجود بیماریهای روحی روانی، وجود بیماریهای زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت کنترل نشده، مصرف داروهای اعصاب و روانگردان به تدریج باعث کاهش هورمون مردانه و ایجاد آندروپوز زودرس در مرد می‌شود.

یائسگی مردانه درمان دارد؟

بهترین درمان برای یائسگی مردان، پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگی‌شان را به خصوص بعد از 40 سالگی بهتر کنند. مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماریهای زمینه‌ای را کنترل کنند، بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون را کنترل کنند.

در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد می‌توان با جایگزین کردن هورمونها جی ان آر اچ یا ال اچ مشکل بیمار را برطرف کرد. اما وقتی برای مردی تشخیص آندروپوز داده شد و هورمون تستوسترون پائین بود بهترین کار این است که درمان آغاز شود.

اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است؛ البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک تجویز شود چون تستوسترون زیاد عوارض خطرناکی برای بیمار دارد.چه عارضه‌ای؟ ورزشکاران زیادی را مشاهده می‌کنیم که از هورمون تستوسترون به عنوان داروئی برای عضله‌سازی استفاده می‌کنند.

تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن دارای عوارضی است. یکی از این عوارض سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیبات هورمونی به راحتی در اختیار مران قرار می‌گیرد و مردان به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک اقدام به استفاده از این هورمونها کنند.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.1/5 - (30 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب اوایل سال 90 پزشک تشخیص واریکوسل حضور ذهن ندارم نوع دو یا سه دادند سپس با ازمایش اسپرم مشخص شد مشکل باروری ندارم و بهم گفته شد فعلا نیاز به اقدام دیگه ای نیست الان بعد از 6 سال چه اقدامی لازمه انجام بدم؟ آیا گذر زمان ممکنه باعث عودش بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر آرمان سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخير من وقتي صبح از خواب بيدار ميشم يك بوي سوختگي يا سيگار از بيضم مياد و حموم هم ميرم اين بو نميره ممنون ميشم منو راهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر جوادحسنی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من چندروز پیش خدمتتون رسیدم زیگیامو سورونده بودم واکسنم زده بودم پرسیدم قرص بخورم یا ن منم معاینه کردبد گفتید مشکلی نیست سکس هم نداشتم من اینو تازا چشم افتاده نمیدنم از قبل بوده یا جدیده چون ریزه میخوام نظر شما رو یدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    درباره بیضه
    1. تصویر کاربر عباس جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام و خسته نباشید من مجرد هستم من لاغر هستم قد 178 ساتنی متر و وزن 50کیلوگرم سونوگرافی همین نشان دادم می خواستم بدونم این جواب سونوگرافی درباره بچه دار شدن من در آینده مشکلی ایجاد نمی کند؟ لینک پاسخ : http://drkarami.com/faq/?read=s12ks632108 👉
      کد رهگیری شما: s12ks632108
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من مجرد هستم من لاغر هستم قد 178 ساتنی متر و وزن 50کیلوگرم سونوگرافی همین نشان دادم می خواستم بدونم این جواب سونوگرافی درباره بچه دار شدن من در آینده مشکلی ایجاد نمی کند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    لطفا دقیقا نظر خود را بفرمایید تا باب تبخال تناسلی مطمئن شوم سپاس ودرود خدمت شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحیده سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید. بنده پنج سال است که علائم زیر را دارم: سردرد ، سرگیجه، درد کلیه و کرختی دست و پا و تورم لنف نودگردن و تب خفیف یا لرز که در ایام تخمک گذاری شدیدتر میشه و . خستگی و سستی دست و پا و دردو گرفتگی عضلات دست و پا و درد گلو و ادرار کمرنگ و گاهی پر رنگ .کاهش فشار خون ویا به ندرت افزایش فشار .در دوهفتهء اخیر به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کردم و داروهای آمی تریپتیلین و دپاکین و پروپرانولول دادند وقتی اعصابم ناراحت میشود این علائم شدیدتر میشود در ایام نزدیک پریود هم شدید میشود. حد اقل هفته ای یکبار این حملات به من دست میدهد در ضمن هر وقت از آتتی بیوتیک استفاده میکنم این مشکل بر طرف میشود و با تمام شدن آنتی بیوتیک دوباره شروع میشود. خواهش و تمنا میکنم کمکم کنید چون نه پولی برایم مانده و نه اعصابی که بتوانم تحمل کنم.هر روز که میگذرد بد تر میشوم و علاوه بر خود باعث ناراحتی خانواده ام نیز میشوم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر رسول سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید. من 25سالمه همین دیشب ساعت 4 صبح اینا بود بیضه سمت چپم که یکمی بزرگترم هست تیر میکشید از خاب پریدم هر یکی دو ثانیه یه تیر خفیف میکشید . یکم پامو تکون دادم اروم میشد باز شروع شد. بعد نمه نمه یساعت درد کم شد خابم گرفت . یبارم دو ماه پیش موقع راه رفتن اندازه 30ثانیه اینطور شد خوب شد. ولی دیشب نگران کننده بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر ارش سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشی خدمت جناب اقای دکتر من جوانی ۳۲ ساله و مجرد هستم که مدت چندسالیه به زود انزالی دچار هستم و الانم حس میکنم میل جنسیم کاهش پیدا کرده و میترسم و نگرانم که ازدواج کنم درمورد رابطه جنسی با این مشکلاتی که دارم به مشکل بخورم میترسم اختلال نعوظ هم داشته باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر حميد سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام . يه پسر شش ماهه دارم كه تقريبا 4 ماه پيش ختنه ش كرديم. الان متوجه شديم كه پوستش روي بخشي از كلاهك رو گرفته و و اون حلقه قرمز كلاهك ديده نميشه. و سوراخ ادرار به جاي اينكه وسط باشه پايينه. مي خواستم ببينم كاري هست كه الان اگر زود انجام شه كمكي كنه يا اينكه نياز به جراحي هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر واحد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی. لطفا راههای درمان زودانزالی رو برام توضیح بدین. ممنون میشم. چه روشهایی انجام بدم که زود انزالی نداشته باشم. واقعا ممنون میشم. پاینده باشی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایتم کاملا توضیح داده بخوانید
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 703 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر بنده از زمان مجردی با زود انزالی مواجه بودم و کوچکی آلت موقع نزدیکی. با همسرم زود ارضا میشم با 4 بار دخول دارویی هست که بی حس کننده نباشه چون اسپری بی حسی سکس حال نمیده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطالب زود انزالی سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 947 مشاهده پرسش
    ۱- انزال با کوچکترین تحریک و بدون تماس. با سلام ، علت این نوع زود انزالی چیست و ایا درمان دارد؟ لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب زود انزالی سایتم را بخوانید
  • تصویر کاربر زهراپناهی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما اقای دکتر برای تست سرطان به ازمایشگاه مراجعه کردم اما بعد از یک هفته سوزش پس از مراجعه به دکتر به من گفتن به علت الوده بودن دستگاه دچار تبخال تناسلی شده ام اما روی لب تناول ندارم بسیار درد دارم خواااااااااااهش میکنم بفرمایید, ایا چون دستگاه الوده بوده است میتواند باعث ایجاد ایدز شود؟؟؟ من خانمی ۴۷ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها راه انتقال تب خال جنسی است2-نه باعث ایدز نمیشود
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر کرمی
    اندازه آلت تناسلی من در حالت نعوظ 16 سانت و زخامتش 13 سانته که به نظر خودم کوچیک میاد و دچار انزال زودرس یعنی زیر 2 دقیقه هستم و از این امر خجالت می کشم و به خاطر همین ازدواجم به تاخیر افتاده آیا راهی برای درمان من در هر دو قسمت وجود دارد .
    میشه لطف کنید جوابرو به ایمیلم ارسال کنید .
    از بذل و توجه جنابعالی سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه بالای 12 در حالت نعوظ نرمال است از نظر پزشگی
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 721 مشاهده پرسش
    سلام دکنر
    من 26 ساله هستم
    در دوران نوجوانی خود ارضایی شدید داشتم
    از 12 سالگی
    از 19 سالگی دچار عارضه شدم
    به هرجا بدنم فشار بیاد یا دست وسرم رو تکون بدنم دچار لرزش خفیف میشم
    به طوری که فقط خودم میفهمم
    هنگام اضطراب دچار لرزش شدید می شم به طوری که با میزان اضطراب مطابق نیست
    بار اول در دانشگاه به طور داوطلبانه برای حل مساله رفته بودم
    که این اتفاق برایم افتاد و خودم متعجب شدم
    بعدا دچار انزال زودرس هم شدم
    از او موقع تا حالا دکتر زیاد رفتم
    غدد-مغز و اعصاب حتی روان پزشک
    قرص هم خوردم ولی فایده داشت
    ولی راستش هنگام مراجعه به دکتر روم نمی شد اون کاری را که می کردم بگم
    و انزال رو هم نمی گفتم.
    ایا این عوارض ان کار است؟
    درمان دارد؟
    به شما باید مراجعه کنم؟
    ببخشید طولانی شد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی ندارید جز مسائل روحی و روانی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب