اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

یائسگی مردانه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یائسگی مردانه چیست؟ آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و 50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه یا یائسگی مردانه هستند. مردم یائسگی را واژه‌ای زنانه و پدیده‌ای فیزیولوژیک می‌دانند که در آن هومونهای زنانه وعادت ماهیانه حول وحوش 50 سالگی قطع می‌شود.

جالب است بدانید که مشابه این روند در مردان نیز دیده می‌شود ولی سیر یائسگی مردانه متفاوت‌تر و بسیار آهسته تر از یائسگی زنانه است طوری که برای مرد محسوس نیست ولی در بعضی از مردان این کاهش آنقدر سریع است که مشکلاتی جسمی و زناشوئی برایشان پدید می‌آورد.

در ادامه گفتگو با دکتر حسین کرمی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری چاپ شده در مجله سلامت آمده است. دکتر حسین کرمی فوق تخصص بیمارهای کلیه ومجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشتر درباره علت یائسگی مردانه ، نشانه‌ها و درمان آن می‌گوید:

چرا مردان یائسه می‌شوند؟

مرد مبتلا به سرطان بیضه

یائسگی مردانه با کاهش هورمون تستوسترون که نوعی هورمون آندروژنی است ظاهر می‌شود. این کاهش بعد از سن 40 سالگی برای همه مردان رخ می‌دهد. البته ترشح تستوسترون روند نزولی را طی می‌کند ولی قطع نمی‌شود و مردان قدرت باروری را از دست نمی‌دهند.

میزان کاهش آندروژن‌ها در هر مردی سالانه حدود یک درصد است. آمارها نشان می‌دهد 20 درصد از مردان بالای 60سال، 30درصد از مردان بالای 70 سال و50 درصد مردان بعد از 80 سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه هستند.

کاهش هورمونهای مردانه با چه علائمی در مردان همراه است؟

کاهش میل جنسی ، کاهش حجم عضلات، کاهش تمرکز، اختلال در خواب، ضعف، بی‌حالی وخستگی زودرس می‌توانند از علائم کاهش هورمون تستسترون باشند. البته وجود این علائم صرفا به معنای یائسگی مردانه نیست و باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود.

یعنی باید سطح هورمون در آزمایشگاه اندازه گرفته شود؟

در آزمایشگاه سطح هورمون تستوسترون خون اندازه‌گیری می‌شود. اگر سطح هورمون کمتر از 200 نانوگرم در 100 سی‌سی خون باشد؛ آندروپوز یا یائسگی مردانه اتفاق افتاده است ولی اگر بین 200 تا 300 نانوگرم در 100 سی سی خون باشد نشان از کاهش هورمون یا شروع یائسگی دارد.

در مردان یائسه یا در حال یائسگی بیمار از نظر کلسترول و هورمون ال دی ال نیز بررسی می‌شود چون با قطع هورمون مردانه این دو افزایش می‌یابند که عاملی هستند برای تصلب شرائین و احتمال حملات قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند. بنابراین جلوگیری از یائسگی زودرس و به تاخیر انداختن آن نقش مهمی در سلامت جنسی و جسمی مردان دارد.

کاهش میل جنسی در مردان

آیا کاهش میل جنسی در مردان همیشه به دلیل کاهش هورمونهای جنسی است؟

کاهش میل جنسی ممکن است ریشه در مسائل روحی روانی مانند افسردگی، اختلالات خلقی یا بیماریهای جسمی مانند دیابت، فشارخون مزمن و… داشته باشد. همچنین مردانی که خواب خوبی ندارند شغل پراسترس دارند و به طور کلی کیفیت زندگی‌شان خوب نیست ممکن است کاهش میل جنسی داشته باشند بدون اینکه سطح هورمون تستوسترونشان پائین باشد. گاهی علت قطع یا کاهش تستوسترون ازجای دیگری است .

ترشح تستوسترون از غده‌ای به نام هیپوتالاموس و با ترشح هورمونی به نام جی ان آر اچ تنظیم می‌شود. این هورمون هیپوفیز را تحریک کرده و هورمون دیگری به نام ال اچ ترشح می‌شود که باعث تحریک بیضه و ترشح تستوسترون می‌شود. اگر به هر دلیل اختلالی در این مسیر وجود داشته باشد ترشح تستوسترون با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین وقتی مردی با شکایت کاهش میل جنسی به پزشک مراجعه می‌کند همه جوانب باید در نظر گرفته شود.

مردان چه کار کنند تا دچار یائسگی مردانه نشوند یا لااقل بتوانند آن را به تاخیر اندازند؟

کاهش تستوسترون خون با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر و جزئی از پدیده فیزیولوژیک بدن است. برای اینکه یائسگی مردانه را خفیف‌تر و شدت آن را به تاخیر بیاندازیم باید سبک زندگی سالم باشد. استعمال دخانیات، الکل، عدم تحرک، اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، وجود بیماریهای روحی روانی، وجود بیماریهای زمینه‌ای مانند فشار خون و دیابت کنترل نشده، مصرف داروهای اعصاب و روانگردان به تدریج باعث کاهش هورمون مردانه و ایجاد آندروپوز زودرس در مرد می‌شود.

یائسگی مردانه درمان دارد؟

بهترین درمان برای یائسگی مردان، پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگی‌شان را به خصوص بعد از 40 سالگی بهتر کنند. مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماریهای زمینه‌ای را کنترل کنند، بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون را کنترل کنند.

در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد می‌توان با جایگزین کردن هورمونها جی ان آر اچ یا ال اچ مشکل بیمار را برطرف کرد. اما وقتی برای مردی تشخیص آندروپوز داده شد و هورمون تستوسترون پائین بود بهترین کار این است که درمان آغاز شود.

اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است؛ البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک تجویز شود چون تستوسترون زیاد عوارض خطرناکی برای بیمار دارد.چه عارضه‌ای؟ ورزشکاران زیادی را مشاهده می‌کنیم که از هورمون تستوسترون به عنوان داروئی برای عضله‌سازی استفاده می‌کنند.

تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن دارای عوارضی است. یکی از این عوارض سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیبات هورمونی به راحتی در اختیار مران قرار می‌گیرد و مردان به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک اقدام به استفاده از این هورمونها کنند.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.1/5 - (30 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    هفت ماه پيش واريكوسلمو عمل كردم بعد دو ماه ازمايش اسپرم دادم بدتر شده بود اما الان بعد هفت ماه ازمايش دادم تعداد اسپرمم صفر بود درصورتي كه قبلا ٣٠ تا ٢6 مليون بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام در مركز معتبر تكرار كنيد
  • تصویر کاربر جاوید سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر، جوانی بیست ساله هستم میخواستم بگم دو روزیه بیضه سمت چپم درد داره،درواقع هرازگاهی تیر میکشه،میخواستم مطمعن بشم ببینم واریکسول دارم یانه!؟واینو بگم این یه ماه‌اخیر رو سخت کار کردم،کارمم سنگین بوده،ممنون میشم جوابمو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام سونو گرافي كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر ادریس سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    18 سال سن اندازه طول 11 سانت بیشتر از مشکل حجم رنج میبرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      نرمال است٢-تبليغات دروغند ا بزرگ كردن وجود ندارد
  • تصویر کاربر رضیه سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    من یک خانم 31 ساله هستم که دو فرزند با وزن بالای 4 کیلو با زایمان طبیعی به دنیا آوردم.پس از تولد فرزند دومم که اکنون 8ماهه است افتادگی مثانه پیدا کردم.البته اوایل احساس اضافه بودن چیزی را داشتم اما الان ندارم.الان حدودا دوماهه تکرر ادرار گرفتم.یعنی فقط بعد دستشویی رفتن دوباره احساس دستشویی دارم اگر تحمل کنم و نروم بعد یکی دوساعت خوب میشوم.شبها اینطور نیستم.پیگیری کردم آزمایش ادرار و کشت و سونو...همه چیز خوب بود. یک سری آنتی بیوتیک برای عفونت مثانه و رحم استفاده کردم و بهتر شدم ولی باز همانطور میشوم. آیا این از افتادگی مثانه است یا علت دیگری دارد؟ چه چیزی پیشنهاد میکنید؟ بسیار ممنون اجرتان با خانم زهرا(س)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام با انجام نوار مثانه يا تست اروديناميك مشخص ميشود
  • تصویر کاربر ساسان سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    وقت بخیر و سپاس از وقت گذاشتنتون.
    3.4روزی هست گاهی به درد بیضه چپ دچار می شوم.گویی لباس زیرم داره فشار میاره به تخم چپ.با ازادتر کردن محل تخم بکمک دستم کمی اروم میشه دردم.طی 3سال اخیر بشدت سکس داشته ام و حتی گاهی روزی 4بار انزال صورت میگرفت بین من و شریک زندگیم.الان 4ماهه بیسار رابطه کم دارم.حدودا هفته ای یکبار فقط سکس دارم.27سالم می باشد.3سال پیش عمل رفع تنگه حالب مادر زادی کردم.در سن 5سالگی اریکن داشتم و درمان شدم.مادرزاوی تخم نسبتا کوچکی دارم.لباس زیر خیلی تنگ استفاده نمیکنم.اصلاح مناسبی نسبتا دارم همیشه.نسبتا سرپا زیاد می ایستم در محل کار.تایم کازی بالا حدودا روزی 12ساعت دارم..بشدت نگرانم ممنونم از راهنماییتون دکتر.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام سونوگرافي كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر م.ف سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    باسلام و تشکر فراوان،با توجه به عکس ارسالی،ضایعات پوستی وجود دارد که حدود دو سال است که ایجاد شده و همراه با درد و سوزش در برخورد با لباس زیر می باشد.لطفا راهنمایی کنید که زگیل است یا خیر،و درمان پیشنهادی چیست؟،با سپاس و تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام تينهازگيلند فيلم من در سايتم را ببينيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر عبدالرحمن سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1917 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،من هیپوگنادیسم ثانویه دارم و به دکتر مراجعه کردم hcg تجویز کرد برام حدود یک ماه و نیم هر چهار روز یه دونه 1500واحدی بعد ازمایش نوشت برام جوابش تستسترونم نرمال شده بود و fsh ,lh هم بالا اومده بودن ولی هنوز از کمتر از حد نرمال بودن. و اسپرمم هم صفر بود.باقی مشخصه های مایع منی نرمال بود.و ریش و سیبیلم کم کم داره در میاد و بیضه هام بزرگ شدن.میل جنسیمم خیلی زیاد شده.ولی دکترم گفت که درمان با hcg رضایت بخش نبوده و باید تستسترون تجویز کنم و البته جهت مشاوره منو به دکتر فوق تخصص غدد معرفی کردن که باید جواب دکتر فوق تخصص رو برای ایشون ببرم و ایشون تصمیم بگیرن که درمان رو با چی ادامه بدن.من الان 30سالمه و میخوام ازدواج کنم.سوالم اینه ایا من که بیضه هام کار میکنن و تستسترونم نرماله چرا باید تستسترون مصرف کنم؟واقعا هیپوگنادیسم ثانویه با تستسترون درمان میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد تحت نظر دكتر غدد باشيد
  • تصویر کاربر یوسف چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    بیضه چپ من داخلش یک توده سفت شده و فشار میدهم بیشتر درد میکنه. سونوگرافی رفتم گفته هیدروسل یا واریکوسل نیست. در آخر گفته ضایعات Malignat بیضه می باشد. لطفا" من را راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد سريعابياييد ببينم٠٩٣٥١١٤٢٠٨٠ احتمال بالا تومور است
    2. تصویر کاربر یوسف سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      ممنونم دکتر کرمی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      در خدمتم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام من مقداری ازت الت تناسلی شکسته و این باعث شده التم قیافه بدی به خودش بگیره و روح روان منو اذیت کرده می خواستم بدونم دقیقا هزینه عمل جراحی شکستگی الت چقدر می باشد. از هر جا پرسیدم گفتن طبق تعرفه، تعرفه یعنی چقدر؟ و اگر قسمتی از التم کج باشد ایا در عمل جراحی این هم بر طرف می شود یا باید پولی جدا داده شود؟ و سوال اخرم این هست که شما بیمه قبول می کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      محل حساب كتاب بيمارستان است طبق قانون
    2. تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلان دوباره. دکتر نمیشه بگین حدودی چقدره یعنی رنجش چقدره چون من الان دسترسی به بیمارستان ندارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اول معاينه حضوري وصحبت در باره عمل است بايد بياييد ببينم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام... بنده دارای سنگ کلیه هستم ... یک سنگ به اندازه تقریبی 15 میل داخل حالب فوقانی و سه سنگ با اندازه های 10 و 4 و 3 میل داخل کلیه... سنگ درون حالب رو یکبار سنگ شکن کردم موفق نبود... پزشک پیشنهاد جراحی از روی پوست رو داده... کلیه بنده فعلا متورم نیست... جنابعالی پیشنهاد جراحی رو تایید میکنید یا سنگ شکن مجدد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام حضوري بياييد ببينم فيلم سنگ حالب من در سايتم را ببينيد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ وقت خارج از نوبت بگيريد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر واحد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی. لطفا راههای درمان زودانزالی رو برام توضیح بدین. ممنون میشم. چه روشهایی انجام بدم که زود انزالی نداشته باشم. واقعا ممنون میشم. پاینده باشی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایتم کاملا توضیح داده بخوانید
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 703 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر بنده از زمان مجردی با زود انزالی مواجه بودم و کوچکی آلت موقع نزدیکی. با همسرم زود ارضا میشم با 4 بار دخول دارویی هست که بی حس کننده نباشه چون اسپری بی حسی سکس حال نمیده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطالب زود انزالی سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 947 مشاهده پرسش
    ۱- انزال با کوچکترین تحریک و بدون تماس. با سلام ، علت این نوع زود انزالی چیست و ایا درمان دارد؟ لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب زود انزالی سایتم را بخوانید
  • تصویر کاربر زهراپناهی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما اقای دکتر برای تست سرطان به ازمایشگاه مراجعه کردم اما بعد از یک هفته سوزش پس از مراجعه به دکتر به من گفتن به علت الوده بودن دستگاه دچار تبخال تناسلی شده ام اما روی لب تناول ندارم بسیار درد دارم خواااااااااااهش میکنم بفرمایید, ایا چون دستگاه الوده بوده است میتواند باعث ایجاد ایدز شود؟؟؟ من خانمی ۴۷ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها راه انتقال تب خال جنسی است2-نه باعث ایدز نمیشود
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر کرمی
    اندازه آلت تناسلی من در حالت نعوظ 16 سانت و زخامتش 13 سانته که به نظر خودم کوچیک میاد و دچار انزال زودرس یعنی زیر 2 دقیقه هستم و از این امر خجالت می کشم و به خاطر همین ازدواجم به تاخیر افتاده آیا راهی برای درمان من در هر دو قسمت وجود دارد .
    میشه لطف کنید جوابرو به ایمیلم ارسال کنید .
    از بذل و توجه جنابعالی سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه بالای 12 در حالت نعوظ نرمال است از نظر پزشگی
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 721 مشاهده پرسش
    سلام دکنر
    من 26 ساله هستم
    در دوران نوجوانی خود ارضایی شدید داشتم
    از 12 سالگی
    از 19 سالگی دچار عارضه شدم
    به هرجا بدنم فشار بیاد یا دست وسرم رو تکون بدنم دچار لرزش خفیف میشم
    به طوری که فقط خودم میفهمم
    هنگام اضطراب دچار لرزش شدید می شم به طوری که با میزان اضطراب مطابق نیست
    بار اول در دانشگاه به طور داوطلبانه برای حل مساله رفته بودم
    که این اتفاق برایم افتاد و خودم متعجب شدم
    بعدا دچار انزال زودرس هم شدم
    از او موقع تا حالا دکتر زیاد رفتم
    غدد-مغز و اعصاب حتی روان پزشک
    قرص هم خوردم ولی فایده داشت
    ولی راستش هنگام مراجعه به دکتر روم نمی شد اون کاری را که می کردم بگم
    و انزال رو هم نمی گفتم.
    ایا این عوارض ان کار است؟
    درمان دارد؟
    به شما باید مراجعه کنم؟
    ببخشید طولانی شد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی ندارید جز مسائل روحی و روانی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب